Rekonstrukce silnice II/286 Jilemnice - Lomnice nad Popelkou

Žádáme generální opravu silnice II/286 v úseku Jilemnice - Lomnice nad Popelkou. Tato silnice je opravdu v havarijním stavu, již několik let po každé zimě je pravidelně provizorně opravována. To ale nestačí. Jedná se o jednu z nejhorších silnic II. třídy v Libereckém kraji, která je navíc velmi často využívaná jako jedna z hlavních příjezdových tras do Krkonoš. Zatěžována je i nákladní dopravou, vzhledem ke skládce a lomu v Košťálově a sídlu firmy pro převoz sypkých materiálů (zejména kamene ze skládky). Místní obyvatelé mají vzhledem ke stavu nemalé výdaje na opravy podvozků svých aut, které v obrovských výtlucích trpí. Velmi nebezpečné je chybějící vodorovné dopravní značení, hlavně při tmě a snížených viditelnostních podmínek. V Havarijním stavu jsou i svodila a chybí značení nebezpečných úseků, především ostrých zatáček u Mříčné (směr Kundratice i Jilemnice) a při příjezdu od Lomnice nad Popelkou ke Košťálovu.

Šance pro Podkrkonoší    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Šance pro Podkrkonoší, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.