MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#67901 Re: Re: Re: Re: Zeman je lhář, na tom se jistě v klidu shodneme....

2015-12-11 18:41


Nepřihlášený uživatel

#67902

2015-12-11 19:01

Nový ruský tank T-14 Armata: nejlepší na světě, Evropa proti nemá obranu


 

Nepřihlášený uživatel

#67903 Re:

2015-12-11 19:08

#67902: -  

 Máš na mysli nespolehlvý poruchový "traktor"?

 


Nepřihlášený uživatel

#67904 Re: Re:

2015-12-11 19:12

#67903: - Re:  

 Tvůj rodinný vůz na mysli nemám.


Nepřihlášený uživatel

#67905

2015-12-11 19:24

Havlista a nacista, to se to rýmuje. 


Nepřihlášený uživatel

#67906 Re:

2015-12-11 19:25

#67905: -  

 Havel rýmuje se s prdel!


Nepřihlášený uživatel

#67907 Re: Re: Re: Havloid poraďte, vy to budete z Prague pride vědět

2015-12-11 19:26

#67900: - Re: Re: Havloid poraďte, vy to budete z Prague pride vědět 

 Vy jste dokonce takový idiot jako Miloš Zeman a netušíte že sexuální orientace a deviace je vskutku něco ponekud  jiného. Takový místopředseda komunistické vlády a ministr zemědělství, tak to je deviant jako řemen, ale pozitivního na jeho deviaci není vskutku vůbec nic, proč ho Zeman vyznamenal a jeho "pozitivní" deviaci nezmínil je záhada. 


Nepřihlášený uživatel

#67908 Re: Ruská pakáž tedy vyvíjí útočné zbraně, protože chce opět válčit?

2015-12-11 19:28

#67902: -  

 Z jakého důvodu? Rusko někdo ohrožuje? Tím, že od nich nechce kupovat ropu a plyn? Nebo snad nechce někdo kupovat něco jiného? A co to jako má být? Co Rusko chce prodávat a nikdo to nechce? Nebo snad něko usiluje o rozpad Ruska? Proč by to kdokoliv dělal? 

Není to snad tak, že se Rusko samo vyčleňuje z rodiny normálních zemí, když ukradne část území Ukrajině, rozmlátí východ Ukrajiny, obsazením Abcházie, ukradením části území Gruzie? 

Co by po ostatních národech chtěli, aby jim to odkývali a řekli jak to dělají dobře, když kradou území? Když letadly opět ohrožují demokratický svět nad Evropou, především poblíž Velké Británie? 

Těžko se chápe co trpaslík z KGB zamýšlí, asi mu připadá, že Rusko taky někde musí shodit atomovou, aby byli "velkým národem" jak v této diskusi někdo asi na RT zaslechl. 

Vždyť vy se sami usvědčujú z plánování zločinů. 

Občané demokracií nemají ani tu nejmenší touhu Rusko jakkoliv ohrožovat, ale také nemají jistě ani tu nejmenší chuť mít ruské vojáky na území svých států. Demokracie má tu výhodu, že skutečně rozhodují občané a jen malou část veřejného prostoru spravují politici. 


Nepřihlášený uživatel

#67909 Re: Re: Re: Re: Re: Zeman je lhář, na tom se jistě v klidu shodneme....

2015-12-11 19:30

#67901: - Re: Re: Re: Re: Zeman je lhář, na tom se jistě v klidu shodneme.... 

 Pomoc si zavolejte sám, nebo požádejte vaše rodiče, ale nejdřív jim sdělte, že jste se nechal najmout jako ruský troll, snad vám oni nejdřív dají pár facek, než vás pošlou do Bohnic. 


Nepřihlášený uživatel

#67910

2015-12-11 19:36

Poslední průzkumy ukázaly, že polovina muslimů přicházejících do USA podporuje Islámský stát. 


Nepřihlášený uživatel

#67911 Re: Když takovou hovadinu sděluje RT tak to musí být zaručeně pravda :-)

2015-12-11 19:40

#67910: -  

Poslední průzkumy ukázaly, že polovina muslimů přicházejících do USA podporuje Islámský stát. "

A kolik z letošních 240 000!!!!!!! lidí z Ruska do USA podporuje soudruha Putina, když z toho jeho ráje tak prchají? 

Z Ruska dnes ročně odchází nejspíše všichni absolventi vysokých škol, které je rusákov schopen vyprodukovat a to bych řekl, je děsivá zpráva. Kdyby se toto stalo zde a to jen v jediném roce, investice do ČR ze zahraničí by se kompletně zastavily. 


Nepřihlášený uživatel

#67912 Re: Re: Re: Zeman je lhář, na tom se jistě v klidu shodneme....

2015-12-11 19:40

#67886: - Re: Re: Zeman je lhář, na tom se jistě v klidu shodneme.... 

 To se vám nezdá a ano, je duševně nemocný.


Nepřihlášený uživatel

#67913 Je možné se zorientovat v tom, co se událo na Ukrajině?

2015-12-11 19:41

 

2015-11-26 07:25

 

 Ukrajina je věc komplikovaná, přesto se lze ve věci zorientovat.  

Janukovič získal mandát na základě slibu, že bude garantem asociační dohody s EU, což také velmi dlouho, byť velmi laxně činil. Bohužel také měnil Ústavu Ukrajiny a to tak, že posiloval svojí vlastní moc. 

