Petice za ochranu zdraví chodců na cyklostezkách

My níže podepsání, žádáme změnu předpisu o pohybu chodců na cyklostezce v tom smyslu, aby chodci byli povinni chodit po cyklostezce vlevo a kola vpravo a to i v případě, že má cyklostezka dva pruhy. Kola aby byla povinně vybavena zvonkem. Důvodem je zajištění bezpečnosti chodců. Pokud je chodec obrácen k přijíždějícímu cyklistovi zády nemůže zrakem kontrolovat, zda ho cyklista vnímá jako překážku a nemůže tudíž, v případě, že tomu tak není, sám se vyhnout kolizi. Důkazem buď případ, kdy autor petice byl sražen cyklistou, který se díval do svého mobilu. Nejednoznačnost předpisu o pohybu chodců na různých komunikacích vede ke zmatkům a nejistotě, takže čím dál častěji se vyskytují chodci, kteří se i na běžných komunikacích se pohybují vpravo, což již může mít i tragické konce. Starý dobrý slogan "Chodci vlevo, jezděte vpravo!", byl jednoznačný a měl určitě své opodstatnění.

R. L. Stupka    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji R. L. Stupka, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.

Tuto petici budeme inzerovat 3000 lidem, kteří si prohlížejí jiné petice na naší stránce, ale ještě si neprohlédli tuto.