MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#46851 Re:

2015-04-26 09:55

#46837: -  

 Existuje vůbec autor onen Petr Sedláček, není to jen podivně zvolená "přezdívka"?  Co je to za člověka, jaké má další politické názory? Není to náhodou nějaká fabulace jako web Erica Besta  a jeho "ron paul institute"?


Nepřihlášený uživatel

#46852 O Krymu a Kosovu....

2015-04-26 09:59

 Toto je originální text o Krymu a Kosovu

Kosovo a Krym je rozdíl obrovský např. v tom, že válku v Jugoslávii z venčí nikdo nevyprovokoval a pokud ano tak jedině Rusko, které má tak vřelé vztahy s prvním velkým válečníkem tam, tedy se Srbskem.  Další vývoj již byl nevyzpytatelný a v případě Kosova bohužel hrozila a byla realizována genocida etnika v takovém rozsahu, že by to už Evropa nemusela přežít, zásah tedy musel přijít. Je také velmi zajímavé, že Rusko bylo v Pristyně zcela mimo mezinárodní právo daleko dříve než síly UN a dokonce vyvolávalo konflikt s UN. 

Druhý fatální rozdíl byl v tom, k neměnnosti hranic Srbska nikdo nezavázal, neboť ani nemohl, stát neexistoval. To, jestli součásti nově se tvořící Srbska bude či nebude Kosovo mohlo být právě důvodem k oné genocidě, která započala a kterou Evropa skutečně již dále nemohla jen tak sledovat s tím, že si to mezi sebou nějak vyřídí. 

Kosovo tedy nejen, že nebylo ukradeno ale ani nebylo komu jej ukrást, státy bývalé Jugoslávie v době kosovské krize neexistovaly. Tedy vzniklo Kosovo na základě mezinárodních dohod, aby se zabránilo velké genocidě v Evropě. 

Vidíte to jinak? Tak neváhejte a napište jak? 

Pokud toto Václav Havel ve velmi složitém a mnohaetnickém konfliktu v Jugoslávii dokázal přečíst a jasně vyjádřit názor, že se žádná genocida jednoho etnika v Evropě již nesmí opakovat, pak je potřeba mu vyjádřit obrovský obdiv, neboť drtivá většina občanů ČR ani netušila, kolik stran vlastně v bývalé Jugoslávii mezi sebou válčí. 

Tato smlouva je zásadní nejen pro Krym, ale pro celou Ukrajinu, Rusko jí podespalo naprosto dobrovolně. 

A-49-66-S-1994-91_Russia-Ukraine-US 14 Jan 94 trilateral stmt.pdf


Nepřihlášený uživatel

#46853 Toto je podstatné a je smutné, že se lidmi jako je Zeman či Ovčáček musíme vůbec zabývat...

2015-04-26 10:00

 Je s podivem, proč 47 % lidí věří lžím, přitom mají pravdu přímo před sebou. Zeman je lhář, přesto se tu najde 47 % lidí, kteří tvrdí, že mluví pravdu, což se jeví neuvěřitelné.  

 Pokud si o textu pana Peroutky v LN Ovčáček myslí, že je to důkaz náklonnosti pana Peroutky k libovolné totalitě, k libovolné zločinnosti, či dokonce i jen důkaz jeho pochybení jako intelektuála, tak bych řekl, že stejně jako včera, je Ovčáček ještě daleko větší ubožák než jsem čekal a než jsem si kdy i jen dovedl představit. 

Pokud tento ubožák skutečně přečetl stovky článků pana Peroutky a je schopen po takovém čtení prezentovat tak obrovskou a předevsím odpornou manipulativní lež, tak není pochyb, že je Ovčáček zrůda, neboť jen zrůdy zneužívají politickou moc. 

