MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Vlastenec

#100926 Maďarsko už nevpustí jediného migranta. Na hranice posílá lovce lidí

2017-01-14 21:20

Maďarsko na své území pustí pouze migranty, kteří dostanou azyl. „Na vyřízení žádosti musí počkat v tranzitních zónách vybudovaných na hranicích,“ uvedl ve čtvrtek na tiskové konferenci šéf úřadu vlády János Lázár. Důvodem je podle něj zvýšená hrozba terorismu a další bezpečnostní rizika související s migrační krizí. Šéf úřadu vlády předpokládá, že migrační tlak se v průběhu roku opět zvýší.

„Podzimní a prosincové schůzky Evropské komise a Evropské rady nedokázaly vyřešit migrační krizi. Také situace migrantů, kteří už jsou na území Evropské unie, je nadále problematická,“ řekl Lázár.

 

Ve čtvrtek složilo přísahu prvních 532 policistů určených k ostraze hranic Maďarska. Takzvaní hraniční lovci budou sloužit především u bezpečnostní bariéry na srbsko-maďarské hranici. Přísahy se zúčastnil i maďarský premiér Viktor Orbán.


Nepřihlášený uživatel

#100927

2017-01-14 21:37

Představitelé TOP 09 sami sebe často označují za nejryzejší ochránce demokracie a západních hodnot na naší politické scéně.

O tom jak si tuto ochranu představují se nedávno vyjádřila místopředsedkyně strany a poslankyně Helena Langsadlova v rozhovoru pro server Parlamentní listy. Rozhovor se týkal zřízení Centra pro terorismus a hybridní hrozby na Ministerstvu vnitra.

Paní poslankyně zřízení centra uvítala. Nicméně zdůraznila, že by stát měl jít v boji proti „šíření dezinformací a ruské propagandě“ mnohem dál. Na dotaz novináře „Myslíte ale, že lidé, kteří dejme tomu těmto dezinformacím či ruské propagandě věří, změní své názory na základě tohoto centra?“ poslankyně odpověděla:

To nejsem v tuto chvíli schopna posoudit, protože centrum začíná teprve pracovat. Ale myslím, že kromě tohoto centra mají být aktivní i státní zastupitelé a soudy. Protože jsou to jenom soudy, které by měly zasahovat například při rušení těchto webů. Samozřejmě i policie a státní zastupitelství.

Někteří lidé by možná společnost vzniklou po uskutečnění návrhu paní poslankyně nazvali pravou západní demokracií, tak jak v minulosti komunisté nazývali svůj systém skutečnou demokracii lidovou. Já bych takovou společnost však označoval stejně, jak jsem vždy označoval systém vládnoucí v naší zemi od roku 1948 do roku 1989. Nazval bych jí totalitním státem.

 


Nepřihlášený uživatel

#100928 Re:

2017-01-14 21:47

#100927: -  

 

Nalijme si čistého vína. Touha zakázat některé servery není způsobena tím, že se chce uchránit "hloupé občany" před nepřátelskou propagandou z ciziny.

Je dána neschopností argumentačně čelit jiným argumentům a názorům, jak uvedl i prezident Zeman.


Nepřihlášený uživatel

#100929

2017-01-14 22:13

Je třeba formulovat nové české moudro: Když už někomu lezeš do prdele, tak u toho "nezpívej"! :DDD

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=T-2j28TKkgE

 

Měl udělat duet s pěnicí Parkánovou. :DDD


Nepřihlášený uživatel

#100930 Re:

2017-01-14 22:23

USA cvičily a podporovaly muslimské teroristy, včetně Usámy:

Mujahideen trained and funded by the US are among its deadliest foes, reports Jason Burke in Peshawar

https://www.theguardian.com/world/1999/jan/17/yemen.islam


Nepřihlášený uživatel

#100931 Re: Okupace Krymu je samozřejmě pro Ameriku nepřijatelná.....

2017-01-14 23:20


Nepřihlášený uživatel

#100932

2017-01-15 01:09

„Z nedovoleného importu odpadů byl obviněn stoletý kanadský občan zadržený na torontském letišti. Podezření vzbudil tím, že jeho dva kufry s velkou námahou tahali čtyři zřízenci, zanechávajíce vyjeté koleje v mramorové podlaze příletové haly. Krátce předtím přitom obviněný tvrdil, že nemá nic k proclení.

Nařízená prohlídka zavazadel přinesla službu konajícím policistům šok. Kufry byly naládovány kovovými cetkami nevalné kvality co do materiálu i zpracování.

S probíhajícím šetřením nabyl detektiv Murdoch jistoty, že obviněný není pachatelem, ale obětí řádění tzv. šmejdů. Podnikatelé, pro něž se v Kanadě vžil název šmejdi, zneužívají bezmoc seniorů, lákají je na levné výlety, kde jim pak vnutí za drahý peníz neprodejné krámy. Obviněný se stal obětí vyšší úrovně šmejdů, zabývající se ilegálním dovozem odpadů z cizích zemí.

V jeho kufrech byla nalezena mj. medaile předsedy vlády, medaile poslanecké sněmovny, senátu a všech samosprávných krajů. Dále čestné občanství 138 měst a obcí dané země, medaile všech universit v zemi, včetně pobočky Zakarpatské university Užhorod, zlatý řetěz primátora Prahy, který byl ovšem z olova, a 6 kilogramů odpustků pátera Halíka. Dále jedna krabice čestných doktorátů právnické fakulty Plzeň. „Prodávali to na kila, každému, kdo si řekl,“ vysvětloval stařík, „ale já to mám zadarmo.“

Umělecká plastika, cena ministra dopravy, byla ve skutečnosti zvlněným kusem asfaltu z ostravské dálnice. Dále byla nalezena zlatá Open Card a středně velké čapí hnízdo spletené z rezavého drátu. Největší poplach ovšem vzbudila radioaktivní medaile důmyslně skrytá v knize „Léčivé účinky černobýlu“. Úroveň vyzařované radiace představovala 12 % úrovně hirošimské bomby a způsobila tak evakuaci letiště. „To mi dala Drábová,“ žaloval nešťastný stařík.


