Petice za setrvání Ing. Roberta Plagy, Ph.D. ve funkci ministra školství, mládeže a tělovýchovy

My níže podepsaní, vnímáme s velkým znepokojením informace týkající se případného odvolání Roberta Plagy z pozice ministra školství, mládeže a tělovýchovy. Za ministra Plagu se opakovaně v mnoha ohledech postavili zástupci žáků, studentů a také odborných i profesních asociací, epidemiologové, široká vědecká i odborná veřenost. K této podpoře se coby signatáři této petice připojujeme. Práci pana ministra školství vnímáme jako kvalitní, konsensuální a zejména konzistentní. Změna na postu ministra školství v této době, na samém závěru funkčního obodbí, by dle našeho názoru nepředstavovala systémové ani racionální řešení.

Vyjadřujeme proto touto peticí naši podporu Robertovi Plagovi coby ministru školství a apelujeme na premiéra Vlády České republiky, aby vzal tuto podporu v potaz a neodvolával jednoho ze svých kvalitních ministrů, navíc pouhých pár měsíců před koncem funkčího období.

Podepsáním povoluji Michal Zima, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.