Znovu je potřeba říci, že text pana Peroutky právě dnes, kdy každý z nás je vlastně generálem po bitvě, můžeme vědět, jak dopadla II. světová válka, jak dopadla I.světová válka a jak probíhala okupace České republiky Německem a co se dělo po ní, jasně popsal co bude potřeba dělat a jakým způsobem je možné bojovat proti okupantům, že to otevřeným konfliktem nepůjde ani náhodou a jediná cesta jak by národ za takové situace mohl přežít, je pracovat v ilegalitě pro národ pro ochranu elit, zachování vzdělanosti, zachování rozvoje jazyka, tedy také do šuplíku psát literaturu, která bude popisovat zrůdnost okupace, bude jí dokumentovat např. . - To je smysl článku a to je to, čeho mnoho let potom držel disent v době okupace této země komunistickou pakáží po roce 1948 a po roce 1968, kdy taktéž za otevřený odpor komunistická pakáž hrozila fyzickou likvidací nejen organizátorům takových otevřených protestů. 

Ovčáček je bohužel opravdu zrůda. Zrůda, kteřá dostává zaplaceno za to, že si čte intelektuální perly české novinařiny a vyvodí z toho, že člověk abnormálně morální dokonce na světové poměry pochybil ve svém přesvědčení, ve své morálce. To je neuvěřitelné. K tomuto může dospět jen díte z nevědomosti nebo v dospělosti zrůda, která pak ovšem skutečně nemá co pohledávat ve veřejném prostoru. 

Co je na věci vlastně smutné dvojnásob, že pan Peroutka přesně pochopil zločinnost nacismu, jeho zrůdnost v celé jeho šíři a v podstatě předpovídal, jakých zločinů je režim schopen. Lidice, Ležáky jsou  dnešní symbol zrůdnosti, pan Peroutka dávno předtím než se Lidice a Ležáky staly symbolem zrůdnosti předpověděl, že se taková věc může odehrát. 


Nepřihlášený uživatel

#46854 Bez morálky, směr dořitě doruska, popisují osobnosti Zemanův odklon od Havla

2015-04-26 10:15

Takto David Černý a dle mého názoru, to přesně charakterizuje Zemana. 

„Myslím, že svoji zahraniční politiku vtiskl mezi půlky Vladimírovy zadnice. Nakonec za ty prachy, které za něj zaplatili, aby ho do toho úřadu dostali, asi není divu. Takže směr je jednotný dořitě doruska.“

 


Nepřihlášený uživatel

#46855 Re: Re: Re: Nenávist pravicové šplouchající žumpy

2015-04-26 10:25

#46833: - Re: Re: Nenávist pravicové šplouchající žumpy 

 Hned se vyjasnilo, proš sestavil vládu složenou prakticky výhradně z komunistů, kdy Rusnok dokonce do KSČ vstoupil v létě 1989. Také se hned vyjasnilo proč titíž lidí, kteří volili Zemana dopravili StBáka Babiše do Sněmovny nejspiš proto, že jsou tak hloupí a věřili mu naprostý blábol o tom, že se rozkrádají desítky miliardy jen na DPH z pohonných hmot. Tito lidé jsou dokonce hloupí hned dvojnásob, neboť si snadno mohli zjistit, že kdybychom všichni platili DPH z pohonných hmot, tak bychom zaplatli dohromady cca 25 mld.  a co více, kdyby se někomu podařilo krást tu desítky miliard na DPH ročně, tak by to musel být naprostý genius, neb by ten člověk svítil po celé Evropě ve všechny kontrolních informačních systémech jak vánoční stromeček. 

Hloupost vás voličů Zemana a Babiše je v podstatě nekonečná. 


Nepřihlášený uživatel

#46856 Re: Re:

2015-04-26 10:25

#46848: - Re:  

 Jediní kdo chce válčit a veřejně to proklamují tak jsou rusáci pod vedením zločince z KGB putina.


Nepřihlášený uživatel

#46857

2015-04-26 10:25


Nepřihlášený uživatel

#46858 Re:

2015-04-26 10:32

#46857: -  

 Připomínka tohoto filmu nemá nic společního s jízdou tzv" Nočních vlků" alias "Putin's SchutzStaffel" která je pouhou propagací putinizmu.


