Petice proti oplocení Stěnovického lesa a kamenných lomů


Nepřihlášený uživatel

#151 Re: Re:

2011-07-24 00:55

#150: - Re:

vsak ja vim,byl jsem tam a i ted pujdu,ale pravda je ta ze tam clovek uz nic nezmuze jeste kdyz vidi,ze zastupitele nemají nejak chut s tim neco delat,vzdyt i ten zastupce hasicu rekne ze ta brana neni problem ze ji kdyztak rozrezou aby mohli pro vodu,jsem si rikal sakra kolik mu dali :))vsichni se tam znaji a hlavni problem je,ze je verejny zasedani uz po problemu,u nas ho starosta udela vcas kdyz vi ze se rozhoduje o necem,co se tyka cele obce ba dokonce okoli.Krasa Stenovic zatim stale zustava,vsechno jde nejak napravit,stare vedeni odejde a prijde treba nove,ktere bude mit zajem o blaho obce a lidi v ní a nepujde na ruku bohatym stavitelum hal co si mysli ze muzou vsechno


Nepřihlášený uživatel

#152

2011-07-24 02:38

Bohužel vše nejde napravit (v čase trvání lidského života), stavbu za desítky milionů povolenou stavebním úřadem už nikdo bez finanční kompenzace nezboří. Až si pan Graubner postaví uprostřed lomů svůj zamýšlený komplex (byť v dobývacím prostoru může stát jen dočasná stavba související s těžbou), tak už se do lomů nikdo nepodívá, leda by to byl Graubnerův kámoš. Kromě těch baráků možná krása lomů zůstane, ale můžete se na ní podívat tak akorát z vrtulníku. To, jakým způsobem starosta Nový a jeho partička zastupitelů za více jak 16 let svého působení sprasili podobu obce, je docela trestuhodné a hned tak se to nezmění. Stačí se podívat při příjezdu na místní zdaleka viditelnou dominantu, tovární haly Streicher.

Nepřihlášený uživatel

#153

2011-07-24 11:30

Nevíte nic. Starosta chce do 10-ti let dohnat v počtu obyvatel Plzeň. Průmyslová výroba už bude ve Štěnovicích v tý době na dvojnásobku. Do roku 2030 dojde podle tajných plánů z obecního úřadu k připojení Plzně ke Štěnovicím, přesunutím úřednického aparátu do nové budovy, která bude stát ve vykáceném lese nad Štěnovicemi. V plánu je také přístav pro nákladní lodě, mezinárodní letiště bude stát na místech, kde nyní leží Losiná a Chválenice (přijdou vyhladit). Univerzita Jana Nového bude na poli k Útušicím. Místo P na SPZtkách budeme mít všichni Š a ten kdo byl někdy proti úřednickému aparátu ve Štěnovicích bude nosit žlutou hvězdu na prsou a holou hlavu. Budete ještě vzpomínat na plot kolem lomů...

Nepřihlášený uživatel

#154 Re:

2011-07-24 11:46

#152: -

Souhlasíme s vámi, jen jsme velkými pesimisty, co se konání zastupitelstva Štěnovic týče. Jen samé pokyvování a slibování, ale Štěnovice jim jsou /skoro všem v zastupitelstvu/ ukradené. Co jsme si zvolili, to máme. Je to také vina štěnovických občanů. Mnozí dali na poklepávání na rameno a kamarádíčky.


Nepřihlášený uživatel

#155 Re:

2011-07-24 12:55

#153: -  

No při rychlosti práce pana starosty očekávám, že to bude třeba jako s rozmístěním odpadkových košů na hóóódně dlouho. Ta plánovaná univerzita alespoň nahradí místní školu, která je dle slov starosty "časovanou bombou", takže školství ve Štěnovicích udržíme!!! Ještě jste zapoměl, že díky své ekonomické síle budou Štěnovice dotovat skomírající Evropskou unii. Sice se nám tady to získávání evropských peněz nějak nedaří, ale když budeme rozdávat a dotovat předražené projekty, tak to nám půjde určitě lépe. Ale hlavně to nikde neříkejte, aby do toho náhodou lidi nekecali, to se bude probírat na neveřejném zasedání zastupitelstva obce.


Nepřihlášený uživatel

#156

2011-07-24 21:45

Žasnu, třeba nám zpoplatní i vstup do lesa. V současné upadající společnosti je to další pokus zahnat lidi do kouta. Zamčený les, co dalšího?

Nepřihlášený uživatel

#157

2011-07-25 10:57

Vydržme do zasedání zastupitelstva. Po obci a na internetu se šíří různé polopravdy nebo přímo lži. Vyslechněme si názor zástupců obce, majitele pozemku a pak diskutujme přímo v zasedací místnosti. Silácké výlevy na internetových diskuzích nemají žádný smysl. Jen by mě zajímalo, když je v obci tolik lidí proti starostovi a zastupitelstvu, proč jsou ti samí lidé opakovaně voleni do svých funkcí? Kdo je tedy volí?

