MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#67026 Re: Rusko je agresivní, protože krade Ukrajině nerostné bohatství.....

2015-12-03 16:34

#67017: -  

 

Rusko Ukrajině už krade i nerostné bohatství. Nestačí Rusku, že vykradli ....

2015-12-01 11:59

 

....technologie z továren na východě Ukrajiny. Je to navíc velmi podivný krok. Jak je možné, že za ruské teroristy z východu Ukrajiny mluví ministr ruské vlády? Mluví tento člověk o území Ukrajiny, mluví o ukrajinském nerostném bohatství a mluví za zločince, kteří rozpoutali vraždění na Ukrajině - ruská vláda je vskutku "vládou" velmi zvláštní, která jen dokládá, že jimi ukradený Krym nedokáže spravovat. 

Krym je navíc pustina bez vlastního zdroje vody, ani to Rusko nedokáže řešit, proto je také potřeba říci, že Krym ve své podstatě nikdy jako takový ruský nebyl, neboť není možné, aby byl oddělen od zbytku Ukrajiny. 

Mimochodem Rusko podepsalo trojstranno dohodu A-49-66-S-1994-91_Russia-Ukraine-US 14 Jan 94 trilateral stmt.pdf, v které se zavazálo nejen k neměnnosti hranic Ukrajiny, ale také k tomu, že na Ukrajinu nebude vyvíjet ekonomický tlak např. v podobě podivných smluv o "dodávkách - nedodávkách" plynu natož v zimních měsících. I tuto smlouvu Rusko porušilo a masivně nadále porušuje.

Ukrajina je bez dodávek uhlí. Trest za potemnělý Krym, zní z Moskvy


Nepřihlášený uživatel

#67027 Rusko je agresivní protože vede odpornou propagandu a to i v češtině....

2015-12-03 16:36

Argument proč je ruská propaganda např. na RT a Parlamentních listech.....

2015-11-28 07:01

 

.....jen ruskou propagandou je snadný. "Zpravodajství" a texty zpochybňují západní demokracii a ruskou totalitu líčí jako alternativu k demokracie, dělají to tím, že zpochybňují vše a sami si své "zprávy" následně dementují další lží.

Vytvářejí tím dojem, že si občan o situaci dokonce ve vlastní zemi v které žije nemůže udělat pravdivý obraz o tom, jak je spravována jeho země a to přesto, že má veřejně dostupné zákony, jednání parlametnu, jednání místních samospráv atd. 

MEDIÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SOUČASNÁ RUSKÁ PROPAGANDA

Je neuvěřitelné, že část občanů této země ruské propagandě přesto věří, resp. nechávají si zanášet mozek naprosto evidentním lhaním a lži přijímají jako cosi, co by se "přeci jen mohlo stát", přestože když jdou pomluvy o nich samých v jejich vesnické, panelákové, firemní drbárně, marně přemýšlí, jak se takové lži zrodily a jak se jim bránit. Lži na RT a v Parlamentních listech ovšem berou jako cosi "reálného", přestože je naprosto zřejmé, že se jedná o lži, když si je RT i Parlamentní listy za hodiny či den "vyvrátí" - popřou další lží.  

Vystříleli jsme skrýš stoupenců Islámského státu, hlásí Rusové z Kavkazu

 - tohle ukázali Putinovi?  To by to byl snad ještě vetší hlupák, než si dovedeme představit, pokud si pod tímto představil, že byla zničeně "buňka islámských teroristů na Kavkaze" :-). Takovému videu asi může věřit ruský mužik, jinak snad nikdo, možná ještě někteří voliči Miloše Zemana.


Nepřihlášený uživatel

#67028 Re: Nejsou agresivní Rusové, ale KGBáci v Kremlu, neboť Rusko opět přivedli na pokraj krachu....

2015-12-03 16:38

#67017: -  

 

Putin přivedl Rusko na pokraj krachu - Rusko se vylidňuje a vylidní.....

2015-12-01 13:00

 

....jediné, co Rusko je schopno "produkovat" je surová ropa a surový zemní plyn. Díky existujícím produktovodům je Rusko schopno tyto produky ještě prodávat, byť dnes jistě na hranici rentability. 

Doba, kdy poptávka po ropě a plynu bude prudce klesat se přiblížila velmi blízko. Již dnes je uhlí tak levné, že se je vyplatí dováže lodí z USA.  Masivně se tedy přiblížila doba, kdy Rusko nebude mít co prodávat a je velmi pravděpodobné, že především nebude moci rentabilně těžit, tedy nebude Rusko na pokraji krachu, ale bude krachovat. 

http://mission-innovation.net/countries/

Jen Bill Gates jako jednotlivec investoval 2 mld. dolarů do vývoje!!!, kolik investují ostatní? V ČR občané za aplikaci obnovitelných zdrojů zaplatí  dle snad důvěryhodného odhadu 40 mld. korun ročně, byť se mi to zdá strašně moc, byly by to cca 3-4 % HDP, což se jeví jako hloupost.  

http://www.breakthroughenergycoalition.com

Totalitní Rusko se samo vyřadilo a vyzařuje z rodiny standardních zemí, které neohrožují svět. Putin si opět asi myslí, že se mu technologie podaří ukrást, zkopírovat, ale díky masivní emigraci dokonce ani nebude mít potřebné odborníky na zkopírování natož, aby byli schopni uvést technologie do praxe. 

