STOP krácení dotací soukromým a církevním školám
Re: Reakce na příspěvek "Církevní školy ať si platí církev - nechcete přece po státu, aby hradil ...
"Co se týče mší pro všechny, ty povinné spíše nejsou, jsou dobrovolné, ale kdyby už byli ... " ... Jste absolven(ka) církevní školy? Byla by 1 hodina náboženství a mše povinná i pro mě, když se hlásím k hinduismu?
Re: Re: Reakce na příspěvek "Církevní školy ať si platí církev - nechcete přece po státu, aby hradil
Nejsem absolventka církevní školy, ale jsem studentka na tomto typu školy. Jedna hodina náboženství ano, ale jak jsem již zmiňovala, jedná se o přehled, učí se zde o světových náboženstvích, rozdíli mezi nimi a další věci, které se učí i na běžných školách v rámci základů sociálních věd. Mše konkretně na naší škole povinné nejsou, ale chodíme na ně většinou všichni solečně. I když někteří jsou nevěřící, sektaři, jiného náboženství nebo přímo ateisti.
Církevní školy
Re: Církevní školy
#160: Jaroslav Hamáček - Církevní školy
Taková kritéria neexistují.
a taky jeden z důvodů že kvalita a prostředí je přijatelnější .
Re: Re: Církevní školy
Tak se podívejte na přijímací kritéria nejmenovaného církevního gymnázia v Hradci Králové - 5 bodů za potvrzení o návštěvování náboženské výchovy...pokud to nenajdete rád Vám to zašlu. Myslím, že je to nezákonné a je zvláštní, že příslušné orgány nekonají...
A otázka pro uchazeče o zaměstnání na této škole - Jste věřící?... je jistě také v rozporu se zákonem...
V zemi, v které prošel takový paskvil jako církevní restituce nelze očekávat Spravedlnost v takovýchto zájmových "drobnostech".
STYDÍM SE ZA VÁS A VÁŠ PŘITVRDLÝ NÁVRH. PAVLÍK Jar., BRUNTÁL
tuto školu jsem vystudovala v letech 2003-2007 a dala hodně věcí do života, neberte peníze školám, které vychovávají skvělé lidi připravené do zaměstnání a k dalšímu rozvoji.
snaha likvidovat nebo znepříjemnit chod, ať kvalitního školství, výchovných zařízení,či jiných
institucí v soukromém sektoru, které bezproblémově fungují již mnoho let a hlavně se snaží o morální ozdravení národa.
Dejte této vládě konečně STOP. Jediné, co dokáží je znepříjemňovat životní podmínky v naší zemi.
Samozřejmě už se nad tím ani nikdo nepozastavuje, ale měl by, jelikož jinak se nic nezmění.
Parlament si zkrátka hledá peníze tam, kde by neměl.
Už v době, kdy moje dcera studovala na soukromém gymnáziu, jsem se pozastavovala nad tím, že peníze nejdou s dítětem na školu, kterou rodiče vyberou. To by bylo spravedlivé.
Re:
Ano a to je přesně ono, já nedostanu příspěvek na cestu do školy protože všichni řeknou vy peníze máme když si m.žete dovolit hradit soukromou školu..
| This discussion has been closed. |
Re: Re: Soukromé školství=soukromé podnikání
#55: - Re: Soukromé školství=soukromé podnikání
Možná je to tady nedorozumění. Pokud budu mít soukromou školu, dostávám na žáka o 37% méně peněz než škola státní, takže při stejném hospodaření jako státní škola budu mít výraznou ztrátu. Pokud je někdo schopen zajistit lepší kvalitu než státní škola a tím přilákat žáky, zaplatit plný učitelský sbor i navzdory často menšímu počtu žáků a ještě se vyhrabat z té ztráty, myslím že si zaslouží svůj zisk.
To, co stát ušetří, by stejně museli platit rodiče - peníze na provoz se někde vzít musí a škola si je sama nevyrobí.