MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#96501 Re:

2016-10-27 17:31

#96500: -  

 Praha je z velké části Ruská a je záhada, jak se podařilo Rusům získat pracovní povolení v EU. 

Největší menšínou v ČR po Ukrajincích Slovácích a Vietnacích jsou právě Rusové, příčemž je velmi pravděpodobné, že velká část Ukrajinců nejsou Ukrajinci, ale právě Rusové. 

105 614 28 122 Ukraine 101 589 59 850 Slovakia 56 900 9 931 Viet Nam 34 710 15 216 Russian Federation

Tedy přestala to být legrace, především v kontextu s výročními zprávami BIS. 

https://www.bis.cz/vyrocni-zpravy.html

 


Nepřihlášený uživatel

#96502 Web archiv ukazuje, kdy došlo k aktivizaci ruské propagandy v ČR

2016-10-27 17:45


Nepřihlášený uživatel

#96503 To by ale Zeman musel ctít Ústavu, jednat podle Ústavy a být demokratem.....

2016-10-27 17:49

Rektor Bek: Zeman se měl Hermana zastat, i když s ním nesouhlasí. Takový nadhled mi v politice chybí

....tedy je tam to "by ale". Miloš Zeman je ale zločinec. 


Nepřihlášený uživatel

#96504 Re: Re: nezkrácená verze - Show Jana Krause 26. 10. 2016

2016-10-27 17:51

#96455: - Re: nezkrácená verze - Show Jana Krause 26. 10. 2016 

 

 Znáš alespoň Ústavu, kterou se Zeman dobrovolně zavázal dodržovat? 

Proč si vlastně příznivcem Miloše Zemana? Jaký k tomu máš důvod, napiš to, budeš zaručeně první v této diskusi, obzvláště, pokud je tvůj důvod v souladu s Ústavou tohoto státu. Možná budeš v takovém případě vůbec jediný příznivec Miloše Zemana, který to dokáže zformulovat. 

 Co kdyby sis alespoň přečetl, kdo zasedá v Evropské radě, Radách ministrů, jak vzniká Evropská komise a kdo nominuje komisaře, jak je volen Europarlament atd. 

https://www.euroskop.cz

Pak si také přečti výroční zprávy BIS alespoň za roky 2014 a 2015. 

https://www.bis.cz/vyrocni-zpravy.html

A také si přečti Ústavu kteru se Miloš Zeman zavázal dodržovat, ale nečiní tak. 

http://www.psp.cz/docs/laws/constitution.html

Můžeš si přečíst také steno záznamy "proslovů" Miloše Zemana na www.psp.cz a snadno nahlédneš, jakým odporným lhářem byl Zeman už v roce 1990. 


Nepřihlášený uživatel

#96505 Prolhaný komentovaný projev Miloše Zemana o holokaustu....

2016-10-27 17:57

Pane předsedo Evropského parlamentu, pane prezidente Evropského židovského kongresu, dámy a pánové.

Zde je klika, že přímo neoslovil soudruha Jakunina. Jen povzdech nad tím, že se takový člověk pohyboval na takové akci. 

Plně souhlasím s výrokem pana Moše Kantora, který řekl při jiné příležitosti, že smyslem našeho setkání není jenom nebo především vzpomínka na minulost, ale úvahy o budoucnosti, to je hledání cest, aby se holokaust neopakoval. Dovolte mi, abych i já se ve svém příspěvku na toto téma zaměřil, ale přesto mně dovolte několik retrospektivních poznámek.

Tady bych to zkrátil, cestou jak neopakovat holokaust je demokracie. Nejsou to politici, co chrání většinu či menšinu, jsou to principy dodržované občany, tedy demokracie. Politik pouze zastupuje (je to zastupitel ne svévolitel) občany a to jen v části veřejného prostoru, kterou je vhodné spravovat tímto způsobem. Dokonce se ta část různě mění v čase, podle toho jak moc občané vnímají svobodu či nesvobodu v demokracii. 

My se všichni shodneme v odsouzení holokaustu. Všichni se shodneme v tom, že nesmíme připustit jeho opakování. Ale obávám se, že se příliš neponořujeme do hlubinných příčin vzniku holokaustu. A někdy tyto příčiny zplošťujeme.

