Za zachování výuky OHS ve Zborovské ulici, Turnov


Nepřihlášený uživatel

#1

2015-09-07 16:12

Já bych chtěla dát své dítě do této školy. V případě, že bude upadat na její prestiži tak dítě do této školy nedám.

Nepřihlášený uživatel

#2

2015-09-07 16:29

OA jsem absolvoval v roce 1951 a tuto dnes již historickou skutečnost si každoročně připomínám na schůzkách stále se již snižujícího počtu absolventů. Na těchto t.zv.srazech si připomí-
náme nejen naši studentskou minulost, ale seznamujeme se, zejména my "přespolní", se současným stavem "naší školy", kterou jsme si mohli prohlédnout v novém vydání v bývalých voj.kasárnách i zevnitř v roce 2001, t.j. po uplynutí 50 let od naší maturitní zkoušky.
Není mi proto lhostejná snaha současných "spasitelů" tohoto školství v Turnově zrušit záměr bývalého turnovského studenta a sponzora Bohuslava Horáčka vytvořit pro tento druh studia odpovídající zázemí. To se, díky jeho movitosti, povedlo a jsem toho názoru, že nikdo nemá právo jeho záměr měnit a tím zhoršovat podmínky pro studium na této škole. Očekávám, že si to odpovědní činitelé, kteří budou o uvažovaných, pro veřejnost nepřijatelných změnách rozhodovat, včas uvědomí a budou bez výhrad respektovat Horáčkův odkaz.
emily

#3 Re: :-)

2015-09-08 06:17

#1: -  

 Prestiž je již dávno zakopana :)
Ta škola nemá žadnou už uroven.


Nepřihlášený uživatel

#4

2015-09-08 07:09

Podepisuji tuto petici . Protože lidi nemají být klamání a už vůbec ne začínající studenti. Jak mají dozrávat s rovnou páteří, když jsou obelhávání výkonnou mocí.
Jack Daniels

#5 Re: Re: :-)

2015-09-08 08:12

#3: emily - Re: :-) 

To je bohužel do jisté míry asi pravda. Ale pořád na ní působí kvalitní učitelé, kteří pomohli prestiž školy vybudovat. Paní ředitelka je zatím ješte nestihla všechny odejít, ikdyž na tom usilovně pracuje. Zajímalo by mě, odkud všechno to svinstvo teče, jestli jenom z ředitelny, nebo až z krajských kuloárů.

Kristýna

#6 Situace na škole

2015-09-08 09:29

Bohužel školu nedělají jen učitelé, ale i prostředí, atmosféra a sami studenti. Atmosféra není valná, za tu může nejen stěhování z budovy, ale hlavně jednání ředitelky a její postoj k věci. Zastrašování a nedemokratické jednání jsou na pedagogické půdě nepřijatelné! 

 

Byla jsem studentkou školy od r. 2007, kdysi jsem na to bývala i pyšná, teď už je to pro mě jen škola, stejná, ne-li horší než ostatní. Mrzí mě změna poměrů na škole, kvalitní pedagogický kolektiv odchází, ti nejhorší stále učí, jestli se tak jejich výkonu dá říkat. 

 

Ať už vše dopadne jakkoliv, paní Lednejová by měla prokázat soudnost a odejít.


Nepřihlášený uživatel

#7 Re: Re: Re: :-)

2015-09-08 09:32

#5: Jack Daniels - Re: Re: :-) 

 Paní ředitelka je jenom figurka, nasazená na plnění těchto svinstev, za provázky tahá někdo na daleko vyšší pozici. Jen smekám před paní ředitelkou, že může v noci klidně spát, její jednání, likvidace nevhodných učitelů, zastrašování studentů....... bože, že bych už jednou tuto dobu zažila??? něco mi to připomíná??? v listopadu 1989 jsme se chtěli těchto lidí zbavit, bohužel jsou zpět a doba se začíná vracet. Studentům vzala veškerou iluzi o demokracii.