Dnes navíc začala Amerika létat do kosmu za deseti včerejší ceny díky úspěšnému návratu nosné rakety. 

https://www.blueorigin.com

Rusko dnes ani nemá kosmodrom a v "novém" kosmodromu dokonce ani nemá halu, kde bylo Rusko schopno kompletovat rakety, tam dovedl populista Putin Rusko.  


Nepřihlášený uživatel

#67029

2015-12-03 16:40

boha jeho...vazne myslite, ze ty vase eseje nekdo cte? Jdete si spamovat nekam jinam


Nepřihlášený uživatel

#67030

2015-12-03 16:40

Aktuálně.cz: Bezpečnostní prověrky na Hradě ztrácí smysl....


Nepřihlášený uživatel

#67031 Re: Co jsou ve vašem textu naprosté nesmysly

2015-12-03 17:20

#67017: -  

 

A Kalousek, toť se ví, je poctivec

Čtvrtek, 03 Prosinec 2015 10:16 LUBOMÍR MANŽe je Rusko agresívní, vyjádřil Kalousek na sjezdu TOP 09 několikrát. Důkazy pro toto své tvrzení nepředložil, takže se po nich pokusíme poohlédnout sami.
 
Jistě, je tu Krym. Ale snad i pan Kalousek ví, že před Krymem byl Majdan, do kterého Washington vrazil pět miliard dolarů, čili ohromující částku, jakou na žádný svůj převrat dosud nikdy neobětoval.
 
Čím chcete prokázat, že by USA investovaly 125 mld. korun do "převratu" na Ukrajině, když by si za jen pouhou 1 mld. korun, mohli koupic celý parlamet Ukrajiny i s Janukovičem na 5 let dopředu? Jaký by taková věc měla smysl. Čím chcete takový blábol doložit? 
 
A proč se tentokrát tak plácl přes kapsu? Ze dvou důvodů, o kterých i pan Kalousek dobře ví, ale nikdy by vědomost o nich veřejně nepřiznal. Prvním byla chuť dostat se s americkými taktickými jadernými raketami do východních oblastí Ukrajiny, odkud je to už tak vábivě blizko k matičce Rusi Moskvě.
 
Rusko i USA jsou garantem trojstranné dohody o neměnnosti hranic Ukrajiny, kterou Ukrajina vyměnila za to, že se vzdala jaderných zbraní, které byly na jejím území, tedy vaše představa o tom, že Amerika se snaží ovládnout Rusko je paranoidní, mimo jiné proto, že se USA nesnaží ovládnout nikoho, ale logicky chce, aby země byly bezpečné a neohrožovaly svět. Totality jsou vrcholně nebezpečné jak i dnes předvádí PUtin, Asad, čí šílený blb ze Severní Koree. Na tom se doufám v klidu shodneme. 
 
A druhým důvodem byl zase solí chutnající apetit na krymský přístav Sevastopol, z něhož měla být vybudována hlavní americká námořní základna v Černém moři. A to téměř v samém podbřišku Ruska.
 
Proč by Amerika potřebovala Krym? K čemu by jí to bylo dobré? Stojí snad o to, starat se o nějaká území? 
 
Jen nezodpovědná vláda by takovéto smrtelné nebezpečí pro svoji zemi dokázala přehlédnout, a když navíc převážně ruští obyvatelé Krymu v téměř 90 procentech vyjádřili touhu vrátit se do Ruska, v němž před Chruščovovým darem Ukrajině po celou svou historii žili, Putinovo Rusko je do svého náručí přijalo.
 
Krym se bez elektřiny, vody a plynu z Ukrajiny vylidní do dvou měsíců. Rusko od okupace Krymu neudělalo pro Krym vůbec nic a co je horší, ani nic neudělá, není schopno toto území spravovat, zajistit mu dodávky vody, elektříny a plynu. Tedy je otázka, jestli vůbec toto území kdy bylo Ruské ve smyslu, který si obvykle člověk představuje, že se daná země o území dovede postarat po všech stránkách. 
 
Mimochodem "refendum" na Krymu se odehrálo po okupaci Krymu Rusy a potom, co vyměnili celé politické zvolené vední Krymu. 
 
Ale stačilo, aby ruská vláda pocítila jen o málo stupňů menší starost o bezpečnost svých občanů, jak se stalo ve vztahu k převážně ruským obyvatelstvem obydlené východní a jižní Ukrajině, a zachovala se podstatně jinak. Když se zde totiž brzy po Krymu přihlásilo k nezávislost na vládě kyjevských čistokrevných fašistů z masa a kostí (definice někdejšího věhlasného úředníka EU Němce Verheugena) 90 % hlasujících v Doněcké oblasti, a v Luhanské oblasti 96% hlasujících, a představitelé Doněcké oblasti po provedeném referendu dokonce požádali Moskvu, aby jejich oblast byla přijata do Ruské federace, Moskva na tuto žádost odpověděla slovy svého ministra zahraničí Lavrova takto: „Ukrajina musí zůstat jednotná a nesmíme dovolit, aby byla roztrhaná na kusy.“
 
Je bez nejmenších pochybností, že Rusko rozpoutalo válku na východě Ukrajiny. Nejen proto, že dnes ministr Ruské vlády mluví za východ Ukrajiny a Rusko krade tamní uhlí. jako "od etu za to, že Ukrajina nedodává elektřinu na Krym". 
 