Tady přeskočím nakonec, Zeman to co kritizuje to přesně provádí. Příčiny holokaustu vůbec nepochopil, troufale konstatuji, což doloží hned v následujícím odstavci, kde zkreslí, nejspíše záměrně, prakticky vše. 

Dovolte mi, abych uvedl tři drobné příklady. Jeden z největších českých novinářů Ferdinand Peroutka uveřejnil v prestižním časopise Přítomnost článek s titulkem „Hitler je gentleman“. Tentýž novinář po mnichovské dohodě napsal: „Nemůžeme-li zpívat s anděly, musíme výti s vlky“. Můj milovaný Winston Churchill v lednu 1939 napsal Adolfu Hitlerovi: „Kdyby můj národ postihla velká katastrofa, přál bych si, aby v jeho čele stál muž s vaší silnou vůlí.“ A konečně nositel Nobelovy ceny Knut Hamsun, možná že jste četli jeho Viktorii nebo Hlad, napsal v květnu 1945 nekrolog na Adolfa Hitlera.

Zkreslení Peroutkova textu - ten nenapsal, že "musíme výti s vlky", ale "budeme výti s vlky" a to je opravdu velký rozdíl, už v takto vytržené z kontextu.  (oprava - text dokonce ani nenapsal pan Peroutka, ale pan Stránský)

O Churchillově dopise se vcelku dost pochybuje, jestli vůbec existuje, ale pokud byl napsán, anglicky vyznívá věta obzvláště v roce 1939 jako výhrůžka a to co řekl Zeman to opravdu není. Mimo jiné proto, že se jedná o věty dvě, kdy první uvozuje druhou a uvozuje jí událostmi z roku 1918, které byly pro Německo fatální. 

Nekrolog za Hitlera napsal 86 letý norský spisovatel, kde logicky Norsko mělo daleko blíže k nacismu než k demokracii potom, co si Finsko užilo s bolševickým Ruskem.

Co vede k této fascinaci intelektuálů naprosto zrůdným učením? Co vede k tomu, že se z doktora Jekylla stává Mr. Hyde? Je to snaha překonat vlastní frustraci vytěsněním té menšiny, ať jakékoli, ze společnosti, a v tomto smyslu holokaust začíná první lavičkou v parku, na kterou si nesmí sednout Žid. A plynová komora je teprve dovršením, nikoliv začátkem tohoto holokaustu. A my se musíme ptát, zda je možná dokonce ještě ve větších rozměrech recidiva, která tentokrát nezahrne šest milionů Židů, ale zahrne příslušníky celé řady vyznání, ateisty, a dokonce i muslimy.

Tady Miloš Zeman naprosto zkresluje pojem holokaust (šoa) nazývá tím vraždění naprostou většinou menšinu. Je to ubohé a je bohužel jedna z jeho zvrácených relativizací a dokonce je to i vyhrožování menšínám. 

Právě proto bych chtěl uvítat, že se umírněné arabské země nedávno připojily k válce proti Islámskému státu. A tento Islámský stát, často podceňovaný, má obdobnou povahu, jako mělo nacistické Německo počátkem třicátých let. To, co nám podle mého názoru hrozí, je superholokaust, jehož oběťmi budou stovky milionů lidí.

Tento odstavec vypadá, že si Miloš Zeman myslí, že je teroristická organizace šikovně používající slovo "stát" v názvu skutečně státem, tedy státním útvarem s hranicemi, občany, kteří by v něm chtěli žít, mající administrativu, vědecký výzkum, literaturu, atd. Tady se nabízí otázka, co lidé kolem Zemana vlastně dělají, když Zeman žije v představě idiota? 

Chtěl bych citovat výrok jednoho z vojenských velitelů Islámského státu, který prohlásil: „Zabijeme sto, dvě stě nebo pět set milionů lidí, nám je to jedno.“ A tato výhrůžka zabíjením, opakuji ještě jednou, se týkala i muslimů. Nevím, kdo z vás viděl mapu islámského chalífátu do roku 2020. Je to mapa, která zabírá půlku Evropy, půlku Afriky a velkou část Asie. Řeknete mi, že je to mapa, jejímž autorem je blázen, a budete mít pravdu. Ale Adolf Hitler byl také blázen, a přesto se jeho vize zotročené a judenfrei Evropy téměř naplnila.