Jiří

#8 OAHS

2015-09-08 10:03

Věřím, že nejen tyto komentáře a názory naprosté většiny si cestu k paní ředitelce najdou. Bohužel už si nejsem tak jistý, jestli to s ní jakkoliv hne a uvědomí si svoje arogantní jednání. Možná se v tom vyžívá, užívá si svou moc a všem se nám potají vysmívá. Ovšem jestli v sobě má aspoň trochu slušnosti a dobrého vychování měla by okamžitě odstoupit. Svojí práci už odvedla sloučením dvou škol, změnou názvu, zbavením se kvalitních pedagogů (p. Flégr, p. Drašnar, pí. Houbová, pí. Špetlíková, pí. Bisová, a další..) Bohužel jí to nestačí a teď chce bývalou OAHS pohřbit úplně i tím posledním na co mohla být hrdá, a to je její budova. Celému zastupitelstvu Liberce je naše škola naprosto ukradená a samozřejmě mu jde pouze o peníze. Dokud nebude ve vedení školy osoba, které by o školu skutečně šlo a nebyla pouze loutka, která poslouchá příkazy, nic se nezmění. Myslím, že je na čase, aby si toho někdo všimnul a zamezil tomu. Stále jsou mezi námi osoby, kterým o školu skutečně jde a je pro ně srdeční záležitostí. Můžeme jí zachránit, věřím tomu, jenom nesmíme být lhostejní.

Kowo

#9 Hotelovka a Turnov to je vic nez jen politika

2015-09-08 10:19

Byla pro mne cest studovat tuto skolu, byt vyucovan a rozvyjen pedagogy a to same jsem doufal ze zaziji i me deti.

 

Tato skola mne dala vice nez vzdelani dala mne charakter, pratele, uctu a v neposledni rade i uzasnou manzelku.

Lide neblaznete a nenechte znicit neco tak krasne co stalo tolik usili a lidskeho nadceni...

P.s. Mozna by to take chtelo aby to ridli nekdo kdo tomu rozumi nebo ma minimalne vztah k hotelnictvi a turismu - a ne ze si dela rado by karieru na pomnicich druhych... 

 

Jan Kovar (Kowo)

Tomáš

#10 ODVOLÁNÍ ŘEDITELKY

2015-09-09 06:42

Můj syn na této škole studuje. Četl jsem zde příspěvek s obsahem "ředitelka je jenom figurka, nasazená na plnění svinstev, za provázky tahá někdo na daleko vyšší pozici". Dle mého osobního názoru je možná pouze varianta tato, nebo ta, že paní ředitelka tyto kroky provádí podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Nevím která varianta je horší. Každopádně okamžitým odvoláním této nekompetentní osoby se můžou eliminovat varianty obě. Co takhle nabídnout tento post lidem, které paní ředitelka ze školy vyštípala a kteří mají (na rozdíl od ní) oporu i u studentů? Zastrašování dětí, které mi můj syn popisoval, jsem naposledy zažil za komunismu na střední škole kdy nám byla podobnou figurou zakázána účast na stávce studentů. Ze zamknuté školy jsme tenkrát utekli oknem a... kde že je této osobě konec. Musí studenti něco podobného udělat i v roce 2015? Pokud nezabere tato petice, tak asi ano. Každopádně svému synovi to doporučím.

Bývalý student

#11 Re: ODVOLÁNÍ ŘEDITELKY

2015-09-09 08:07

#10: Tomáš - ODVOLÁNÍ ŘEDITELKY 

 Při poslední volbě nového ředitele kandidoval p. u Illich, který měl u studentů značnou podpru. Také se podepisovala petice - http://www.petice24.com/mgr_ondej_illich_jako_novy_editel_oh_turnov 

Bohužel ani takto jasná podpora a projevená důvěra nestačila a rada znovu jmenovala Lednejovou. Názorů studentů si bohužel nikdo nevšímá a ani petice a jiné prostředky jejich moc zastavit nepomohou.

Vendula V.
Nepřihlášený uživatel

#12

2015-09-09 11:08

Jako absolventka (2007) OAHŠ nechápu, co se se školou stalo! Úroveň, respekt, vyučující, zázemí. Vše bylo naprosto skvělé! Nikdy nezapomeneme na hodiny češtiny (pí Šimáková), dějepisu (pí Votrubcová), nebo cestovního ruchu (p Tůma) a samozřejmě výborný přístup pana ředitele Špetlíka!!!. Na soutěžích reprezentující školu, jsme byli pro soupeře velkou hrozbou a právem. Po maturitě jsme byli pyšní na to, že jsme to zvládli - všechno učení, zkoušky, zahraniční zájezdy jako praktické maturity. A teď? Čteme články o škole a vedení, a žene nám to slzy do očí! Snad petice bude mít váhu a lidé s rozumem přestanou blbnout a vrátí školu tam, kde byla! Na úroveň!!!