Nepřihlášený uživatel

#46859 Re: Re: Re: Re: O Krymu a Kosovu

2015-04-26 10:33

#46822: KVZ - Re: Re: Re: O Krymu a Kosovu 

 To je otázka kdo v občanské válce začal a proč. Co je podstatné, bylo to následně vzniklé Srbsko, které mělo přistup k největšímu počtu zbraní a mělo tedy také obrovskou odpovědnost. 

Symbolem teroru Srbska je obklíčení Sarajeva a jeho zničení. Je vcelku vždy potřeba se ptát. Proč to Srbsko udělalo? Stejně jako je potřeba se ptát, ale bohužel až následně, proč podobné věci následně dělalo vznikající Chorvatsko, byť rozměry zločinnosti Srbska jsou nejspíš nesouměřitelné s kýmkoliv ve válkách v Jugoslávii a to nejen z důvodu vraždění civilistů v Sarajevu a obrovsky dlouhé skrývání zločince Mladiče.  

V každém případě je velmi zvláštní i dnešní afinita Srbska k Rusku. To rozhodně o Srbsku sděluje věci velmi nelichotivé. 

http://www.icty.org/sid/10913


Nepřihlášený uživatel

#46860 Re:

2015-04-26 10:37

#46857: -  

 Easy rider a šašci z Ruska, kteří chtějí vypadat jako američani, oblékají se jako američani, nejraději by jezdili na motorkách z ameriky a na hlavu se nasazují helmu z ameriky nemají společného vůbec nic a to nejen proto, že si ruští šaščci za sebe strčí bolševickou vlajku se srpem a kladivem, jako jeden z nejodpornějších symbolů komunistického vraždění. 

Mimo to, na ruských "motorkářích" není vskutku nic nezávislého, když se s nimi promenuje ruský prezident. 


Nepřihlášený uživatel

#46861 Re: Re: Re:

2015-04-26 10:44

#46856: - Re: Re:  

 Ano, to je realita, nejen proto, že války vždy provokují totality a bylo tomu v podstatě tak vždy. Trpaslík Putin se pravděpodobně "vžil" do role následníků velkých zločinců Lenina a Stalina. Asi nejpravděpodobnější bude sdělení paní Merkelové, že mu prostě hrabe a je mimo realitu. 


Nepřihlášený uživatel

#46862 Re: Re: Re:

2015-04-26 10:50

#46813: - Re: Re:  

 Vypadá to, že jim vyhovují komunistické symboly, vlajky se Stalinem a rudá vlajka se srpepm a kladivem, tedy symboly jedné z nejodpornějších a nejvražednějších totalit, které kdy se na světě objevili, dokonce symboly totality, která spolurozpoutala světovou válku. 

V takovém případě neexistuje ani ten nejmenší důvod, aby měli přístup do zemí, kde je propagace také totality dokoce trestným činem. 

Váš text je jen a jen naprostým blábolem. 


Nepřihlášený uživatel

#46863

2015-04-26 11:32

Skandál vyvolal vládní zmocněnec pro energetickou bezpečnost Václav Bartuška odpovědí na jednu z otázek v exkluzivním rozhovoru pro portál Neovlivni.cz. Vyjadřuje se ke způsobu, jak zabránit opakování událostí, které proběhly na východě Ukrajiny. Šokující je řešení, které podřízený ministra Lubomíra Zaorálka očividně považuje za správné.

Bartuška, studentský vůdce z listopadu 1989, šokuje odpovědí související s dotazem redaktora Davida Binara, zda jsme připraveni na zelené mužíky třeba v Tallinu nebo i my v Česku. Říká: „Na druhou stranu jsme velmi podrobně sledovali model, který byl použit na východě Ukrajiny, v Doněcku, Luhansku a v dalších městech. Šlo to jakoby přes kopírák a popírá to teorii o lidovém povstání. Skupina civilistů obsadí budovy administrativy, muži, ženy, děti. Do dvou dnů se tam začínají nosit zbraně, ženy a děti odcházejí, zůstávají ozbrojenci. Pokud se jim postavíte rychle čelem, jako to udělali třeba v Oděse, kde je prostě upálili, nebo v Dněpropetrovsku, kde je prostě zabili a pohřbili u silnice, tak máte klid. Když to neuděláte, tak máte válku. To je celé.“

