Odvolání Ing. Ivany Machovcové, ředitelky SVIŠ ve Valticích

Pepi

#26

2012-06-09 15:18

V dnešní Mladé frontě vyšel článek o tom, že na pěti školách neproběhla konkurzní řízení podle pravidel! Konkurzní komise byly vytvořeny až po otevření obálek kandidátů na místa ředitelů! Vinařka je mezi nimi! Při odvolání proti konkurznímu řízení by měl dát příslušný úřad stěžovateli za pravdu a konkurz nařídit zopakovat!!!
Stěžujme si tedy!
student

#27 Re:

2012-06-09 16:57

#26: Pepi -

Myslíš jako konkurz na ředitele?


Nepřihlášený uživatel

#28 Re: Re:

2012-06-09 17:32

#27: student - Re:

Ano, konkurz na ředitele...


Nepřihlášený uživatel

#29 Re: Re: Re:

2012-06-09 18:18

#28: - Re: Re:

Nečetla jsem to. A co tam je ?

student

#30 Re: Re: Re:

2012-06-09 19:34

#28: - Re: Re:

Tak to jo..věděl jsem že se do křesla nedostala jen tak, když se děje to co se děje. Řeší se to už jakou dobu a nikdo s tím prostě nic nedělá, jak je to možné? Kdo to stále a opakovaně zametá pod koberec? Všichni jsou zkorumpovaní a jde jim jen o prachy a né o dobro občanů. Ale tohle se děje v celé naší podělané republice, nikomu zde nejde o lidi, jen o prachy. S takovou se naše republika hrne s prominutím do sraček. Ti vysoko postavení můžou vše, jezdí v luxusních autech, mají luxusní vily, občas si zajdou posedět do sněmovny a my obyčejní lidé co poctivě dřeme nemůžeme nic a oni si budou stále vymýšlet takové zákony, které jim vyhovují, ale co bychom chtěli my, to je jim už jedno, hlavně že oni si budou žít v pohodě. Kéž by si už konečně někdo uvědomil svoji chybu, začal se chovat normálně a celá tahle věc se dala do pořádku. Konkurzní řízení by mělo probehnout znovu a měl by na to dohlížet někdo, kdo se s paní ředitelkou absolutně nezná, aby do křesla usedl člověk, kterému bude záležet hlavně na pověsti školy.

Petra Černínová

#31 Re: Re: Re: Re:

2012-06-09 20:11

#29: - Re: Re: Re:

Sobotní Mladá fronta píše, že na pěti školách, kde byl vypsán konkurz na ředitele, nedodržel Kraj zásadní podmínku správného tendru: komise, které rozhodovaly o kandidátech, jmenoval až poté, co byly obálky s přihlášenými otevřeny. Členové komise byli totiž jmenováni pozdě a nedodržela se zákonem stanovená lhůta 30 dnů před začátkem řízení. Potvrdil to i pan Juránek. Právník se domnívá, že bude-li si někdo na takový postup stěžovat (A MY BUDEME!!!), má šanci uspět a konkurzní řízení bude vypsáno znovu! Týká se to i vinařky! Studenti, ukažte, že nejste žádná děcka, za jaké Vás má rada školy, která Vaše zástupce nepřipustila na jednání, a přijďte ve středu demonstrovat. Nebo si představte od září svoji školu v čele s Machovcovou, ale bez Černínové, Růžičky, Holáskové, Osičkové, Úlehlové, Pevného, Baťkové, Michálka. Víte, kdo tam zůstane?!?!?!

A přijďte všichni - rodiče, absolventi, veřejnost, Valtičané, vinaři - NESEĎTE PROBOHA DOMA, KDYŽ UŽ NEJDE JEN O VINAŘKU, ALE O NÁPRAVU VĚCÍ LIDSKÝCH!

DEMONSTRUJEME PODLE ZÁKONA, KTERÝ PODEPSAL VÁCLAV HAVEL!

PRAVDA A LÁSKA MUSÍ ZVÍTĚZIT NAD LŽÍ A NENÁVISTÍ!


Nepřihlášený uživatel

#32 Re: Re: Re: Re: Re: a další

2012-06-09 21:58

#31: Petra Černínová - Re: Re: Re: Re:

a časem taky Kowolovského, Dlápalové a njevětší srcovka Kiliánové.....


Nepřihlášený uživatel

#33

2012-06-10 01:52

Nemam k teto petici co dodat, vse jiz bylo zmineno a jasne osvetleno. Pani Machovcova si nejspis nevidi nejen do ust, ale i do sveho svedomi.

Nepřihlášený uživatel

#34

2012-06-10 13:20

Vše co se tam píše je pravda, takže sem neviděla důvod nepodepsat. Škola je hrozná a potřebuje nového ředitele/ ředitelku, který se zaměří víc na vzdělávání studentů.

