Odvolání Ing. Ivany Machovcové, ředitelky SVIŠ ve Valticích

perdo

#76 Re:

2012-06-20 16:09

#75: -

Je třeba, aby se zase zapojili Ti, kteří stávku organizovali, přeci jde hlavně o ně a my je podpoříme, pojdte do toho,!!!

THP

#77 Re: Studenti a veřejnost v Pardubicích zvítězili a co ve Valticích ?

2012-06-21 09:19

#67: - Studenti a veřejnost v Pardubicích zvítězili a co ve Valticích ?

V Pardubicích nejsou ve vedení kraje ti politici, co u nás. Nehledě na to, že na škole teď začalo panovat téměř stanné právo, nový zástupce pořád někde někoho sleduje a hodnotí, takže zorganizovat se bude extrémně těžké.

Vladimír Bača

#78

2012-06-21 09:24

Dobrý skutek já dlážděn cestou do pekel. Mám špatný pocit že se více angažují ti co nenesou prapor a ti co prapor nesou si sedli do stínu velkého stromu. Mnozí dobří, kteří dali v šanc své jméno jistě čekali že ten kdo to dal dohromady ví co dělá a dotáhne to do konce. My co to podporujeme jen čekáme co se bude dít a ono se NIC NEDĚJE !!!
zam.

#79 to Re:

2012-06-21 11:11

#78: Vladimír Bača -  

Je mi líto, že o nás takto smýšlíte, rádi bychom dále vedli prapor, leč jedná se o boj s větrnými mlýny. Jihomoravský kraj jako zřizovatel nemá vůli ke změnám na škole. Kde jsou všichni, co sem píšou, kde byli, když probíhala demonstrace, sešla se nás jen hrstka, proč zde není daleko více podpisů, ona skupinka pedagogů nemůže fungovat bez podpory, věřit nestačí....Nepostavili se za nás studenti (rozhodně ne většina), ani rodiče, ani kraj, ani město.....

Vladimír Bača

#80 Jsme zde

2012-06-21 12:04

#79: zam. - to Re:  

Jsme zde !!!

Každý den je více a více podpisů, každý den se připojuje podpora.

Uděláme novou demontstraci, a další demostraci tak dlouho dokud nás nebudou brát vážně !!!

Učitelé si najdou jinou školu, ale žáci jinou vinařskou školu určitě NE !!!

Nevzdávejte to !!!

p.s. musí se někdo najít koho to bude zajímat

Účastník protestní akce

#81 Podpis v petici nezabere víc jak 3 min. a je před volbama ...

2012-06-21 12:08

#78: Vladimír Bača -

Zdravím. Na té demonstraci nás bylo skutečně málo, ten strach byl asi pro mnohé příliš silný. Ale na druhé straně, kdo zaměstnanej může jít ve 14:30 ve všední den někam do Valtic ?   Chtělo by to opravdu jak tu někdo psal, jít na Žerotínovo nám. do Brna, s sebou donést co nejvíce podpisů v petici. To může podepsat každý ze svého domova, případně z místa, kam chodí na internet. Nějakej novej zástupce na škole je možná jak tu píšete o stanném právu, bývalý člen STB. Pokud dělá takové praktiky, asi se za to nestydí. Jeho prácovní náplní není někoho sledovat, co kdo organizuje ve volném čase. Říká se, že nové koště dobře mete. Ale zřejmě mete na špatnou stranu... je mi ho líto.

Snad každý má email a v ní kontakty. Je facebook a jiné sociální sítě. Chce to víc propagovat a posílat lidem. Poprosit je ať to přeposílají dál svým známým. Jen tak je možné tuto nádhernou školu zachránit, než bude pozdě, přece ten podpis nezabere víc jak 3 min.  Po té je možné, až jich bude dostatek, jít ke zřizovateli. Vážení, je před volbama. Ten pan Janda z Hodonína i Hašek u mne skončili vážení. Chápejte, že oni voliče potřebují. Za každý hlas od občana mají své peníze ... a pak i moc.