Následně se v roce 2010 odehrály velmi zvláštní volby, z pohledu standardů, které asocičaní dohoda s EU také vyžaduje. (EU má skutečně i standardy na úroveň demokracie - např. požaduje nezávislé pozorovaté u voleb, existenci základních demokratických institucí a zákonů  např. zákon o státní službě, kde se ale mnohdy spokojí ostantí partneři v EU s příslibem, že vznikne viz situace v ČR). 

Podivnost voleb byla mimo jiné v tom, že se do tamního parlamentu dostali neonacisté ze strany Svoboda a byla velká pochybnost, jestli právě v jejich případě nebylo manipulováno s hlasováním. 

Janukovič následně se Svobodou uzavřel opět "podivnou" koalici, ministři v jeho vládě se jako k Svobodě nehlásili. 

Následně těsně před podpisem asociační dohody s EU přijel na Ukrajinu Putin a Janukovič s ním cosi podespal, o čem možná nebyli informování ani poslanci jeho vlastní strany a současně zrušil dojednávání Asocičaní dohody s EU. 

Janukovič tedy těžce porušil svojí vlastní dohodu z voleby prezidentské a stejně tak i dohody z voleb parlameních. V takové situaci již občanům nezbývá mnoho možností jak se bránit, neboť bylo zřejmé, že kroky, které byly učiněny Janukovičem mohou se jevit jako nevratné a jako těžké zneužítí moci. Vyjádřili tedy toto v ulicích, žádná jiná možnost již nebyla. Janukovič na to reagoval tak, že využil změny ústavy, kterou provedl a zavedl represivní účelové zákony vůči obyvatelstvu a začal dokonce využívat "soukromou armádu" OMON zděděný po Rusech a podivné neuniformované ozbrojené policisty tzv. titušky. Čímž situaci déle vyhrotil. 

Následně se "podvolil" přislibil vrátit Ústavu do stavu, kdy získal moc a ale to již neudělal, napsal zvací dopis okupantovi Krymu a uprchl do Ruska.  V takové situaci převzal moc řádně zvolený parlament. K věci se vyjádřila Janukovičova strana tak, že je Janukovič na Ukrajině stíhán pro vlastizradu, těžko by se také dalo cokoliv jiného čekat, když napsal zvací dopis okupatovi Krymu. Následně byly prošetřovány i čistě kriminální činy jeho a jeho rodiny a z objemu prostředků, které jeho rodina utrácela je možné dovodit, že se jednalo o prostředky skutečně z kriminální činnosti. 

Máte snad jinou posloupnost událostí na Ukrajině? 


Nepřihlášený uživatel

#67914

2015-12-11 19:42

 

Islámský stát made in USA. Co teď dělat s běženci?

 

 

V posledních týdnech a dnech vyvstalo v souvislosti s utečeneckou krizí několik důležitých otázek. Pokusme se na ně chronologicky odpovědět:

1. Jak se zrodil takzvaný Islámský stát?

V roce 2003 americká armáda na základě smyšlených důvodů zaútočila na Irák. Rozprášila iráckou armádu a další bezpečnostní složky. Část těchto lidí se ocitla v nechvalně proslulých amerických vojenských věznicích v Iráku, v nichž měli dost času utužit svou víru a své spojenectví. Jiná část bojovala proti Američanům způsobem, kterému obvykle jedna strana říká terorismus a druhá strana podzemní odboj.

 

V roce 2011 Američané z Iráku z velké části odešli (ponechali v zemi pouze několik tisíc vojenských poradců, kteří cvičí oficiální armádu a garantují bezpečnost nejvyšším iráckým představitelům), a džihádisté tak měli poprvé možnost vyjít z ilegality a zmocnit se souvislejšího území. Z mnoha malých uskupení, které proti Američanům bojovala, se postupně zkonsolidovala jedna síla, v čele s fanatickým islamistou Bagdádím. K této velké skupině postupně přebíhali jak jednotlivci, tak i celé jednotky pravidelné irácké armády. Toto hnutí pak bylo souběžně významně posíleno v průběhu Arabského jara, kdy CIA postupně vyzbrojila a vycvičila tzv. Svobodnou syrskou armádu, která bojovala s Bašárem Asadem a jeho režimem. V letech 2012-2013 se tyto nedostatečně koordinované syrské povstalecké skupiny zčásti spojily s Islámským státem v Iráku a začátkem roku 2014 společně vytvořily Islámský stát v Iráku a Levantě (ISIL). Ten hned na jaře téhož roku nejen vystupňoval útoky na Asadův režim, nýbrž zejména zaútočil na pravidelnou iráckou armádu a dobyl řadu velkých měst na severu Iráku a dostal se až na vzdálenost padesáti kilometrů od Bagdádu.

2. Jaké jsou cíle Islámského státu?

Islámský stát je založen na přísné interpretaci islámu. Prohlásil se za chalífát, to znamená, že si nárokuje náboženskou autoritu nad všemi muslimy na světě a usiluje o jejich sjednocení. Mělo by v první fázi jít o sjednocení celého Iráku a Sýrie, později všech arabských zemí, a nakonec i těch, které arabské nejsou, tedy třeba Iránu, Pákistánu, Bangladéše, Indonésie, Afghánistánu a dalších (dříve sovětských) středoasijských republik. To znamená, že si v posledku činí nárok na vládu nad více, než miliardou lidí.