Nepřihlášený uživatel

#13 Re:

2015-09-09 15:03

#12: Vendula V. -

Naprostý souhlas!!! p. Špetlík je asi jediný, kdo má schopnost tuto školu vést... Sponzoři, kontakty a hlavně odbornost!!! Bohužel v Turnově a na Krajském úřadu netuší, co je tato škola za klenot. V Praze má ještě doposud tato škola velkou váhu a absolventi nemají absolutně nejmenší problém někde pracovat. Zajímalo by mě, jaké předpoklady ma paní Lednejová k tomu, aby vedla takto prestižní školu. Bohužel si to asi nikdo z těch co o tom rozhodují neuvědomuje, ale já říkám... Vytáhněte hlavu z ..... a vzpamatujte se, sice už se toho po.... hodně, ale ještě není po všem...

Věřím, alespoň panu Půtovi, že uvedenou debatu s rodiči, studenty atd. uspořádá a dozví se spoustu informací a věřím, že tuto školu podpoří zejména úspešní absolventi, kteří si uvědomují, že pokud by tuto školu nestudovali, tak nejsou tam kde jsou!!!

Michaela K

#14

2015-09-09 17:53

Jako Turnovak a absolventka OAHŠ (2003) jsem hrdá ze jsem měla šanci studovat a maturovat v jedné z nejlepších škol v české republice. Díky OAHŠ jsem se i dostala na vysokou školu v Anglii. Nechápu co se to deje.   

Patrik

#15

2015-09-09 22:00

z nejlepší školy na průměrnouo během pár let. To si někdo dal hodně 'práce a úsilí'. Již jsem jako student podepsal petici na dosazení do pozice ředitele pana Ilicha. jeliokž můj podpis byl jeden z prvních tak si o mě mysleli že jsem jední z aktérů této petice a bylo mi do očí řečeno že uvažijí o podmínečném vyloučení z důvodů poškozování dobrého jména školy. Takže vyhrožování ze strany ředitelky už bylo i v letech minulích.

Martin

#16 Re:

2015-09-09 22:48

#15: Patrik -  

 

Jak trefne, chtela vas vyhodit za poskozovani dobreho jmena skoly. Reditelka, ktera v ocich mnoha lidi jmeno skoly totalne zlikvidovala. Kdyby tak za poskozovani jmena chtel vyhazovat take kraj! Ale to se do pristich voleb nejspis nestane, ze pani radni Losova!?! Pekne to tam spolu pecete. Vsak pockejte, mi vam to pak u voleb taky pekne osolime!!!

A jeste jedna poznamka. Dokaze me pobavit, jak reditelka s oblibou dava mezi sebe a skolu rovnitko: kdyz nekdo kritizuje ji, okamzite to vztahuje na celou skolu a zacne hrozit, nebo dotycneho rovnou odejde. To je panecku charakter, to jste krajsti radni vybrali skvely vzor pro dospivajici mladez. 

Danka

#17

2015-09-10 04:54

Dobrý den všem čtenářům,

připojuji se k petici o zachování výuky ve Zborovské. Jsem ale skeptik a za svého počínání mám pocit hlasu na poušti. Akce proběhla ...  a je to jako s černými stavbami. Nejdříve se postaví a dodatečně je stavební úřad schválí. Přece by se to nebouralo. Filozofie této situace mi připadá podobná. "Když už jsme se jednou přestěhovali, tak si přece zvyknou." Jsem přesvědčená, že akce má daleko širší pozadí, které jen tak nikdo nerozklíčuje. Ředitelka je možná až na jejím konci, je vykonavatelem a je nejvíc vidět. A co město a radní? Kraj a jeho lobby. Vliv, moc a peníze. Nějaká škola vedle "zásadních" kauz bude zajímat maximálně studenty a jejich "přecitlivělé" rodiče. Iniciátoři změn s z nás dělají asi tolik-jako kráva z ováda. Moc bych si přála, aby to zůstalo při starém, je ale v naší moci to změnit?

Jaroslav Pavlík

#18 Fuj - Hnus - Zavřít paní Ředitelku

2015-09-10 06:25

Paní Lednejová - omlouvám se za svůj slovník, ale tohle je pěkný HNUS!!!!!!! Vy jako kantorka jste dala krásný učebnicový příklad jak zničit školu, která měla svou historii,prestiž a mnoho úspěšných absolventů. Chudák pan Horáček, musí se obracet v hrobě když vidí, co se děje s jeho školou.......ještě jednou HNUS a politická hra. Pardon za nevkusný příspěvěk!