Vedli řady lidí velmi tvrdě na tuto zcestnost zareagoval na facebooku poslanec Jaroslav Foldyna, který prý bude žádat ministra Zaorálka, aby tohoto rádoby diplomata okamžitě z ministerstva vyhodil. Navíc po posouzení Bartuškových slov právníky je prý připraven podat i trestní oznámení. Jistě bude zajímavé sledovat, jak s požadavkem u vlády a zejména L. Zaorálka pochodí. Ministr zahraničních věcí bude mít příležitost zákrokem proti V. Bartuškovi, kterého do funkce přivedl již Alexandr Vondra, ukázat, zda skutečně řídí ministerstvo, o jaké zázemí se opírá či chce opírat. Jestliže ale neudělá rázný krok, bude definitivní diskreditace nejen Zaorálka, ale i celé sociální demokracie.


Nepřihlášený uživatel

#46864 Americké vojenské zločiny

2015-04-26 11:38

Soupis agresivní politiky "dělových člunů" (gunboat disploacy) USA ve světě od 2 světové války. Poctivě jsou uvedeny i mise, kdy vojáci USA jen evakuovali, pomáhali či byli napadeni sami - USS Cole například. Srovnejte četnost sami...

 

1946, Irán. Pod hrozbou použití atomových zbraní se ruští vojáci mají stáhnout z severního území.

 

1946, Jugoslávie. Vyhrožování atomovými zbraněmi v odpovědi na sestřelení USA letadla nad Jugoslávií.

 

1947, Urugway. Vyhrožování atomovými zbraněmi a vysláním bombardérů jako ukázku sily.

 

1947-49, Řecko. Komandos zasahuji a pomocí nich USA ovládají extrémní pravici v občanské válce.

 

1948, Německo. Vyhrožování atomovými zbraněmi a bombardéry schopné nést atomové zbraně jsou nasazeny na obranu leteckého mostu do západního Berlína.

 

1948-49, Čína. Vojáci jsou nasazení v zadržovacích bojích a evakuování Američanů před vítězstvím komunistů.

 

1948-54, Filipíny. Komandos jsou nasazeni když CIA vede válku proti Huk rebélii.

 

1950, Puerto Rico. Komandos jsou nasazeni při potlačení revoluce snažící-se o nezávislost v Ponce.

 

1951-53, Korea. Vojsko, námořnictvo a bombardování včetně vyhrožování atomovými zbraněmi. USA a Jižní Korea bojují s Severní Koreou a posléze i s Čínou aby to skončilo patem. Vyhrožování atomovou bombou v roce 1950 KLDR a v roce 1953 Číně. Dodnes tam mají USA základny a silnou vojenskou přítomnost. (do Iráku v 2003 nejsilnější mimo území USA)

 

1953, Irán. Komandos pod režií CIA svrhávají demokratickou vládu v Iránu premiéra Mossadeqa a dosazují diktátora Shaha.

 

1954, Vietnam. Hrozba použitím atomových zbraní, Francouzi nabízejí bomby k rozdrcení obléhání.

 

1954, Guatemala. Operace komandos, bombardování, vyhrožování atomovými zbraněmi. CIA režíruje invazi když vláda Guatemaly znárodní pozemky USA firem, základny bombardérů v Nikaragui.

 

1956, Egypt. Vyhrožování atomovými zbraněmi, nasazení vojska. Rusům je řečeno aby se drželi stranou Suezké krize. Vojáci následně evakuují zahraniční občany.

 

1958, Libanon. Nasazení vojáků a námořníků, okupace Libanonu prý proti "rebelům".

 

1958, Irák. Vyhrožování atomovými zbraněmi aby Irák nenapadl a neobsadil Kuwait.

 

1958, China. Vyhrožování atomovými zbraněmi aby se Čína nepokusila zabrat Taiwanské ostrovy.