3. Jaká je momentálně síla Islámského státu?

Na území, které ovládá, žije momentálně asi šest miliónů lidí. Počet bojovníků, kterými disponuje, je asi třicet tisíc. Tito lidé jsou dobře vyzbrojeni lehkými zbraněmi a mají velmi dobrou vojenskou morálku. Islámský stát nemá žádné zbrojovky a minimální průmysl, vesměs malé textilky, potravinářské firmy a společnosti, které se zabývají přepravou ropy a jejích produktů. Všechny zbraně a střelivo získává Islámský stát od přeběhlých jednotek a z vykradených vojenských skladů v Iráku a Sýrii. Tyto zbraně a střelivo jsou jak americké, západoevropské, tak ruské výroby. Nechybí ani zbraně české, a zejména ukořistěná munice. Celkový HDP Islámského státu lze odhadnout na 6 miliard dolarů (Česko cca 210 mld USD). Vláda Islámského státu disponuje rozpočtem cca jedna miliarda dolarů (Česko cca 50 mld. USD). Z toho vidíme, že Islámský stát je hospodářsky mimořádně slabý, v podstatě na úrovni dvou českých okresů, anebo země typu Eritrea.

4. Jak je možné, že NATO na Islámský stát při takové konstelaci sil nezaútočí také pozemními silami a nevyvrátí jej ze základů?

Ekonomická a vojenská převaha NATO je obrovská. Severoatlantická aliance má přes 900 miliónů obyvatel a cca pět miliónů vojáků. Hospodářství členských zemí tvoří téměř polovinu světového HDP. Území ISIL by šlo snadno obsadit, ale výsledek by byl nejasný, stejně jako tomu je v Afghánistánu, Iráku, anebo v Somálsku. Vojáci ISIL by se zcela jistě rozprchli, zbraně zahrabali v poušti a čekali by na vhodné příležitosti k drobným útokům ze zálohy a terorismus. Můžeme úspěšně bránit například rozšiřování Islámského státu do dalších zemí, jednotlivé arabské země – a jejich vládce – rozdělovat, nicméně vnutit tomuto území naše představy a pravidla se ukazuje jako nemožné. Je to asi stejné, jako se pokoušet ve věznici násilím zavést demokracii. Jakmile zmizí dozorci s puškami, vše bude rázem jinak.

5. Co jsou zač běženci, kteří nyní pronikají do Evropy?

Nikdo nemá žádná solidní data. Běženci se zbavují dokladů a svou identitu až na výjimky tají. Podle vizáže se dá dobře odhadnout, že přes Libyi se do Evropy hrnou vesměs mladí muži z oblasti tzv. Afrického rohu (Somálsko, Etiopie , Eritrea, Súdán) a ze subsaharské Afriky. Ti se zpravidla hlásí za Eritrejce. Přes Turecko pak míří Syřané, Iráčané, Afghánci, Pákistánci, nebo Bangladéšané. A ti se dnes vlastně – po prohlášení paní Merkelové – stali hromadně Syřany. Jak to doopravdy je, už nikdo nezjistí – pokud tedy Německo nezavede jazykové zkoušky…

6. Přicházejí běženci z území Islámského státu, anebo z klidnějších oblastí?

Nebýt leteckého bombardování, jádrové území Islámského státu by paradoxně patřilo k těm klidnějším. Lze se domnívat, že utečenci z balkánské cesty se rekrutují z uprchlických táborů, ale také z relativně klidných oblastí Sýrie a Iráku, kde ztratili životní perspektivu. Ovšem třeba v samotném Bagdádu každý týden umírá několik desítek lidí při sektářských bombových útocích. Násilí zde nemá konce, stejně jako ve většině dalších zmiňovaných zemích, zejména v těch, kde zasahovali Američané.

7. Proč alespoň část běženců neproniká třeba přes Afghánistán na ruské území, a pak dál do Evropy?

Nepochybně to zkoušeli a tato cesta se ukázala jako mnohem obtížnější, nebezpečnější a celkově méně schůdná. Pokud by Rusko otevřelo hranice a Evropská unie by je na jihu naopak zavřela, situace by se rychle změnila. To je ale velmi nepravděpodobná varianta.

8. Uzavření hranic EU a vybudování takzvaných hotspotů (přijímacích středisek, kde by se rovnou rozhodovalo, kdo obdrží/neobdrží azyl v EU) v Libyi a v Turecku by byla poměrně snadná záležitost. Proč ji Evropská unie po loňské silné zkušenosti – a po informacích z prvních jarních týdnů – nezrealizovala? Proč utečenci – a někteří zřejmě marně – riskují životy plavbou na nafukovacích člunech?

Celý ten chaos asi některým evropským politikům dělá dobře. Třeba paní Merkelová se vyjádřila, že je dojatá, když vidí, že má Německo někdo rád. A za druhé – a to je mnohem důležitější – přes hotspoty by se asi do Evropy dostalo mnohem méně lidí, a někteří pokrokoví politici a jejich strany by tak přišli o část současných i budoucích voličů. Silné islámské menšiny v Evropě také mohou perspektivně pomáhat rozvracet národní státy a homogenizovat Evropskou unii. Z běženců se v některých úřednických kruzích liknavostí záměrně vytváří problém, který přesahuje možnosti jednoho státu a umožňuje v EU nastolovat další unifikační a centralizační požadavky. I takové úvahy mohou být, stejně jako vědomá snaha vytvářet si klientelu pro lidskoprávní byznys v Evropě. Utečenci jistě i oslabují pozici Asadova režimu. Nedokázal se o ně postarat! Roli může hrát také tradiční neschopnost Bruselu něco zorganizovat a rozhodnout, a samozřejmě k tomu patří i lidskoprávní kýč, který mnoho tradičních petentů i u nás provozuje.