Nepřihlášený uživatel

#35 Re:

2012-06-10 15:57

#34: -

A co teď dělá pan Broska ? Našel odvahu postavit se ředitelce v konkurzu, což prý znamenalo konflikt s ní. Má stále odvahu bojovat nebo se stáhnul a takticky vyčkává ?

student

#36 Re: Re:

2012-06-10 16:34

#35: - Re:

Kéž by, on by byl skvělý ředitel :-)


Nepřihlášený uživatel

#37 Re: Re: Re:

2012-06-10 16:58

#36: student - Re: Re:

No ale neodpověděl jsi na otázku. Bojuje teď veřejně s ostatními nebo zalezl a vyčkává ?

student

#38 Re: Re: Re: Re:

2012-06-10 18:44

#37: - Re: Re: Re:

jo tak to já nevím

Tibor Schwarz

#39 Re: Nyní vážně

2012-06-10 23:09

#7: Milan - Nyní vážně

Pane řediteli, omlouvám se, že Vás tak nazývám, ale ve svém maturitním vysvědčení mám tyto dvě jména:  Bc.Milan Seláček - ředitel SVIŠ a druhé jméno je tuším Ing.Zelený - předseda maturitní komise.  Chtěl bych Vám poděkovat za perfektní praxe, které jste nám zařídil. Doufám, že budete mít chvíli. Ve středu mám na České zemědělské univerzitě promoci. Účast na tomto slavnostním dopoledni v Praze jsem však zrušil. Je důležitější akce a jako vnuk sedláka z Pouzdřan a Uherčic, Bohumila Schwarze, syna italského legionáře a uherčického sedláka a vinaře Rudolfa Schwarze, vidím akci ve Valticích jako velmi důležitou. Moc jsem se k tomu během studia Ochrany a tvorby ŽP nehlásil, téměř nikdo to ze školy asi nevěděl, jelikož jsem byl z Brna... . To víte po kolektivizaci rodina přišla o 20 ha polností, koně, dobytek i techniku. Po té děda Bohumil odešel do dolů a z Pouzdřanska se odstěhoval natrvalo do Brna. Tam má nyní 1000 hlav, převážně Irshay Olivera. Toto věděl asi jen RNDr.Švásta, který možná též patří k naší větvi Moudrých a Švástů z Rakvic. Děkuji za to, co jste tu napsal a zdravím z Čech.

To je jedno

#41 Re:

2012-06-11 15:00

#14: Londy -

Aha, vy budete asi jedna z přívrženců paní ředitelky, že ano? To, čeho se ona dopustila, to se prostě neodpouští.

studenti

#42 pan Broska

2012-06-11 16:13

Pan zástupce dneska položil funkci, takže zástupcuje jen do konce června, doufám, že se na něj všechny chyby "nesvedou", protože on za paní ředitelku odváděl velký podíl práce. Děkujeme
absolvent

#43 Re: pan Broska

2012-06-11 17:21

#42: studenti - pan Broska

Tak tu máme první oběť tohoto boje. Já Brosku zažil a vím, že je to poctivec. Jen se divím, že to položil. Myslím, že neměl co ztratit. Taky nevím, zda byl mezi "rebely", ale já ho tam určitě počítal. Je to vážné oslabení této skupiny. Měl se postavit za své studenty a neutíkat. Machovcová toho jistě nějak využije. Bojím se, že na něj bude chtít hodit vše, co je na škole špatně. Taky doufám, že když už to položil a relativně mu už o nic nejde, přijde ve středu a veřejně promluví o poměrech na škole. Ta škola a studenti si to snad zaslouží.


Nepřihlášený uživatel

#44 Re: Re: pan Broska

2012-06-11 17:36

#43: absolvent - Re: pan Broska

Pan Broska mezi pedagogy, kteří podporují změny na škole nepatřil. Nemyslím si, že by veřejně promluvil na středeční demonstraci.

Student

#45 Pan Broska

2012-06-11 18:53

... funkci složil z donucení, tak jako ostatních 43 bývalých pedagogů. Paní ředitelka vždy dojde za tím daným kantorem a řekne mu, že ho nechce nějak pošpinit, kdyby hledal další zaměstnání. navíc pro ředitelku to je o starost méně, protože nemá žádný důvod k tomu aby ho vyhodila. Nyní je zde zástupcem pa "Rilich" ( nevím jak se píše jeho příjmení) a ten se zde objevil zcela náhodou. Byl oponentem v konkurzním řízení, na ředitele školy, ovšem z toho se odvolal a asi na doporučení paní Machovcové, která mu přislíbila, že jakmile uteče pár dnů od jejího jmenování na ředitele školy, stane se on jejím zástupcem. Tak dnes bylo učiněno. Pan Rilich je osoba, který zde rok vyučoval tělocvik a s vedením školy ( jako zástupce na SVIŠV, to má zcela určitě za povinnost). Paní Machovcová je natolik neznalá, že každé jednání musí telefonicky domluvit s právníkem, který jí radí, jak se vyhnout tomu aby udělal chybu, z které by se dalo stavět její vyhození. Doufejme tedy, že díky rezignaci pana Brosky si par učitelů rozhněvala proti sobě a podpoří, funkčnost a růst úrovně skoly. Paní ředitelka zvyšuje jenom úroveň neúspěšnosti u maturitních zkoušek. Díky tomu, že si zde drží studenty, kteří na tu školu prostě nemají... Tak to fungovat nemůže!!!!
absolvent

