PETICE za záchranu hájenky "U DVOU ŠRAŇKŮ" v Hradci Králové


Nepřihlášený uživatel

#301

2016-02-16 17:12

Mám k lesům v okolí této hájenky velice blízký vztah, část mé rodiny pochází z Královéhradecka. Opravdu by se mi nelíbily plánované změny, nesouhlasím s nimi.

Nepřihlášený uživatel

#302

2016-02-19 05:57

Před lety jsme s rodinou viděli tuto hájenku osobně,škoda ničit takový krásný kout přírody a s ním i člověka co se zasloužil o spoustu dobrých věcí.

Nepřihlášený uživatel

#303

2016-02-19 08:34

Nežiju na Královéhradecku, takže by se mohlo zdát, že se mě toto téma netýká, ale opak je pravdou. Týká se nás všech.
Jako občané ČR rozhodně nepotřebujeme další zábavní střediska, kdežto lesní porosty, a zejména ty s bohatou a doposud zachovanou biodiverzitou, jsou pro nás životně důležité.
Nehledě na etický rozměr celé kauzy v souvislosti se stávajícím obyvatelem hájenky.


Nepřihlášený uživatel

#304

2016-02-19 10:02

Z toho co jsem měl možnost vidět, nejsem zcela přesvědčený o skutečných hodnotách současné hájovny, proto jsem trochu otálel s podpisem petice tak, jak je formulována. Každopádně s nevhodností umístění environmentálního centra do této lokality uprostřed lesů a dalšími okolnosti projektu nelze než souhlasit.


Nepřihlášený uživatel

#305

2016-02-20 10:42

Musí se podporovat to dobré,ne co je výhodné pro městské hlavouny a manažery.

Nepřihlášený uživatel

#306 Re:

2016-02-22 07:02

#305: -  

 A není problém v tom, že DOBRÉ je pro každýho člověka něco jiného? Že požadovat (jak je tady i na FB několikrát uvedeno), aby zastupitelstvo Města HK konečně rozhodlo SPRÁVNĚ, znamená jen to, že se někdo (byť i velká skupina lidí) domnívá, že jen jejich názor je ten správný? To co se líbí mě, byť jsemo tom ze svého úhlu pohledu skálopevně přesvědčen a snáším pro svůj názor logické argumenty (ale v dobré víře právě jen ty, co podporují ten můj názor), přece ještě neznamená, že je to správé. I ta hájenka, jako každý dům, se musí udrřovat a opravovat. A pokud se již musí přistoupit k rekonstrukci, musí se postupovat podle platných právních předpisů. Ty současné stavební a hygienické by rekonstrukci hodně prodražily. Nezpochybňuji lidskou tragédii,jakou je předčasná smrt pana Vojtěcha, to vůbec ne. Ale umíte si přdstavit, ža by Městké lesy opravily tu hájenku za těch cca 6 mil? Co by tonu asi řekli lidé v městských bytech? Že chtějí taky, aby do jejich domu město vrazilo 6 mil? A nevznikla by petice za odvolání ředitele Městských lesů, prtože se nechová s péčí řádného hospodáře a vráží peníze do starého baráku uprostřed lesa? A určitě by se našly pro tento úhel pohledu ty "správné" a "pravdivé" argumenty... Vždyť zmanipulovat dav je tak jednoduché... Bohužel ta dobrá myšlenka skončila smrtí člověka :-(

Phil

#307 Re: Re:

2016-02-22 13:44

#306: - Re:  

305 příspěvků založených povětšinou na neznalosti tématu, emocích a mediální vlně. Založených na představě hodného dědečka starajícího se o nebohá zvířátka hradeckých lesů.

Až 306. příspěvek obsahuje myšlenky, nad kterými se stojí za to zamyslet... ale je moc dlouhý a náročnější na mozkovou aktivitu, a tak ho mnoho lidí jen přeskočí...

To je fenomén dnešní doby, kdy se čtou jen titulky a věří se jen zprávám, které jsou v souladu s naším vnímáním světa. Lidé nějak ztratili touhu dostat se k podstatě věci.