Nepřihlášený uživatel

#100933

2017-01-15 01:20

Banderovci na šibenici!

#100934

2017-01-15 02:11


Nepřihlášený uživatel

#100936 Suďme zrádce!

2017-01-15 02:17

Havlisti budou brzo pikat za svoje zločiny!


Nepřihlášený uživatel

#100937

2017-01-15 02:39

Humanitní "obory," které jsou k ničemu, by stát neměl financovat. Ať si je sluníčkáři "studují" ZA VLASTNÍ PENÍZE. Lékaře a inženýry potřebuje každý, parazity, kteří že živí papouškováním rudozelených nesmyslů NEPOTŘEBUJE NIKDO!!!


Nepřihlášený uživatel

#100938 Re:

2017-01-15 08:13

#100937: -  

 Tobě to pálí jak komunistickému pseudoekonomovi Milošovi Zemanovi


Nepřihlášený uživatel

#100939 Re:

2017-01-15 08:16

#100933: -  

 RT je bez nejmenších pochybností kremelská propaganda, takové hlouposti může uvěřit tak leda kremeslký trotl Miloš Zeman a pak ještě ty :-)


Nepřihlášený uživatel

#100940 Trump strčí do hospod mikrofony a tlampače .....

2017-01-15 08:33

Trumpa nezvolili rasisté, ale „zapomenutí“ dříči. Budete slyšet, slíbil

.....vystrčí na ulici? Co se dozví? 

-mám nízký plat

-děti se neučí

-je to děsná dřina

-Miloš (Trump) to je panečku třída, ten JIM to zase nandal. (Z rohu se kdosi nesměle zeptá - komu?)

-v tom parlamentu fakt dělají úplný ho......

-co ta vláda dělá?

-je to tu samej imigrant, nemakačenko, na ty platím daně (aniž by si uvědomil, že daň z příjmu z průměrné mzdy je nula) ........

-to je život být politikem, nic nedělat, to bych taky chtěl

-bylo by potřeba je vypráskat

-Putin ten to rovná, tak se na to musí

-tak co je s tím pivem?

-sparta sparta buzerantů parta

-"ty" číňani ti to v tý slávii rozjeli panečku

.........

-to je almužna, ten můj plat

-ten parchant zase včera dostal kuli z angličtiny, po kom je takovej debil

-dnes jsem sedřenej, že si dám jen tři a jdu domů

-ale Miloš (Trump) ten jim to zase nandal ještě, že ho máme....

.

.

.

- ty vole a viděl si tu Trumpovou, ta má teda ...........

- tak kde si s tím pivem? Trumpa  (Babiše) na tebe....

...........

a tak pořád dokola, den co den, týden co týden, měsíc ..... rok......

........

Okolo projíždí Trump (Miloš) s ještě větším tlampačem, slyšet jste svkěleeeeee.......eee

-jj Miloš (Trump) to je třída, udělá si na nás čas

-zelenou pro celý stůl, na zdraví Miloše na zdraví Donalda.....

.......


Nepřihlášený uživatel

#100941 2017 bez Zemanových lží, každá lež škodí, lži Zemana ovšem škodí celé zemi.....

2017-01-15 08:34

Vážení a milí spoluobčané,

 setkáváme se opět po roce, abychom společně přemýšleli nad tím, co se v tomto roce událo. Víte, o nás Češích se říká, že jsme nejskeptičtější národ v Evropě a že když nám někdo podá sklenici, která je z poloviny naplněná, tak každý Čech řekne, že ta sklenice je poloprázdná, a nikdo z nás neřekne, že je poloplná. Přesto se domnívám, že máme důvod k radosti.

Kdo to říká? 

 Už minulý rok jsem vám říkal, že skončila blbá nálada, a události posledního roku to potvrzují. Jaké mám pro to důvody: za prvé, poměrně dobře šlape naše ekonomika, i když hospodářský růst se proti minulému roku poněkud zpomalil. Ale k čemu by nám byl hospodářský růst, kdyby se nepromítal do růstu životní úrovně. A proto jsem velice rád, že v tomto roce vzrostla průměrná mzda o více než tisíc korun měsíčně. A to se samozřejmě promítne i do valorizace starobních důvodů, která minule byla ubohou částkou 45 korun, a teď by měla dosáhnout minimálně 300 korun.

Zpomalení růstu HDP nejde ničím omluvit, je důsledkem nečinnosti vlády. V mnoha oblastech je nečinnost vlády příčinou nulové produktivity v oblastech, kde okolní státy standardně činnost vykonávají, např. Německo a ostatní západní státy EU v oblasti obnovitelných zdrojů. ČR má v této oblasti produktivitu už několik let nulovou, žádný větší obnovitelný zdroj nebyl roky instalován. 

