MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#100901 Promluvil "odborník" na OKD, hornické byty a zejména na miliardáře havloida Bakalu :D

2017-01-14 11:51

 

Zeman by se měl zastávat svých voličů, ne miliardáře, míní Sobotka

Když to Zeman udělá, tak ho obviní z populismu. :DDD

 

Ale je vidět, že soudruh Sobotka myslí pouze na voliče socanů, ne na všechny občany. Proto nám sem natahá čmoudy a dá jim volební právo.


Nepřihlášený uživatel

#100902 Re: Re: Re: Re: Re: Je dobré, že to májí zpravodajské služby USA pod kontrolou.....

2017-01-14 12:07

#100900: - Re: Re: Re: Re: Je dobré, že to májí zpravodajské služby USA pod kontrolou..... 

 Prokazatelné to je, ale nikdo to neprokázal, takže je to lež.

Média v USA stranila Hitlrary, stejně jako zaujatá, neobjektivní a prolhaná ČT, která používala jako jediný zdroj zaujatou, neobjektivní a prolhanou CNN.


Nepřihlášený uživatel

#100903 Re: Re: Re: Re: Re: I toto je zprostředkovaně důsledek lhaní Miloše Zemana, neboť jeho lhaní je velm

2017-01-14 13:01

Potvrzeno!!!

#100904

2017-01-14 13:02

Česká televize lže, jako když MF Dnes tiskne. 


Nepřihlášený uživatel

#100905 Skončili jste banderovští nacisti!

2017-01-14 15:16

Ukrajinská vláda poskytla pomoc bývalé kandidátce na prezidenta USA Hillary Clintonové, a  snažila se zkomplikovat jejímu rivalovi Donaldu Trumpovi loňskou předvolební kampaň.

 
 
 

Jak napsal deník Politico zástupci ukrajinské vlády veřejně zpochybnili skutečnost, že je Trump je vhodný pro funkci prezidenta. Zdá se tedy, že pokud se někdo z vnějšku pokusil ovlivňoval americké volby, tak to byla Ukrajina.

Deník připomíná, že ukrajinský Národní protikorupční úřad 15. srpna 2016 zveřejnil dokumenty údajně dokazující, že bývalý vedoucí Trumpovy kampaně Paul Manafort neformálně získal miliony dolarů od bývalého prezident Ukrajiny Viktora Janukovyče. Ukrajinské úřady dokonce zahájily vyšetřování v této věci, které, jak poznamenávájí noviny, bylo zrušeno po vyhlášení výsledků prezidentských voleb ve Spojených státech. :-)



Ukrajinská vláda ve spolupráci se spojenci Clintonové sbírala pomlouvačné informace na Trumpa a jeho asistenty. Přitom se jeden z poradců Národního výboru Demokratické strany setkal s vyšším ukrajinským vedením na ukrajinském velvyslanectví ve Washingtonu, poukazuje se v článku. Během jednání strany diskutovaly o údajném spojení mezi Trumpem, Manafortem a Ruskem.

 


Noviny se domnívají, že činnost Ukrajiny měla vliv na volební kampaň a donutila Manaforta svůj post opustit, a také vedla k šíření informací v médiích o spojení Trumpa s Moskvou.

Mezitím Trump ve středu, prohlásil, že se na něj Rusko nikdy nesnažilo nijak naléhat a ovlivňovat ho: „Nemám s Ruskem nic společného - žádné obchody, žádné půjčky, zkrátka nic.”
Trump! Už necelý týden!!!
Nepřihlášený uživatel

#100906 Pražská kavárna se chtěla rozloučit s buzíkem Schapirem a on se ní vysral :DDDD

2017-01-14 15:18

 Schapiro těm pucflekům ukázal jaké to jsou pro něho nuly, inu slouhové už je nepotřebuje.

Červenokaretníkům se hroutí svět .... :DDDDDD 

 

 

 Mě je pražské kavárny normálně líto. Po nástupu Trumpa už nebude moci mít ráda USA! :DDDDDD

 


Nepřihlášený uživatel

#100907 Táhni do prdele Schapiro a už se nevracej!!!

2017-01-14 15:52

"Člověka", který nás nabádal k větší a hlubší integraci muslimů do české společnosti a upřednostňoval úchylné exhibující buzeranty a pedofily před tradiční rodinou, tady nespotřebujeme.