 

Ale Kalousek říká, že Rusko je agresívní, a Kalousek, toť se ví, je poctivec.

Zatímco co ruské taktické jaderné zbraně se nacházejí výhradně jen na území Ruska, rozmístili Američané tyto své zbraně kromě jiných míst na zeměkouli též na území pěti evropských zemí většinou sousedících s Ruskem, a tedy tisíce kilometrů daleko od jejich americké domoviny. A nedosti na tom. V rámci NATO existuje program, podle něhož se do získávání návyků v zacházení se systémy amerických taktických jaderných zbraní zapojují i občané těchto pěti států. Že se tak zvyšuje nebezpečí náhodného spuštění jaderného konfliktu v Evropě je nabíledni, a nelze ani přehlédnout americkou snahu dostat celý svůj taktický jaderný arzenál co možná nejblíže k ruským hranicím.Rusko naproti tomu zcela kategoricky odmítá umístit svůj jaderný arzenál mimo své území.

Kde jsou rozmístěny Americké taktické jaderné zbraně v sousedství Ruska? 

Ale Kalousek říká, že ne USA, ale Rusko je agresívní. A Kalousek, toť se ví, je poctivec.

USA mají mimo své území na zeměkouli tak obrovské množství svých vojenských základen, že se Pentagon doslova „stydí“ jejich počet světu oznámit. Takže se musíme spokojit jen s údaji dílčími.Tak např. v Německu slouží na 149 základnách 50 000 vojáků, v Japonsku na 109 základnách 90 000 vojáků, v Jižní Koreji na 85 základnách 28 000 vojáků. Celkem pak mají USA své vojenské základny v 74 zemích světa, v Evropě pak největší o síle 5 000 mužů v Kosovu, jejíž zřízení bylo jedním z důvodů, pro který bylo nutno rozbít Jugoslávii.

Rusko má, s výjimkou dočasně a na žádost syrské vlády zřízené letecké základny v Sýrii, ještě jednu svou vojenskou základnu v Kyrgyzstánu a další v Tadžikistánu, přičemž i tyto byly zřízeny na žádost tamních legálních vlád. Nikde jinde Rusko vojenskou základnu nemá.

Z jakého důvodu by mělo mít Rusko rozmístěné vojáky na území cizích států, když tyto státy ani tamní občané o nic takového nestojí? Protože je jich 140 mil. a hrají si "velmoc"? Protože mají jaderné zbraně? Protože okupovali desítky let východní Evropu?  Co vás vede k tomu, že by Rusko mělo mít svá vojska všude možně a nemožně?  V podstatě celý demokratický svět má NATO jen proto, že Rusko vyhrožuje jadernými zbraněmi a jadenou válkou. Žádný jiný důvod existence NATO neexistuje. 

Rusko ČR okupovalo v roce 1968  mělo tu statisícovou armádu, tedy více jak desetrkát větší armádu, než má ČR dnes. 

Ale Kalousek říká, že ne USA, ale Rusko je agresívní. A Kalousek, toť se ví, je poctivec.

Vojenský rozpočet Ruska činí 50 milionů dolarů, americký je desetinásobný a činí 575 milionů dolarů.

Tohle bude nějaký totální nesmysl, že :-). To jsou čísla, která nedávají smysl. Nikdo nechce a nechtěl Rusko napadnout, proč by to vůbec kdo dělal, co by tam hledal? Ropu a plyn? To už přece nikdo z Ruska kupovat nepotřebuje a za deset let už to bude dokonce tvrdou realitou i naprosto reálně, až dojdou smlouvy o nákupu těchto komodit. 

Ale Kalousek říká, že ne USA, ale Rusko je agresívní. A Kalousek, toť se ví, je poctivec.

Od roku 1991, což je rokem vzniku Ruské federace, do dneška, uskutečnily USA invaze či intervence do dvaceti dvou zemí - několikrát dokonce opakovaně - a to v tomto pořadí: Irák, Somálsko, Angola, Bosna, Haiti, Rwanda, Čečensko, Mexiko, Srbská Krajina, Kongo, Jugoslávie, Afghánistán, Filipíny, Venezuela, Libérie, Sýrie, Gruzie, Rovníková Guinea, Ukrajina, Tunis, Egypt, Libye.

Ve stejném období – a to právě v současnosti - se Rusko účastní pouze už zmíněné letecké akce proti Islamskému státu v Sýrii.

Je dobré si povšimnout, jak jistě uznáte, že všechny ony "invaze" jsou do agresivních totalit, kdy mnohé napadaly své sousedy. Gruzii a Ukrajinu jste si přímo vymyslel a záměrně jste si je popletl s agresí Ruskou. 

Ale Kalousek říká, že ne USA, ale Rusko je agresívní.

A Kalousek, toť se ví, je poctivec.

 

Tedy v součtu je váš text postaven na představě, že je Rusko ohroženo, aniž byste bez výmyslů dokázal sdělit, proč by jej demokratické země měly ohrožovat.

Občané demokratických zemí, kteří mají ústavy postavené na Všeobecné deklaraci lidských práv a tyto ústavy ctí a žijí podle nich, nemají potřebu někoho napadat. Nebudují svá krásná města a nezkulturňují své krajiny proto, aby toto bylo ničeno. Proto také mají naprosto striktní pravidla pro politiky a nemylosrdně zbavují moci ty politiky, kteří se jakkoliv i jen drobně odchýlí od demokratických ústav, slušného a mravného jednání a chování. 

Skutečně investují své daně na obranu svých zemí, vývoj přesných zbraní a preventivních zbraňových systémů, aby se nemohlo stát, že by si pro bohatství těchto zemí kterákoliv totalita mohla přijít a oni museli masivně zabíjet. Cílí na zdroj agrese nikolilv na občany zemí, které znásilňují diktátoři. 

Politický systém mají postaven na soutěži politických stran, které musí ctít ústavu. U nás se ale jeví toto pravidla trošku vágním, když se do pozice správce úřadu prezidenta republiky dostal člověk, který masivně porušoval volební zákon a obklopil se lidmi, kteří nectí základní pravidla, tedy nejsou ochotni se podřít dohledu instituce NBÚ která zastupuje při tomto dohledu občany. Jeví se poněku hodně zdrženlivým např. i vůči straně, která uspořádá (inscenuje) extrémistickou demonstraci za účasti Miloše Zemana. Z mého pohledu by mělo být min. se Zemanovci spouštěno řízení o odebrání registrace politické strany a Sněmovny se Senátem by měly řešit situaci na Hradě zřízením parlametní vyšetřovací komise. 


Nepřihlášený uživatel

#67032 Re: Nikdo z nás by Husákovi takový blábol nikdy v životě nevěřil....

2015-12-03 17:23

#67022: -  

 ....a Asadovi je takový blábol věřen. Proč? Co se změnilo? Diktátor už není diktátorem? Občané demokracií už nejsou slušní občané, kteří ctí své Ústavy postavené na Všeobecné deklaraci lidských práv? 

To už jsou zase v kurzu zločinci Lenin, Stalin, Hitler, Putin, Asad, Pol Pot a rudí khmérové? Jak se taková věc stala, oni zavraždili málo lidí? 


Nepřihlášený uživatel

#67033 Tato výzva je nyní podstatná

2015-12-03 17:27


Nepřihlášený uživatel

#67034 Skutečně je otázka, jak může být důvěryhodný kdokoliv, kdo se stýká s Nejedlým?

2015-12-03 17:32

Na co vlastně Sněmovna, Senát a vláda čekají. Dávno měla být zrízena parlametní vyšetřovací komise k personální situaci na Hradě. 

 

 

Generál Pilc jako Mynář 2. Nevzrušujte se, bezpečnostní prověrky na Hradě ztrácejí smysl

 

"NBÚ by za těchto okolností mohl hradní prověrky odpískat a ušetřit peníze daňových poplatníků. Nemůže, řídí se zákonem. Ale prověřovat například někoho, kdo je v běžném pracovním kontaktu s poradcem Martinem Nejedlým, poněkud ztrácí smysl. Trochu drahá formalita."


Nepřihlášený uživatel

#67035 Adventní výzva

2015-12-03 17:35

My, kdo jsme podepsáni pod touto výzvou,

varujeme před nebezpečím, kterému je naše společnost vystavena. Opět nás nejen okolnosti, ale i falešní vůdci rozdělují na dva tábory stojící proti sobě. Cílem naší výzvy je varovat před opakováním toho, co jsme prožili ve 20. století, a relativizováním hodnot, za které bojovali, trpěli a umírali naši blízcí a přátelé.

Se znepokojením sledujeme nenávist, agresivitu a fašizující tendence nemalé části společnosti. Jsme znechuceni davovostí těch, kdo propadají vzteklému nacionalismu, provolávají hesla „Čechy Čechům“, „Smrt kolaborantům“ a nosí šibenice nad hlavami na znamení pomsty. Tito lidé se prohlašují za vlastence. Skutečné vlastenectví je však spojeno s humanistickou tradicí T. G. Masaryka, s úctou k demokracii a svobodě, kterou si tento národ vybojoval v obou světových válkách a v období komunistické totality.

Neumíme zastavit migraci. Lidé hledající bezpečí a lepší život se vydávají na cesty a prosí o pomoc. Známe to z doby před druhou světovou válkou, během ní i po ní. Apelujeme na vás všechny, abyste zachovávali humanistické postoje: být nablízku trpícím a snažit se jim pomoci. Nelze vyloučit, že s uprchlíky přicházejí do Evropy i nepřátelé a zločinci, kteří chtějí zneužít naši pohostinnost. Prověřovat migranty je sice složité, ale možné. Apelujeme na představitele EU, aby jednali rychle a s úctou k lidskému životu. Vyzýváme politiky, aby naši zemi neizolovali, ale hledali s našimi spojenci účinné řešení uprchlické krize a čelili hrozbám teroristických útoků. Ovšemže si nepřejeme v Evropě zavádění práva šaría. Ovšemže požadujeme od těch, komu nabízíme azyl, aby přijali za své respekt a úctu ke svobodě druhého.

Vyzýváme politiky, aby nezavírali oči před anexí cizích území a jiným porušováním mezinárodního práva. Varujeme před ruským nacionalismem, propagandou a znevažováním vítězství nad komunismem.

Braňme se populistům, kteří navádějí k násilí a netoleranci. Nenechme si vnutit naruby převrácené vlastenectví a nacionalismus. Advent je podle křesťanské tradice dobou očekávání a naděje. Terorismu, násilí a demagogii dokážeme čelit tehdy, vrátíme-li se k hodnotám, které náš národ učinily významným – k obraně základních lidských práv, svobody a demokracie.


