Petice proti odvolání MgA. Aleše Kománka z postu ředitele Slezského divadla v Opavě

Vážení občané a přátelé umění,

obracíme se na vás s prosbou o podpis Petice proti odvolání MgA. Aleše Kománka z postu ředitele Slezského divadla v Opavě. Tento byl z dosud neupřesněných příčin dne 29. 6. 2023 odvolán s okamžitou platností radou statutárního města v Opavě.

Umělecký chod divadla je tímto krokem zásadně narušen, hrozí jeho postupný úpadek a kolaps, také narušení kontinuity uměleckého vývoje našeho divadla, které se díky MgA. Aleši Kománkovi dařilo podstatně měnit k lepšímu.  Požadujeme od rady města Opavy přesně zdůvodnit toto odvolání, pokud vyšly najevo skutečnosti, které vedly k tomuto rozhodnutí rady statutárního města Opavy.

Apelujeme na radu statutárního města Opavy, že pokud existují objektivní důvody pro odvolání, požadujeme jejich předložení zástupci vedení města, a případě také okamžité jednání o záměrech města s divadlem. Upřímně se obáváme, že odvolání ředitele povede k jednoznačnému omezení provozu divadla nebo jeho úplné likvidaci. Pevně věříme ve vaši podporu, a děkujeme vám.

Organizační tým:

MgA. Julie Černá

Mgr. Libuše Vondráčková

Yelizaveta Pruska

MgA. Ondřej Milt

Mariana Nanova

MgA. Julie Černá    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem akceptuji, že MgA. Julie Černá bude moci vidět všechny informace, které v tomto formuláři uvedu.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.

Souhlasím se zpracováním informací, které jsem poskytl/a v tomto formuláři, a to pro následující účely: