Petice proti oplocení Stěnovického lesa a kamenných lomů


Nepřihlášený uživatel

#26 Re:

2011-06-30 16:41

#25: Pavel Cink -  

Co s tím má společného obec???? před pár lety to prostě pan majitel nechal bez povšimnutí, že mu tam lidi dělali bordel a jezdili na motorkách a ted si svoje oplotil. Za to snad z obce nikdo nemůže. Stejně jako nemá starosta povinnost kontrolovat činnost stavebního úřadu. Ten podléhá krajskému úřadu...takže se stížností na povolení stavby plotu jen na kraj, ne na starostu.

Ani zastupitelstvo s tím nic neudělá, jen pár chytrolínů z nové části si udělali občanské sdružení a byli proti tomu aby tam majitel- v lomech - stavěl.    

Jinak petice- co myslíte že vyřeší? na svém pozemku, si mohu dělat co chci a nikdo mi do toho mluvit nebude- teda v mezích zákona. majitel si oplotil svoje a nikdo nemá právo zasahovat do vlastnických práv.

 


Nepřihlášený uživatel

#27 Re: Re:

2011-06-30 16:43

#15: - Re:  

 jojo, to je pravda, taky si to pamatuju.


Nepřihlášený uživatel

#28 jany

2011-06-30 16:49

Jestli má Hradec lom ve svém majetku a pouští tam lidi, ať je pouští, to je jeho problém. Ale ve Štěnovicích obci lom nikdy nepatřil!!! Nemůže tedy nikdo z úřadu rozhodovat o tom, jestli tam lidi můžou nebo nemůžou. Není vlastníkem. Obec sem vůbec netahejte.
Je to pouze otázka vlastnictví a nedotknutelnosti majetku. Bohužel, není ten lom nikoho z nás a majitel si nepřeje, aby mu tam někdo chodil. K vám do bazénu na zahradu taky lidi nechodí. Není se co divit , doba je taková.
Taky nesouhlasím, ale co se dá dělat. V tomto případě po právní stránce nejde dělat opravdu NIC.

Nepřihlášený uživatel

#29 Re:

2011-06-30 16:52

#24: -  

 zastupitelstvo s koupáním nic neudělalo, podívej se na katastr komu to patří......nějaký s.r.o.

jany

#30 Re:

2011-06-30 16:58

#12: -  

proč by obec kupovala lomy? co by z toho měla? koupil je ten, kdo na to měl a měl určitý podnikatelský zájem.

Možná se ještě budou všichni divit, až třeba za pár let začnou zase s těžbou.

Co pak budou všichni říkat? No je to těžební prostor a těžit se tam může.

 

jany

#31 Re:

2011-06-30 17:02

#19: -  termín přírodní koupání......to asi dnes nikde nepochodí. Obec nemá žádnou páku někomu nařizovat co má dělat se svým pozemkem.

Lomy jsou a vždy byly soukromé a obec může jen koukat . Bohužel je to tak!!!

je to těžební prostor, prostor pro výrobu, když tam postaví nějakou budovu jako kanceláře atd....nedá se nic dělat.

 


Nepřihlášený uživatel

#32 Re: Re:

2011-06-30 17:56

#26: - Re:  

 se podepiš srabe...


Nepřihlášený uživatel

#33 draha

2011-06-30 18:27

podle mapy z KN je cesta k lomu obce cca do vzdálenosti 57m od rohu pozemku posledního domu- růžový pod Kavexem. Takže ty kameny jsou asi na obecním pozemku. Ale to jednoduše šoupnou o kus dál.

ale: Dále cesta k 6 dubům nepatří tomu majiteli kterému patří velký lom, Jezírko a šípák.Ta cesta patří ke kavexu a tj majitel Ing.Bohm.
Takže spíš možná oslovovat Ing.Bohma. 

jinak majitel oploceného je:    F1 PETROL a.s.

