Za zrušení zákazu účasti netuzemských farmářů na farmářských trzích v Praze

My, níže podepsaní občané hl.m. Prahy a jiní návštěvníci farmářských trhů na území hl.m. Prahy tímto žádáme Radu hl.m Prahy o zrušení změny § 2 odst. 2 písm. d) nařízení č. 9/2011, tržního řádu, datované 20.4.2020, kterou se z účasti na farmářských trzích od 5.5.2020 vylučují malí výrobci mimo tuzemských, vylučující i výrobce ze sousedních a ostatních členských zemí EU, kteří doteď na trzích dlouhodobě prodávali. Jsme za farmářské trhy rádi a ceníme si převahu českých výrobků, ale je fér nabízet i jiné farmářské produkty, jako doteď.  Farmář je – a do teď i dle hl.m. Prahy byl - i ten za naší hranicí. Otevřené farmářské trhy jsou pro nás symbolem otevřenosti města integraci a podpoře nabídky zboží malých výrobců nám zákazníkům. Domníváme se, že změna je nefér vůči zákazníkům i výrobcům a je v rozporu s otevřenou a ekologickou politikou hl.m. Prahy

Martin Brabec    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Martin Brabec, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.