DRDS
Doufam, ze nejen petice, ale jasny nesouhlas a protest mnoha deti i dospelych proti takovemuto "podivnemu" jednani bude Ceskym rozhlasem akceptovan a povede k prehodnoceni celeho jednani. YvoneBaal
Re:
#1: Petra Horáková Krištofová -
Ještě detail - nejsem autor petice, jsem administrátor této petice na těchto stránkách :)
This comment has been removed by the person who wrote it.
Ve fotbale platí pravidlo "Vítězná sestava se nemění". Nevidím žádný důvod k tomu, aby obdobné neplatilo i v případě DRDS.
DRDS?
Je mi jasné, že petice je jen pro zasvěcené, ale by by možné vysvětlit zkratku DRDS, abych měl tušení, oč tady vůbec jde?
"Český rozhlase" uvést jména řídících osob
Čes.rozhlasu. Současně dát tato jména na veřejný pranýř spřátelených web-portálů. Obsah petice je napsán humanistickým slohem ... ale lidé, kteří
takto rozhodli, jsou hyeny a humánní sloh si rozhodně nezaslouží. Zpívání je nejčistší forma
lidského projevu, zde, dětského. Dál nemám slov ..
Mgr.Olga Siladijová
připojuji se k petici, protože v dnešní době považuji za nehoráznost zrušit obdivuhodně fungující soubor s výbornými lidmi. Kolik lidí je zklamáno-děti v souboru, jejich rodiče a nejbližší příbuzní, sama mám v souboru vnoučka Honzíka, který má za sebou první rok v souboru včetně tábora. Letní tábor byl pro děti všech kategorií úžasný po všech stránkách... Věřím pevně, že takový soubor, navíc s obrovskou tradicí, kterou neporušili ani Němci za války, ani 40 let komunismu(!), nemůže skončit!
S pozdravem, I.Vokrouhlecká
Karel Vlček, herec
Zachovat DRDS
Dismanův soubor byl a stále je pojem. Jsem vděčná, že jsem mohla být jeho členkou a poté i nějakou dobu praktikantkou v letech 1976-1984. Pro děti i teenagery to byl zdroj kultivace jazyka, řeči, cho-vání, kultury, znalostí především z umění a dalších dovedností. Ovlivnil mne v mém dalším studiu i profesi.
Když jsem byla na FAMU, natáčela jsem v roce 1994 s několika Dismančaty pořad pro BBC "Why Don´t You" a poznala jsem při té příležitosti manžele Fléglovi, kteří soubor důsledně a profesionálně vedli od roku 1990. Poté jsem s Dismančaty a manželi Fléglovými spolupracovala opětně v roce 2009 při premiéře našich dokumentů "Dcery 50. let". Opětně jsem měla výbornou zkušenost.
Spojení DRDS s pěveckým souborem je nesmyslné, vzhledem k zaměření souboru na specificky DRAMATICKOU ČINNOST. Proto petici podepisuji!
Je hanbou pod nejapnou záminkou rušit soubor, který pod vedením manželů Fleglových reprezentoval Český rozhlas mnohokrát v zahraničí, vystupoval na Pražském jaru, v Národním památníku v Terezíně a mnoha dalších významných akcích a vychoval špičkové herce a moderátory.
Markéta Luhanová, matka 2 absolventů DRDS, členka někdejšího rodičovského výboru
| This discussion has been closed. |