 

Schapiro, sbal si kufr, nezapomeň přibalit červené karty proti Zemanovi a odleť z Ruzyňského letiště někam jinam poučovat, jak to mají dělat. Třeba do nějakého islámského státu. Tam mají čtyřprocentní lidi móóc rádi!

 

Nepřihlášený uživatel

#100908 Re: Pražská kavárna se chtěla rozloučit s buzíkem Schapirem a on se ní vysral :DDDD

2017-01-14 16:28


Nepřihlášený uživatel

#100909

2017-01-14 16:32

Kosovo je Srbsko!!! Navzdory teroristům z UCK a NATO!!!

Slunce v duši

#100910

2017-01-14 17:08

Andrew Schapiro nám bude všem moc chybět!


Nepřihlášený uživatel

#100911 Re:

2017-01-14 17:13

#100910: Slunce v duši -  

 Vy jste buzíci,  nebo muslimové?


Nepřihlášený uživatel

#100912 Re:

2017-01-14 17:17

#100910: Slunce v duši -  

 Sluníčkáři a veteráni "Prague pride" si přišli pro posledního hudlana a zamáčknout slzu .... díky a už nikdy více.


Nepřihlášený uživatel

#100913 Re:

2017-01-14 17:32

#100910: Slunce v duši -  

 

Neplacte, Shapiro prijede na pruvod Prague pride 2017, pujde v cele oddilu transexualu.

 

Nepřihlášený uživatel

#100914

2017-01-14 17:32

„Co si to dovolují. Nátlak!“ Kauza neobjektivity ČT má vážné pokračování. Štěpán Kotrba posílá stížnost na Lutonského a Kubala

Analytik Štěpán Kotrba posílá stížnost Radě ČT na dva zástupce šéfredaktora zpravodajství České televize. A to kvůli jejich otevřenému dopisu, ve kterém se vzepřeli kritice Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Ta v týdnu ve své zprávě konstatovala, že zpravodajství v rámci pořadu Americká volební noc bylo nevyvážené a neobjektivní. „Očekávám reakci generálního ředitele ČT Dvořáka a očekávám i výrok Rady České televize. Pokud k nim nedojde, očekávám tvrdou odpověď poslanců v parlamentu,“ dodává zároveň k odeslání stížnosti Kotrba.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání upozornila 12. ledna 2017 Českou televizi, že při svém zpravodajství o amerických volbách dne 9. listopadu 2016 porušila ustanovení § 31 odst. 2 a 3 zákona č. 231/2001 Sb., zákona o rozhlasovém a televizním vysílání. Speciální program Americká volební noc na zpravodajské stanici ČT24 podle usnesení RRTV jako správního orgánu „obsahoval nevyvážené a neobjektivní zpravodajství, během něhož docházelo k nadržování jedné straně, zejména soustavnou a zcela jednostrannou kritikou jen jednoho z kandidátů na amerického prezidenta“. V pořadu nalezla Rada celkem šest porušení objektivity a vyváženosti. Rada stanovila dle zákona formální lhůtu k nápravě 7 dní ode dne doručení upozornění, což je jediná forma postihu, kterou jí zákon při prvním porušení umožňuje. Zákon neříká, v čem má spočívat náprava, ale určitě nemá spočívat v mediální polemice zaměstnanců ČT s Radou. Následující den vydali dva pracovníci managementu redakce zpravodajství ČT veřejný dopis, adresovaný členům RRTV, vyjadřující nesouhlasnou polemiku s rozhodnutím Rady. Samotný dopis je zcela jistě členy Rady obtěžující a lze ho chápat jako nátlak ČT na změnu rozhodnutí orgánu.