 

J

#82 59% žáků letos neudělalo na SVIŠ maturitu?

2012-06-21 14:01

Dobrý den všem,
prý letos 59% žáků na škole neudělalo maturitu. Jako občan a rodič věřím, že si toho zřizovatel všimne. Žáci a jejich rodiče mají možnost podat odvolání k zřizovateli - Jihomoravský kraj a na Krajský odbor školství v Brně, za současné podpory poslanců města a kraje, doporučuji lobbování u Vašich zastupitelů a poslanců, ve všech stranách. Potom rodiče, jděte k druhé maturitě s dětmi, jako pozorovatelé.
Všichni, kteří jsou za lepší úroveň SVIŠ, můžou založit Občanské sdružení a pokračovat oficiálně spolu s městem Valtice, i když není zřizovatelem. Vedení města, má svoje voliče, rodiče, příbuzné žáků a zaměstnanců školy, to samé Kraj má svoje voliče ve Valticích, přinuťte zastupitele a poslance ať pro Vás něco dělají. Když budete postupovat jednotně, spolu máte větší šanci. Vzpomeňte na město Kyjov a odvolání ředitele nemocnice, několik statečných primářů, sester, zaměstnanců, občanů, vedení Kyjova a okolních obcí a měst, kteří si to nenechali líbit. Ale pozor, aby všechny tyhle tanečky okolo úrovně školy a odvolání pani Machovcové, nebyly jen záminkou pro vlastníka školy a vinohradů, pro rozprodání a vytunelování majetku.
Nashledanou všem.
Nepodepíšu se, protože moje dítě studuje vinařství, na jiné škole, a chci aby v klidu dostudovalo. J
agroturista

#83 Re: 59% žáků letos neudělalo na SVIŠ maturitu? aneb živočišná výroba obnovena nebyla

2012-06-21 18:38

#82: J - 59% žáků letos neudělalo na SVIŠ maturitu?

To asi nevíte, že toto už škola zažila začátkem 90.let. Pokud někdo navštíví bývalý školní kravín, chce se mu brečet. Statek hospodářských zvířat byl vytunelován.

Jednu dobu zde kolem byly pneumatiky a podobný nebezpečný odpad.

Na škole se učí předmět CHOV ZVÍŘAT v oboru Agropodnikání se zaměřením na agroturistiku a škola nemá ve školním statku žádnou ukázku ovcí, skotu, prasat, koz, krocanů, perliček, králíků či slepic. Prostě nic. Lidé, co měli zájem s tím něco dělat, co chtěli obnovit živočišnou výrobu, Ing.Machovcová nechala odejít. Jakpak se pak mají studenti naučit řádné agroturistice, což jsou mimo jiné i farmy se zvířaty a koňmi apod. Ukázka viz dole.

Kterýpak student tohoto oboru umí perfektně nadojit kozu nebo krávu ? Umí vyrobit třeba sýr ? Jak prakticky rozumí chovu těchto zvířat a základům pastevectví ? Dnes je celá řada dotačních programů v rámci MZE a Krajů, které právě pastevectví, péče o luční biotopy, vytváření pestré mozaiky v krajině, upřednostňuje. Kde jinde než na praxi v rámci školy to mají pochopit? Tam jsou Ti odborníci, kteří by měli studentům vysvětlit, jak napsat a administrovat od začátku do konce takový dotační titul a kde by jim to měli vysvětlit i prakticky na pastvinách atp.

Nikdo po něm, po studentu agra v praxi nechce, aby musel dokonale ovládat vinařství, péči o vinohrad a zpracování hroznů, to by měli perfektně ovládat studenti vinohradnictví. Ti ať jsou ve všech procesech od sběru, vyvazování, ošetřování a ochraně vinohradu, ve sklepě apod. Studenti agropodnikání, ať však umí jak výrobu rostlinnou tak i živočišnou, nehledě na perfektní základy ekonomiky a cestovního ruchu. Dokonalé znalosti ve sběru hroznů a ve vinohradě po nich většinou nikdo chtít nebude. Základy úplně stačí, na škodu nebudou.

http://www.nafarmu.cz/fx/cz/accomodationlist/ac-/pc-/st-/acdst-ceska_republika/acstyle-/acuisine-

http://www.eceat.cz/


Nepřihlášený uživatel

#84 Učitelé to nevzdají!