9. Většina běženců nyní proudí přes Turecko. Proč se EU nedomluví s Tureckem, členem NATO, a nepodpoří jej penězi? Turecko je pro běžence přece bezpečná a demokratická země, navíc v rámci stejného náboženství. EU by běžence z Turecka nemusela brát, mohla by je rovnou vracet.

Turecko stojí před volbami a evidentně o běžence nestojí, stejně jako Izrael, Saudská Arábie, Katar, Spojené arabské emiráty a další bohatší země regionu. Co Turky zajímá, jsou Kurdové, kteří jediní vlastně s Islámským státem skutečně bojují. A Turecko je bombarduje. Dělá to minimálně ze dvou důvodů: Za prvé proto, že na čtvrtině území tureckého státu žije kolem třinácti miliónů Kurdů, kteří chtějí autonomii a poté jistě i úplnou samostatnost a za druhé proto, že vládní strana prezidenta Erdogana vyhrocenou situaci hodlá přetavit v možnost vládnout bez koaličního partnera. Do listopadových voleb Turecko tedy s nikým jednat nebude a žádné „hotspoty“ na tureckém pobřeží nevzniknou. Krom toho, Turecko evidentně s Islámským státem jako takovým nemá problém, chaos za svými jižními hranicemi vnímá jako důsledek západní politiky, a má pravdu.

10. Proč Evropská unie ignoruje porušování pravidel Schengenského prostoru, tedy že příslušná hraniční země (například Řecko) neregistruje uprchlíky a neřeší jejich azylový status? Jde přece rovněž o bezpečnou zemi, člena EU, který má svá práva a povinnosti…

Řeckou situaci je potřeba vnímat komplexně, tedy v celém řetězci. Jak známo, v této rozložené zemi v létě měsíc téměř nefungovaly banky a dodnes jsou silně omezeny pohyby peněz. Athény vyhlásily předčasné volby, které proběhnou ve druhé polovině září. Řecko navíc Asadův syrský režim nerozvracelo a necítí se být za nastalou situaci zodpovědné. Řecko také nebudovalo takzvanou Svobodnou syrskou armádu, nedodávalo tam zbraně, které zčásti skončily u Islámského státu. Za syrským a iráckým chaosem stojí USA a šířeji další hlavní země NATO. Řecko také nemůže jednat s Tureckem, to je jednoznačně práce pro Brusel, podpořený evropskými mocnostmi a jejich zájmy. Řecko také nezve uprchlíky do Evropy svými vysokými sociálními dávkami a celkovým luxusním zabezpečením migrantů, kteří z „kapesného“ mohou vydržovat půl Damašku. Rovněž Řecko migranty nezve způsobem, jakým to udělala právě paní Merklová. A když se jiná země EU (tedy Maďarsko) snaží zhostit svých schengenských povinností, které už jednou byly zanedbány kdesi v Egejském moři, tak je právě třeba Rakouskem nebo Německem, či dokonce Bruselem ostrakizováno. Ano, přesně tohle bych označil za hnus.

11.Proč Evropská unie v čele s Junckerem tolik tlačí na povinné přerozdělování běženců?

To není úplně jasné, protože země Visegrádu – v čele se Sobotkou – by stejně nakonec dobrovolně přijaly tolik běženců, kolik se jim řekne…Ale ten diktát, který se nejspíš v Bruselu prohlasuje, bude potupný a z Visegrádských lídrů učiní před domácím obecenstvem tajtrlíky. Opět měli plán a opět o nás bez nás. To nejspíš není úplně cílem ani Junckera, ani Merkelové, a ani Hollanda. Obávám se, že jde vlastně teprve o začátek Lisabonského hlasovacího válce, který nejen v této věci středoevropským zemím bude ukazovat, jak to v životě chodí. Svoboda pro ně bude znovu „poznanou nutností“. Posedí u stolu...záležet na jejich názoru ale nebude. Proč tedy ten tlak na kvóty? Za prvé, v létě se mluvilo o patnácti stech lidech pro Česko, nyní se mluví už o čtyřech tisících a za rok to také může být padesát tisíc. A za další rok znovu padesát tisíc, a tak dále. Je to proces, který jsme různými vojenskými eskapádami (bývalých?) kolonialistů nespustili, ovšem proces, nad kterým zcela ztratíme kontrolu. České hranice, svrchovanost, domácí volby… nebudou nic. A za druhé. běženci, kteří budou přiděleni České republice, mohou být snadno vybaveni takovými papíry, které jejich návrat do Německa, které je pozvalo, znemožní. Pokud přijede do Drážďan ústecký Rom, co tam dostane? Za pár dnů mu nezbyde, než krást slepice, anebo se pokorně vrátit domů. Takže není pravda, že když u nás běženci nechtějí být, že je zde nikdo po přerozdělení neudrží… A za třetí, je i pravděpodobné, že anglicky a německy mluvící běžence si rozeberou příslušné státy a na nás zbydou ti, kteří žádné jazyky neumí a použitelné vzdělání vlastně nemají. Co by si s nimi počalo, to Německo nebude muset řešit, a co si s nimi počneme my, až je sem jejich vlak přiveze, to jim bude docela jedno.