 

Sídlo: Plzeň, K cihelnám 699, PSČ 326 00

 

Nepřihlášený uživatel

#35

2011-06-30 21:28

Co je tohle za blbost??? Zavřít nám nejhezčí jezírka poblíž Plzně. Ptám se člověka cco ho vedlo k tomu, aby to oplotil, aniž by se zeptal ostatních lidí?

Nepřihlášený uživatel

#36

2011-06-30 21:40

...
fghj

#37 Re:

2011-06-30 23:11

#35: -  co ho k tomu vedlo? Vlastnictví nemovitosti. Proberte se už všichni. Na svoje byste si šáhnout nenechali a když to udělá druhej, tak se divíte????

 


Nepřihlášený uživatel

#38

2011-07-01 01:13

kam my obyčejní lidé přijdem kdyz jde všechno podplatit,koupit a oplotit ostnatym drátem i takovou prirodní krásu která by mela byt zprístupnená všem

Nepřihlášený uživatel

#39

2011-07-01 01:57

Neblázněte, já na tom místě vyrost. Každé léto tam byl, koupal se, obdivoval ten krásný kousek přírody a jistá dávka nebezpečí (zřejmě důvod plotu) k životu patří a přináší významnou esenci. Za chvilku budou ploty všude a zbude tu jen nuda a osamocení.

Nepřihlášený uživatel

#40

2011-07-01 07:52

Bude to velká škoda, když tam bude zákaz vstupu a koupání, ale jak to dopadlo s Amerikou?´Úplně ji uzavřeli a můžeme se na hladinu jen podívat. Bohužel, taková je tato doba.
jaroslava
Nepřihlášený uživatel

#41 škoda

2011-07-01 09:22

Je velká škoda,že lesy ve Štěnovicich se takto zkracují,lomy se oplocují,všude se staví nové a nové domy,vše poblíž lesa.Každý má na oplocení lomu svuj nazor,ale oplotit i cestu,to je moc.Uplně by stačily cedule,koupání jen na vlastní nebezpečí,zachovávat poblíž lomu pořadek,je pravda,že se všude povalují věci,které nepatří do lesa,lidi by nejraděj s autama vjeli az do lomu,posprejovane skaly se do lomu také nehodí,ale určitě se to da řešit lepší cestou ,než vše zadrátovat.Ohledně bezpečí myslím,že by v našich lomech stačily dát nějaké zábrany,nebo menší ploty,ale jen kvuli tomu,aby do lomu nikdo nespadl,ale to je spíše otázka pro toho komu lom patří a jak je to finančně náročné.Co k tomu více dodat-jen asi to,velká škoda našich lomů.Máme ve Štěnovicích překrásné lomy,lesy,zákoutí a je moc smutné,co se s tím děje.Pamatuji si z mého dětství,jak nádherná příroda u nás byla,a spousta z nás uzná,že je veliká škoda toho,co se s tim ted děje.Není nad to,si jen tak zaplavat v lomu,o pár metrů dál si nasbírat jahody a vlézt do houští pro pár hříbků.............


Nepřihlášený uživatel

#42

2011-07-01 13:57

Zachívli nebudeme moci jít ani na procházku do lesa....
Hanka

#43

2011-07-01 13:58

Příroda je pro všechny lidí a nejen pro někoho.

Nepřihlášený uživatel

#44

2011-07-01 14:45

no to už právě nemůžeme ani na tu procházku do lesa víš,je tam ostnatý drát pro naše dobro abysme si tam třeba neublížili :))