Nepřihlášený uživatel

#67036 Problém je s Ruskem, které každou rezoluci RB OSN k této věci vetuje

2015-12-03 17:47

Pomoc uprchlíkům a bezletové zóny. Bývalý rukojmí nabídl recept proti IS

 


Nepřihlášený uživatel

#67037 Zemane budes potrebovat noveho pucfleka. Ta detska tlamicka Ovcacek moc zvani.

2015-12-03 17:55

Je na case aby Zeman si drzel sveho pucfleka Ovcacka vice na uzde a nebo si obstaral noveho fajifku.


Nepřihlášený uživatel

#67038 Re: Zemane budes potrebovat noveho pucfleka. Ta detska tlamicka Ovcacek moc zvani.

2015-12-03 18:01

#67037: - Zemane budes potrebovat noveho pucfleka. Ta detska tlamicka Ovcacek moc zvani. 

 Z mého pohled měla vláda dávno převzít odpovědnost za personální obsazení úředníků na Hradě. Má dostatek možností, jak na Zemana v této věci tlačit, jak mu spolupracovníky nadiktovat a jak jej donutit ctít ústavu tohoto státu. 

Zatím to vypadá tak, že se o to vláda dosud ani nepokusila, když Nejedlý pobíhá s doplomatickým pasem, který mu vystavil komunista Kohout v pozici ministra v demisi. 


Nepřihlášený uživatel

#67039 Re: Tato výzva je nyní podstatná

2015-12-03 18:13


Nepřihlášený uživatel

#67040 Re: Re: Tato výzva je nyní podstatná

2015-12-03 18:18

#67039: - Re: Tato výzva je nyní podstatná 

 Četl jsem několikrát a také si myslím, že jiná možnost snad ani neexistuje. Uvidíme, co na to řeknou zemanoti a místní ruští trollové. 

Dám jim návod jak text okomentovat, já jsem tak učinil s hanebným projevem Miloše Zemana na konferenci o šoa. 

 


Nepřihlášený uživatel

#67041 Komentovaný projev Miloše Zemana (je to bohužel dlouhé, neb "projev" Miloše Zemana byl také dlouhý)

2015-12-03 18:21

Jsou tam nepřesnosnosti, ale komentář byl učiněn bez přípravy bezprostředně potom co byl hanebný projev Miloše Zemana zveřejněn. 

 

Pane předsedo Evropského parlamentu, pane prezidente Evropského židovského kongresu, dámy a pánové.

Zde je klika, že přímo neoslovil soudruha Jakunina.  Jen povzdech nad tím, že se takový člověk pohyboval na takové akci. 

Plně souhlasím s výrokem pana Moše Kantora, který řekl při jiné příležitosti, že smyslem našeho setkání není jenom nebo především vzpomínka na minulost, ale úvahy o budoucnosti, to je hledání cest, aby se holokaust neopakoval. Dovolte mi, abych i já se ve svém příspěvku na toto téma zaměřil, ale přesto mně dovolte několik retrospektivních poznámek.

Tady bych to zkrátil, cestou jak neopakovat holokaust je demokracie. Nejsou to politici, co chrání většinu či menšínu, jsou to principy dodržované občany, tedy demokracie. Polik pouze zastupuje (je to zastupitel ne svévolitel) občany a to jen v části veřejného prostoru, kterou je vhodné spravovat tímto způsobem. Dokonce se ta část různě mění v čase, podle toho jak moc občané vnímají svobodu či nesvobodu v demokracii. 

My se všichni shodneme v odsouzení holokaustu. Všichni se shodneme v tom, že nesmíme připustit jeho opakování. Ale obávám se, že se příliš neponořujeme do hlubinných příčin vzniku holokaustu. A někdy tyto příčiny zplošťujeme.

Tady přeskočím nakonec, Zeman to co kritizuje to přesně provádí. Příčiny holokaustu vůbec nepochopil, trofale konstatuji. Zeman toto doloží hned v následujícím odstavci, kde zkreslí, nejpíše záměrně, prakticky vše. 

Dovolte mi, abych uvedl tři drobné příklady. Jeden z největších českých novinářů Ferdinand Peroutka uveřejnil v prestižním časopise Přítomnost článek s titulkem „Hitler je gentleman“. Tentýž novinář po mnichovské dohodě napsal: „Nemůžeme-li zpívat s anděly, musíme výti s vlky“. Můj milovaný Winston Churchill v lednu 1939 napsal Adolfu Hitlerovi: „Kdyby můj národ postihla velká katastrofa, přál bych si, aby v jeho čele stál muž s vaší silnou vůlí.“ A konečně nositel Nobelovy ceny Knut Hamsun, možná že jste četli jeho Viktorii nebo Hlad, napsal v květnu 1945 nekrolog na Adolfa Hitlera.

Zkreslení Peroutkova textu - ten nenapsal, že "musíme výti s vlky", ale "budeme výti s vlky" a to je opravdu velký rozdíl, už takto vytržené z celého kontextu. 