Adolf Hitler nikdy své plány na zotročení světa neukázal do doby, než se zotročováním začal. I v tomto je spíše podobný Putinovi než teroristům z organizace, která si do názvu rovnou šikovně dala slovo stát. 

Chtěl bych vám navrhnout něco, co mnozí z vás budou pokládat za naivní, neproveditelné nebo nesmyslné. Včera jsem mluvil o 200 mrtvých dětech v Péšávaru, o dvou tisících obyvatelích Nigérie, kteří byli zavražděni sektou Boko Haram.

A mohl bych pokračovat těmito příklady dál a dál. Nečiňme si iluze, že mezinárodní terorismus je několik špatně vyzbrojených a vycvičených skupinek. Mezinárodní terorismus je celosvětová organizovaná a rozrůstající se síť a proti mezinárodnímu terorismu nelze bojovat pouze na úrovni národních států a nelze proti němu bojovat pouze někdy poněkud pokryteckými demonstracemi a verbálními protesty. Kdyby v roce 1936 během obsazení demilitarizované zóny v Porýní dvě britské a dvě francouzské divize reagovaly na toto porušení Versailleské smlouvy vojenskou akcí, nebyla by mnichovská dohoda, nebyl by holokaust a nebyla by druhá světová válka.

V prvním odstavci nesděluje nic nového a tedy je vcelku nevkusné mluvit právě na takové konferenci o zavražděných dětech, není to něco co by si účastníci neuvědomovali a co by nevnímala veřejnost. Sdělení Miloše Zemana by mělo stejnou váhu jako kdyby vyčíslil oběti terorismu. Bylo by to stejné, jen by to nebylo tak přehnaně sugestivní. Ale je to věc názoru. 

Že Evropa Hitlera podcenila, to je jednoznačné a je velmi dobře, že nyní nepodceňuje ani terorismus s přívlastkem islámský, ale také ani dnes už z velké části ultra totalitní (mírně řečeno) stát tedy Ruskou federaci a nového Hitlera současnosti Putina (řečeno nemírně). 

Zmiňovaný vojenský zásah se dnes jeví jako věc nerealizovatelná, neboť Hitlera nechala Evropa vyzbrojit Německo a zvrhle motivovat občany Německa. Dnes je vidět, jak obtížně se taková zvrhlá motivace uvádí na pravou míru a napravuje. Dokladem takové situace je Ruská federace, kde se Putin těší obzvláště velké podpoře a stejně agresivně jako Hitler potlačuje jakékoliv náznaky odporu.  

Tak i dnes máme-li zabránit superholokaustu a masivnímu vyvražďování lidí, potřebujeme sjednocenou ozbrojenou akci, akci vedenou na mezinárodní úrovni, akci vedenou pod egidou Rady bezpečnosti spojených národů, akci, do jejíchž mezinárodních sil rychlého nasazení by měly vyslat své síly pokud možno všichni stálí členové Rady bezpečnosti, akci, která by eliminovala v zárodku výcvikové tábory teroristů, která by nepracovala s bezvýchodným plošným obsazováním území, ale využívala moderních technických prostředků, například bezpilotních letadel a podobně, akci, v níž by se celé mezinárodní společenství spojilo proti svému úhlavnímu nepříteli.

Odstavec se jeví jako vyloženou propagandou (mnozí by možná řekli dokonce proruskou)  a to velmi nebezpečnou. 

Podstatou celého problému nejspíš budou již zakládací listiny OSN a RB, tedy to k čemu slouží a co se za desetiletí její existence jeví jako funkční. 

Následující odstavec má tedy hned dvě propagandistické a velmi nebezpečná sdělení. Začneme přestavovat ustálenou jedinou celosvětovou organizaci tohoto druhu a zároveň začneme válčit. Co by přišlo, jak velká destabilizace? Jak moc by taková věc posílila zločinný režim v Rusku.  Přišel by i masivní pokus o destabilizaci demokracií?  

