Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM
Kateřina
Re: Re: Demokracie, jak ji popsal výborný člověk Karel Kryl
#166: Martin Rosocha - Re: Demokracie, jak ji popsal výborný člověk Karel Kryl
Úžasné. Kdo podle vás má rozhodnout, který subjekt je extremistický či destruktivní ? Vy ? Ať žije demokracie .
Re: Re: Re: Demokracie, jak ji popsal výborný člověk Karel Kryl
#178: franta - Re: Re: Demokracie, jak ji popsal výborný člověk Karel Kryl
Je tu něco jako historie. NSDAP se ukázala jako destruktivní. KSČ také - inscenované procesy, násilná kolektivizace, čistky na školách všech úrovní, vyhazování studentů ze studia za názory, pozvání sovětských tanků proti svým vlastním občanům atd.
Re: Re: Re: Demokracie, jak ji popsal výborný člověk Karel Kryl
#178: franta - Re: Re: Demokracie, jak ji popsal výborný člověk Karel Kryl
Mimochodem, zrovna lídr KSČM v J.Č, Braný se aktivně podílel na potlačování lidských práv v řadách pohraničního vojska. Proč jsme si tehdy nemohli zvolit k životu zemi, kterou chceme?
Re: Re: Re: Re: Demokracie, jak ji popsal výborný člověk Karel Kryl
This comment has been removed by the person who wrote it.
Petice?
studentská výzva
Vážení diskutující, dovolím si Vás ještě jednou odkázat na počin, s kterým přišli pro změnu študáci u nás na škole, a který s peticí bezprostředně souvisí:
http://petice2012kscm.webnode.cz/
Petice
TOTO JE STUDENSKÁ INICIATIVA
Dovolte, abych reagoval na komentář paní Bebarové, která se ostře ohradila tím, že nás učitelé ovlivnují a předhazují nám svoje vlastní názory. Právě naopak. Jsme to my studenti, co dáváme najevo svůj nesouhlas, jsme to my studenti, kterým nejde jen o nás, ale i o budoucí študáky, jsme to my, kteří cítíme pocit něco změnit a jsme to hlavně my, kteří do toho můžeme mluvit.
Re: Vítězslava Baborová mě učila
#53: - Vítězslava Baborová mě učila
Souhlasím. Já osobně jsem Mgr Baboroou zažil asi před 8 lety. Tedy dávno po pádu komunismu. Naprosto respektuji její politické smýšlení, jsme v demokratické republice a každý má právo vyznávat tu či onen politický směr.
Co mi však vadí, je její představa o budoucím "rozvoji" školství v našem kraji. Bohužel, vadí mi i ona, jakožto podle mého názoru, nevhodný kandidát na člověka rozhodujícího o školtví v dnešní době.
Petice proti obsazení resortu školství komunistkou
cokoliv říci,utrousit vtípek,komentovat jakoukoliv událost. Nikdy nikdo nevěděl,kdo na něj může
donášet-ať už z řad kolegů,rodičů dětí,nadřízených...Navíc ta nesmyslná propaganda,kterou jsme museli cpát úplně do všeho. Nezáleželo vůbec na tom,kdo co umí,jaký má charakter,nýbrž na tom,jak
servilně kdo dokáže lézt do zadku těm "správným" bolševikům. Je mi špatně z toho,že by se ta DOBA
TEMNA mohla zase vrátit.
Re: Petice proti obsazení resortu školství komunistkou
#193: ININA - Petice proti obsazení resortu školství komunistkou
Všichni ne. Například jistý pan Zimola to vidí jinak.
Re: Re: Re:
Já se také bojím, ale na rozdíl od Vás se bojím těch pravých komunistů. Protože převlékači kabátů jsou sice nemorální a arogantní kariéristé, ale jen ti praví komunisté jsou zaslepeni svojí ideologií. A nejvíc se bojím toho, že když bude právě těm pravým komunistům umožněno spolupodílet se na vládě a KSČM přestane být v izolaci, ihned se mezi ně zase nominují další kariéristé a KSČM půjde obrazně řečeno vzhůru. Poté bude o to horší rozjetou mašinu zastavit.....Zásadní chybou bylo, že KSČ nebyla začátkem devadesátých let zrušena.
Re:
Využít práva petičního je vítězství demagogie a zla?
Re: Re:
Ne. Možná jsem se špatně vyjádřil. Za demagogii považuju účelové zkratkovité vykládání minulosti a primitivní masírování mládeže. Je to složité,historie se opakuje. Asi si nic jiného tento národ nezaslouží. A k tomu zlu...svině mají vždy navrch.Pochybuju,že to s touto zemí někdo z těch u vesla myslel za posledních dvacet let dobře.
Re: Re: Re:
Historie je věc ošidná a neexistuje pouze jedna jediná absolutní pravda. Bohužel historie a potažmo dějepis je využíván k ovlivňování mladých lidí. Nutno ovšem poznamenat, že do roku 1989 to bylo mnohem horší.
| This discussion has been closed. |
Re: Re:
#163: Pavel Šmejkal - Re:
Podepisuju se přezdívkou, protože se fakt bojím. Bývalí komunisti, nebo ještě horší, jsou teď nalezlí ve vedení téměř všeho. Bojím se o práci, o skromný majetek, o peníze na účtu, večer sám ve městě. Ze současných komunistů fakt strach nemám. Není to taky SIGNIFI....?