Veronika Olejar (Paříková)
Nepřihlášený uživatel

#19 Názor absolventky OAHŠ (2003)

2015-09-11 12:38

Budova ve Zborovské ulici byl dar od pana Bohuslava Horáčka studentům. Měla by jim být zachována, stejně tak jako Hotelová škola, která má v Turnově dlouholetou tradici a vždy byla pýchou města! A napadá mě ještě něco: ještě za doby mého studia na škole nám říkávala paní učitelka na právo a dějiny kultury: "Pana ředitele Špetlíka by měli nechat pozlatit." A je to tak! Je vidět, že nové vedení nemá se školou nejlepší úmysly....

Milada
Nepřihlášený uživatel

#20 Ostuda

2015-09-11 19:18

To co se stalo - je ostuda !!!
Které město mělo takového mecenáše jako byl p. Horáček a takový krásný areál pro svoji školu jako měla Střední obchodní a hotelová škola v Turnově. Bohužel někteří lidé mají hroší kůži, zničí dobré zázemí jak pro učitele, tak pro žáky a necítí to zřejmě jako nic špatného. - Velká chyba - Chtěla bych zase potkávat studenty Hotelovky a Akády ve Zborovské ulici!!!


Nepřihlášený uživatel

#21 Re: Petr Beran

2015-09-11 22:19

#17: Danka -  

 V naší moci je se ozvat a říct lidem co se děje ve školství v České republice, jakožto student této školy vím co se tam děje a sloučení nepřilepšilo ani jedné části studentů.

Absolventka 2003

#22 Karma

2015-09-12 09:59

Pan Horacek se musi v hrobe obracet a ja uprimne verim, ze vsichni, co se na soucasne situaci prizivili, brzy dostihne karma.

Pavlik

#23 poslední výdechy matur.ročníků ze Zborovské ulice

2015-09-13 10:51

Jaká bude nabídka paní ředitelky ve dnech otevřených dveří???? Již předem upozorňuji rodiče, kteří mají vidinu dát studovat své děti na tuto školu (nyní už jen Alešova ul.) - domov mládeže přes celé město, školní jídelna -miniatura pro tolik tříd, větrání ve třídách z důvodu plísně pouze ve vyhrazených hodinách (nařízení ředitelky školy), využití volného času - není možné, pozor !!- tělesná výchova jeden velký otazník, modlete se, aby bylo hezké počasí a vaše děti mohly ven, na hřiště, pokud bude pršet, následuje 30 min. přesun na druhý konec města, pak nějaké převlečení, cca 30 min. tělocviku a následuje 30 min. přesun zpět do školy- už jen tato akce je samotným tělocvikem. O praxích studentů hotelovky je to podobné. Vedení školy v minulých dnech svolalo na škole akci, kde byla přítomna i paní radní Losová a studenti se mohli volně dotazovat na současnou situaci, avšak již dnes víme, že studenti, jež se "měli snahu dotazovat" a měli připomínky, jsou již zaznamenáni na tzv. "černé listině" a ta je součástí "vyhrožování" paní ředitelky- znepříjemnění studia. Vyzvala studenty, aby pozastavili současné řešení způsobem, jakým zvolili, dokonce použila slovo "prosím". Paní ředitelka vůbec nepochopila, že tato petice už není jen záležitostí studentů současných, ale je součástí i jejich rodičů, kteří byli, troufnu si použít termín, " obelháni" při dni otevřených dveří, je výzvou asolventů školy OHS, kdy ještě něco znamenala, je výzvou všech lidiček, kterým tohle řízení školství, jež připomíná minulý režim, není lhostejné !!! Tady teď budu prosit já, lidé nečekejte na zázrak, pomožte a řešení vidím pouze v budoucích volbách, problém téhle školy je u jádra - kraj- p. Losová, současná ředitelka- p.Lednejová je jen vhodný kandidát na loutkové divadlo a má to správné "soucítění"s krajem. Jde o cílenou likvidaci školy, která kdysi něco znamenala !! Za 4 roky zbydou jen učební obory.


Nepřihlášený uživatel

#24

2015-09-13 17:39

Protože mi přijde, jako absolutní blbost to, co vaše paní ředitelka organizuje, nemá to hlavu ani patu a úplně zbytečně tím nasíráte stovky lidí. ;)

Nepřihlášený uživatel

#25

2015-09-28 06:22

Tato budova je odkazem pana B.J.Horáčka a k tomuto účelu výborně slouží.Jsem proti přetěhování výuky studijních oborů do budovy v Alešově ulici.