 

1958, Panama. Jsou nasazeni vojáci USA, když protesty s pálením vlajky přerostou v konfrontaci.

 

1960-75, Vietnam. Vojsko, námořníci, bombardování, vyhrožování atomovými zbraněmi. Boj proti rebelii v jižním Vietnamu a proti celému Severnímu Vietnamu. Odhad početu obětí kolísá mezi 1 a 4 milióny v této nejdelší válce USA. Vyhrožování atomovými zbraněmi v letech 1968 a 1969.

 

1961, Kuba. Komandos operace, kdy CIA režírovala pokus o invazi v Zátoce Sviní. Masivní porážka.

 

1961, Německo. Vyhrožování atomovými zbraněmi při krizi kvůli Berlínské zdi.

 

1962, Laos. Operace komandos. Vytvoření opoziční armády během partyzánské války.

 

1962, Kuba. Vyhrožování atomovými zbraněmi a námořní blokáda došla velmi blízko skutečné války s Rusy.

 

1964, Panama. Vojáci byli nasazeni v Panamě, když se obyvatelé domáhali předání průplavu dle smlouvy uzavřené při jeho budování do jejich rukou...

 

1965, Indonésie. V operaci komandos byl zabit milion lidí (!), když CIA asistovala při vojenském převratu v zemi.

 

1965-66, Dominikánská republika. Vojáci, bombardování a namořníci se vylodili během volební kampaně.

 

1966-67, Guatemala. Operace komandos, zelené barety zasahují proti rebelům.

 

1967, USA, Detroit. Vojáci zasahují proti černochům, 43 je jich zabito.

 

1968, USA. Po zastřelení Martina Lutera Kinga je přes 21 000 vojáků nasazeno v hlavních městech USA.

 

1969-75, Kambodža. Bombardování, vojenská okupace a až dva miliony zabitých bombardováním, hladomorem a následujícím politickým chaosem.

 

1970, Omán. Operace komandos když USA řídí "Iránskou" námořní invazi do Ománu.

 

1971-73, Laos. Komandos operace a bombardování když USA řídí invazi Jižního Vietnamu do Laosu. Kobercové bombardování venkova.

 

1973, USA, Severní Dakota. Operace komandos řízená armádou proti obleženým indiánům Lakotas na místě zvaném Wounded Knee.

 

1973, Střední Východ, Izrael, Egypt, Syrie, Irák, Libanon. Vyhrožování atomovými zbraněmi během války těchto zemí.

 

1973, Chile. Operace komandos zbavuje Chile zvoleného prezidenta s marxistickými názory. Diktátoz Augusto Pinochet dosazen.

 

1975, Kambodža. Nasazeno vojsko, bombardování a pokus o vysvobození zajatých námořníků kteří už byli (!) předáni USA. 28 vojáků zemře při havárii jednoho z vrtulníků.

 

1976-92, Angola. Operace komandos kdyz CIA podporuje Africké rebely.

 

1980, Irán. Vojáci nasazeni, vyhrožování atomovými zbraněmi, odvolané bombardování, nezdařený pokus o vysvobození rukojmích kdy 8 vojáků zahyne při havárii vrtulníku. Rusové jsou varováni aby se neangažovali v Iránské revoluci.

 

1981, Libye.. Namořní letectvo sestřelí dvě Lybijská letadla během cvičení blízko Lybijských hranic...

 

1981-92, El Salvádor. Operace komandos, nasazeni vojáci a vojenští poradci k přemožení povstání proti diktatuře podporované USA. Vojáci se zůčastnili boje o rukojmí.

 

1981-90, Nikaragua. Operace komandos a námořnictva. CIA řídí invazi a pokládá miny v přístavech proti revoluci.

 

1982-84, Libanon. Námořnictvo, bombardování a nasazení vojáků. Tito mají vypudit ze země OOP (Organizace pro Osvobození Palestiny) podpořit "domácí vládu". Námořnictvo bombarduje pozice muslimů, ale kdyz jen jediný bombový útok na "Beirůtský Hilton" zabíjí 241 vojáků, tak se stahují.