O Churchillově dopise se vcelku dost pochybuje, jestli vůbec existuje, ale pokud byl napsán, anglicky vyznívá věta obzvláště v roce 1939 jako výhrůžka a to co řekl Zeman to opravdu není. Mimo jiné proto, že se jedná o věty dvě, kdy první uvozuje druhou a uvozuje jí odkazem na události z roku 1918, které byly pro Německo fatální. 

Nekrolog za Hitlera napsal 86 letý norský spisovatel, kde logicky Norsko mělo daleko blíže k nacismu než k demokracii potom, co si Finsko užilo s bolševickým Ruskem.

Co vede k této fascinaci intelektuálů naprosto zrůdným učením? Co vede k tomu, že se z doktora Jekylla stává Mr. Hyde? Je to snaha překonat vlastní frustraci vytěsněním té menšiny, ať jakékoli, ze společnosti, a v tomto smyslu holokaust začíná první lavičkou v parku, na kterou si nesmí sednout Žid. A plynová komora je teprve dovršením, nikoliv začátkem tohoto holokaustu. A my se musíme ptát, zda je možná dokonce ještě ve větších rozměrech recidiva, která tentokrát nezahrne šest milionů Židů, ale zahrne příslušníky celé řady vyznání, ateisty, a dokonce i muslimy.

Tady Miloš Zeman naprosto zkresluje pojem holokaust (šoa) nazývá tím vraždění naprosté většiny menšinou. Je to ubohé a je bohužel jedna z jeho zvrácených relativizací. 

Právě proto bych chtěl uvítat, že se umírněné arabské země nedávno připojily k válce proti Islámskému státu. A tento Islámský stát, často podceňovaný, má obdobnou povahu, jako mělo nacistické Německo počátkem třicátých let. To, co nám podle mého názoru hrozí, je superholokaust, jehož oběťmi budou stovky milionů lidí.

Tento odstavec vypadá, že si Miloš Zeman myslí, že je teroristická organizace šikovně si do názvu dající slovo "stát" skutečně státem, tedy státním utvarem s hranicemi, občany, kteří by v něm chtěli žít, mající administrativu, vědecký výzkum, literaturu, atd. Tady se nabízí otázka, co lidé kolem Zemana vlastně dělají? 

Chtěl bych citovat výrok jednoho z vojenských velitelů Islámského státu, který prohlásil: „Zabijeme sto, dvě stě nebo pět set milionů lidí, nám je to jedno.“ A tato výhrůžka zabíjením, opakuji ještě jednou, se týkala i muslimů. Nevím, kdo z vás viděl mapu islámského chalífátu do roku 2020. Je to mapa, která zabírá půlku Evropy, půlku Afriky a velkou část Asie. Řeknete mi, že je to mapa, jejímž autorem je blázen, a budete mít pravdu. Ale Adolf Hitler byl také blázen, a přesto se jeho vize zotročené a judenfrei Evropy téměř naplnila.

Adolf Hitler nikdy své plány na zotročení světa neukázal do doby, než se zotročováním začal. I v tomto je spíše podobný Putinovi než teroristům z organizace, která si do názvu rovnou šikovně dala stát. 

Chtěl bych vám navrhnout něco, co mnozí z vás budou pokládat za naivní, neproveditelné nebo nesmyslné. Včera jsem mluvil o 200 mrtvých dětech v Péšávaru, o dvou tisících obyvatelích Nigérie, kteří byli zavražděni sektou Boko Haram.

A mohl bych pokračovat těmito příklady dál a dál. Nečiňme si iluze, že mezinárodní terorismus je několik špatně vyzbrojených a vycvičených skupinek. Mezinárodní terorismus je celosvětová organizovaná a rozrůstající se síť a proti mezinárodnímu terorismu nelze bojovat pouze na úrovni národních států a nelze proti němu bojovat pouze někdy poněkud pokryteckými demonstracemi a verbálními protesty. Kdyby v roce 1936 během obsazení demilitarizované zóny v Porýní dvě britské a dvě francouzské divize reagovaly na toto porušení Versailleské smlouvy vojenskou akcí, nebyla by mnichovská dohoda, nebyl by holokaust a nebyla by druhá světová válka.

V privním odstavci nesděluje nic nového a tedy je vcelku nevkusné mluvit právě na takové konferenci o zavražděných dětech. Sdělení Miloše Zemana  by mělo stejnou váhu jako kdyby vyčíslil oběti terorismu, ale nebylo by to přehnaně sugestivní. 

Že Evopa Hitlera podcenila, to je jednoznačné a je velmi dobře, že nyní nepodceňuje ani terorismus s přívlastkem islámský, ale také ani dnes už z velké části ultra totalitní (mírně řečeno) stát tedy Ruskou federaci a nového Hitlera současnosti Putina (nemírně řečeno). 

Zmiňovaný vojenský zásah se dnes jeví asi jako věc nerealizovatelná, neboť Hitlera nechala Evropa vyzbrojit Německo a motivovat jej zvrhle občany Německa. Dnes je vidět, jak obtížně se do takové motivace zasahuje na tom, co se aktuálně děje v Rusku a jakou podporu tam má zločinec rozpoutávající válku zatím jen na Ukrajině, když má k dispozici totalitně finanční zroje a informační media. 

