Záchrana maturitních plesů 2022

Vážený pane ministře,

tímto Vás chceme oslovit jako žáci čtvrtých ročníků středních škol.

My, níže podepsaní, touto peticí vyjadřujeme nesouhlas s postupem vlády týkající se opatření ohledně maturitních plesů. Momentálně je vstup na maturitní plesy podmíněn platným očkováním proti onemocnění Covid-19 nebo certifikátem o jeho prodělání.

Mnoho studentů, rodičů a ostatního příbuzenstva ale není očkovaná a tím pádem se nemohou maturitního plesu zúčastnit.

Tudíž by na maturitní ples mohlo pouze několik studentů a je velmi pravděpodobné, že by tito studenti nebyli schopni zaplatit pronajaté prostory.

Studenti mají zaplacené zálohy za prostory, společenský oděv, šerpy a mnoho dalších spojených výdajů.

Když vezmeme v potaz, že je vstup pouze pro očkované a pro lidi s bezinfekčností, tak hrozí možná nákaza právě od těchto lidí, kteří nemusí podstoupit PCR test. Kdyby se na maturitní plesy udělala výjimka, tak žádné riziko pro ostatní nehrozí, všichni by podstoupili PCR test a tím by byl maturitní ples pro zúčastněné s minimálním rizikem nákazy Covid-19.

Prosíme o udělení výjimky pro maturitní plesy se vstupem s negativním PCR testem, platným očkováním nebo bezinfekčností.

Denisa Svobodová    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Denisa Svobodová svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.