 

1983-84, Grenada. Vojáci a bombardování následuje čtyři roky po revoluci.

 

1983-89, Honduras. Manévry vojáků pomáhají vytvořit základny poblíž hranic.

 

1984, Irán. Dvě Iránské stíhačky jsou sestřeleny nad Perským zálivem.

 

1986, Libye. Bombardování a námořní údery pro svrhnutí nacionalistické vlády Kaddáfího.

 

1986, Bolívie. Vojáci USA "pomáhají" při zásazích proti farmářům pěstujícím koku.

 

1987-88, Irán. Namořními akcemi a bombardováním vstupují USA otevřeně do konfliktu kdy Irák napadl Irán na straně Iráku.

 

1989, Libye. Dvě libyjské stíhačky sestřeleny.

 

1989, Panenské ostrovy. Vojáci vysláni na uklidnění situace po hurikánu Hugo.

 

1989, Filipíny. Letecká podpora poskytunuta vládě proti převratu.

 

1989, Panama. Vojáci a bombardování nasazeno kvůli odstranění nacionalistického ražimu který, jak jinak, chtěl svůj Panamský kanál... 27 000 vojáků nasazeno, Noriega další uvězněni a cena je téměř tři tisíce obětí.

 

1990, Libérie. Vojáky evakuovaní civilisté během občanské války.

 

1990-91, Saudská Arábie. Vojáci a letectvo umístěno aby odstrašili Irák po obsazení Kuwaitu. 540 000 vojáků umístěno v Ománu, Quataru, Bahrainu, Saudské Arábii (hlavně) a v Izraeli.

 

1990-91, Irák. Bombardovní, invaze a námořní blokáda Iráckých a Jordánských přístavů, letecké údery. Víc než 200 000 obětí při invazi do Iráku a Kuwaitu, bezletové zóny vyhlášeny nad jižním a severním Irákem (Kurdská zóna na severu a Šiítská na jihu), destrukce Irácké armády ve velkém.

 

1991, Kuwait. Namořní úder, bombardování a vojáci použiti k dosazení Kuwaitské královské rodiny zpět na trůn.

 

1992, USA, Los Angeles. Vojáci a námořní pěchota nasazeni proti povstání proti policejní brutalitě v případu Rodneyho Kinga.

 

1992-94, Somálsko. Vojáci, námořní síly a bombardování bylo použito USA když vedli okupaci pod záštitou OSN. Útoky byly vedeny hlavně proti Mogadishu klice.

 

1992-94, Jugoslávie. Námořní blokáda pod hlavičkou NATO Srbska a Černé Hory.

 

1993, Bosna. Leteckými údery a bombardováním vynucená bezletová zóna v občanské válce. Sestřeleny letadla a bombardováni Srbové.

 

1994, Haiti. Vojáci a námořní blokáda jsou použiti proti vojenské vládě. Dosazuji zpět prezdenta Aristida, přetelského k USA, tři roky po puči.

 

1996-97, Kongo. - Vojáci a námořní pěchota jsou v Rwandských Hutu uprchlických táborech, a v těch místech se zrodí "Kongo" revoluce.

 

1997, Libérie. Vojáci USA byli pod palbou během evakuace zahraničních občanů.

 

1997, Albánie. Vojáci USA byli pod palbou během evakuace zahraničních občanů.

 

1998, Sůdán. Útok střelami s plochou dráhou letu na zdravotnickou továrnu, která měla údajně být "teroristickou" továrnou na výrobu nervového plynu.

 

1998, Afghánistán. Útok střelami s plochou dráhou letu na bývalé CIA výcvikové tábory pro Islámské radikály, kteří byli údajně strůjci útoků na abmasády USA v Tanzánii a Keňi.

 

1998, Irák. Čtyři dny intenzivního bombardování a útoků střelami s plochou dráhou letu poté, co byly údajně zbrojní inspekci kladeny překážky ze strany Iráku.

 

1999, Jugoslávie. Bombardování a útoky střelami s plochou dráhou letu. Silné údery USA pod hlavičkou NATO poté, co se Srbové odmítli stáhnout ze svého území v Kosově. NATO následně okupuje Kosovo.