12. Co by se tedy mělo s běženci dělat?

Za prvé, je třeba řešit situaci v Iráku, Sýrii, Libyi. Tak, aby tam vznikly stabilní vlády. K tomu je potřeba zapojit i Rusko, které v těchto zemích má tradiční vztahy, vojenskou základnu, a zřejmě i mnohem větší důvěru široké veřejnosti, a politiků, než země NATO. Je také potřeba přestat hrát drahé geopolitické hry a nepokoušet se dále takzvaně vyštípat Rusko ze Sýrie. Ani na Ukrajině se to nepovedlo a byla by to pro Evropu další hodně drahá zkušenost. Za druhé, souběžně je třeba už v zimě uzavřít příslušnou smlouvu s Tureckem, vytvořit hotspot a ekonomické uprchlíky, což je jistě většina, od jara nekompromisně vracet zpět. Pokud se někdo pokusí přeplavit do Řecka, automaticky jej vracet zpět do Turecka a takovým lidem definitivně znemožnit možnost vstupu do Evropské unie. Lodě, na kterých připluli, potápět. V případě Libye pravděpodobně nebude s kým o hotspotu jednat, takže bude třeba násilně obsadit nějaký přístav a postupovat stejně. Pokud Španělsko umí v pořádku udržet severoafrické enklávy Vuelta a Ceuta, není žádný důvod, aby to nebylo možné v Libyi. Bude to stát nějaké peníze, ale problém se dostane pod kontrolu. Česká republika pak musí trvat na tom, že nebude dostávat azylanty, které už přeberou jiní, nýbrž, si je v rámci hotspotů vybere samo a podle svých zájmů, preferencí a kritérií. Alespoň toto, když ne víc, by se mělo udělat do příštího jara, jinak je obnovení ochrany hranic a zrušení Schengenu naprosto na místě.

 


Nepřihlášený uživatel

#67915 Proč Zeman masivně lže, když občané to nedělají a dokonce jsou jim lháři nepříjemní?

2015-12-11 19:43

Se Zemanam je ovšem problém ještě v tom, že jeho celé jednní musí být v souladu s celou ústavou, Zeman nemůže vytrhnout z kontextu např. odstavec, že není za své jednání nikomu odpovědný a že má absolutní beztrestnost a na základě toho jednat spíše za hranicí ostatních částí ústavy a zákonů země. 

Na Zemanovi je zarážející jeho masivní lhaní. Proč by člověk, který spravuje úřad v souladu s Ústavou měl potřebu takto masivně lhát a dokonce na lžích dále fabulovat jakýsi podivně vylhaný svět politiky? 

Na Zemanovi je zarážejcí jakými lidmí se obklopil. Proč by člověk spravující úřad prezidenta republiky měl potřebu mít kolem sebe lidi bez bezpečnostních prověrek. Lidi jako Nejedlý, Mynář, Augustin, Ovčáček?

Na Zemanovi zaráží i to, jaké lidi vyznamenává. Proč by demokrat měl potřebu vyznamenávat exponentny totalitního režimu na té nejvyšší úrovni, když zákon o zločinech komunismu hovoří naprosto jasně právě o těch, kteří se aktivně podíleli na represích, tedy nejen exponenti totalitních represivních složek, StB, KGBáci, ale logicky i ti, kteří je řídili tedy např. ministři komunistických vlád, komunističtí funkcionáři přímo spolupracující s represivními složkami. Je skutečně neuvěřitelné, že vyznamenal místopředsedu komunistické vlády, StBáky nebo ředitele firmy jejíž provoz byl používán na mučení vězňů v totalitě. 

Dovedete vysvětlit výše uvedené jednání Miloše Zemana tak, abyste nemusel použít odstavec z ústavy, že je absolutně beztrestný a neodpovědný ve svém jednání? 


Nepřihlášený uživatel

#67916 Komentovaný projev Miloše Zemana plný lží.....

2015-12-11 19:45

Pane předsedo Evropského parlamentu, pane prezidente Evropského židovského kongresu, dámy a pánové.

 

Zde je klika, že přímo neoslovil soudruha Jakunina.  Jen povzdech nad tím, že se takový člověk pohyboval na takové akci. 

 

Plně souhlasím s výrokem pana Moše Kantora, který řekl při jiné příležitosti, že smyslem našeho setkání není jenom nebo především vzpomínka na minulost, ale úvahy o budoucnosti, to je hledání cest, aby se holokaust neopakoval. Dovolte mi, abych i já se ve svém příspěvku na toto téma zaměřil, ale přesto mně dovolte několik retrospektivních poznámek.

 

Tady bych to zkrátil, cestou jak neopakovat holokaust je demokracie. Nejsou to politici, co chrání většinu či menšínu, jsou to principy dodržované občany, tedy demokracie. Polik pouze zastupuje (je to zastupitel ne svévolitel) občany a to jen v části veřejného prostoru, kterou je vhodné spravovat tímto způsobem. Dokonce se ta část různě mění v čase, podle toho jak moc občané vnímají svobodu či nesvobodu v demokracii. 

 

My se všichni shodneme v odsouzení holokaustu. Všichni se shodneme v tom, že nesmíme připustit jeho opakování. Ale obávám se, že se příliš neponořujeme do hlubinných příčin vzniku holokaustu. A někdy tyto příčiny zplošťujeme.

 

Tady přeskočím nakonec, Zeman to co kritizuje to přesně provádí. Příčiny holokaustu vůbec nepochopil, trofale konstatuji. Zeman toto doloží hned v následujícím odstavci, kde zkreslí, nejpíše záměrně, prakticky vše. 