Nepřihlášený uživatel

#158 Re:

2011-07-26 21:52

#156: -

Hlavně si pletete les a dobývací území. Les ze zákona není možno oplotit, dobývací území ano. A že na dobývacím území roste les, to ještě neznamená, že se jedná o les.


Nepřihlášený uživatel

#159 Re:

2011-07-26 21:53

#49: Pavel Cink -  

 Jitka Sedláková- Jak je možné, že přijdu do lesa a jsou tam vrata. Na lidech nezáleží, tak se jim nic neřekne, to je přece dobrý.  Myslím, že představitelé obce měli na tohle přinejmenším upozornit, oni si však ty ploty upekli někde úplně jinde. Za Marie Terezie existoval zákon, že i když byly lesy soukromé ( vždycky všechno někomu patří ), musely být přístupné lidu a všechno, co tam narostlo, patřilo lidem. Ale to bylo za vykořisťovatelské šlechty, že ? Kde to žiju ? To je otázka.


Nepřihlášený uživatel

#160 Re:

2011-07-26 21:59

#153: -  

 Naprosto dokonalá vize, máte velké plus, bavím se, děkuju. J.S.


Nepřihlášený uživatel

#161

2011-07-26 22:41

#159: - Re:

Promiňte, prosím, nechci se vás ,pane, dotknout, ale na hodiny dějepisu jste asi nebyl zrovna přítomen. Vaše terminologie jako jsou výrazy"lid" a "vykořisťovatelská šlechta" jsou v lepším případě úsměvné a takový bavič jako je Bolek Polívka by si jistě užil. V horším případě tyto výrazy vyvolávají vzpomínky na dobu před 20 lety a články v Rudém právu.


Nepřihlášený uživatel

#162 Re: Re:

2011-07-27 12:31

#159: - Re:

To by mě taky zajímalo  kde žiješ?! Předchozí příspěvek to trefil, lid a vykořisťovatelská šlechta, to jsou 60 let staré termíny. Za další a nevím už po kolikáté - Tohle není les!!! Tohle není les!!! Tohle není les!!! A když to není les, tak se to smí plotit! Zjistěte si nejdřív fakta a nepapouškujte to, co si doma povídají vaše rodiče, v kterých jsou zakořeněny pokřivené komunistické "hodnoty".


Nepřihlášený uživatel

#163

2011-07-27 21:24

to je navrat do totality delat takovy oplocení pro ktery není racionální duvod
PS

#164

2011-07-28 04:01

Několik postřehů z dnešního veřejného zasedání zastupitelstva za účasti pana Graubera:
Tak jsme my "bezvýznamní" vesničané ze Štěnovic měli příležitost naživo poznat "úspěšného pana podnikatele" Graubnera. Úvod jeho vystoupení byl opravdu hustý (moje osobní stručná interpretace, zvukový záznam pořizoval syn p.Graubnera): Vy, kteří jste nic nedokázali, nebudete mě, úspěšnému podnikateli, mluvit do toho, co si udělám se svými lomy. Makám od rána do večera a teď si chci dopřát pořádný barák na krásném reprezentativním místě.
Tohle byl asi jediný upřímný názor pana Graubnera, dále už to byla snůška arogantních prohlášení a výpadů, polopravd, účelových tvrzení, nesmyslných přirovnání a útoků na jakýkoliv nesouhlasný názor. Skutečnost je taková, že sice něco slíbí, ale udělá pravý opak, klidně přizná, že ani neví, co jeho společnost píše v žádostech adresovaných obecnímu úřadu, a na druhou stranu klidně tvrdí, jak jedná korektně a oplocením myslí na dobro občanů Štěnovic.
Je jasné, že od tohoto člověka se nedá čekat nic jiného, než že půjde bezohledně za svým cílem a nebude se příliš ohlížet na zákony a už vůbec ne na nějaký veřejný zájem občanů Štěnovic. Co je však zarážející a smutné je, že veřejný zájem občanů neříká nic starostovi (který o záměrech Graubnera musí vědět 3 roky) ani většině zastupitelstva. Podle průběhu dnešního jednání se Graubnerovi úspěšně daří taktika převést problém postavení soukromého sídla (kvůli legislativě maskovaného jako zázemí pro dobývaní nerostu) uprostřed asi nejkrásnějšího místa ve Štěnovicích na problém přehrazení cesty do lesa (pro Graubnera úplně bezvýznamné).
Takže občané Štěnovic, zaponeňte na lomy, ty už nejsou a nebudou pro vás, od teďka je tam GRAUBNEROVO.
Ještě zmíním jeden úspěšný kousek pana starosty: sice zajistil účast v této kauze klíčového pracovníka úřadu - vedoucího odboru výstavby Grubera, ale zvolil takový termín jednání, že p.Gruber (placený mimochodem z daní občanů Štěnovic) kvůli soukromému jednání po 30 minutách odešel.
Perlička na závěr z úst p. Graubnera: dobývání nerostu není těžba. Takže ti, co se tak bojí, aby se v lomech nezačalo těžit, mohou být v klidu, bude se maximálně dobývat.

Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem webu (Zobrazit podrobnosti)

2011-07-28 10:00


PS

#166 Re: Mám toho v hlavě hodně

2011-07-28 11:47

#165: - Re:

Milý pane (např. G nebo kafkovské K), soukromé vlastnictví je nedotknutelné, ale nevšiml jsem si, že by někdo chtěl p. Graubnerovi pozemky vyvlastňovat. Vy si ale neuvědomujete, že v demokratické společnosti platí nějaké zákony, např. stavební zákon a územní plán, že je rozdíl mezi územím určeným k bydlení (stavební pozemek) a určeným k dobývání nerostu. Je nás prostě na planetě 7 miliard a musíme spolu nějak vyjít, proto máme zákony, nemůže si kdokoliv dělat cokoliv třeba i na svém majetku. Kafemlejnování ("jak u blbých na dvorečku") o tom, že pozemky jsou moje a tudíž si s nimi budu dělat co chci (bez ohledu na stavební zákon), jsme skutečně slyšeli včera na jednání několikrát. Bohužel stavební odbor (p. Gruber) a starosta jdou p. Graubnerovi ve všem na ruku, byť před občany tvrdí opak. Firma pana Graubnera měla být už při stavbě plotu v rozporu s vydaným souhlasem vyzvána k zastavení neoprávněné stavby a k jejímu odstranění v přiměřené lhůtě. K této výzvě byl stavební odbor přinucen až tlakem veřejného mínění. Pokud firma stavbu neodstraní, měla by být trestně stíhána za maření úředního rozhodnutí. Ještě poznámka k arogantnímu jednání (odhlédněme od emocí z obou stran při včerejším ústním jednání) a hodnoťte činy: jak hodnotíte přehrazení historické cesty v rozporu se sliby a vydaným územním souhlasem a tvrzení, že cesta vlastně neexistuje?


Nepřihlášený uživatel

#167 Re: Re: Mám toho v hlavě hodně

2011-07-28 13:05

#166: PS - Re: Mám toho v hlavě hodně

Víte, co je největší problém? Že se situace neřeší na základě platných zákonů,  případně konstruktivního dialogu, ale podle toho, kdo si co pamatuje, koho co naštvalo, kdo komu co slíbil, kdo by měl co udělat a hlavně kde co jaká bába povídala. To, že je plot nyní jinak, než bylo dohodnuto je samozřeujmě špatně. Co se týká vlastnického práva: Vážený, rozdíl mezi dobývacím prostorem a zahradou samozřejmě znám. Tím spíš, že se jedná o dobývací prostor, tu už dávno plot měl stát. Argumenty typu, že nikde neni napsáno, že se má lom zabezpečit plotem jsou úplně mimo mísu.  K oplocení cesty: Není páka, která by pohnula s majitelem pozemku, aby cestu, která je podle geometráku o několik metrů vedle, zpřístupnil. Dá se jedině vyjednávat a případně zabřemenit nebo odkoupit. Tvrzení, že cesta neexistuje je sice trochu expresivní, ale pravdivé - řídíme se přece podle zákonů a dat uvedených v katastru. Mně osobně spadl s oplocením lomů kámen ze srdce. Protože, když si představím, že si moje děti budou v partě hrát na srázu lomu a hecovat se, kdo dojde blíž nebo kdo tam rovnou skočí, tak mě mrazí. Ale dokud se prostě nestane nějaké neštěstí, tak tohle není pro nikoho argument, že? Ale navrhuji vám následující: Utvořte občanské sdružení a bojujte za lomy, za přírodu, za cestu. Uvidíme jak budete úspěšní.


Nepřihlášený uživatel

#168

2011-07-28 14:08

ten graubner se vcera pekne predvedl,vybarvil se takovy jaky je,bylo mi z nej spatne a to asi vsem co tam byli,doufam ze i ten jeho syn videl jakyho ma tatku a snad az on to jednou zdedi nebude takovy jako on,vypadal jako hodny mlady chlapec.Nejlip to vystihl jeden deda,pratele a obcane,tenhle graubner nas tu bude trapit jeste desitky let a to je pravda,muzeme jen doufat,ze tu dlouho nebude a jeho syn bude jinym clovekem,lepsim clovekem...jo grubera ani nekomentuju protoze to byl vrchol takhle odejit a pan starostovi je to tak nejak asi vsechno fuk hlavne at ma klid.Obcane byli skvelí sesli se v hojnem poctu a bojovali za nejkrasnejsi kus zeme ktery v okoli maji stejne jako nekteří zastupitelé,hodný lidé jeste nevymřeli,pan Cink byl nekdy trosku impulzivni(ovsem neozvat se kdo vi jestli by ho starosta vubec vyvolal) ale je to tim ze je to spravny bojovnik za sve okoli a nic mu není lhostejne.je videt ze ma srdce na pravem miste