 Velmi dobrou zprávou je i to, že máme nejnižší nezaměstnanost v Evropské unii. Nu a chtěl bych dodat, že také je zde nejnižší podíl relativní, zdůrazňuji relativní chudoby v Evropské unii. To znamená máme nejmenší diferenciaci majetkovou a příjmovou mezi těmi nejbohatšími a těmi nejchudšími. To všechno jsou dobré zprávy, k nimž přistupuje i to, že poprvé po mnoha a mnoha letech budeme mít vyrovnaný, nebo dokonce přebytkový rozpočet, což je způsobeno nejenom tím, že roste ekonomika, ale také tím, že se lépe vybírají daně a brání se daňovým podvodů. To všechno jsou tedy dobré ekonomické zprávy.

Na základě čeho Zeman přišel na to, že se daně vybírají lépe? Lehce prokážu, že se efektivita výběru daní nijak nezměnila. Babiš je takový "šikula" který dohromady matlá výběr daní a sociálního pojištění, které skutečně díky vysokému růstu mezd a především vysoké zaměstnanosti vzrostlo enormně. Stějně tak vzrostla spotřeba korespondující s vysokou zaměstnanosti a tedy tomu odpovídá zvýšený výběr DPH. Tedy je to jen pohádka, že vyšší výběr DPH je způsoben vyšší efektivitou. 

 A teď, co se nepodařilo. Za prvé: objem veřejných investic je o polovinu nižší, než byl v minulém roce a přitom právě investice zakládají naši budoucnost, naši ekonomickou výkonnost, a tedy i budoucí životní úroveň. Je to způsobeno mimo jiné i tím, že se stále nedaří stavět dálnice a další dopravní stavby. Že naše stavebnictví klesá, i když by mělo být ukazatelem konjunktury. Za druhé: naše ekonomika, tedy i náš rozpočet, je stále zatížena nesmyslnými dotacemi zejména na solární elektrárny. Vždy uvádíme, že jestliže tržní cena silové elektřiny je jedna koruna za jednu kilowatthodinu, pak díky dotacím je to u solárních elektráren 15 korun za kilowatthodinu. A kvůli tomu naše domácnosti, ale i naše podniky vydávají zbytečně velké peníze za předraženou elektřinu. Nu a, i když tuto chybu způsobily v roce 2005 minulé vlády a minulé parlamenty, tak to neznamená, že bychom proti tomu neměli bojovat a hledat možnost jak nefinancovat solární barony, ale ty, kdo elektřinu spotřebovávají. Nu a třetí a poslední věcí, kterou bych vytknul jako nedostatek, jsou některé sociální dávky. Přátelé, já nejsem necita a já chápu, že je zapotřebí pomáhat matkám samoživitelkám, rodinám s malými dětmi a podobně. Ale nechápu, když zde máme téměř 400.000 nezaměstnaných a 150.000 volných pracovních míst, proč bychom měli pomocí sociálních dávek podporovat i lidi, kteří odmítají nabízenou práci a vysmívají se těm, kteří každý den poctivě chodí do práce. I toto je nikoli zanedbatelný zdroj rozpočtových úspor. Tolik k naší ekonomické problematice, a jak vidíte, bilance je pozitivní, i když každá mince má dvě stránky a i když si musíme upřímně říci i o našich nedostatcích.

Investice ve vtahu se státním konáním je věc "podivná".  Ivestice má přinášet získ, stát má ovšem jediný zisk a tím jsou daně, tedy by je musel s každou "investicí" zvýšit, aby měl na řádnou údržbu. Tedy pokud stát "investuje" platí investici z daní a pokud onu "investici" musí následně další vlády udržovat a opravovat, obnovovat, je to zase jen a jen z daní. Tedy státní investice je vlastně hloupost, stát by měl především vědět, jak velký objem majetku má a zdali je tedy vůbec schopen jej z rozumné míry zdanění obnovovat. 

Solární dotace zničila jedna "noname" socanská poslankyně, když změnou jediného parametru - pásma regulace - zničila kompletně celý dotační systém a jeho regulaci. V Německu každý rok instalují 800 MW výkonu v solárech a 2,8 GW ve větrnících a to jen v regulované oblasti. Temelín má 2,1 GW a pracuje pouze 270 dnů z roku. Tedy jen nově a každoročně instalované větrníky v Německu dodají stejný objem jako Temelín, ale nemusí se do nich kupovat palivo, není nutná obrovská mašinérie obsluhy a nezůstane po nich odpad u kterého je nutné speciální skladování. Tedy problém není v dotacích, problém je ve zločinnosti politiků a to oposmluvních, neb socani to rozjeli ve Sněmovně a ODS to schválila většinou v Senátu. Nehledě na to, že Zemanovi nejde věřit žádné číslo, natož 15,-/kWh.

Sociální dávky a tedy změny v mandatorních výdajích tu rozjel právě oposmluvně kupčící Miloš Zeman, kterému stoupla nezaměstnanost ze 6 % na 9 % tyto nezaměstnané masivně dotoval, růst HDP, který se pak konečně dostavil, byl způsobem čistě vnitřní spotřebou. Tedy Zeman zadlužoval zemi tempem 100 % nárůst za 4 roky a všechny tyto peníze pak skončili v růstu nezaměstnanosti a dotování nezaměstnaných. I v tom je Zeman evidentně celosvětový unikát. 

 Pokud jde o naši politickou situaci, jistě znáte stupňování slova nepřítel: první stupeň nepřítel, druhý stupeň úhlavní nepřítel a třetí stupeň koaliční partner. Někdy se k tomu mimochodem dodává i čtvrtý stupeň, což je člen vlastní politické strany, ale zůstanu u toho třetího stupně.

Proč šíří takové debility? Vadí mu snad demokracie? Považuje za lepší totalitu založenou na politické sekte, tedy vládu jedné strany nebo dokonce diktátora? 