Dámy a pánové, o některých návrzích se říká, že procházejí třemi fázemi. V první fázi jsou označeny za nesmysl, v druhé fázi se o nich říká, že se o nich dá uvažovat, a konečně v třetí fázi jsou tyto některé návrhy považovány za samozřejmost. To byl známý spor mezi heliocentrickou a geocentrickou soustavou, ale mohl bych samozřejmě uvádět i příklady další. Chybí nám dosud odvaha a stále podléháme tomu, čemu se ve 30. letech říkalo appeasement.

 Hovořit o svém vlastním nápadu, u kterého je naprosto zřejmé, že nikdy nebude na něj existovat jednoznačná odpověď, tedy jestli se vše točí kolem země nebo jistotě, že se alespoň země točí kolem slunce, je skutečně už vrchol min. nevkusu, ale spíše to naznačuje cosi zvráceného v povaze Miloše Zeman. Odvaha k vědeckým objevům naštěstí Evropě ani USA skutečně nechybí  a nechyběla, stejně jako nechybí odvaha dokonce i k diskusi nad takovými ubohostmi, které přednesl Miloš Zeman. 

Stále se domníváme, že teroristická hnutí lze edukovat. Ano, Hitler nás edukoval plynovými komorami, a proto se obávám, že než začneme vážně uvažovat o takové mezinárodní síle rychlého nasazení, bude potřeba ještě řady teroristických útoků, než si veřejnost uvědomí, že s teroristy se nevyjednává, že s teroristy se bojuje a že s teroristy nemůžeme bojovat pouze povrchními změnami legislativy, ale ozbrojenou silou, tak jako to mohlo být v Porýní v roce 1936. Děkuji vám za vaši pozornost.

 

Tímto odstavcem se vlastně Miloš Zeman srovnal s Hitlerem. I on chce "edukovat" vražděním.  Tady bych řekl, že nelze zavřít oči a myslet si, že naši oponenti jen tak zmizí, když je dostatečně dlouho necháme zavřené (asi nepřesná citace Amose Oze), přičemž je kdosi bude vraždit...


Nepřihlášený uživatel

#96506 Ruská propaganda má v ČR úspěch bohužel právě proto, že ....

2016-10-27 18:10

Lidé mají vymyté mozky. Těžká cesta severokorejských přeběhlíků

Severní Korea je extrémně uzavřenou zemí, o níž se toho ví jen málo. Těžký život v diktatuře sužované nedostatkem potravin přibližují uprchlíci, kterým se podaří uniknout. Dva z nich se účastnili Fora 2000. Rozhovor poskytli Novinkám bývalý režimní básník a propagandista Čang Čin-sung a bývalá příslušnice armády I So-jon.

....je tu stále mnoho lidí, kteří prošli komunistickým školství, ale nedovzdělali se. Nevědí tedy co se kolem nich děje proto, že jim komunisté zničili časovou osu posloupnosti událostí, což vygenerovalo - kulturní deprivaci, která jim vlastně znemožňuje se zorientovat.

Komunistické školství zatajilo celý vývoj lidského myšlení, přechod od polyteismu k monoteismu, vznik Starého zákon, vývoj k Novému zákonu natož, aby byl vysvětlen vztah mezi velkými náboženstvími. Celá řada lidí v ČR si myslí, že Ježíš Kristus, Mojžíš nebo Sv. Pavel či Sv. Petr jsou pohádkové postavy. 

S takovými znalostmi a schopností zařadit události do souvislostí vývoje myšlení jim logicky ruská i čínská propaganda, tedy i Miloš Zeman může napovídat i to, že Miloš Zeman je demokratem a ne lhářem.  


Nepřihlášený uživatel

#96507 Re: Re: Re: Re: nezkrácená verze - Show Jana Krause 26. 10. 2016

2016-10-27 19:08

#96485: - Re: Re: Re: nezkrácená verze - Show Jana Krause 26. 10. 2016 

  Myslíš, kolik lidí zná Ústavu tohoto státu? 


Nepřihlášený uživatel

#96508 A co několikrát soudně usvědčený lhář Miloš Zeman?

2016-10-27 19:10

Trump se chová okázale, aby se dostal
k srdcím voličů, vysvětluje Putin

Vypadá to tedy jako způsob ruské propagandy. 