 

Dovolte mi, abych uvedl tři drobné příklady. Jeden z největších českých novinářů Ferdinand Peroutka uveřejnil v prestižním časopise Přítomnost článek s titulkem „Hitler je gentleman“. Tentýž novinář po mnichovské dohodě napsal: „Nemůžeme-li zpívat s anděly, musíme výti s vlky“. Můj milovaný Winston Churchill v lednu 1939 napsal Adolfu Hitlerovi: „Kdyby můj národ postihla velká katastrofa, přál bych si, aby v jeho čele stál muž s vaší silnou vůlí.“ A konečně nositel Nobelovy ceny Knut Hamsun, možná že jste četli jeho Viktorii nebo Hlad, napsal v květnu 1945 nekrolog na Adolfa Hitlera.

 

Zkreslení Peroutkova textu - ten nenapsal, že "musíme výti s vlky", ale "budeme výti s vlky" a to je opravdu velký rozdíl, už takto vytržené z celého kontextu. 

 

O Churchillově dopise se vcelku dost pochybuje, jestli vůbec existuje, ale pokud byl napsán, anglicky vyznívá věta obzvláště v roce 1939 jako výhrůžka a to co řekl Zeman to opravdu není. Mimo jiné proto, že se jedná o věty dvě, kdy první uvozuje druhou a uvozuje jí odkazem na události z roku 1918, které byly pro Německo fatální. 

 

Nekrolog za Hitlera napsal 86 letý norský spisovatel, kde logicky Norsko mělo daleko blíže k nacismu než k demokracii potom, co si Finsko užilo s bolševickým Ruskem.

 

Co vede k této fascinaci intelektuálů naprosto zrůdným učením? Co vede k tomu, že se z doktora Jekylla stává Mr. Hyde? Je to snaha překonat vlastní frustraci vytěsněním té menšiny, ať jakékoli, ze společnosti, a v tomto smyslu holokaust začíná první lavičkou v parku, na kterou si nesmí sednout Žid. A plynová komora je teprve dovršením, nikoliv začátkem tohoto holokaustu. A my se musíme ptát, zda je možná dokonce ještě ve větších rozměrech recidiva, která tentokrát nezahrne šest milionů Židů, ale zahrne příslušníky celé řady vyznání, ateisty, a dokonce i muslimy.

 

Tady Miloš Zeman naprosto zkresluje pojem holokaust (šoa) nazývá tím vraždění naprosté většiny menšinou. Je to ubohé a je bohužel jedna z jeho zvrácených relativizací. 

 

Právě proto bych chtěl uvítat, že se umírněné arabské země nedávno připojily k válce proti Islámskému státu. A tento Islámský stát, často podceňovaný, má obdobnou povahu, jako mělo nacistické Německo počátkem třicátých let. To, co nám podle mého názoru hrozí, je superholokaust, jehož oběťmi budou stovky milionů lidí.

 

Tento odstavec vypadá, že si Miloš Zeman myslí, že je teroristická organizace šikovně si do názvu dající slovo "stát" skutečně státem, tedy státním utvarem s hranicemi, občany, kteří by v něm chtěli žít, mající administrativu, vědecký výzkum, literaturu, atd. Tady se nabízí otázka, co lidé kolem Zemana vlastně dělají? 

 

Chtěl bych citovat výrok jednoho z vojenských velitelů Islámského státu, který prohlásil: „Zabijeme sto, dvě stě nebo pět set milionů lidí, nám je to jedno.“ A tato výhrůžka zabíjením, opakuji ještě jednou, se týkala i muslimů. Nevím, kdo z vás viděl mapu islámského chalífátu do roku 2020. Je to mapa, která zabírá půlku Evropy, půlku Afriky a velkou část Asie. Řeknete mi, že je to mapa, jejímž autorem je blázen, a budete mít pravdu. Ale Adolf Hitler byl také blázen, a přesto se jeho vize zotročené a judenfrei Evropy téměř naplnila.

 

Adolf Hitler nikdy své plány na zotročení světa neukázal do doby, než se zotročováním začal. I v tomto je spíše podobný Putinovi než teroristům z organizace, která si do názvu rovnou šikovně dala stát. 

 

Chtěl bych vám navrhnout něco, co mnozí z vás budou pokládat za naivní, neproveditelné nebo nesmyslné. Včera jsem mluvil o 200 mrtvých dětech v Péšávaru, o dvou tisících obyvatelích Nigérie, kteří byli zavražděni sektou Boko Haram.

 

A mohl bych pokračovat těmito příklady dál a dál. Nečiňme si iluze, že mezinárodní terorismus je několik špatně vyzbrojených a vycvičených skupinek. Mezinárodní terorismus je celosvětová organizovaná a rozrůstající se síť a proti mezinárodnímu terorismu nelze bojovat pouze na úrovni národních států a nelze proti němu bojovat pouze někdy poněkud pokryteckými demonstracemi a verbálními protesty. Kdyby v roce 1936 během obsazení demilitarizované zóny v Porýní dvě britské a dvě francouzské divize reagovaly na toto porušení Versailleské smlouvy vojenskou akcí, nebyla by mnichovská dohoda, nebyl by holokaust a nebyla by druhá světová válka.

 

V privním odstavci nesděluje nic nového a tedy je vcelku nevkusné mluvit právě na takové konferenci o zavražděných dětech. Sdělení Miloše Zemana  by mělo stejnou váhu jako kdyby vyčíslil oběti terorismu, ale nebylo by to přehnaně sugestivní. 

 

Že Evopa Hitlera podcenila, to je jednoznačné a je velmi dobře, že nyní nepodceňuje ani terorismus s přívlastkem islámský, ale také ani dnes už z velké části ultra totalitní (mírně řečeno) stát tedy Ruskou federaci a nového Hitlera současnosti Putina (nemírně řečeno). 

