Výzva zastupitelstvu Městské části Praha 13

Výzva zastupitelstvu Městské části Praha 13 / Oznámení / Polyfunkční domy na Lužinách - další vývoj / Komentáře

IvonK
Nepřihlášený uživatel

#1

2015-02-12 07:43

Dobrý den,
mám tyto připomínky, kdyby se věžáky realizovaly:

- Ráno bude na Lužinách totální dopravní kolaps - vzhledem k tomu, že do místních škol a školek se vozí děti z přilehlých pražských obcí. 
- Jak bude řešeno parkování pro nové majitele (vždyť nyní jsou i 2-3 auta na rodinu), jejich návštěvy ?!?
- Určitě zde budou kancelářské a jiné prostory - kde bude jejich zásobování, parkování pro zaměstnance a klienty ?!?

- Jak vychází odstupová vzdálenost (z hlediska hygienického, požárního) ?  
- Takhle velké budovy stanici metra připraví o slunce = zhorší se klima - mezi stanicí metra a OC vznikne takový "divný" prostor - už teď to není nic reprezentativního !!!
- Argument "věžáky doplní panorama" - Praha 13, přece nemá ambice na věžatou čtvrť !!!
- Centrum by mělo být Sluneční nám., kde je radnice a je prostor pro konání akcí. Ten rozhodně chybí u stanice metra Lužiny. Naopak je zde několik slepých ulic - to vnímám negativně pro plynulost pohybu,
- Na Praze 13 je pro zamýšlené stavby dostatečná kapacita - energetická, vodovodní, kanalizační, domovního odpadu ?



S pozdravem,
Ing. Iva Kolářová
bytová architektka a designérka
iva@prijemne-bydleni.cz

PS: Ve své práci pracuji se znalostma z oborů: přírodního stavitelství, permakultury, feng-shui (nauka i o utváření prostoru a jeho vlivu na nás), posvátné geometrie, zdravého bydlení. Tyto poznatky se dají aplikovat i na pražském sídlišti - např. naše sídliště je toho důkazem.


Nepřihlášený uživatel

#2

2015-02-12 11:07

Dobrý den,
máte moji podporu. Nesmyslná výstavba v Praze 13 musí být zastavena. Postavené objekty zejí prázdnotou, proč stavět další?
Praha 13 je již nyní přelidněná, propagovaný centrální park k odpočinku je rozlohou nedostačující a parkovací místa taktéž.

Nepřihlášený uživatel

#3

2015-02-12 11:43

Souhlasím s peticí. Ostatně jsem i osobně panu starostovi psal a on mi odpověděl v tomto smyslu: Že Městská část Praha 13 již od počátku nesouhlasila s plánovanou výstavbou budov přiléhajících ke stávajícímu Obchodnímu centru Lužiny.

Negativní stanovisko městské části k tomuto záměru lze nalézt v usnesení Rady MČ Praha 13, kterou starosta kvůli tomu tehdy mimořádně svolal a v tiskových zprávách ze září roku 2013.


A dodal, že nesouhlasné stanovisko naší městské části stále trvá.
Takže tak.
Josef Duben

Nepřihlášený uživatel

#4

2015-02-12 15:52

Dobrý den, vzhledem k tomu, že starostou MČP 13 je ing.Vodrážka, který sliboval před komunálními volbami, že nedovolí v obci stavět "mrakodrapy", máme pro strach uděláno.
K obsahu petice navrhuji upřesnit o jaký problém se jedná (mapka nebo bližší popis místa), vzhledem k tomu, že je v MČP13 developery-investory "infikovaných" míst více.

Nepřihlášený uživatel

#5

2015-02-12 20:37

Dobrý den,
připojuji nesouhlas s výstavbou polyfunkčních domů u OC Lužiny. Nelíbí se mi neustálé zahušťování výstavby bez ohledu na původní obyvatele městské části. Přicházíme o výhody, kvůli kterým jsme se sem stěhovali (čisté ovzduší, klid, výhled z okna. Zejména výškové budovy vůbec neodpovídají původnímu stavebnímu záměru - sídliště mělo mít 5-8 pater. Kvůli nedostatku bytů se v 80tých letech domy navýšily na 8-11 pater, ale všechny komunikace a parkovací místa zůstaly v původním rozsahu. Nyní přibývají další objekty a dopravní situace se neustále zhoršuje. Proč tedy dovolit developerům z příjemné čtvrti vytvořit paskvil?
Na Praze 13 je množství nevyužitých kancelářských prostor a přesto magistrát povolí další výstavbu?
Kde jsou sliby pana starosty ing. Vodrážky, že nepřipustí výstavbu mrakodrapů?
Vlastníme byt v Brdičkově ulici, obáváme se tedy
zhoršení parkování, zvýšení provozu ve slepé ulici, zastínění okolí stavby,nadměrného hluku a prašnosti po dobu výstavby...celkového zhoršení klimatu.

Ing. Irena Lejsalová

Nepřihlášený uživatel

#6

2015-02-12 22:02

Rozhodně nesouhlasím s výstavbou dalších vícepatrových domů ,vůbec se to do těchto míst nehodí,je zapotřebí více zeleně.Jednoznačně nesouhlasím s výstavbou .


Nepřihlášený uživatel

#7

2015-02-18 17:18

Část Lužiny je dle mého názoru už už dost hustě osídlené. Je zde problém s parkováním. Mimopražským, kteří dojíždí do Prahy za prací už nestačí kapacita parkoviště u OC a prakují v sídlišti. Dalším nárustem obyvatela tím pádem automobilů se situace ještě zhorčí jako v případě prokopského vrchu, kdy jsem byli ujišťováni, že dům má vlastní parkovistě. Ale ne všichni ho využívají a patkují na parkovištích určných pro dům ve Zvoncovité ulici. Navíc se musel upravit příjezd k domu Prokopský vrch an úkor parkovacích míst.

Nepřihlášený uživatel

#8

2015-02-20 08:20


Nepřihlášený uživatel

#9

2017-02-01 14:04

Nesouhlasím s výstabou těchto vysokých domů-věží,vítám park a přírodu.Centrální park s rybníkem bych chtěla zachovat,je to již jedno z mála nezastavěných míst na Praze 13 a pořád se staví a staví.Když jsme se sem stěhovali ,byly všude pole ,potůčky a příroda.Nyní se zvěř nemá kam schovat.

K.Forštová