Nepřihlášený uživatel

#45 Michala Bušová

2011-07-01 15:08

Paní Jaroslava to napsala krásně!!! Jestli tyto komentáře čte pan majitel Bohm, mohl by se prosím vyjádřit, oficiálně? Jestli opravdu v nejbližší době a v době budoucí člověk opravdu do lesa nepůjde, protože si pan majitel usmyslel oplocení? Prom ne naprosto nesmyslné? Má tento důvod alepsonň jediný rozumný argument?? Nebo je to jako s většinou v dnešní době, kdy každý hamouní hamouní, aby měl víc, než ostatní? To, že je tu les, do kterého chodí rodiče s dětmi, mladí tu tráví svůj volný čas, pejskaři chodí vyvenčit své psy a sportovci využívají les ke sportu. Buď majitel nemá děti, psy a ani sportovní cítění, bo by snad pochopil, jak moc je Štěnovický les pro ostatní důležitý. Jestli nám pane Bohme chcete vzít to jediné krásné, co Štěnovice nabízejí (víc tady toho opravdu neni), tak je mi z vás jak z člověka opravdu smutno. Byla bych ráda, kdybyste zde vyjádřil svůj názor. Petice má již po dvou dnech přes 400 podpisů a já doufám, že tím to nekončí!

Nepřihlášený uživatel

#46

2011-07-01 15:13

Navíc jedna důležitá věc. Majitel žádá o oplocení svého pozemku, který je nestavební. Město stějně jako pan Bohm mohlo chápat význam lesa a lomů a toto oplocení vynechat. Ale je vůbec někdo na zdejším úřadě a takto lidsky smýšlí? Pan majitel rozhodně ne, ale že i pan starosta? Pan starosta Nový zřejmě neusiluje o další působení v zastupitelstvu a dělá vše proto, aby si udělal ten nejhorší obrázek od svých občanů. Gratuluji vám oběma.
Pavel Cink

#47

2011-07-01 15:59

Snažím se domluvit s majitelem veřejnou schůzku a tam veškeré pro a proti si vyřikat. Rád bych aby tam byl i pan starosta Nový. Proto jsem majiteli nabídl schůzku v lidovém domě někdy na příští týden k večeru, také jsem po něm chtěl aby nám zdělil popravdě jeho záměr, ale zatím se ještě nevyjádřil.... :( Pokud s tím bude souhlasit okamžitě to zde zveřejním a byli bychom rádi kdyby se dostavili všichni co s jeho stavbou a celkovým postupem nesouhlasí.

Nepřihlášený uživatel

#48

2011-07-01 17:18

Jsem s Vámi.
Pavel Cink

#49

2011-07-01 17:46

K dotazům co s tím má společného obec: dle mého názoru s tím má společného hodně. Myslím si, že pokud by obec byla proti oplocení lomů a lesa měla by mnohem větší slovo než našich již skoro 500 podpisů(za které všem MOOC děkujem). Hlavně obec by měla mít zájem o spoluobčany a né o soukromé blaho jednotlivců. A jak jsem již zmiňoval opravdu není žádný problém právně ošetřit vše co se týká případných úrazů a jiných věcí, na které zde apelujete. :( Myslím si, že právě starosta by měl dbát na dobro občanů a nedovolit takové věci jaké se u nás ve Štěnovicích dějí. Mimochodem plot nevadí jen lidem ale také místní zvěři, která už ted je zmatená z přerušení jejich stezek. Jsem zvědavý kdy v ostnatém drátě nebo v plotě uvízne první zvíře a díky němu uhyne. :( A dále není pravda, že si každý na svém pozemku může dělat co chce. I barevnou střechu na rodiném domu Vám musí někdo schválit či Vám ji může dokonce zakázat. To bych si teoreticky mohl na zahradě postavit jadernou elektrárnu, když si na svém pozemku mohu dělat co chci. Ani své vlastní stromy na svém vlastním pozemku si nemuhu pokácet kdy se mi zachce. A kolik stromů asi padne při této výstavbě... :( Zamyslete se prosím nad tím než tu něco napíšete. A pokud se za svůj názor stydíte a ani se nepodepíšete, tak se nad sebou zamyslete o to víc....


Nepřihlášený uživatel

#50

2011-07-01 17:49

Do lesa chodím denně se psem, lomy mám hned za domem, tahle hrůza tam přece nemůže zůstat, majitel si všude kromě plotu omotal ještě ostnatý drát, musí to být milý chlapík,no stavbu plotu mu prý schválili naši zastupitelé takže co k tomu dodat. Bylo by fajn, kdyby radní občas zvedli zadky a šli se na to podívat!!!!!!!!!