Nepřihlášený uživatel

#308

2016-02-22 18:10

Zachvilku tady nebude žádný les žádná zvěř všechno zničí.Tady stojí velký srub není hotov a nic se neděje jen to chátrá hlavně že to tam stojí zbytečně 

Malšovák

#309 Re: Re: Re:

2016-02-22 21:36

#307: Phil - Re: Re:  

 Keci v kleci . Člověče , co to tady plácáte za nesmysly , i každé malé dítě musí vědět , že se nemůže srovnávat městský byt s historickou hájovnou uprostřed lesů...to jste z magistrátu ne? jeden z těch darebů..Tato petice je především o záchraně historické hájovny,to je ta podstata věci jestli jste to nepochopil , vy  mozková aktivito !!


Nepřihlášený uživatel

#310 Re: Re: Re: Re:

2016-02-23 07:06

#309: Malšovák - Re: Re: Re:  

 Vážený Malšováku, myslím, že jste se prokázal jako průměrný vzorek petenta této petice - agresivita, nesnášenlivost a neúcta k jiným názorům. Ne, nejsem z magistrátu, nehledě na to, že svým vyjádřením ukazujete neznalost základních pojmů: Protivníkem petice není Magistrát, ale Město Hradec Králové, jako vlastník části hájenky. Jestli chodíte ke komunálním volbám, tak přece nevolíte "do Magistrátu HK" ale do Zastupitelstva Města Hradec Králové. Asi nechápete rozdíl mezi samosprávou činností obce a přenesenou působností státání správy...

A samozřejmě že jsem pochopil, že petice je o záchraně hájenky :-) Jen bych vás rád požádal o definici slova "historický"... jako že je něco starý? A jak stará musí být věc, aby byla historická a ne jen stará...? Nehledě na to, že hájenka získala svůj krásný "historický" vzhled při rekonstrukci před 20lety, do té doby vypadala trochu jinak. Takže já to vidím tak, že jde o záchranu starého domu uprostřed lesů s pseudohistorickou fasádou...

A jsme u toho: každá stará věc se musí opravovat, udržovat... Můj názor, který se Vám samozřejmě nemusí líbit, je takový, že lepší, než za peníze nás všech obyvatel HK (tedy i Vás, Malšováku) opravovat starý dům, je lepší za peníze EU postavit nový. Protože byť mám na fungování EU poněkud skeptický náhled, přece jen: hloupej kdo dává a hloupější kdo nebere. Ta hájenka se tak jako tak musí opravit a zadarmo to nebude. Kdyby se podařila dotace z EU, tak za uštřené peníze z městského rozpočtu by se daly opravit nebo postavit jiné věci ve městě. Abychom se nedočkali stavu, že budeme plesat nad další opravou starého domu za 6 mil na 20let a z Pardubic by se nám smáli, že oni maj jak nový dům z dotací tak opravený chodníky ze svýho...

 

Malšovák

#311 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-23 10:52

#310: - Re: Re: Re: Re:  

 Vážený " nepřihlášený uživateli" , ano jsem průměrný vzorek petenta této petice . Chci zachránit krásnou historickou hájovnu , která tady stojí od r 1869. mám doma její foto z r 1905 . Až na střešní krytinu  je její vzhled naprosto stejný a těch dobových fotek mám několik a jsou i v nádherné knize relativně nedávno vydané  Pohled do historie Nového Hradce Králové . Zdenék Doubek Helena Rezková . Tak si to prvně ověřte a pak něco pište...Pochopitelně vím, že protivníkem je Město Hradec Králové, jakožto vlastník části. Druhou část vlastní Městské lesy...je to dvojhájovna a nikde jsem nepsal nic o magistrátu . Z magi srátu múžete být maximálně vy..Nechceme UFO, chceme hájovnu .