#46 Re: Pan Broska

2012-06-11 20:36

#45: Student - Pan Broska

A pan Broska odchází úplně ze školy ?

obyvatelka valtic
Nepřihlášený uživatel

#47

2012-06-11 23:09

souhlíme s odvoláním současné ředitelky Ivany Machovcové.
Vinařská škola si zaslouží nového ředitele, který se zaslouží o vzrůst této školy a o její spokojené zaměstnance.

ben

#48 Výzva k pochodu za lepší poměry na vinařské škole ve Valticích

2012-06-12 11:55

Vážená vinařská veřejnosti !
Chceme vám oznámit, že se ve středu 13.6.2012 od 14:30 uskuteční pochod za nezávislost střední vinařské školy ve Valticích.
Pochod začíná od vinařské školy a je zakončen shromážděním na náměstí Svobody.
Pochod je reakcí na neutěšené poměry na vinařské škole ve Valticích.
Budeme a rádi, když se této akce zúčastníte a podpoříte přání zúčastněných pedagogů, absolventů, studentů, jejich rodičů a širší veřejnosti.
Chceme moderní vinařskou školu evropského standardu !.
Chceme, aby ze školy vycházeli absolventi připravení právě tak, jak je to slibováno v profilu absolventa oboru vinařství a vinohradnictví.
Nechceme, aby fungování školy bylo zaměřeno jednostranně na generování zisku, ale aby odtud vycházeli studenti připravení pro praxi. Chceme, aby se studenti naučili obhospodařovat vinice, aby fungovaly a vypadaly vzorově. Chceme, aby studenti ve sklepním hospodářství jen nelepili etikety na lahve, ale plně se účastnili těchto odborných prací : lisování, filtrování, čiření, stáčení, kontrola evidence... Aby se prostě prakticky učili vyrábět víno !

Prostě a jednoduše - chceme, aby vám škola poskytovala opravdově připravené absolventy do vašich podniků.
Školství si všichni platíme z našich daní - ať to tedy za něco stojí.

Samozřejmě chceme lepší podmínky pro práci pedagogů a dalších pracovníků i studentů ostatních oborů na dané škole - jsme přesvědčeni, že si to všichni zasloužíme.
To vše a mnohé jiné uslyšíte právě zde.

Chceme důstojný průběh shromáždění, chceme nahlas a svobodně říct, co si myslíme, o čem jsme přesvědčeni, a budeme rádi, když se zúčastníte.

S pozdravem

aktéři pochodu za nezávislost vinařské školy ve Valticích

http://www.petice24.com/machovcova
http://brno.idnes.cz/chyby-v-konkurzech-na-reditele-skol-d66-/brno-zpravy.aspx?c=A120609_1790297_brno-zpravy_sot
http://breclavsky.denik.cz/zpravy_region/boure-v-otevrenem-dopise-kritizuji-reditelku-skoly-20120514.html
http://breclavsky.denik.cz/zpravy_region/zmeny-nebo-demonstrace-maji-jasno-rebelove-ve-vinarske-skole-20120521.html
http://www.vinograf.cz/files/euro_titul.pdf

Ekologie není obor, ale životní postoj

#50 Integrovaná produkce- Nezaměňovat Václava Osičku a Jaroslava Osičku

2012-06-12 18:53

Přijďte vyjádřit svůj názor ve středu 13.6.2012 od 14:30 hod.

Nezaměňovat prosím pana Ing.Václava Osičku s Ing. Jaroslavem Osičkou z Velkých Bílovic.

Pan Ing.Jaroslav osička by Vám jistě vysvětlil, že existuje tzv.integrovaná produkce. To je hospodaření mezi konvenčním a ekologickým zemědělstvím. Bohužel se o tom moc nemluví. Ochranáři z oboru 16/01M-001 např. ve školním vinohradě vkládali do vinné révy dravé roztoče. Učili se o biologickém boji v rámci ochrany proti škůdcům. Podobně se sbírají slunéčka sedmitečná a zlatoočky proti mšicím apod.( To se týká spíš drobných zahrádkářů) Tyto znalosti, které si vyzkoušeli v praxi ve vinohradě pak mohli využít i u maturity. Do vinohradu s nimi chodil v rámci biologie např. Ing.František Melichar - nebo - li "Děda Lebeda" . Atriplex a ne Merlík, že pane profesore.

Není to tak, že by tam ochranáři tedy neměli co dělat, ano, chodili samozřejmě pracovat i na Pálavu a do četných rezervací blízko školy a účastnili se exkurzí do Národních parků a průmyslových podniků, jak už to někdo někde psal, např. s Ing.J.Dlápalovou a dalšími profesory školy.