Tak i dnes máme-li zabránit superholokaustu a masivnímu vyvražďování lidí, potřebujeme sjednocenou ozbrojenou akci, akci vedenou na mezinárodní úrovni, akci vedenou pod egidou Rady bezpečnosti spojených národů, akci, do jejíchž mezinárodních sil rychlého nasazení by měly vyslat své síly pokud možno všichni stálí členové Rady bezpečnosti, akci, která by eliminovala v zárodku výcvikové tábory teroristů, která by nepracovala s bezvýchodným plošným obsazováním území, ale využívala moderních technických prostředků, například bezpilotních letadel a podobně, akci, v níž by se celé mezinárodní společenství spojilo proti svému úhlavnímu nepříteli.

Odstavec se jeví jako vyloženou propagandou (mnozí by možná řekli dokonce proruskou)  a to velmi nebezpečnou. 

Podstatou celého problému nejspíš budou již zakládací listiny OSN a RB, tedy to k čemu slouží a co se za desetiletí její existence jeví jako funkční. 

Následující odstavec má tedy hned dvě propagandistická a velmi nebezpečná sdělení. Začneme přestavovat ustálenou mezinárodní jedinou celosvětovou organizaci tohoto druhu a zároveň začneme válčit, to je naprostá katastrofa, co by přišlo a jak moc by taková věc posílila zločinný režim v Rusku a pravděpodobně min. přišel pokus o rozvrat demokracií. 

Dámy a pánové, o některých návrzích se říká, že procházejí třemi fázemi. V první fázi jsou označeny za nesmysl, v druhé fázi se o nich říká, že se o nich dá uvažovat, a konečně v třetí fázi jsou tyto některé návrhy považovány za samozřejmost. To byl známý spor mezi heliocentrickou a geocentrickou soustavou, ale mohl bych samozřejmě uvádět i příklady další. Chybí nám dosud odvaha a stále podléháme tomu, čemu se ve 30. letech říkalo appeasement.

 Hovořit o svém vlastním nápadu, u kterého je naprosto zřejmé, že nikdy nebude na něj existovat jednoznačná odpověď, tedy jestli se vše točí kolem země nebo jistotě, že se alespoň země točí kolem slunce, je skutečně už vrchol min. nevkusu, ale spíše to naznačuje cosi zvráceného v povaze Miloše Zemena. Odvaha k vědeckým objevům objevům naštěstí Evropě ani USA skutečně nechybí nechyběla, stejně jako nechybí odvaha dokonce i k diskusi nad takovými ubohostmi, které přednesl Miloš Zeman. 

Stále se domníváme, že teroristická hnutí lze edukovat. Ano, Hitler nás edukoval plynovými komorami, a proto se obávám, že než začneme vážně uvažovat o takové mezinárodní síle rychlého nasazení, bude potřeba ještě řady teroristických útoků, než si veřejnost uvědomí, že s teroristy se nevyjednává, že s teroristy se bojuje a že s teroristy nemůžeme bojovat pouze povrchními změnami legislativy, ale ozbrojenou silou, tak jako to mohlo být v Porýní v roce 1936. Děkuji vám za vaši pozornost.

Tímto odstavcem se vlastně Miloš Zeman srovnal s Hitlerem. I on chce "edukovat" vražděním.  Tady bych řekl, že nelze zavřít oči a myslet si, že naši oponenti jen tak zmízí, když je dodstatečně dlouho necháme zavřené (inspirováno Amosem Ozem ale možná citováno, nejsme si jist), přičem je kdosi bude vraždit. 

Vašek Havlus!

#67042 Re: Adventní výzva

2015-12-03 18:25

#67035: - Adventní výzva 

 Tak tohle je ten vlastizrádný panflet! Kolik vám za to ta americká ambasáda zaplatila za takovou sračku?!


Nepřihlášený uživatel

#67043 Re: Re: Adventní výzva

2015-12-03 18:31

#67042: Vašek Havlus! - Re: Adventní výzva 

 Kde v textu spatřujete vlastizradu, musíte být konkrétnější. 

Např. Miloš Zeman dle mého názoru spáchal velezradu, když činil kroky k tomu, aby se řádně ustavená Sněmovna musela rozpustit a nazval to "dárkem voličům". To je s velkou pravděpodobností velezrada a nejen proto, že nejednal v zájmu všech občanů této země, jak mu ukládá ústavní slib, který lze v klidu naplnit a to tím, že ctím celou ústavu a všechny zákony z ní vycházející, pak správce úřadu prezidenta republiky, logicky jedná ve prospěch všech občanů této země. 


Nepřihlášený uživatel

#67044 Re: Problém je s Ruskem, které každou rezoluci RB OSN k této věci vetuje

2015-12-03 18:48

#67036: - Problém je s Ruskem, které každou rezoluci RB OSN k této věci vetuje 

 bývalý jen-jako-rukojmí je se svým návrhem neničit isis letecky asi tak nenápadný jako Turecký premiér likvidující kurdy a mluvící o boji proti ISIS.... ta protiruská propaganda ztrácí už poslední zbytky soudnosti..


Nepřihlášený uživatel

#67045 Re: Re: Problém je s Ruskem, které každou rezoluci RB OSN k této věci vetuje

2015-12-03 18:56

#67044: - Re: Problém je s Ruskem, které každou rezoluci RB OSN k této věci vetuje 

 Nepodezříval bych jej z toho. Pravděpodobně zažil nálet a z pohledu lidí na zemi se to jistě může jevit jako jednání zbabělé, které je teroru od Daiš neubrání. 