Nepřihlášený uživatel

#312 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-23 12:22

#311: Malšovák - Re: Re: Re: Re: Re:  

 No nazval jste mě darebákem z magistrátu, nikoliv např. ošklivým komunálním politikem  :-) Nepředpokládám totiž, že byste dával takové pojmenování někomu, kdo Vám nic neudělal, s nímž neválčíte, tak proto ten magistrát :-) Ale chápu, že v návalu emocí může dojít k přehmatu :-)

Moc se mi líbí Vaše zapálení pro věc, asi ho budete s kolegy potřebovat, až se budete střídat v péči o ten starý dům uprostřed lesa, pro který Město nemá využití :-)


Nepřihlášený uživatel

#313 Re:

2016-02-25 09:38

#291: -  

 Dobrý den. Mohu poprosit o nějaký odkaz na příslušnou kroniku? Děkuji.

Viz: v kronice je napsáno že velící důstojník Wehrmachtu si během zásahu poručil na hájence snídani čerstvé mléko a chleba s máslem zatímco ostatní vojáci prohledávali okolí...

Lukáš Kocián
Autor této petice

#314 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-25 10:22

#311: Malšovák - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Dobrý den, mohl byste nám ty historické fotografie zapůjčit k reprodukci. Lukáš Kocián a Lucie Porter, autoři petice.

Malšovák

#315 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-25 22:28

#314: Lukáš Kocián - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ahoj Lukáši !. Známe se z hájovny .Byl jsem tam podepsat papírovou petici než popravili chudáka hajného ... Historické foto pošlu po Vojtovi . Před chvílí jsem si projížděl III. vojenské mapování Frantíško-Josefské r. 1877 a v obou měřítkách 1: 25 000  a  1: 75 000 hájovna jako důležitý orientační bod nechybí !! Tak ať vydrží i pro naše děti .Děkuji všem za podporu ..

Starý medvěd

#316 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-26 22:42

#310: - Re: Re: Re: Re:  

 Bóžíčku na křížku, Vy skutečná, jediná "mozková aktivito" v této diskuzi. Vy máte ale rozhled, jen co je pravda, nejste tedy ani "dareba" ba ani z magistrátu, tak to asi budete mít víc jak dva metry s takovým rozhledem. To slyším poprvé že "historickou hodnotu" věci určuje vrchní lak, fasáda nebo např. čalounění (potah) ?! Takže dle vaší logiky, nalakuji li vozidlo s rokem výroby 1900 novým lakem, pouze podobným původnímu, ztratí pojem historické a stane se z něj "jen" nově nalakovaný, starý křáp ? Definujte prosím rozdíl mezi historický a starý.  Vy jste opravdu "mozková aktivita" jen co je pravda !!

Podobně tomu je u vás i s tím příslovím o "hloupějším kdo nebere". Myslíte že nám EU dává víc než od nás kasíruje ? Budíček ! Je to přesně naopak ! Ale v tom není jádro pudla, to je v tom že město využití, náplň pro hájenku má, ale co z toho ? Z toho nekoukají žádné, řádné "vícepráce" a tudíž nic moc bokem a na pořádnou a skutečnou rekonstrukci nemá žádná "spřízněná" firma gebír, řemeslníky. Za takovou práci se musí držet skutečná záruka, to nejde okecat a svést to na projektanta, dodavatele, případně přírodní vlivy. A především u rekonstrukcí za peníze EU ! Tam jsou požadovány staré technologie prací, pracovní postupy. Jen mimochodem, nikde jsem nečetl, neslyšel že ty dotace jsou na UFO odklepnuté. Mezi řečí, ty chodníky se lépe opravují za finance EU než "ušetřené" ze svýho.

A jestli se budou Pardubáci smát, nebo ne je mi upřímně dost volné, těch témat tady v Hradci je víc, kterým už se dávno a z plných plic smějí, ale jsou to pořád jen půlčíci kterým se musel udělat vlastní kraj aby jim aspoň trošku stouplo sebevědomí.