 Je jasné, že v koaliční vládě, kterou máme, občas propukají rozmíšky a některé z nich mohou vést i k pádu vlády, tak se málem stalo v debatě o reorganizaci policie. Snažil jsem se do této debaty zasáhnout, pozval jsem dva soupeřící ministry ke společnému stolu a věnoval jsem jim šachové hodiny, které ukazovaly za pět minut dvanáct. Občas se mi vyčítá, že jsem se v tomto sporu nepostavil na žádnou stranu, ale prezident má smiřovat, prezident má uklidňovat, a když stojí pouze na jedné straně, tak to samozřejmě nemůže dělat. Přitom chyby u reorganizace policie byly na obou stranách. Na jedné, že se tato reorganizace včas neprojednala se státními zástupci. Na druhé, že se poněkud přeceňoval význam a úspěšnost jednoho policejního útvaru, který sice sliboval, že odhalí mafiány, ale nakonec z toho odhalení byly pouze nezdaněné kabelky Jany Nagyové.

Ani snad nejde o to, že se reorganizace neprojednala se státními zástupci, ale spíše to, že jí dělal StBák, kterého právě Zeman povýšil do pozice generála soudruh Laube. Dnes už u policie dokonce tento člověk ani není a i to je samozřejmě velmi podivné. 

 Další významnou událostí byla oblast krajských voleb a jako člověk, který projel čtyřikrát za sebou všechny kraje, bych chtěl především velmi poděkovat všem bývalým krajským zastupitelům, ať v koalici, nebo v opozici, protože vím, že poctivě pracovali pro rozvoj svého kraje. Chtěl bych blahopřát těm, kdo v krajských volbách zvítězili, mimochodem v rozporu s průzkumy veřejného mínění, což opět dokazuje, že tyto průzkumy stojí za starou belu. Nu a chtěl bych jim popřát, aby se jim dařilo přinejmenším stejně tak dobře, jako jejich předchůdcům a pokud možno i lépe. Vím, že je určité napětí, když se sestavují komunální krajské a nebo parlamentní koalice, protože při tomto sestavování musíte vyhrát dvakrát. Nejdříve musíte vyhrát ve volbách a přesvědčit občany jako voliče, ale potom také, pokud náhodou nedostanete padesát procent hlasů, musíte přesvědčit i koaliční partnery. Sám zastávám názor, že nejstabilnější koalice je taková, která sdružuje strany nebo hnutí s podobným programem. Zatímco koalice, která je slepená ze subjektů s velmi odlišným programem může být nestabilní a může se časem rozpadnout. Nicméně chtěl bych popřát všem krajským koalicím, aby vydržely a aby byly úspěšné.

Proč tedy oposmluvně kupčil s Klausem? Kraje vymysleli Zeman s Klausem v době oposmluvního kupčení, stejně jako změnu přepočtu hlasů do Sněmovny, tedy získávání křesel pro dvě "vítězné" strany na úkor menších vítězů voleb. Toto způsobilo ony patové stavy hned od změny, tedy od roku 2002. Kraje Zeman s Klausem vymysleli jako gubernie k rozkradení, neboť občané dokonce dodnes přes zákon o veřejném přístupu k informacím nemají prakticky žádnou kontrolu nad plněním rozpočtu krajů a nad projekty krajů. To lze považovat za záměr Zemana a Klause. 

 Třetí a poslední oblast, o které bych s vámi rád mluvil, je oblast zahraniční politiky. Zažili jsme brexit a na rozdíl od těch, kdo se z něj radují, já jsem z brexitu smutný, protože oslabuje, jak Velkou Británii, tak Evropskou unii. Ale nechci svádět vinu na občany Velké Británie, kteří se svobodně rozhodli v referendu. Podle mého názoru větší díl viny leží na současném vedení Evropské unie, které je naprosto neschopné, byrokratické, způsobuje odcizení evropských občanů od evropských institucí, a není dokonce schopno ani splnit tak základní úkol, jako je ochrana vnějších hranic Evropské unie.

Zemanovi nelze věřit, že je smutný z brexitu. Naprostou a odpornou lží je, že administrativa EU má zajišťovat bezpečnost hranice EU. Je to záměrné zkreslování reality a přesně to odpovídá ruské propagandě. Zeman se tímto odstavcem zařadil mezi prolhané zločince a to proto, že velmi dobře ví, že administrativa EU naplňuje Lisabonskou smlouvu, tedy smlouvy, které státy mezi sebou uzavírali od vzniku prvních dohod po válce. Politická rozhodnutí dělají naši premíéři v Evrospké radě a naši ministři v Radách ministrů. Tedy nikoliv nějaké "anonymní evropská instituce" jak manipulativně tvrdí Miloš Zeman. 

 Naše vláda má ve svém programovém prohlášení ekonomickou diplomacii a já se domnívám, že ekonomická diplomacie má dva základní úkoly. Za prvé podporovat naše exportéry na zahraničních trzích a za druhé přitáhnout k nám zahraniční investice, pokud možno s vysokou přidanou hodnotou. Velmi významnou událostí v této souvislosti byla návštěva čínského prezidenta v naší republice, během které bylo podepsáno 30 významných hospodářských dohod. Jistě víte, že náš nejúspěšnější podnik Škoda Auto vyváží nejvíce svých automobilů právě do Číny, ale je méně známé, že Čína je největším zahraničním investorem v sousedním Německu, a bylo by hloupé, abychom i my nevyužívali obdobných příležitostí.