Jeho názory se zdají rozumné a vycházejí z demokracie. Tam kde občané ctí Ústavu a demokratické principy se těžko může uchytit terorismus a extrémismu, je nejen příliš viditelný a tedy lehce odhalitelný pro policii, ale také je společensky neúnosný a to jakýkoliv extrém. 

Proto je v tomto ohledu velmi nebezpečné, když pro Zemana zemanovci zinscenují pro - zemanovskou extrémistickou demonstraci, která vlastně extrémismus do jisté míry "legalizuje" staví je do pozice čehosi akceptovatelného, když to dokonce schvaluje správce úřadu prezidenta.

Že tím správce úřadu prezidenta páchá velezradu, to už bohužel velké části občanů není zřejmé. 

Co se týče vaší námitky, Rusko ale skutečně všechny rezoluce RB OSN k Syrií, které by potenciálně situaci mohly řešit vetovalo a to přesto, že je i Rusku naprosto zřejmé, že Asad je diktátor a nemůže tedy zůstat u moci. Navíc můj názor není protiruskou propagandou, neboť dokonce ani nic takového ve své podstatě neexistuje. Je zde kritika jednání Ruska, nikoliv propaganda, jak jí znáte z Parlamentních listů, zvedavce, aeronetu, ron paul institute, blistů atd. to je propaganda, neboť je tam zpochybňována demokracie a vyzdvihován polototalitní či totalitní režim v Rusku jako alternativa k demokracii. 


Nepřihlášený uživatel

#67046 Také jsem před drahnou dobou na této diskusi zveřejnil text....

2015-12-03 19:01

Podstatná je ale nyní Adventní výzva

http://www.adventnivyzva.cz

 

Vážení senátoři, poslanci, vážená vládo,

 

Miloš Zemana v době volební kampaně lhal nejen o oponentech, ale i o svém týmu. Jeho výroky o jeho působení v pozici premiéra byly minimálně zavádějící.  O privatizaci Mostecké uhelné společnosti lhal přímo. 

Zákon o volbě  prezidenta republiky obsahuje zásadní limitu, požaduje po kandidátech, aby mluvili pravdu. 

Z posledních průzkumů (např.  CVVM) vyplývá, že Miloši Zemanovi důvěřovalo v prosinci 34 % občanů. Miloš Zeman měl důvěru nad 50 % pouze ve třech měsících z celého jeho dosavadního mandátu, tedy se dá říci, že mu občané již nedůvěřují dlouhodobě. 

Aktuálně se již ovšem jedná o oborskou disproporci mezi důvěrou v době volby prezidenta a aktuálním stavem. Je tedy možné, že voliči byli lhaním Miloše Zemana v době jeho kampaně podvedeni, což by bylo v přímém rozporu se smyslem Zákona o volbě prezidenta republiky.

Miloš Zeman sestavením svého týmu, volbou kancléře, poradního sboru, dokazuje, že je mu porušování demokratických pravidel a dokonce i obecné slušnosti vlastní a bylo mu vlastní již v době volební kampaně. Pokud by tomu tak bylo, je to v přímém rozporu nejen se Ústavním slibem prezidenta republiky, ale také i s Ústavou České republiky. 

Vyzýváme Vás tedy k řešení tohoto stavu. Jsme přesvědčeni, že je nutné znovu zkoumat volební kampaň Miloše Zemana a její financování.  Je nutné také zkoumat veškeré jeho kroky od uvedení do Úřady, neboť mnohé se s odstupem času jeví minimálně na hraně ústavnosti, což se logicky projevuje i v průzkumech důvěry v Miloše Zemana. 

 

Prvním krokem k řešení situace by měla být společná schůze Senátu a Sněmovny, která by nad výše uvedeným diskutovala a vyzvala Miloše Zemana k abdikaci, čímž by přesně ve smyslu zastupitelské demokracie obě komory občany zastoupily v této věci. 


Nepřihlášený uživatel

#67047 Za 12 hodin od zveřejnění výzvy podepsalo 3 900 lidí....

2015-12-03 19:15

Vlastenectví, to je Masaryk, ne šibenice, apelují pamětníci totalit

Věřím, že se výzva přesune i do ulic do papírové podoby. 

Vlčice

#67048 Re:

2015-12-03 19:16

#25:Mě je z Vás všech smutno.Rešíte prezidenta myslim že v tomto státě byl a bude bordel a že jeden odstoupí tak se to určitě tady změní .Jo potřebujou se ho zbavit kecá do kvot je proti migraci muslimu.VY chcete z ČECH UDĚLAT DRUHOU SÝRII ...potřebujou beránka co jim vše odkýve    a ovečky co jim pomužou se ho zbavit.

 petice

 


Nepřihlášený uživatel

#67049 Re: Re: EU má více jak 500 mil. lidí, každoročně ....

2015-12-03 19:19

#67048: Vlčice - Re:  

 ...před migrační krizí přicházelo do EU 500 000 lidí, kteří udržovali stabilní počet lidí v EU. 

Tedy i kdyby přišly miliony lidí, Evropu to změní minimálně. Nikdo zde nechce vytvářet novou Syrii a tím spíše bych řekl Syřané netouží potom, aby se opět setkali s Asadem a jeho represivními zločineckými složkami. 

Zlatí komunisti

#67050

2015-12-03 19:41

Exekutor vystěhoval umírající mámu se synem autistou