Nepřihlášený uživatel

#96509 Zdá se, že společnost v ČR také konečně pochopila, co se stalo s příchodem Zemana na Hrad....

2016-10-27 19:25

Východní Evropa se vrací k totalitě, tvrdí autor stanfordského experimentu Zimbardo

....byť mnohé již "připravil" Klaus. 


Nepřihlášený uživatel

#96510

2016-10-27 19:43

Nechci se stydět za svou zemi kvůli nereprezentativnímu chování prezidenta.

Nepřihlášený uživatel

#96511 Patří mu naše sympatie

2016-10-27 19:54

Pan Brady ve sněmovně:"Ať si komunisté trhnou..."


Nepřihlášený uživatel

#96512 Re:

2016-10-27 19:57

#96482: -  

 Dejte těm šaškům na Hradě rolničky!


Nepřihlášený uživatel

#96513 Re: Re: Re: Co v ČT neuvidíte:

2016-10-27 19:58

#96490: - Re: Re: Co v ČT neuvidíte: 

 Vypadá to, že ty jsi Ovarův podržpéro.

AD ŽIJE PUTIN

#96514 Re: Re:

2016-10-27 20:28

#96501: - Re:  MATIČKA RUS SE VRATI FAŠISTI A BUDETE MYT PO PRDELI

 


Nepřihlášený uživatel

#96515 Re: Re: Re:

2016-10-27 20:31

#96514: AD ŽIJE PUTIN - Re: Re:  

 https://www.bis.cz/vyrocni-zpravy.html

Kapitoly 2.3 jsou opravdu záživné čtení. 

Mrmla

#96516 Ha Ha

2016-10-27 20:32

Zatím máte na počet voličů prezidenta ztrátu cca 2 500 000 hlasů. Tak se snažte. Nechcete si sem na to dovézt třeba uprchlíky?; nebo pan Soros by mohl půjčit nějakou cinknutou technologii na hlasování ? ...


Nepřihlášený uživatel

#96517 Zemanova mysl, už také není schopna rozlišit pravdu od lži.......

2016-10-27 20:33

Prima se dál ohání pozdním dodáním pořadu s Bradym. Podle Krause měli Show od rána

....a je možné, že u něj nastal stav, že lže a vůbec si to neuvědomuje. V takovém případě ale skutečně není způsobilý k tomu, aby mohl pozici zastávat. 

 


Nepřihlášený uživatel

#96518 Re: Ha Ha

2016-10-27 20:35

#96516: Mrmla - Ha Ha 

 Proč si volil Miloše Zemana? Protože masivně lhal ve volebního kampani nebo snad proto, že tím porušoval Volební zákon? 

Stejně tak byla lživá informace, šířená tentokráte týmem M. Zemana, podle níž jsou
na zámku K. Schwarzenberga nacistické symboly . Navrhovatelům je třeba
přisvědčit rovněž v tom, že se M. Zeman dopustil lži, pokud v debatě kandidátů dne 22. 1. 2013
K. Schwarzenberga nařkl z toho, že po restituci zámku v Čimelicích nasadil takové nájemné,
že se učiliště pro zdravotně postižené děti muselo odstěhovat a že o služební byt přišla též
učitelka T. B. ().


[21.] V uvedených případech nepochybně došlo k porušení zákona, konkrétně v prvém případě
§ 35 odst. 2 a 3 zákona o volbě prezidenta republiky, v druhém a třetím případě § 35 odst. 2
téhož zákona.

Ty jsi snad nečetl Ústavu a Volební zákon? 


Nepřihlášený uživatel

#96519

2016-10-27 20:55

stydím se za malost a samolibost prezidenta a plně souhlasím s textem petice
Lucy

#96520

2016-10-27 21:01

Hlupáci, chcete odvolat člověka, který se nebojí říct pravdu a háji zájmy obyvatel naší země, jen ho odvolejte, zvolte si na hrad nějakého blbecka nejlépe z umělecké branže, který vám sem nataha ty černé hajzly,kteří nás vyvrazdi, znásilní ženy děti, roznesou nemoci, a jakmile tady vypukne válka tak nás zlikviduji, ale vy si ani nic jiného nezaslouzite jak to tak vidím..Stydte se za sebe a ne za prezidenta,který se nebojí říct pravdu..