2012-06-24 22:39

Nesmíme se vzdát! Upozornili jsme na stav školy, o kterém si vrabci cvrlikají, jen Ti, co mají věc řešit, se nějak stále nemohou rozhoupat. Ale oni se rozhoupou. Zdánlivý klid je jen klid před bouří. Pojďme diskutovat, podepisovat, upozorňovat! A hlavně nevzdávat, pravda vyplave na povrch jako olej na vodu.
Vladimír Bača

#85 Učitelé to nevzdají!

2012-06-24 23:40

#84: - Učitelé to nevzdají! 

 Ano moje představa je stejná - chtěl bych pro školu 11 odhodlaných učitelů se zájmem učit - postavit školu do popředí. Jen škoda že radnice a podnikatelé si neuvědomují jak je důležité mít v místě dobrou školu s tradicí a věhlasem. Víc než zrušenou školu a majetek prodaný někomu za babku nějakým zlatokopům !!! Jak je možné že radnice a občané valtic nekopou v jednou týmu?

ANO NEVZDÁVAT SE ZNÍ VELMI PŘESVĚDČIVĚ (škoda že se někdo bojí podepsat)

 

Klíčník

#86 Klíče na klice

2012-06-24 23:47

Zítra se vydám do Valtic, vejdu do školy a paní ředitelce pověsím klíče na kliku ať ji to začne cinkat. V roce 1989 cinkali klíče k odchodu snad by mohli cinkáním přimět k odchodu i paní ředitelku.
Nebojte se přidejte se !!!

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-07-02 13:59


Chce to vytrvat

#88 Kde jste?

2012-07-03 18:15

Kde jste revolucionáři? Neříkejte že Váše nadšení opadlo?

Že problém je vyřešen vašim odchodem?

Že stačí na Vás huknout a vy se leknete a NECHÁTE TOHO !!!

Máme si myslet že jste ukňorané baby nebo ohhodlaní lidé?


Žáci, kteří se Vás zastali riskovali a riskují nenechte je v tom jako oni nenechali Vás v tom a šli za Vámi !!!

Jsme národ zbabělců ???

Necháme zvítězit politikáře, tuneláře, darmojedy, vlezdoprdelky, darebáčky !!!

Jaroslav Sojka

#89 Re: Kde jste?

2012-07-07 15:48

#88: Chce to vytrvat - Kde jste?

Zdravím...

je zvláštní a s podivem, že se tu neustále objevují výzvy k pokračování. Podle účasti na demostraci a podle množství podpisů, které jsou zde na petici zdá se spíš, že většina těch, kteří tu povykují jsou pouhými rýpaly. Nadšení jistě bylo veliké, ale kde není podpora, snaha přichází vniveč.

Proč každý z těch, co tady povykují nepoužijí všechny metody pro zisk nových podpisů (jistě máte email i telefon plný kontaktů), proč se neproukážete odpověďmi na stížnosti na kompetentní místa??

A vůbec, proč se vlastně nepodepíšete???

Bc. Jaroslav Sojka

 

P.S.: Žáci školy, kteří našli odvahu a vystoupili mají můj obdiv a podporu. Je jen s podivem, že Ti, jež byli zastrašování propadnutím a neúspěchem u zkoušek nepodali trestní oznámení. Dokud budou všichni vyjadřovat pouze tichou podporu a vystupovat budou jen pod rouškou anonymity nic se nezmění. A nedivte se mi, že dnes píšu pouze s pocitem odevzdanosti, protože rozfoukat znovu celou dobu jen zkomírající a nyní již téměř vyhaslý oheň bude neskutečně těžké !


Nepřihlášený uživatel

#90 Re: Re: Kde jste?

2012-07-08 10:37

#89: Jaroslav Sojka - Re: Kde jste?