Tady Zeman jasně lže, Čína není největším investorem v Němcku. Pozvání čínských zpravodajců a milicionáří bylo a stále je jasné ohrožení státnosti této země a je to jeden z nejhorších zločinů, které Zeman spáchal, neboť země s deseti miliony obyvatel nikdy nemůže být připravena proti masivnímu nájezdu zpravodajců totalitní země, když sem dokonce přijedou na pozvání prezidenta. 

Zeman si totiž účelově "plete" - tedy lže, neboť Německo je největším obchodním partnerem Číny v EU a jejich vzájemný obchod činí 30 % celého obchodu EU s Čínou. Dokonce Německo v Číně investovalo mnohonásobně více než je tomu naopak.  Německo v Číně investovalo 40 mld. eur a Čína v Německu 1,4 mld. euro !!!! a to jen v minulém roce,  Zeman je odporný komunistický manipulátor.  

 Velmi podstatným rysem uplynulého roku byl mezinárodní terorismus. Naposledy se projevil událostmi v Berlíně, ale předtím ve Francii, v Belgii a dalších zemích. Dnes už téměř nikdo nepochybuje o souvislosti mezi migrační vlnou a teroristickými útoky. Právě proto jsem odpůrcem názoru, že by bylo vhodné v příštích dvou letech na naše území umístit zhruba 6200 migrantů na bázi takzvané dobrovolnosti, což je ovšem téměř totéž jako povinné kvóty a že by bylo vhodné pro tyto účely vynaložit přibližně 600 milionů korun. Nemám nic proti tomu, abychom pomáhali migrantům na jejich území nebo sousedním území. Nemám nic proti tomu, abychom pomáhali Itálii nebo Řecku, které čelí migrační vlně, ale umístit muslimské těžko slučitelné migranty na naše území by znamenalo vytvořit podhoubí pro případné teroristické útoky a předtím bych chtěl znovu a s plnou vážností varovat.

I tento odstavec je záměrně manipulativní - nelze totiž zabránit žádnými prostředky překročení hranic pokud se k tomu rozhodne větší množství lidí. Nelze je na hranicích postřílet, nelze páchat zločiny proti vlastním Ústavám a především proti lidskosti. Zeman toto záměrně zkresluje. Německo ani Evropa si migraci nevybrala, stala se skutečností a problém byl EU a především paní Merkelová s podporou většiny politiků EU schopna řešit tak, že migrace prakticky ustala. 

Tedy stejně jako se ČSSR musela postarat o okupanty v roce 1968, tedy ubytovat je, nakrmit a umožnit "nějakou perspektivu" neboť 500 000 lidí prostě nebylo možné postřílet na hranicích či je sestřelit z oblohy či následně je nechat v ulicích páchat trestnou činnost, stejně tak se muselo především Německo obdobně postarat o migranty ze zemí postižených válkou, tedy starostí o migranty samozřejmě řeší bezpečnost občanů.  

Dobrou zprávou je, že z migrační vlny 2015 teroristé nepocházejí. Tito lidé, kteří mají zkušenost zločinností IS a nejen IS jejich ani ruské propagandě zpochybňování demokracie nevěří.

Bohužel o nás vypovídá mnohé, že se k terorismu nechávají přesvědčit lidé dlouhodobě žijící v Evropě. To je velmi špatná zpráva stejně jako je velmi špatnou zprávou, že lidé s možností skvělého evropského vzdělání, se skvělým přístupem k důvěryhodným informacím, s neuvěřitelně velkou a otevřenou informovaností co činí naše vlády a parlamenty a obecně jakékoliv organizace v EU, jsou (typicky voliči Miloše Zemana) schopni věřit (ruské) obecně propagandě zpochybňující demokracii a vytvářející spiklenecké teorie. Miloš Zeman je aktivním účastníkem této propagandy. 

 Vím, že v souvislosti s mezinárodním napětím se občas objevují pokusy cenzurovat internet. Jsem zásadně proti cenzuře s výjimkou pornografie a zejména dětské pornografie. Ale jinak ten, kdo zabraňuje druhým, aby vyslovovali svoje argumenty jenom dokazuje, že sám dostatek argumentů nemá. A proto bych si nepřál, aby naše ministerstvo vnitra bylo jakýmsi novodobým Koniášem a nepřál bych si, aby jakýsi pornoherec už dnes sestavoval seznamy nepohodlných, nebo dokonce zakázáníhodných internetových serverů. Nepotřebujeme cenzuru, nepotřebujeme ideovou policii, nepotřebujeme nový úřad pro tisk a informace, pokud máme i nadále žít ve svobodné a demokratické společnosti.

Ruská - obecně propaganda zpochybňující demokracii je realitou. BIS tento stav popisuje velmi přesně a z vývoje ve zprávách BIS je zřejmé, že se jedná o vážný problém. 

https://www.bis.cz/vyrocni-zpravy.html

Odpovědná vláda žádného státu nemůže dopustit, aby občané byli manipulovaní lží. Je ovšem zřejmé, že to Zemanovi vyhovuje, neboť jej lhaní dopravilo k moci, obecně je ovšem pro stát velmi nebezpečné, když jsou občané lží manipulováni. My občané nechceme mít souseda člověka, který je zmanipulovaný lží, neboť to skutečně může být životu nebezpečné. Lži ruské propagandy se nijak neliší od lhaní IS a důsledky lhaní IS jsou zřejmé, stejně jako jsou v historií zřejmé důsledky manipulace s občany lhaním v Rusku, kde je dnes okupace ČSSR opět vydávána za "bratrskou pomoc" a bohužel i lidmi kolem Zemana zde. 