Nepřihlášený uživatel

#96521 Re:

2016-10-27 21:03

#2: -  

 podporuji našeho pana prezidenta a stydím se za vás


Nepřihlášený uživatel

#96522

2016-10-27 21:11

Na Blanické rytíře už nečekejme. Prosím! Buďme zase vlasteci! Tento ,,prezident" je ostudou národa a výsměchem všech voličů.

Nepřihlášený uživatel

#96523

2016-10-27 21:13

Na Blanické rytíře už nečekejme. Prosím! Buďme zase vlasteci! Tento ,,prezident" je ostudou národa a výsměchem všech voličů.


Nepřihlášený uživatel

#96524

2016-10-27 21:35

Bývalý prezident Havel meditoval začátkem devadesátých let s dalajlámou, a Tatra Kopřivnice přišla o zakázku na cca 2500 nákladních vozů do Číny. Zajásal Mercedes. Když se po několika letech podařilo situaci Tatrovce uklidnit a předjednat znovu kontrakt s Čínou na několik tisíc náklaďáků, přijal Havel Dalajlámu znovu, a s dodávkami nákl. vozů do Číny byl definitivně konec. To by měl Herman vědět. A pokud to neví, stará se málo o ekonomické souvislosti. Na kulturu a opravy kostelů by chtěl více peněz, ale zařezává nosnici, která na to má snášet zlatá vejce (průmysl). Nebo je za tím více ? Tu rozhovor s Dalajlámou, onde srdečné vztahy se Sudetoněmeckým landsmanšaftem, jinde ......


Nepřihlášený uživatel

#96525 Re:

2016-10-27 21:53

#96520: Lucy -  

 Jaký zájem hájí Miloš Zeman a je v souladu s Ústavou?  Jaké lidi na hájení tohoto zájmu má? 

https://www.bis.cz/vyrocni-zpravy.html

Cílem ruského informačního působení v českém prostoru v roce 2015 bylo zejména:
• oslabení informačního potenciálu země (utajená infiltrace českých médií, internetu a masivní produkce ruské státem řízené distribuce propagandy a dezinformací);
• posilování informační rezistence ruské společnosti (prefabrikované dezinformace z českých zdrojů pro ruské publikum);
• ovlivnění vnímavosti a myšlení českého publika a oslabení vůle společnosti k odporu či konfrontaci (informační a dezinformační zahlcení publika, relativizace pravdy a objektivity, prosazení motta „všichni lžou“);
• vyvolávání či přiživování vnitro-společenských a vnitropolitických tenzí v ČR (zakládání loutkových organizací, skrytá i otevřená podpora populistických či extremistických entit);
• narušování vnitřní soudržnosti a akceschopnosti NATO a EU (pokusy o subverzi česko-polských vztahů, dezinformace a poplašné informace očerňující USA a NATO, dezinformace vytvářející virtuální hrozbu války s Ruskem);
• poškození pověsti Ukrajiny a její mezinárodní izolace (zapojením českých občanů a organizací do Ruskem skrytě řízených vlivových operací na Ukrajině či proti ní).

Uvedené cíle nepředstavovaly hrozbu pro ČR, EU a NATO pouze v kontextu ukrajinské či syrské krize. Infrastruktura vybudovaná pro stávající účely nezmizí s koncem uvedených krizí, ale může být kdykoliv použita k destabilizaci či manipulaci české společnosti či politické scény, pokud to bude v zájmu Ruska.

V roce 2015 byla dominantní čínskou zpravodajskou silou v ČR vojenská rozvědka, jejíž činnost doplňovaly aktivity specifické čínské zpravodajské organizace, kterou je Odbor pro mezinárodní styky Komunistické strany Číny (KS Číny). Jedná se o agenturu, která spadá pod Ústřední výbor KS Číny a do jejíž gesce patří kromě zahraničních vztahů také zpravodajská činnost. Čínská diplomacie, byznys a zpravodajské služby v roce 2015 navázaly na úspěchy předchozího roku a pokračovaly v rozšiřování a prohlubování vlivové infiltrace české politiky a složek české státní moci.