Vážený pane Sojko. Nevím, odkud jste, ale asi jste na naší škole nikdy nebyl a nestudoval. My studenti obdivujeme kantory, kteří našli odvahu mluvit nahlas. Taky je to stálo místo.  Neodsuzujte lidi, kteří nemají odvahu si jít pro ránu z milosti. Opravdu to na této škole takto chodí. Ač žijeme ve 21.století a demokracii, tady se Machovcová chová jako neomezený vládce za dob šlechty. Její vystupování naprosto nepokrytě dává najevo, že je člověk vyšší kategorie. Ale není přeci důvodem celé akce jen její chování. Ale ta škola jde do háje. A já jsem ráda, že budu příští rok maturovat, protože se bojím, že další rok už tady škola  prostě nebude. Máte pravdu v tom, že je třeba jen nekecat a konat. Podpisy, diskuse na veřejnosti, ... cokoliv dalšího, co škole pomůže. Myslím si, že je potřeba aspoň tady na této diskusi popsat jednoltivé nepravosti, které kdo na škole dnes a denně zažíval. Lidé se musí dozvědět, co se tam děje.

A nedivte se, že své jméno nezveřejním. Příští rok bych ráda odmaturovala.


Nepřihlášený uživatel

#91 Re: Re: Re: Kde jste?

2012-07-10 00:34

#90: - Re: Re: Kde jste?

Proč tedy nenapíšete jednotlivé nepravosti?

VB

#92 Pane Sojko

2012-07-10 19:20

Pane Sojko jakým právem nazýváte někoho rýpalem??? Prosím omluvte se !!! Na rozdíl od vás sem někdo píše a snaží se o to aby to byla stále horká věc s dobrým koncem.
Jana

#93 Naberme směr

2012-07-10 20:03

Vážení, byla bych ráda, kdybychom se nenechali odvést od jádra našeho problému, byť dobře míněným, ale trochu nešťastně formulovaným příspěvkem. Pokud nás pan Sojka nazývá rýpaly, buďme tedy rýpaly. A rýpejme správným směrem. Naším problémem není pan Sojka. Naším problémem není ani sama Machovcová. Naším problémem je to, jak Machovcová vede školu a kam škola pod jejím vedením došla. To je největší problém. A ten nevyřeší nic, než jiný ředitel. A pro tuto věc musíme dělat maximum. Je potřeba nenechat věc v klidu. To potřebuje ředitelka, aby to tzv. vyšumělo.
VB

#94 Pro Janu

2012-07-11 14:30

Paní Jano, ale celá snaha k tomu směřuje ještě jednou jednoduché počty:
11 učitelů + žáci + přátele školy = 50 osob (není to mnoho), ale pokud každý sežene 20 podpisů je to více jak 1000 podpisů !!! Ale zde je jen 380 podpisů což značí že každý sehnal je 7,5 podpisu !!! To je ta aktivita !!! Paní ředitelka si je velmi jistá že jijí protivník je neschopný, protože schopnost se projevuje úplně jinak. V této akci se spíše projevují individualisté, kterým není jedno jak to bude dál. Nechci zde psat s kým jsem ve spojení, koho jsem oslovil, atd.. Pro mě je jediný výseldek a to že se vrátí zpět dobří učitelé a špatné vedení půjde svojí cestou.
Učitel

#96 A je to tady !

2012-07-13 10:33

#95: kokr - tady

Nádhera:

Přeposílám věty z odkazu České televize:

Inspekce, politik, odborná veřejnost, znovuzvolená ředitelka:

Inspekce:

,,Kontrola České školní inspekce potvrdila, na co upozorňovali už v červnu sami studenti – tedy, že úroveň výuky je katastrofální. "

Politik: Školní vzdělávací program je v nepořádku, v příliš vysoké míře jsou tam nekvalifikovaní pedagogové a není u nich dostatečná aprobovanost. To zcela zákonitě vede k velmi špatným výsledkům u maturitních zkoušek," vyjmenoval výtky 1. náměstek hejtmana Stanislav Juránek

Konečně i odborná veřejnost tajemství vyslovila :

To, že kvalita výuky za poslední roky výrazně upadla, je v odborných kruzích veřejným tajemstvím. "Já už jsem přijímání jejich absolventů vzdala, protože neumí vůbec nic. (majitelka zahradnictví )

Ředitelka: Machovcová se už dříve vyjádřila, že škola dosud měla slušnou pověst. "Škola funguje, a to včetně dobré spolupráce s vinaři. Nikdy bych nevěřila, že pár hysterických absolventů dokáže tak rozkývat solidní školu," uvedla ředitelka.