Nepřihlášený uživatel

#169 Re:

2011-07-28 15:06

#168: -

pratele a obcane,tenhle graubner nas tu bude trapit jeste desitky let a to je pravda,muzeme jen doufat,ze tu dlouho nebude

:-))) stačí Vám to pane Graubnere jako omluva?! Třeba Vám ale ctihodný občan nepřeje rovnou smrt, možná jenom doufá, že skončíte někde ve vězení nebo v ústavu pro nemocné.

Po tomhle a pár předchozích příspěvcích nemůžete, přátelé, čekat, že Vám bude ze strany p. Graubnera poskytnuto vstřícné jednání.  Osobně, kdybych byl jím, tak se s váma vůbec nebavim. Určitě ne na takovéhle úrovni. Stěžujete si na jeho arogantní jednání a povýšenost a sami se chováte jak dobytek. Přitom jste to vy, kdo po něm něco chce, on je zatím jenom ochoten naslouchat a jednat.  Jak už tady bylo psáno, děláte všechno proto, aby vztahy a komunikace s p. Graubnerem zamrzly. Jen tak dál....až mu dojde trpělivost a přestane se s váma bavit, tak jemu se jen uleví.

Miki

#170

2011-07-28 19:09

Slysel jsem,ze prisel aniz by musel,to je od nej docela vstricnej krok myslim,ja bohuzel nebyl.
Josef Volf

#171

2011-07-28 19:46

Omlouvám se že vstupuji do vaší žhavé diskuze,ale stále nevím kdo je p.Graubner,pohybuji se mezi podnikateli v Plzni a okolí a nikdo ho tu neznáme,měl bych zájem alespon o jeden z lomů pro zachování pro další generace,žádné stavby nic,nemejte strach

Nepřihlášený uživatel

#172

2011-07-28 20:11

fa. THORN

Nepřihlášený uživatel

#173 oplocení Štěnovických lomů

2011-07-28 20:53

Myslím si,určitě není správné oplocovat lom v lese i přesto,že je lom vedený jako ostatní plocha,i když k lesu patří!P
odívejme se na mapy ČR,to asi musel pan majitel namáznout nějakého úředníka!!!!!!!!!Vzpomeňme si na stavbu dálničního obchvatu Štěnovic a nedalo se s tím nic dělat a kolik se napsalo petic,jak jsme proti tomu bojovali a nebylo to k ničemu.Doufám,že petice bude k něčemu platná!!!!

Nepřihlášený uživatel

#174

2011-07-28 20:59

Domnívám se, že by se představitelé Štěnovic měli více zájmům občanů Štěnovic, kteří je zvolili a důvěřovali jim a né lidem, kteří chtěji zde ničit vzhled obce, omezovat občany a hlavně na tom profitovat.

Nepřihlášený uživatel

#175 Re: Re:

2011-07-28 21:09

#165: - Re:  

 Pane přispívající. Pokud se takto vyjadřujete, tak se příště podepište a neskrývejte se v anonymitě. Nekritizoval jsem stavbu jako celek ale jeho nevhodnost v této lokalitě. Žiji  ve Štěnovicích 21 let a dobře si pamatuji co se dělo , když chtěli začít stavět firmu Streicher. Toto je názorný příklad jak v počátcích obalamutit občany a pak dostavět zmíněnou továrnu. Také se Vám líbí. Mě ne. Jak jsem již na schůzi zastupitelstva řekl: pan Graubner je arogantní člověk a vůbec ho nezajímají názory občanů Štěnovic. Porušil prakticky vše co mohl. Klame v žádostech o stavební povolení, plot postavil úplně jiný a nasliboval, že část lomů bude přístupná atd. Pod pláštíkem různých slibů a podaných žádostí na stavebním úřadu chystá prachobyčejnou výstavbu vlastního sídla na bydlení a k tomu potřebuje změnu územního plánu obce. A to vše realisuje  za tiché podpory pana Grubera ze stav. úřadu.Nejsem žádným odborníkem na tyto věci, ale jěště se budem divit co vše je možné v této obci. Škoda lomů .Ty budou sloužit jen vybrané společnosti a kámošů pana Graubnera. Celé zastupitelstvo by se mělo zamyslet kdo je volil a k čemu tam jsou.  Sváťa Dvořák, Štěnovice.