Proti výškovým stavbám v Olomouci
Luděk
jako zásadní nesouhlas k věžové stavbě na Šantovce.
Re:
jak co bude vypadat se občanům neříká ... ukazuje se až jako hotové
Re: Opět jen pocity a žádná fakta
#26: Venca - Opět jen pocity a žádná fakta
Ach Bože, Venco.
Ať dělám co dělám, ať čtu jak čtu, Váš příspěvěk, neumím se v tom pohybovati.
Vizualizace, hmoty, dominanty; hergot zde bydlím.
A když zde bydlím, tak snad do toho, ja bude moje město vypadat mohu mluvit.
Nebo ne?
A budu se nechati oblbovati vizualizacemi.
Nechcu v Olomouci betonové bedny, do nebe se tyčící. Jest mi fuk, kde jest ona míra "výškovosti".
Víte co jest to veduta, a jak slušní architekti s ní zachází?
Tuším, a jen za sebe, že věže kostelů, které ční, jsou poněkud jinde, než hromada betonu obalená sklem.
Bojím se, že zde jest onen problém.
Betonu hromada, neb ducha trochu?
To je to ono, o co zde běží.
Poctivě, i dětem se to nelíbí.
Jsem starý a konzervativní, vězte nepřenáším to dál.
Tož jak dál a pro koho.
Těch metrů je moc, nejde o dominantu, jde o kšeft, cituji své děti!
A ony zde budou i nadále žíti a na nás vzpomínati!
Přeji pěkný a sluneční den a pohled na Olomouc z nějakého vršku, pravda nejni jich tu mnoho.
Re: Re: Opět jen pocity a žádná fakta
#59: - Re: Opět jen pocity a žádná fakta
poeto - to co říkáte jsou zase jen vaše pocity. žádná fakta. A pokud bychom dali všichni na pocity a fakta nebudeme brát v potaz, tak nepřežijeme.....
Re: Re: Re: Opět jen pocity a žádná fakta
#60: - Re: Re: Opět jen pocity a žádná fakta
mýlíte se, přežijeme díky sexu ... a v sexu nejde o fakta ... fakta jsou tuze asexuální
Mýlíte se, základem každého správného rozhodnutí je kombinace chladné analýzy (fakta) a intuice (pocity), upřednostňování jednoho před druhým vede k prázdnotě a omylu.
Re: Re: Re: Luděk
až ukážou co bude na šantovce, tak to bude už schválené...haha...prostě olomouc, dopadne to jako přednádraží
Re: Re: Re: Re: Luděk
a co byste chtěli?? je to soukromý pozemek a budova soukromníka! taky vám nikdo nekecá do toho, jak má vypadat váš kurník na zahradě. A sousedovi se nemusí zrovna líbit... přednádraží je veřejný prostor za peníze z daní, tam se to mělo lépe komunikovat. Ale stejně jako Tesařís postavil a nikomu nic neříkal, Šantovka se snaží aspoň o nějakou komunikaci - mají web, výstupy v médiích. Tesařík si dělá vše v tichosti a vy pak tady nadáváte na barák, který ani nevíte jak bude vypadat. Sepisujte raději petici za zbourání Tesmen baráku :-)
Prosím, můžete mi osvětliti rozdíl mezi tzv. fakty a tím co se mi líbí, či nelíbí.
A když se mi něco nelíbí, doufám, mohu se alespoň ohraditi, reagovati a nesouhlasiti!
Ona fakta jsou čí?
Moje fakta jsou, že se mi to nelíbí!
Vaše fakta, jsou že se Vám to líbí a vidíte ony přesahy, které se mojí maličkost nelíbí.
Prosím, bych byl brán ku zřeteli, když se mi něco nelíbí.
Třeba budu jen jediný!
Bojím se poněkud, že můj názor nebude respektován, neb jsou zde ona fakta, moje asi ne. Tedy čí a pro koho?
Zvláště, když se to týká mého rodného města.
Jestli jsem, či nejsem poeta, to snad nehraje roli.
A jen tak na okraj, přežijeme i nové mrakodrapy.
Přežijeme i kšeft!
Jen se mi to bude před smrtí těžko vysvětlovat, rozumným mým následovníkům.
To je fakt!
ad-rozvoj města versus historické panorama
Mrakodrapy
Odbor koncepce a rozvoje...
lestici ega
| This discussion has been closed. |
Re:
#50: -
Já viděla třeba v Číně mrakodrapů i věžáků desetitisíce a problém s nimi nemám. Jsou tam potřeba (víceméně) a ve výsledku se to tam tak nějak hodí. A třeba panoráma Shanghaie vypadá vyloženě dobře.
Ale Olomouc není Shanghai a ty dva výtvory nějakého šikovného "architekta", co tu zatím vznikly... Lepší nekomentovat. Kdyby šlo o nějakou zajímavou stavbu, tak nemám asi problém. Ale tenhle "podnikatelský styl" image města nic nepřináší.