 

2000, Yemen. Namořnictvo USA pod útokem - útok na USS Cole do ni udělal slušně velkou díru a zabil 17 námořníků.

 

2001, Makedonie. Vojáci z NATO a USA rozmstni aby oddělili a odzbrojili Albánské rebely.

 

2001, USA. Letectvo a námořnistvo v pohotovosti jako reakce na útoky v New Yorku.

 

2001, Afghánistán. Vojáci, bombardování a útoky střelami s plochou dráhou letu v masivní akci na svrhnutí vlády Talibanu a hon na Al Kaida bojovníky. Instalován Karzaiho režim. Střety se také odehrály na hranicích s v sousedním Pákistánu.

 

2002, Yemen. Raketový útok pomocí bezpilotního prostředku Predátor na údajnou buňku Al Kaidy, včetně občana USA.

 

2002, Filipíny. Tréninková mise námořní pěchoty pro Filipínskou armádu se stane bojovou misí když narazí na muslimské Abu Sayyaf rebely v Salu Archipelagu nedaleko Mindanao.

 

2003, Kolumbia. Vojáci a speciální jednotky komandos jsou poslány do oblasti kontrolované rebely aby podpořili Kolumbijskou armádu a ochránili ropovod.

 

2003, Irák. Vojáci, bombardování, útoky střelami s plochou dráhou letu v této druhé válce v zálivu odstartovalo změnu režimu v Baghdádu a občanskou válku. Spojené státy spolu s Anglií a Austrálií zaútočili z Kuwaitu, dalších států v zálivu a i z Evropských a Amerických vojenských základen na Irák.

 

2007, Somálsko. Bombardování údajných Al Kaida členů (Svaz islámských soudů) na útěku, poražených Etiopskou armádou a jinou militantní Solámskou skupinou, instalování nové pro-USA vlády.

 


Jak vidíte, za minulé století se žádná jiná země nedopustila tolika agresí a prosazování svých zájmů vojenskými prostředky jako USA. Pokračující okupací Afghánistánu a Iráku v 21 století jasně ukazuje, že s jídlem roste chuť a USA považují i nadále za přípustné prosazování svých zájmů vojenskými prostředky proti komukoliv dostatečně slabému... V tomto světle při nastávajícímu ropném zlomu je třeba se otázat, co je v našem národním zájmu.

 

Je etické a morální podporovat bandu vrahounů a agresorů?
Neuškodí nám ve svém důsledku nastavování krků pro válečné zločince?
A jak nám prospěje?
Je snad v našem zájmu podporovat zemi, která si kupříkladu veškerou ropu v Iráku nárokuje pro sebe?
Je rozumné podporovat vojensky pozice známého agresora, jemuž náš osud neleží ani v patě? (Jalta 1945, okupace 1968, Malta 1989)
Pro nás, jakožto malinkou a vojensky nevýznamnou zemi - je rozumné participovat na ohrožování Ruska, ze od kterého máme veškerou ropu a zemní plyn, a pomáhat k vytváření silnější pozice USA pro zastrašování a prosazování jejich zájmů?
Opravdu se musíme snažit o eskalaci mezinárodního napětí a rozpoutání nových závodů ve zbrojení?
Očekáváme ze umožníme USA sledovat a ohrožovat Rusko (radar lze užít i ofenzivně k likvidaci elektroniky a hlavice antiraket lze snadno vyměnit za bojové jaderné hlavice prvního úderu) a že Rusko to přijme jako fakt a nepřijme protiopatření které se nás citelně dotknou?
Lze po kolotoči lží, zapírání, matení, popírání demokracie a vyhrožování od naši vlády vlastizrádců čekat ještě něco dobrého?