Je neuvěřitelné, že zástupci šéfredaktora zpravodajství ČT Michal Kubal a František Lutonský mají tu drzost polemizovat se správním orgánem. Co si to vůbec dovolují???? Notabene, když skladba hostů speciálu Americká volební noc byla do chvíle, než bylo jasné, že Trump zvítězil, ale i poté, přehlídkou podporovatelů Hillary a ne vyváženou diskuzí. Když z otázek redaktorů bylo zcela zřejmé, komu drží palce. Když zpoždění infografiky ČT za reálnými údaji sčítání hlasů v USA bylo hodinové, a v jednu chvíli i více než tříhodinové, protože v rámci aktuálnosti ČT reprízovala (9. 11. 8:27). Když klíčový okamžik, kdy se Trump přehoupl přes práh volitelnosti a na mém monitoru se objevil údaj 276 hlasů, nezaregistrovali (9. 11. 8:41) a nezaregistrovali ho další hodinu. Když namísto společného brífinku Obamy a Trumpa, který vysílaly CNN i BBC (10. 11. 18:45), hovořil z obrazovky ČT24 Karel Schwarzenberg… Titulek „Boj o Bílý dům je vyrovnaný“ byl vyloženě lživý. Trendem posledních dvou dní bylo posilování šancí Trumpa. Nakonec se to objevilo i v amerických, tvrdě proclintonovských médiích. Ty ale nemají povinnost objektivity a vyváženosti. Otevřeně stranily Trumpově protikandidátce. Nicméně televize veřejné služby v Česku nemá tolik svobody. Musí být za všech okolností neutrální a nezúčastněná. To je podstata termínu objektivita, kterou po ní chce zákon i koncesionáři. Tvrdím, že zpravodajství České televize dlouhodobě tuto roli neplní. Aktivismus jejích redaktorů a editoriální nedostatečnost, a zároveň strach vedení ČT z nové vzpoury v OTN neumožňují České televizi plnit roli, kterou jí zákon přisoudil. Většina členů Rady ČT i diváků už si na daný stav zvykla a považuje ho za neměnný standard, podle kterého posuzuje českou mediální scénu. Uvěřila, že zpravodajství a publicistika ČT jsou skvělé. Uvěřili tomu i rozhodující čeští politici, kteří uzavírají s Dvořákem za zavřenými dveřmi pakty o neútočení, protože je to pro ně výhodné a tvrdost dozoru nad sledovanými kritérii mění za vyšší visibilitu svých tváří na obrazovce. Já ne. Pro mne je stále axiómatem pouze zákon. Internet dnes umožňuje naštěstí konfrontovat lži a propagandu ČT s realitou ve světových médiích online.

Na tomto místě ovšem musím dodat několik vět, abychom se špinavou vodou ve vaničce nevylili i dítě: chyby a porušení zákona ve zpravodajství a aktuální politické publicistice se týkají jen několika desítek lidí v redakci zpravodajství – to je jedna tvář ČT. Tou druhou je vynikající práce při naplňování veřejné služby výrobou pořadů a vysíláním programu, na kterých se podílejí stovky dalších poctivých televizáků. Zde ČT, až na dílčí nostalgickou afinitu publicistiky a dokumentární tvorby k Havlovi a všemožným chartistům, svou roli plní na jedničku.

RRTV si u mne analýzou americké volební noci alespoň částečně napravila pověst, kterou ztratila v jiných případech. Vřele bych jí doporučoval analyzovat dlouhodobý trend ignorování faktů a podbízení se evropské propagandě na Ukrajině, tvrdě protiputinovskou a protičínskou propagandu, absenci neutrality a proamerickou propagandu v Sýrii.

Na veřejný dopis Kubala a Lutonského, polemizující s členy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, jsem reagoval stížností Radě České televize. Tohle si prostě zaměstnanci média veřejné služby nesmí dovolit. Očekávám reakci generálního ředitele ČT Dvořáka a očekávám i výrok Rady České televize. Pokud k nim nedojde, očekávám tvrdou odpověď poslanců v parlamentu. Protože zákon říká, že za Českou televizi mluví generální ředitel a ne Lutonský s Kubalem, ředitel ČT je odpovědný za činnost celé České televize Radě a Rada ČT je odpovědná za naplňování zákona o ČT Poslanecké sněmovně. Poslanci jsou, vážení voliči, odpovědní vám, voličům, občanům. Nezapomínejte na to při volbách a připomínejte jim to pokaždé, když je potkáte. Konfrontujte je s vaším názorem na zpravodajství a aktuální politickou publicistiku České televize. Ať to slyší. Pokaždé, když vylezou ze dveří sněmovny. Je to nejen vaše právo, ale je to i vaše občanská povinnost. Jen tak se věci mohou změnit k lepšímu.

Autor je politický a mediální analytik, bývalý člen Rady Českého rozhlasu.

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#100915 Táhněte rusáci.

2017-01-14 18:14

Umístit americké vojáky v Polsku, lze považovat za velmi rozumné rozhodnutí.


Nepřihlášený uživatel

#100916 Re: Táhněte rusáci.

2017-01-14 18:45

#100915: - Táhněte rusáci. 

