Soustrast Turecku

My, níže podepsaní občané, na základě svého práva vyplývajícího z Ústavy a z článku 18 Listiny základních práv a svobod, žádáme Ministerstvo zahraničí, aby jakoukoli formou vyjádřilo jménem České republiky soustrast Turecké republice kvůli aktuální katastrofální vlně požárů, vyvrcholené požárem tepelné elektrárny Kemerköy. Doposud (večer 4. srpna) Turecko zaregistrovalo od 28. července (tedy za 8 dnů) 183 požárů (a stále přibývají další).

Zdůvodnění: Samotné vyjádření neznamená finanční či materiální pomoc, pouze vyjádření účasti. Minimálně vyjádření již vyslovily všechny země střední Evropy kromě České republiky (viz poděkování tureckého prezidenta Erdoğana, twitter.com/RTErdogan/). Dovoluji si při té příležitosti připomenout, že Velvyslanectví Turecké republiky dnes obratem po zveřejnění informace o srážce vlaků u Domažlic vyjádřilo soustrast (viz twitter.com/TurkishEmbassyP/).

Patrik Veselík, Žít Istanbul    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Patrik Veselík, Žít Istanbul svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.