DRDS
V současné době, kdy upadá kultura řeči, byl tento soubor zárukou, že děti, které jím procházejí, budou mít úctu k českému jazyku. Je to opět rána proti kultuře a české tradici. To, co se nepovedlo okupantům, ať již v době protektorátu, nebo totality, se povedlo dnešním necitlivým manažerům. Povinností veřejnoprávního rozhlasu by mělo být chránit a rozvíjet kulturní povědomí mládeže a ne demontáž tradičních souborů, které po desítiletí úspěšně rozvíjely cit pro jazyk a kulturu.
Nějakého pana Simona či další rozhlasové reformátory nikdo nezná, ale Dismanův soubor celá republika i cizina a váží si ho a jeho obětavých vedoucích!!! Buďme na něj hrdí, nerušme co přes osmdesát let funguje. Lépe bude, když skončí ten, kdo to nechápe. Už se toho zničilo v poslední době dost a tohle je hanba a facka obětavým lidem!
na všech televizních kanálech - nejste vůbec objektivní, fandíte jen ODS a kalouskovi
Mám návrh na nejrychlejší, nejlevnější a nejsprávnější řešení. Má jen dva body:
1. Nerušte DRDS
2. Zrušte Simona
Je odsouzeníhodné, nepochopitelné, naprosto nekompetentní, nezodpovědné a sprosté...
Zdeněk Jelen
Jenom naprostý hlupák ruší věci, které úspěšně fungují - to platí všeobecně.
Pokud je pane ředitel Peter Duhan Slovák, trpící záští vůči Čechům (proč tedy žije v Praze?), tak to je asi ten důvod, proč chce zničit Dismanův dětský rozhlasový soubor.
Jinak také dávám přednost Českému rozhlasu, ale to, jaké hudební škváry (tisíckrát obehrané bývalé hity) vysílá Radiožurnál, to je na pováženou už mnoho let !
(Ještě jednou) Zdeněk Jelen
Ćeský rozhlas = Jefim Fištejn + Libor Dvořák = Radio Svobodná Evropa = CIA
To aby bylo jasno !
Přeji úspěch. Držím palce. T.Kovaříková
This comment has been removed by the person who wrote it.
tady ji určitě hledat nebudu
Ja jsem německý učitel a v Terezině zažil představení děcké opery „Brundibára“. Byl provedena pro skupinu nemeckých a českých učitelů, kteři se společně zabývali s ránami minulosti. To představení toho dětského souboru pro všechny nechal hluboký dojem. Ja to nikdý nebudu zapomenout. Vzdávat se toho souboru by bylo nenahraditelná ztrata pro historické vědomí nových generac. Prosím prominte mou češtinu. Winfrid Söllner
DRDS
Byl jsem clenem DRDS v letech 1959 - 1966 a nikdy na ta nadherna leta nezapomenu. Na pana rezisera Dismana, na nataceni s vynikajicimi ceskymi herci, na atmosferu plnou kamaradstvi, na "Brouckovi" v Pleskotech a na Jestedu... Nedovedu si predstavit, ze by skrtem pera nekoho, kdo nema paru o tom, co pro generace tento soubor znamenal a znamena, tato skvela prace skoncila jednou provzdy. Zdravim vsechny "Dismancata".
| This discussion has been closed. |
Tož tak ve stručnosti ode mne.
Jiří Domlátil