Propaganda je tak obrovská, že je nutné to řešit, nejedná se o cenzuru. Úřad bude jasně dokumentovat lži a to Zemanovi velmi vadí, neboť on se dostal k moci právě za pomoci lží, spikleneckých teorií a korelací s ruskou propagandou. 

 

 Poslední poznámka, kterou bych rád k této věci řekl, jsou americké prezidentské volby. Velice mě potěšilo vítězství Donalda Trumpa. Mám rád jeho razantní styl. Vážím si toho, že bojuje jak proti ilegální migraci, tak proti islámskému terorismu, a pevně doufám, že jeho zvolením se dále zlepší naše vztahy se Spojenými státy americkými. S pobavením jsem v některých médiích včetně veřejněprávních viděl, že tato média tak trochu vypadají jako volební štáb Hillary Clintonové, a myslím si, že je to chyba, protože opravdu profesionální novinář má informovat objektivně a nezávisle a nemá občanům vnucovat svoje vlastní názory. Doufám, že tato zkušenost pro naše novináře bude poučením.

Až 40 % občanů USA už nesleduje jiný zdroj, než svůj facebook. Zkušenost s tím, jak funguje mechanismus zobrazovaného v profilu facebooku (twitteru, youtoube, atd) je, že zobrazuje jen to, co se uživatelům líbí. Voličům Trumpa se líbí spiklenecké teorie o tom, že je potřeba svrhnout politické elity, což je přesně ruská propaganda. Bohužel to vypadá, že velká část USA byla zmanipulována a dnes to musí zkoumat nejen univerzity USA ale také bezpečnostní informační služby USA. Novinkou voleb je také to, že Trump vede desíky soudních sporů, jeho nadace, kterou právě zrušil je vyšetřována federálními úřady. To tu dosud opravdu nebylo a přestože drtivá většina Američanů celý život nemůsí čelit jedinému soudnímu sporu, volili člověka, který jich za život vedl stovky ne-li tisíce. 

(Každý uživatel internetu si může zkusit např. v youtoube pustit hudbu, kterou nemá rád a může se přesvědčit, jak dlouho mu potom podobná hudba bude v youtoube nabízena a kdykoliv jí zvolí znovu, bude těchto nabídek přibývat, totéž platí samozřejmě o lživých politických videích, u kterých není možné určit, odkud pochází, kdo na nich vystupuje atd. ) 

Proto je dobré se držet pravidel www.zvolsi.info, jsou snadná, přehledná a smysluplná. 

Dalším velkým problém je, že absolutně získala Clintonová o 2,7 mil. více hlasů a tedy mandát je problematický. Lidé kteří Trumpa obklopují jsou z velké části také problematičtí, mnohdy se pohybují na hranici kriminálního jednání či mají přímo v rodině kriminální jednání a i to je novinkou pro prezidenta USA. 

Věřím, že to Zemanovi vyhovuje a věřím, že pod vlivem ruské propagandy si vytváří dojem, že standardní noviny neinformovaly objektivně. Je to logické, Zeman věří spikleneckým teorií. Prokázal to lhaním v době volební kampaně a vymlouval se na to, že to právě načerpal na serveru ruské propagandy, tedy to považoval za realitu. 

 Milí přátelé, co říci závěrem. Minulý rok jsem vám přál naplněný život a to vám samozřejmě přeji i dnes, ale k tomu naplněnému životu bych vám chtěl popřát radost a úsměv. Přál bych si, abychom všichni se na sebe někdy dokázali usmát, a nikoli škaredit se, abychom si dokázali podat ruku, a i když máme různé názory, abychom těmto názorům dokázali naslouchat a neposlouchali jenom svoje vlastní názory. A na tuto radost a na tento úsměv bych vám teď chtěl připít poloplnou, zdůrazňuji ještě jednou, poloplnou sklenicí vína. Na vaše zdraví a na vaši životní pohodu. Šťastný a veselý nový rok.

Tady bych řekl, že poloplná sklenice vína, je pro alkoholika Zemana jen freudovský "přeřek"...


Nepřihlášený uživatel

#100942 Něco je dnes v CCCP jinak?

2017-01-15 08:56

Měl dostat na Měsíc člověka i Leninovu bustu, ale nakonec Mišin neuspěl

 


Nepřihlášený uživatel

#100943 Re:

2017-01-15 09:02

#100937: -  

 Ty "obory" skončí a i polovina VŠ, je jich jak máku, stát to stojí prachy a uplatnění pro takové absolventy škol není. Všechny Janda "zaměstnant" nemůže. Potřebujeme lékaře, inženýry ve strojírenství, energetiace atd. tedy ty co makaj a dělají užitečnou práci a ne ty co melou hubou, všemožný analytiky a kecaly z neziskovek. Živíme to z našich daní, včetně těch jejich profesorů a užitek z toho žádný.


Nepřihlášený uživatel

#100944 Re: 2017 bez Zemanových lží, každá lež škodí, lži Zemana ovšem škodí celé zemi.....

2017-01-15 09:04


Nepřihlášený uživatel

#100945 Re: Re: 2017 bez Zemanových lží, každá lež škodí, lži Zemana ovšem škodí celé zemi.....

2017-01-15 09:21

#100944: - Re: 2017 bez Zemanových lží, každá lež škodí, lži Zemana ovšem škodí celé zemi..... 

 Zeman bude kandidovat z LDN  nebo z protialkoholní léčebny :-)?

15 % starších patnácti let se opravdu schopni nesmysly, bláboly a lži Miloše Zemana vydávat za pravdu. Je to přibližně stejné procento, které se nechává okrádat šmejdy. 

