Ondřej Vaňka-zachránce za mříží

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Ondřej Vaňka-zachránce za mříží

Venda

#1

2012-10-30 14:56

Ondřej dnes vyslech verdikt. Dostal 3.5 roku. Takže co z toho plyne? Když můžeš někomu pomoci, tak se na to raději vyser protože každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán.
Josef K.

#2 ...

2012-11-20 08:17

Je téměř neuvěřitelné či přímo trestuhodné, že při silniční havárii takového rozsahu "opomene" policie zajistit provedení krevní zkoušky na alkohol u jednoho ze dvou řidičů vyšetřované nehody. Přes to se to v tomto případě stalo, patrně zcela záměrně u řidiče BMW a to tím spíše, že u jeho spolujezdkyně zkouška provedena byla. Nechce se mi věřit tomu, že by u jičínské dopravní policie sloužili někteří jen naprosto neschopní amatéři, kteří by opomenuli zajistit tento rozhodující důkaz. Jsem naopak přesvědčen, že jsou to většinou lidé velmi schopní, někteří z nich schopni dokonce úplně všeho.
Ač se proslýchalo, že právě tento řidič před osudnou jízdou popíjel, ač se střetnul s protijedoucí sanitkou se zapnutým majákem a zvukovými signály přímo uprostřed silnice bez omezení rychlosti svého vozu, s nepřipoutanou spolujezdkyní a nedávající sanitě potřebnou přednost a prostor, měl totiž řidič BMW blízký či dokonce příbuzenský vztah s valdickým kriminálem a ten naopak vždy měl či patrně ještě má zase blízký vztah s jičínskou policií. Bylo prostě třeba z těchto důvodů předem vyvinit řidiče BMW tím, že se záměrně neprovedou rozhodující důkazy na přítomnost alkoholu, trochu se posunou či špatně a nedbale vyhodnotí ty ostatní, čímž se jednoduše a efektivně přehodí vina na řidiče sanitky.
Není nutné sledovat úžasného inspektora Moulina, jak bojuje v televizi s nezákonnými praktikami pařížské policejní mafie, stačí sledovat podobné praktiky byť v jiné věci a jiném rozsahu třeba u některých vyšetřovatelů jičínské dopravní policie. Chybí nám tu bohužel ke škodě spravedlonosti právě ten úžasný a nepodplatitelný inspektor Moulin.