Já tedy opravdu nechápu rozdíl mezi "samosprávou činností obce a přenesenou působností státání správy...", chápu pouze rozdíl mezi samosprávnou činností obce a přenesenou působností státní správy, ale o tu tady opravdu nejde a magistrát není vážený, ve svém vrcholovém složení, ničím jiným než zastupitelským sborem. Primátor, náměstci nejsou nic jiného než volení zastupitelé. Město je je oněch cca 100 tisíc občanů, podobně jako stát není pár vyvolených, nevolených, ale oněch cca 10 milionů obyvatel.

Malšovák

#317

2016-02-28 12:20

Pro všechny, kdo chtějí vidět historickě foto hájovny ze začátku minulého století - zadejte do vyhledavače- Pohled do historie Nového Hradce Králové dostanete se na databázi knih na uvedenou knihu a hájovna je na titulní straně . Je focená ze směru od Písečnice (ne z Hradečnice ) . Hitorik a spisovatel p.Doubek zařadil foto hájovny U dvou šraňků jako dúležitý historický objekt na hlavní stránku své knihy .


Nepřihlášený uživatel

#318

2016-03-17 09:22

Lide jsou bezcitní prasata , zničej vše na co přijdou zachvilku zabijeme veškerou přírodu kvůli přepychu a stavebních návrhu ...Nechte to tak jak byl les stvoření ... nejsem PRO aby byl někdo vyhnán a nejsem PRO aby byla zničená hájenka
J.

#319 Kontrola živnost. úřadu p. Kociána

2016-07-06 13:17

Dovolím si jen malou poznámku k článku MF Dnes o obtěžování p. Kociána ze strany úřadů kvůli petici za záchranu hájovny. Nejste jediný, úřady šly i po dalších, řadových signatářích. Pokud šlo jen o živn. úřad, tak to ještě jde, ale třeba Vás ještě vyzve ke kontrole finanční úřad, sociálka atd., podobně jako mne. A vím i o 2 dalších, kteří podepsali petici a hnedle byli ve sporu s městem, které okamžitě našlo nějaké haléřové nedoplatky a podobné věci. Chci ještě nějakou dobu podnikat, tak píši jen takto - anonymně, protože si připadám jako před více než 3 desítkami let, kdy se člověk jen trošku jinak podíval a už jednu utržil. Přeji hezký den a pevné nervy!

 

J.

J.

#320 Re: Kontrola živnost. úřadu p. Kociána

2016-09-10 10:50

#319: J. - Kontrola živnost. úřadu p. Kociána 

 P.S. Netrvalo dlouho a moje obavy se naplnily, takže jsem raději skončil s podnikáním a na vše kolem sebe již "házím kládu". Strašně se to vyplácí, postavit se moci a je jedno jestli té komunální nebo státní...:-§


Nepřihlášený uživatel

#321

2016-10-05 22:49

Nesouhlasím s podporou ekoteroristů.

Vlk

#322 PETICE PROTI ANDREJI BABIŠOVI - PODEPISUJTE !!!!!!!

2017-02-18 23:18

PODEPIŠTE PETICI ZA ODVOLÁNÍ ANDREJE BABIŠE:

https://www.petice24.com/petice_za_odstoupeni_andreje_babise

BABIŠ MUSÍ BÝT "ODEJIT" Z VLÁDY A MINISTERSTVA !!!!!!!!

BABIŠE DO KOŠE !!!!!!!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#323 Re:

2019-05-09 05:07

#282: -  

Být S. Dymáková, tak se na veřejnosti neukazuju :-)


Nepřihlášený uživatel

#324 Re:

2019-05-09 05:08

#321: -  

a já souhlasím s Váma :-)


Nepřihlášený uživatel

#325 Re: Kontrola živnost. úřadu p. Kociána

2019-05-09 05:10

#319: J. - Kontrola živnost. úřadu p. Kociána 

No jo no...to je těžký, když někdo podniká bez povolení, zatímco ostatní podnikatelé se snaží dodržovat všechny předpisy, co jsou jim stanoveny. To je pan Kocian fakt chudák :-)