Podstatné ovšem je, že je jasně identifikováno lhaní Miloše Zemana. 

Za koho vlastně mluvíš, za tebe a tvojů "bóžu" co si tuhle koupila ty pěkný hrnce?

 


Nepřihlášený uživatel

#100946 Re: Re:

2017-01-15 09:33

#100943: - Re:  

 Z Ruska emigrauje ročně 300 000 vysokoškoláků soudruhu. To, že soudruzi pořád něco potřebovali neznamenalo, že to k něčemu vedlo. 

300 000 ročně pro ředstavu znamená, že každý den odletí dvě Jumba a to navíc těch nejchytřejších. Komunisté museli zadrátovat hranice, aby všichni inteligentní z této země neodešli. 


Nepřihlášený uživatel

#100947

2017-01-15 09:34

Šíříte dezinformace, Jakube Jando! Tomáš Haas se pomstil za vystoupení v ČT, které mu hnulo žlučí

Analytik a exčlen ODS Tomáš Haas se ve svém komentáři obul mimo jiné do zástupce ředitele think tanku Evropské hodnoty Jakuba Jandy. Ten podle něj šíří dezinformaci o prezidentech USA a Ruska.

Musíme, říká pan Hokovský, ředitel think tanku Evropské hodnoty, chránit veřejnost před falešnými informacemi a dezinformacemi a před „nesprávnými názory“. 

Prý je budeme chránit tím, že ty „nesprávné názory“ a „dezinformační kampaně“ bude nové ministerstvo pravdy rychle odhalovat a bude vzniklou situaci, stav ohrožení, řešit jen vydáváním informací správných. 

Vůbec to nebude cenzura, jen jakási kancelář na uvádění věcí na pravou míru, jako vystřižená ze Saturnina. 

Má to nejednu vadu. 

Tou hlavní je již to, že si kdosi, v tomto případě nový odbor na Ministerstvu vnitra, dělá nároky na klasifikaci názorů, na vyhodnocování jejich „správnosti“. Jednou z věcí, které považuji za správné a potřebné, jednou z věcí, kterými se liší diktatura od demokracie, a jednou z věcí, které jsou chráněny naší Ústavou, je svoboda přesvědčení, svoboda projevu a svoboda tisku. Jediným arbitrem přijatelnosti názoru v tomto ústavním rámci je občan, čtenář, divák, posluchač a to, zda zprávu či komentářem vyjádřený názor přijímá za svůj. Pokud, jak říká vedení nového úřadu, musíme být chráněni před nebezpečím, jako jsou šíření poplašných zpráv nebo snad i výzvy k páchání trestných činů nebo výzvy k diskriminaci, ať už na základě rasy, přesvědčení, nebo pohlaví a sexuální orientace, je ten úřad zbytečný; před šířením takových zpráv je veřejnost již dnes chráněna trestním zákonem. 

Pokud se jedná o interpretaci informace, žádná taková ochrana nemůže existovat; dokonce i mezi demokratickými a legitimními stranami, dokonce i mezi vládními politickými stranami existují na různé události, informace a zprávy různé názory, nemluvě o tom, že i uvnitř těchto politických stran je mnoho jedinců, jejichž názor na partikulární událost se od názorů jejich stran podstatně liší, a mezi politicky neorganizovanou veřejností se o jednotě názoru dá hovořit jen velmi vzácně, jen v těch nejvypjatějších a nejzávažnějších situacích, a ani tam není úplná. 

Liší se například pohled na církevní restituce, dokonce mezi vládními stranami. Který názor je správný? Na každou událost mají legitimní politické strany svůj legitimní názor a svou vlastní propagandou se pro něj snaží získat podporu veřejnosti. 

Všichni považují za správný ten svůj názor. Což je legitimní a je dobře, že jim to Ústava dovoluje. Nechceme diktaturu, nechceme, aby celá společnost musela mít jen jeden povinný názor, který je dán jakýmsi ministerstvem nebo vládnoucí stranou. Některý může aktuálně převládat, a může být dokonce vyjádřen ve formě zákona, což neznamená, že musí přestat diskuze a všichni jej musí přijmout za svůj. Všichni musí zákon respektovat, ale nemusí s ním ani po jeho přijetí, pokud jej sami nepovažují za správný, souhlasit a mohou volat po jeho změně, samozřejmě demokratickou cestou. 

Nikdo, ani nějaký „think-tank“ a tím méně vláda, nemá právo svůj názor či svou interpretaci události považovat za jediný legitimní, nebo dokonce za jediný správný; a nikdo nemá právo rozhodovat, zda mají být jiné názory úředně prohlášeny za nesprávné a nelegitimní, a cenzurovat je. Pravda není vždy absolutní a není vždy jen jedna. Na vyvracení nepravd a falešných informací nepotřebujeme státní úřad, naopak, potřebujeme k tomu svobodu informací, projevu a tisku. 

Potřebujeme právo takovou informaci svobodně označit za falešnou, i když vyhovuje mocným, potřebujeme právo takový názor vyvracet a přesvědčovat veřejnost o jeho nesprávnosti. 

Právo na disent musí mít každý legitimní názor. Povinnost vyhodnocovat nepřátelské aktivity a kampaně mají tajné služby. Odhalovat šíření poplašných a jiných nelegálních informací je v gesci orgánů činných v trestním řízení. 

A samozřejmě by to mělo být i náplní práce médií. To, že tomu tak není, je můj názor a mám na něj právo. 

Zatím. 

Nový úřad je při nejlepším duplicitní a v nejhorším případě je sám přímým ohrožením demokracie. V každém případě není jeho činnost ničím jiným než cenzurou. 