 Jo poláci možná mají větší pocit bezpečí ale jen ten pocit, ti vojáci tam jsou jen spíš takový propagandistický krok. Jenom naprosto naivní člověk si může myslet, že by se dnes nějaká válka mezi Ruskem a NATO vedla tanky, obojživelnými vozidly, vojáky atd. To platilo za 2.světové... Dnes je jiná technika a zničení vojáků a vozidel by bylo dílem okamžiku, aniž by protistrana musela s nějakým vozidlem vůbec vyjet, akorát by při tom zahynuli i miliony dalších lidí, ne-li všichni

Proti komu je ta armáda?
Nepřihlášený uživatel

#100917 Re:

2017-01-14 19:00

#100915: - 

 Obamovi soudruzi přijeli na zvací dopis potlačit kontrarevoluci. :D

 

Až Obomba potlačí kontrarevoluci, tak je Trump může využít k likvidaci Ukrajinské samozvané banderovské neonacistické junty, která se ho znažila před volbami poškodit. :D

Polsko hranici s Ruskem vůbec nemá, takže ochrana před Ruskem to bude asi těžko, leda že by ty tančíky přestřelily celou Ukrajinu. :D

Nebo už se už počítá s tím, že banderovci vyprovokujou Rusko k válce a Ukrajina bude opět patřit Rusku? :DD


Nepřihlášený uživatel

#100918 Tohle je Amerika....

2017-01-14 19:58

Falcon znovu vzlétl do vesmíru

Z kalifornské Vandenbergovy základny v sobotu odstartovala k letu na oběžnou dráhu raketa Falcon 9 společnosti SpaceX. Start je prvním od loňského září, kdy jiná raketa stejného typu při předletovém testu explodovala na odpalovací rampě na floridském mysu Canaveral.


Nepřihlášený uživatel

#100919 Tématem této diskusi i petice je primárně lidská, morální, kulturní i odborná nedostatečnost.....

2017-01-14 20:02

 .....Miloše Zemana pro výkon ústavní pozice. 

My, níže podepsaní, nesouhlasíme s jednáním a vystupováním prezidenta Miloše Zemana a požadujeme jeho okamžitou abdikaci. A to zejména z těchto důvodů: 

1. Miloš Zeman nehájí zájmy České republiky a dělá jí špatné jméno doma i v zahraničí.

2. Jedná v rozporu s dobrými mravy a zásadami slušného chování.

3. Je špatným příkladem pro občany České republiky.

4. Není pokračovatelem masarykovské tradice, i když se na ni často odvolává.

 

Plně v souladu s článkem 61 a 65 Ústavy České republiky si uvědomujeme, že jediným možným řešením této situace je rezignace prezidenta. Miloš Zeman několikrát uvedl, že byl zvolen přímou volbou 2 717 405 hlasy, a proto si může dělat v podstatě, co chce. Pokud se nám podaří získat více než 2 717 405 podpisů, třeba tento argument bude respektovat a sám odstoupí. Pokud neodstoupí, budeme alespoň vědět, že velká část národa si zachovala zdravý rozum.


Nepřihlášený uživatel

#100920 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klik

2017-01-14 20:03

#100779: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté  

 

Vyjádření Kysilky je uvěřitelné a řekl bych, že koreluje se zkušeností, kterou mají naši žáci i studenti v porovnání s tím, když mají možnost vyjet na pobyty na západní školy. 

Model české ekonomiky čeká v příštích letech drsný test, říká ekonom a bankéř Pavel Kysilka

  • Naše školství je na úrovni 19. století, říká Pavel Kysilka.
  • Podle bývalého šéfa České spořitelny musíme školství od základu změnit, abychom se připravili na digitální dobu.
  • Kysilka také říká, že stát musí "urgentně" řešit problémy České exportní banky a pojišťovny EGAP Ekonom, který byl v minulosti také guvernérem ČNB, věří, že koruna bude posilovat, ale posílení bude centrální banka brzdit. Rovnovážný kurs koruny dnes vidí mezi 23 a 24 korunami.

Pokud by se koruna po ukončení intervencí "zhoupla" na 23,-/euro a ČNB jako tvůrce trhu s měnou musela vykoupit všechny "vytištěné" miliardy, tak ztráta bude 120 mld. jen při objemu, který byl již kdysi tedy 800 mld. korun.  "Zhoupnutí" ale může být i na 20,- a pak bude ztráta 200 mld. korun při objemu 800 mld. korun.  a kde je pak přebytek rozpočtu, kde je růst HDP, atd. atd., je krajně nezodpovědné udržovat intervence takto dlouho a především za ně utrácet stovky miliard. 


