Návrh na udělení nejvyššího státního vyznamenání České republiky - Řádu Bílého lva - prezidentovi Ukrajiny Volodymyru Zelenskému

My, občané České republiky, navrhujeme udělit Volodymyru Zelenskému, prezidentovi Ukrajiny, nejvyšší státní vyznamenání České republiky - Řád Bílého lva. Pan prezident Volodymyr Zelenskij si toto ocenění zaslouží svým statečným bojem za svobodu a demokracii pro ukrajinský národ, celou Evropu a svět. Mimořádná statečnost pana prezidenta Zelenského sjednotila celý civilizovaný svět v boji proti agresi. Prezident Zelenskij nasazením vlastního života, obětováním osobního bezpečí a pohodlí, udělal pro myšlenku svobody a humanismu více, než kdokoliv jiný v 21. století. Svým mimořádným osobním příkladem se prezident Zelenskij podílí na obnovení důvěry v mezinárodní společenství, Evropskou unii a Severoatlantickou alianci.

Štěpán Javůrek    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Štěpán Javůrek svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.