Nepotřebujeme další duplicitní úřad, a už vůbec nepotřebujeme cenzuru a diktaturu jednoho názoru a jedné ideologie. 

Před dezinformacemi se nedokázal ochránit ani ten think tank, který dodal Ministerstvu vnitra zprávu či studii, na základě které se ministr rozhodl zřídit nový úřad pro uvádění věcí na pravou míru.
A tak by se prvním případem, který bude napravovat, mohl stát právě případ duchovního otce té nové instituce.

Jak se zdá, pan Janda se sekl a šíří dezinformaci o prezidentech USA a Ruska. Není zaujatý pro jednu stranu, jak jej zlé jazyky pomlouvají. Klidně píše pochybné zprávy i objektivně a nestranně.

Provinili se, jak oznámil, Trump i Putin, jak uvedla neomylná CNN a The Washington Post, podle nichž se v Praze na přelomu srpna a září sešel Trumpův emisar, právník Michael Cohen, a Putinův muž, zástupce ředitele Ruského centra vědy a kultury Oleg Soloduchin. 

Jakub Janda té zprávě uvěřil. Jak sám říká, uvěřil proto, že zdroj té zprávy, CNN, považuje za mnohokrát prověřený a důvěryhodný. CNN ale není původním zdrojem. Původní autor, jakýsi nejmenovaný britský zpravodajský důstojník, kamsi zmizel. Americký tisk dnes celou zprávu zpochybňuje právě proto, že obsahuje samé „údajně, možná a pravděpodobně“, ale také „podle zdrojů, které si přejí zůstat anonymní“.

Český tisk přinesl informaci, že pan Cohen, pokud v Praze vůbec byl, není zanesen v záznamech pasové kontroly.
Mohl možná přijet do Prahy z nějaké země Schengenu autem, vlakem, nebo na kole a pak by u nás žádný záznam nebyl. Na kole ale nemohl přejet Atlantik, a tak by měl být zanesen v seznamu nějaké letecké společnosti, což by americká media pravděpodobně vypátrala.
 
Jakub Janda nepochyboval – a tím chyboval; porušil vlastní pravidlo, spolehl se na „údajný“ a anonymní zdroj, neověřil si pravost informace a víme jen to, že ty pochyby, které měl cítit před tím, než zprávu přinesl a komentoval, má až dnes, kdy se na ně odvolává: Údajne se to stalo, uvidíme.

Zatím vidíme jen to, že před dezinformací nás neochrání žádný úřad a před falešnou zprávou, jejímž cílem je někoho poškodit, v tomto případě kromě Putina, u něhož to nevadí – a jeden pražský think tank si na tom postavil živnost – tato dezinformace poškozuje i zvoleného prezidenta jedné naší spřátelené velmoci, což by mělo stačit k tomu, aby se jí věnovali chovanci nového úřadu.
 
Samozřejmě by nešlo o cenzuru, jen by měli rychle a objektivně zjistit a zveřejnit, jak to ve skutečnosti bylo, protože to je, jak říkají, jejich primárním posláním.


Nepřihlášený uživatel

#100948 To je skvělá zpráva, Rusko vrací Krym, končí s okupací východu Ukrajiny a části Gruzie....

2017-01-15 10:56

Když Moskva začne Spojeným státům pomáhat, Obamovy protiruské sankce zruším, slíbil Trump. Vyjádřil se i proti Číně



    • Protiruské sankce uvalené na konci roku 2016 by měly podle nového amerického prezidenta zůstat alespoň prozatím v platnosti.

 

    • Zrušení sankcí by přicházelo podle Trumpa v úvahu, kdyby Moskva pomohla s bojem proti terorismu nebo dalšími cíli Američanů.

 

    • Jednat chce nově zvolený prezident i o politice jedné Číny, tu američtí prezidenti respektují od roku 1979.

.....Rusové se také dohodli s demokratickými zeměmi o zrušení podpory Asada a schválení všech rezolucí RB OSN které původně vetovali. Vláďa Iljič Putin vyhodil všechny bývalé KGBáky ze svého okolí a našel maravné a kulturní Rusy, drtivá většina z nich přišla do administrativy zpět z emigrace.  

Vláda Iljič Putin dokonce vytvořil plán na předání moci demokratům a dokonce rozhodl o tom, že Rusko bude napříště plnit mezinárodní dohody o zbrojení.  


Nepřihlášený uživatel

#100949 Re: Řekl bych, že si vymýšlíš, že by MV rozhodovalo za základě analýzy Jandy.....

2017-01-15 11:01

#100947: -  

 

BBC stejně sociální sítě monitoruje, tedy je to pro ně vlastně levné....

2017-01-13 22:42

 

Dost lžím na internetu. BBC sestavuje tým, který bude odhalovat zavádějící texty

....stejně si hoaxy sociálních sítí dávno prověřují, jen v budoucnu budou prověření i uveřejňovat. 

....daleko podstatnější analýzy je z Masarykovy univerzity Brno. Co je ale daleko podstatnější, že je naprosto jasné, že se sociálními sítěmi šíří naprosté nesmysly, tedy uživatelé jsou ohlupováními těmito nesmysly, což jde přímo proti obrovským nákladům demokracií na vzdělávání občanů. 


Nepřihlášený uživatel

#100950 Je dobré, že to májí zpravodajské služby USA pod kontrolou.....

2017-01-15 11:42

 

2017-01-13 22:45

 

Trumpův bezpečnostní poradce udržoval kontakty s ruským velvyslancem. K jednomu došlo i v den vyhoštění 35 ruských diplomatů