Nepřihlášený uživatel

#100921 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klik

2017-01-14 20:05

#100780: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté  

 

 Na kremelských  propagandistických serverech je záměrně vytvářen dojem, že demokracie nejsou schopny spravovat veřejný prostor, protože v demokracií dochází k trestné činnosti politiků, firem i jednotlivců.  Kreml zároveň vytváří dojem, že on toto zvládá bravurně, politici Kremlu jsou naprosto bezúhonní a je jejich zásluha, že je potírána zločinnost v Rusku Tedy lží vytvářejí dojem. Přičemž velká část toho, co prezentují jako chyby západu či demokracie jsou lži - polopravdy. 

Lži na kremelských serverech jsou prokazatelné viz. např. studie Masarykovy univerzity Brno. 

Už jen to, že se tyto servery vymaňují z pod kontroly zákona tím, že se označují za "názorové servery", které neručí za to, co je tam zveřejněno a přitom se zároveň tváří, jako zdroj zaručených zpráv vlastně dokládá, že jejich účel je propaganda. 

Co se týče otázky hodnot - už slovo "hodnota" jasně říká, že to o čem se bavíme je cenné. Tedy hodnota se nemění v nehodnotu - svoboda je hodnota, totalita omezující svobodu je nehodnotou. Aktuálně jsme se pod vlivem různých děsivých událostí dohodli na Všeobecné deklaraci lidských práv, která definuje hodnoty pro člověka, jako myslícího jedince i celou společnost složenou z lidí. 

Tedy změna hodnot je spíše jen jakási představa změn v prioritách, které hodnotám dáváme, že bychom vědomě přešli od hodnot k nehodotám reprezentovaným např. komunistickou totalitou a nazvali to změnou hodnot je věc nereálná, proto se totality k moci dostávají násilím, lží, podvodem a proto se také násilím udržují u moci. 

Proto můžeme kampaň Trumpa považovat za velmi riskantní a předvídat jeho jednání v nesouladu s Ústavou USA, zneužívání moci atd. Taková kampaň má občany varovat, mají zkušenost, že ten kdo takovou kampaň vede následně úřad zneužívá a že je tedy riskatní jej volit. Stejně to platí i o Miloši Zemanovi. Jedním z cílů kremelské propagandy je vytváření dojmu, že tomu tak není, že lživá kampaň není varování, že je to jen "neškodný druh kampaně" 


Nepřihlášený uživatel

#100922 Re: Re: Re: Re: Je dobré, že to májí zpravodajské služby USA pod kontrolou.....

2017-01-14 20:06

#100899: - Re: Re: Re: Je dobré, že to májí zpravodajské služby USA pod kontrolou..... 

 Trump byl napojen na kremelskou propagandu, to je podstatné a bohužel prokazatelné.  Tedy je pouze dojem, že media stranila Clintonové. 


Nepřihlášený uživatel

#100923 Zeman pravděpodobně jen dělá vlny.......

2017-01-14 20:10

Také si myslím, že to s tou návštěvou Zemana v Bílém domě spíše nevyjde.....

2017-01-12 20:28

 

Na Trumpa se bude stát fronta, z návštěvy Zemana v Bílém domě může sejít, domnívá se diplomat Kolář

......ono to vypadá, že mu prostě zavolá a řekně "tak se soudruhu zastav, třeba v druhé půlce dubna", ale to Trump vůbec netušil časovou osu, která je před ním a co skutečně musí a co jen může.


Nepřihlášený uživatel

#100924 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milo

2017-01-14 20:13

#100651: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miloš Ze 

 

 To je velká výmluva. Nejen, že nepočítáš cenu peněz, ale také jeden z ukazatelů nezaměstnanosti, je stále stejný a i tam měl Zeman nezaměstnanost v době růstu vyšší než Kalousek v době krize. 

100% nárůst dluhu za 4 roky je pořád 100 % nárůst dluhu, u Kalouska nikdy nic takového neplatí a to dokonce ani při masivní propadu HDP.  Mimochodem jen díky Kalouskovi je dnešní HDP na úrovni 5 000 mld. a rozpočet stále na cca 1 200 mld. byly doby, kdy rozpočet státu byla polovina HDP. 