Pozn. Studenti, kteří na škole chtějí dostudovat a mají zájem se něco naučit raději akci podpořili třeba tiše. To absolventi s maturitním vysvědčením již mohou svůj názor vyjádřit naplno. Je to jejich právo.

johny

#97 Re: A je to tady !

2012-07-13 11:36

#96: Učitel - A je to tady !

Chci Vás ještě jednou všechnou poprosit o podporu. O tom, že je na internetových stránkách založena petice mluví i televize. Poprosme ještě jednou známé, rodiče, kamarády, rodiny o vyjádření podpory a jejich podpis, sesbírejme více podpisů. Rozjeďme druhé kolo....

Jaroslav Sojka

#98 Re: Pane Sojko

2012-07-13 11:41

#92: VB - Pane Sojko

Dobrý den všem,

reagovat budu, omlouvat se však v žádném případě. Znovu připomínám, že jsem jedním z mála, který se zde nebojí zveřejnit své jméno - protože pokud za něco bojuji a jsem o své pravdě přesvědčen, pak se za anonymitu internetu schovávat nehodlám.

Ozývám se a provokuji jen z toho důvodu, že je mi teskno z toho, že vyzýváte učitele k další činnosti i přesto, že ve chvíli kdy nasadili své krky (a o ty obrazně přišli - sam/a nejspíš víte, kolika z nich byla obnovena smlouva) je podporovala sotva stovka lidí. A přidávám se k Vašim počtům - i tisíc podpisů je málo. Ač angažován jen svým přesvědčením a přátelstvím s některými /bývalými/ členy učitelského sboru jsem pod petici sehnal nejméně patnáct lidí. Stačila jen chvilka na sociálních sítích a u mailu. Promluvit si s pár lidmi. Ano, úspěšnost mé snahy byla nízká, téměř ubíjející, neb sme češi a pštrosismus je naším národním sportem, ale povedlo se.

V mých řádcích nehledejte kritiku snahy, spíš jejího nedostatku a žel, také plače na špatných hrobech.

Bc. Jaroslav Sojka

pedro

#99 Re: Re: A je to tady !

2012-07-13 11:42

#97: johny - Re: A je to tady !

souhlasím, žádná druhá šance!!!, chvíli bude sekat dobrotu , ale její arogantní chování se zase projeví a ještě v horším měřítku, Když v někom něco je ,tak to tam je, Pojdme do toho!!! a at si vezme sebou i OSIČKU!!!

VB

#100 :-(

2012-07-15 14:33

Tak se nám to tady trochu motá, nějaký pták nazývá ty co chtějí něco dělat rypali a jediné čeho dokázal jak sám přiznává je to že se podepsal jinak dle jeho vyjádření vlastně nic a zase to háže na ostatn že oni jsou takový.
Ano nepodepsal jsem se možná studuji na škole a rád bych dostudoval.
Jinak pokud někoho chce řešit co jsem udělal tak se mě podařilo sehnat cca 30 - 50 podpisů na petici, přestal jsem to počítat.
Věnuji tomu svůj volný čas a oslovil jsem nečetně politiků z celé ČR, atd.. Není důležité kdo, co dělá důležité je jak to dopadne.
Ale nelíbí se mě když tu někdo píše že je někdo rýpal atd.
Jak by jste si to představovali?
Dle mého pokud musí nastat změnu musí být slyšet volání těch co to chtějí změnit.
Nesmí to být šeptátní ale křik !!!