Nepřihlášený uživatel

#46865 Re: Re:

2015-04-26 11:44

#46818: - Re:  

 

Noční vlci dnes přijeli do Polska


25.4.2015 23:15
Portál Braniewo.wm.pl informuje, že téměř 400 Rusů a mezi nimi i 206 motocyklistů se dnes v Braniewu účastnilo vzpomínkové slavnosti při příležitosti 70. výročí II. světové války. Přítomná byla i delegace motocyklové brigády Noční vlci, která přijela z Kaliningradské oblasti.

Přítomne byl také kalingradský gubernátor Nikolaj Cukanov, velvyslanec Ruska v Polsku Sergej Adriejev a generální konzul v Gdańsku Aleksander Karačevcev. Vzpomínkový akt se uskutečnil na hřbitově sovětských vojáků a byl mu přítomen také starosta Braniewa Leszek Dziag. Ruský velvyslanec poděkoval za možnost uspořádat vzpomínkový akt a ačkoli v současnosti podle něho vzájemní vztahy nejsou nejlepší, ve chvílích, kdy už šlo o přežití obou národů, Rusové a Poláci vždy byli společně. Následně se uskutečnila ekumenická bohoslužba a byly složeny květiny u pomníku generála Władysława Anderse.  Na hřbitovu sovětských vojáků v Braniewě je pochováno asi 30 tisíc vojáků, kteří padli v bojích o Vislanský záliv. Pochováni jsou v 250 bezejmenných mohylách a pouhých 20 jmenovitých hrobech.


Nepřihlášený uživatel

#46866 Re: Re: Re: Re:

2015-04-26 11:49

#46841: - Re: Re: Re:  

 naopak ty fašizaci poloostrova zabránily


Nepřihlášený uživatel

#46867 Re: Re:

2015-04-26 11:52

#46848: - Re:  

 občané jsou i ty na východě.  A ty pod novou banderovskou vládou žít nechtějí.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#46868 Re: Re:

2015-04-26 11:53

#46848: - Re:  

Ukrajinský poslanec žiadal,....

Proč by na PL psali slovensky?


Nepřihlášený uživatel

#46869 Re: Americké vojenské zločiny

2015-04-26 11:59

#46864: - Americké vojenské zločiny 

 Rudý Khmere - není to demokracie a USA kdo války provokuje a rozpoutává. Je to vždy totalita, která válku vyprovokuje a to různými způsoby, od vraždění vlastních obyvatel, až pokusy ovládnout velká území a zdroje energií.  

Váš soupis je tedy v podsatě soupisem totalit a zločinnosti ve světe. 


Nepřihlášený uživatel

#46870 Re: Re:

2015-04-26 12:00

#46850: - Re:  

 Bože to je zase blábol. Putin se tak max stylizuje do carů Petra Velikého a Kateřiny II a chce se opírat o církev jako za Cara.


Nepřihlášený uživatel

#46871 Re:

2015-04-26 12:04

#46863: -  

 Za Foldynu hovoří už to, že šel ve 46 letech studovat pravoslavnou teologii a v roce 2000 složil maturitní zkoušku :-), když je ročník 1960. Úžasné také na něm je, že jezdil na lidi od Hamburku a to dokonce jako kapitán bez matirity, ale nejspíš s řádnou průkazkou StBáka :-). 

Foldyna, tak ten je jasnej, tam není o čem pochybovat, ten by zapadl mezi StBáky v ANO jak ...... na hrnec. 


Nepřihlášený uživatel

#46872 Re:

2015-04-26 12:06

#46863: -  

 I kdyby to tak řekl, tak je to správně, na teroristy ( a zvláště na rusácké zelené mužíčky a jejich příznivce z rusácké páté kolony) se ženevské konvence nevztahují.


Nepřihlášený uživatel

#46873 Re: Americké vojenské zločiny

2015-04-26 12:09

#46864: - Americké vojenské zločiny 

 Hezky to soudruzi dezinformátoři sesumírovali, mimo dat jenom lži, lži a lži.


Nepřihlášený uživatel

#46874 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-26 12:12

#46866: - Re: Re: Re: Re:  

 Jak může fašista zabránit fašizaci, to mi není nějak jasné.


Nepřihlášený uživatel

#46875 Re: Re: Re:

2015-04-26 12:14