Mimochodem tento xls soubor usvědčuje Zemana z nedávné lži ve Sněmovně, když tvrdil, že ve spolupráci s ODS snižovali státní deficit v době růstu HDP, to se nikdy nestalo a Zeman si tedy tento jeho blábol o sobě prachsprostě vymyslel, tedy Zeman zase lhal.  


Nepřihlášený uživatel

#100925 Okupace Krymu je samozřejmě pro Ameriku nepřijatelná.....

2017-01-14 20:16

Časová posloupnost událostí na Ukrajině.....

2017-01-01 17:46

 

1994 Podpis dohody o partnerství s EU

1998 Ratifikována smlouva o partnerství s EU

2003 Evropská politika sousedství

2008 Vypršela platnost smlouvy o partnerství s EU

2009 smlouva o východním partnerství

7.2.2010 Druhé kolo prezidentských voleb

1.10.2010 Janukovič mění Ústavu a získává oprávnění sestavovat vládu na úkor parlamentu. Mění se Ústava z                      roku 2004, kdy změna začala platit až v roce 2006, jak je obvyklé u změn ústav, tedy až po skončení                    mandátu těch, kterých se změny dotýkaly. Změna 2010 ovšem platí okamžitě a Janukovič se stává                      "samovládcem"

28.10.2012 parlametní volby na Ukrajině - podezření na neregulérnost, neonacistická Svoboda záskává velký počet mandátů

24.12.2012 vzniká druhá vláda Azarova jmenovaná Janukovičem - podivná koalice z hlediska voleb - Strana                            regionů v koalice se stranou Ukrajina vpřed (Ukraine Forward) původně "socani", ve volbách 2012 ale                    vypadají, že nejsou v parlamentu, vládu podpořili komunisté. 

11.11.2013 Janukovič se "tajně" sešel s Putinem

17.11.2013 dojednávání smluv s Ruskem, zadlužení Ukrajiny v Rusku Janukovičem

20.11.2013 První zprávy, že Janukovič nepodepíše Asociační dohodu

21.11.2013 Vláda rozhodla o tom, že nedojde k podpisu Asocičaní dohody

22.11.2013 - pátek probíhají demonstrace po celé Ukrajině

28.11.2013 Dlouho plánovaná schůzka ve Vilniusu - Janukovič nepodepisuje Asociační dohodu, Gruzie a Moldavsko ano. 

30.11.2013 Tvrdý střet s demonstranty

1.12.2013 tvrdý střet s demonstrany

6.12.2013 Další schůzka Janukoviče s Putinem v Soči

11.12.2013 další tvrdý zásah proti demonstrantům. 

17.12.2013 podpis smluv v Kremlu, masivní zadlužení Ukrajiny v Rusku - už dávno probíhají protesty občanů

16.1.2014 nejkontroverznější zákon 3879 - nejtvrdší omezení svobody na Ukrajině

28.1.2014 opětovné "zrušení" - spíše "omezení" nejdrakoničtějšího zákona 3879 o omezení svobody

31.1.2014 Janukovič podepisuje zrušení drakonického zákona 3879, zákon ovšem neosvobodil plně uvězněné

21.2.2014 - Janovič přislíbil návrat k původní Ústavě z roku 2004, kterou změnil a tím získal více osobních pravomocí. 

26.2.2014 Ukrajina vydala mezinárdní zatykač na Janukoviče

27.2.2014 - na Krymu se objevují neoznačení vojáci - začíná okupace Krymu, tentýž den je vyměněno zvolené vedení Krymu za lidi dosazené okupatnem -  Ukrajina není federací - Krym je pouze autonomní oblast. Krymský okupovaný parlament hlasuje o vyhlášení referenda. Putin ujišťuje Obamu, že za tím není. 

28.2.2014 Janukovič utekl k okupantovi, prchá do Ruska i Azarov.

3.3.2014 Rusáci v RB OSN předkládají jakousi kopii zvacího dopisu Janukoviče. 

16.3.2014 výsledek referenda - odpovědi na obě otázky vedou k okupaci Krymu.

                    1) „Jste pro znovusjednocení Krymu s Ruskem s právem subjektu Ruské federace?“

                    2) „Jste pro obnovení platnosti ústavy z roku 1992 a pro status Krymu jako součásti Ukrajiny?

12.1.2015 Interpol vydal mezinárodní zatykač na Janukoviče, na seznamu hledaných je i syn Janukoviče -                            Oleksandr. Oba jsou také už od února 2014 vyšetřování švýcarskou policií