 

Zmiňovaný vojenský zásah se dnes jeví asi jako věc nerealizovatelná, neboť Hitlera nechala Evropa vyzbrojit Německo a motivovat jej zvrhle občany Německa. Dnes je vidět, jak obtížně se do takové motivace zasahuje na tom, co se aktuálně děje v Rusku a jakou podporu tam má zločinec rozpoutávající válku zatím jen na Ukrajině, když má k dispozici totalitně finanční zroje a informační media. 

 

Tak i dnes máme-li zabránit superholokaustu a masivnímu vyvražďování lidí, potřebujeme sjednocenou ozbrojenou akci, akci vedenou na mezinárodní úrovni, akci vedenou pod egidou Rady bezpečnosti spojených národů, akci, do jejíchž mezinárodních sil rychlého nasazení by měly vyslat své síly pokud možno všichni stálí členové Rady bezpečnosti, akci, která by eliminovala v zárodku výcvikové tábory teroristů, která by nepracovala s bezvýchodným plošným obsazováním území, ale využívala moderních technických prostředků, například bezpilotních letadel a podobně, akci, v níž by se celé mezinárodní společenství spojilo proti svému úhlavnímu nepříteli.

 

Odstavec se jeví jako vyloženou propagandou (mnozí by možná řekli dokonce proruskou)  a to velmi nebezpečnou. 

 

Podstatou celého problému nejspíš budou již zakládací listiny OSN a RB, tedy to k čemu slouží a co se za desetiletí její existence jeví jako funkční. 

 

Následující odstavec má tedy hned dvě propagandistická a velmi nebezpečná sdělení. Začneme přestavovat ustálenou mezinárodní jedinou celosvětovou organizaci tohoto druhu a zároveň začneme válčit, to je naprostá katastrofa, co by přišlo a jak moc by taková věc posílila zločinný režim v Rusku a pravděpodobně min. přišel pokus o rozvrat demokracií. 

 

Dámy a pánové, o některých návrzích se říká, že procházejí třemi fázemi. V první fázi jsou označeny za nesmysl, v druhé fázi se o nich říká, že se o nich dá uvažovat, a konečně v třetí fázi jsou tyto některé návrhy považovány za samozřejmost. To byl známý spor mezi heliocentrickou a geocentrickou soustavou, ale mohl bych samozřejmě uvádět i příklady další. Chybí nám dosud odvaha a stále podléháme tomu, čemu se ve 30. letech říkalo appeasement.

 

 Hovořit o svém vlastním nápadu, u kterého je naprosto zřejmé, že nikdy nebude na něj existovat jednoznačná odpověď, tedy jestli se vše točí kolem země nebo jistotě, že se alespoň země točí kolem slunce, je skutečně už vrchol min. nevkusu, ale spíše to naznačuje cosi zvráceného v povaze Miloše Zemena. Odvaha k vědeckým objevům objevům naštěstí Evropě ani USA skutečně nechybí nechyběla, stejně jako nechybí odvaha dokonce i k diskusi nad takovými ubohostmi, které přednesl Miloš Zeman. 

 

Stále se domníváme, že teroristická hnutí lze edukovat. Ano, Hitler nás edukoval plynovými komorami, a proto se obávám, že než začneme vážně uvažovat o takové mezinárodní síle rychlého nasazení, bude potřeba ještě řady teroristických útoků, než si veřejnost uvědomí, že s teroristy se nevyjednává, že s teroristy se bojuje a že s teroristy nemůžeme bojovat pouze povrchními změnami legislativy, ale ozbrojenou silou, tak jako to mohlo být v Porýní v roce 1936. Děkuji vám za vaši pozornost.

 

Tímto odstavcem se vlastně Miloš Zeman srovnal s Hitlerem. I on chce "edukovat" vražděním.  Tady bych řekl, že nelze zavřít oči a myslet si, že naši oponenti jen tak zmízí, když je dodstatečně dlouho necháme zavřené (inspirováno Amosem Ozem ale možná citováno, nejsme si jist), přičem je kdosi bude vraždit. 


Nepřihlášený uživatel

#67917 Re: Alespoň jeden blábol stojí za to vysvětlit....

2015-12-11 19:50

#67914: -  

 "

4. Jak je možné, že NATO na Islámský stát při takové konstelaci sil nezaútočí také pozemními silami a nevyvrátí jej ze základů?"

Rusko vetovalo všechny rezoluce RB OSN o Sýrii, které by měly i jen potenciál něco změnit. Dnes se KGBák Putin ohání "zvacím dopisem" od diktátora a celé obrovské koalici vyhrožuje, že jsou v Sýrii neoprávněně.  Bombarduje spojence této koalice na zemi a ničí civilisty v oblastech, kterou řádně registrovaná opozice v OSN  spravovala. 

To je důvod, proč pozemní operace nebyla možná. Navíc občané demokracií nechvalují, aby jejich vojáci byly "zbytečně" vystávování riziku smrti, pokud lze situace "jakž takž" zvládat bez tohoto rizika. To je výhoda demokracie. 


Nepřihlášený uživatel

#67918 Re: Ještě jeden blábol stojí za to komentovat

2015-12-11 20:00

#67914: -  

 

1. Jak se zrodil takzvaný Islámský stát?

Dokonce i kdyby to tisíkrát byla pravda, nikde nemůžete získat jistotu, že by to takto Američané zamýšlei a druhá věc je, že nikde také nemůžete získat jistotu, že by tito lidé nepoužili armádu Iráku k neskonale většímu boji, neboť armáda Iráku musela čítat statisíce vojáků, když jen do Kuvajtu  v roce 1990 vrthlo 120 000 ozbrojenců!!!! dokonce s deklarovaným úmyslel obsadit i Saudskou Arábii. Irák má 33 mil. lidí. a jako totalitní země měl bez pochyby statisíce vojáků když jen na našem území bylo Rusů po roce 1968 500 000!!!!!!!

