STOP větrné farmě u Kynšperka nad Ohří

My, občané, obyvatelé a majitelé nemovitostí důrazně a zásadně nesouhlasíme se záměrem společnosti Meridian Nová energie s.r.o. postavit v blízkosti naší obce větrné elektrárny. Tyto stavby mají být postaveny pouze 1000m od našich domovů v katastru města Kynšperk nad Ohří. Převážná část větrů vane od západu a tím hlučnost a další známé negativní vlivy budou daleko více ovlivňovat životy a zdraví lidí žijících v jejich blízkosti.

Žijeme na venkově, máme mnohem menší možnosti pracovní, kulturní apod., ale jsme tu rádi, protože máme krásné a klidné prostředí k životu. V Chebské pánvi, která je chráněnou oblastí přirozené akumulace vod a zároveň zde žijí, některé kriticky ohrožené druhy ptactva budou tyto stavby mnohem více vyčnívat. Chebská pánev je rovina, kde tyto 100 – 250 m vysoké giganty naruší harmonii této neobvyklé rozsáhlé planiny.

Hluk, který elektrárny vydávají, nás připraví o klid, který jsme mohli nabídnout nově příchozím. Kdo půjde na vesnici ochuzenou o výhody města, ale také o významnou výhodu venkova – klid a malebnou krajinu? Copak není pro větrné elektrárny jiné vhodné neosídlené místo?

Máme rádi náš domov, kterého si ceníme a který chceme a budeme chránit! Máme právo na ochranu svého života a zdraví!

Neničte venkov a neberte nám jediná pozitiva, která život na vesnici má !!!

PRO PŘÍRODU z.s.    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji PRO PŘÍRODU z.s. svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.