Jistě se shondeme na tom, že se těžko mohlo nechat ponechat zbraně takovým lidem. Jakási "dnešní radikalizace" mohla být Američanům dávno známa a je to velmi pravděpodobné. 

Tedy závěr, všechny vaše propagandistické vývody, které mají dehonestovat demokracii jako celek a tvářit se, že ruská totalita je dokonce alternativou k demokracie jsou jen typickou ukázkou ruské trollí propagandy, tak jak se s ní v klidu můžete setkávat v parlamentích liste či na RT.

MEDIÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SOUČASNÁ RUSKÁ PROPAGANDA

 

 


Nepřihlášený uživatel

#67919 Líbí se mi Ústava ČR a velmi se mi nelíbí extrémista Miloš Zeman v pozici správce úřadu prezidenta

2015-12-11 20:01

Libí se mi současná Ústava ČR, která deklaruje, že jsme zemí demokratickou a jsme součásti rodiny demokratických zemí. Líbí se mi, že ústava je postavena na Všeobecné deklaraci lidských práva a tato práva zaručuje. 

Velmi se mi líbí, že máme Ústavní soud, že konečně po 25 letech od revoluce máme základní zákon demokracie - zákon o státní službě. Libí semi, že politici alespoň jezdí na jednání Evropské rady a na Rady ministrů, líbí se mi, že máme komisaře v EK, byť paní Jourovou za přiliš chytrou nepovažuji, jeji poslední vyjádření o jednání Zemana bylo správné. Libí se mi že přímo volíme EP a že je ustaven a funguje. 

Jsem skutečně velmi rád, že jsme členy NATO a EU, neboť kdyby tomu tak nebylo, je docela dobře možné, že by komunista (obecně extrémista) Miloš Zeman již skutečně zvací dopis do Ruska zeleným mužíčkům na "dovolené" napsal.

Velmi se mi nelíbí současná sestava na Hradě to především proto, že diky absenci prověrek nemá stát žádnou možnost na Nejedlého, Augustina, Mynáře, Ovčáčka, Buriánovou dohlížet. Že nemají žádnou povinnost o sobě nic zveřejňovat a že Nejedlému vystavil diplomatický pas bývalý komunista Kohout, aniž by měl jako člen vlády důvěru Sněmonvy, neboť celá Rusnokova vláda neměla důvěru Sněmovny. 

Velmi se mi nelibí, že se Zeman dostal k moci na základě toho, že masivně porušoval všecha tři základní pravidla zákona o volbě prezidenta republiky, neboť v tom spatřuji komunisticko - nacistický způsob získávání moci v demokracii. Tedy se logicky obávám, že selhaly demokratické instituce, které měly takovou osobu vyřadit z voleb. Velmi se mi nelíbí, že Miloš Zeman svůj komunistický náhled na demokracii a obecně život aplikuje pri správě úřadu prezidenta republiky, přestože mu to ústava zapovídá a on podpisem ustavního slibu slibil, že tak činit nebude.

Co se líbí vám zemanoti a co se vám nelíbí? Neváhejte napište to. Je možné, že extrémista Miloš Zeman se pokusí o komunisticko - nacistický převrat a okupaci ČR Rusy, pak už psát co se vám libí či nelíbí bude zakázáno, jak je tomu už dnes v rusákově.  


Nepřihlášený uživatel

#67920

2015-12-11 20:02

         


Nepřihlášený uživatel

#67921 Re: To je hezký seznam, všechny tyto země konflikt vyvolaly....

2015-12-11 20:06

#67920: -  

 ....jednalo se o totality, které už tehdy podporovaly terorismus. Jak jistě velmi dobře víte, komunisté v ČR skolili masivně teroristy ve školícím středisku Zastávka u Brna a opravdu až do poslední chvíle před listopadem 1989. Podobně samozřejmě fungovalo Rusko i ostatní komunistické totality. 

Amerika nemá dominaci z důvodu toho, že je provokuji totality, které se snaží svojí totality vyvážet, jak dnes předvádí opět rusko nejen pomocí RT, ale amerika má dominanci, protože je to země, kde lidé pracují. 

Rusko za dvacet let nebylo schopno postavit vlastní kosmodrom. 

Amerika má od nedávné doby zastavení letů raketoplánů dvě soukromé společnosti, kterou jsou schopné létat do vesmíru, obě zkusili návrat nosných raket a tedy zlevnění letů na 1 /10 současné ceny, přičemž obě jsou jistě blízko řešení. 

Další dvě velké společnosti Boing a Lockheed jsou schopny se také okamžitě do programu zapojit a pracují na vývoji. 

Tomu se říká pracovitost a produktivita. Tohle nějak ohrožuje Rusko? Jak? 


Nepřihlášený uživatel

#67922

2015-12-11 20:08

Kámoši havloidů. Podle havloida Štětiny je to jenom taková revolta.


Nepřihlášený uživatel

#67923

2015-12-11 20:09

            


Nepřihlášený uživatel

#67924

2015-12-11 20:11

 TYHLE HOVNA NEČTU SAME LŽI PROPAGANDA PROTI OSVOBODITELUM PROSTE HNUS HNUS 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#67925

2015-12-11 20:13