Zachraňte kulturu 2013

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#415

2013-02-13 03:18


Blábol týdne: režisér Jiří Strach měl nutkání se vyjádřit
Publikováno 09.08. 2012 | Autor: Slávek

Režisér Jiří Strach

Režisér Jiří Strach je jedním z 40 lidí, kteří se včera vyjádřili k tématu církevních restitucí. Měli možnost si svůj podpis dobře promyslet. Pan Strach má mlhavou představu o tom co je desatero a má dokonce i mlhavou představu o lidech v Česku. Ale fakt jen mlhavou. Posuďte sami:

To je fakt, že to, co bylo ukradeno, má být také vráceno. Většina tohoto národa, když se jich zeptáte, tak všichni řeknou – ano, dodržuji desatero. Ale právě jedno z přikázání, ,nepokradeš´, když přijde na lámání chleba, málokdo uznává,“ říká režisér Jiří Strach.

Ehm… k tomu desateru Jirko … ehm … k té většině … ehm. Začněme desaterem:

1. Já jsem Pán, tvůj Bůh: Nebudeš mít jiné bohy mimo mne.

2. Nevezmeš jména Božího nadarmo.

A teď kolik lidí u nás věří v osobního Boha s velkým B? Ne, osobní bůh není to něco tam nahoře. To je ten chlapík, v kterého věří muslimové a křesťané. Tak těch je většina velká 16 procent.

No já bych asi použil spíš jiný citát z Bible Boží: „Blahoslavení chudí duchem.“ Alespoň v tom máme jasno, ne?

Odpovědi

Millionaire

#416 Re:

2013-02-13 14:01:09

#415: -

Skoro každá morálka (příkaz, rozkaz!) slouží k ochraně mocných. Proto ji konzervují jako zlatou akcii. "Důvěra" stojí i v čele marketingu bank a víra v čele církví. "Nepokradeš!" samozřejmě vzniklo k ochraně již nakradeného. Mám s tím zkušenost. Proto všechno, co církve ukradly (včetně Krista), nebude vráceno lidu. Ani děti.

"La proprieté C´est le vol." Majetek je krádež. Heslo fr. socialistů blahé paměti... Proto "svoboda" bez rovnosti a bratrství je torzo... Tohle je taky hezký: "Le vol de grand chemin!" Veřejná loupež!     Všechno je to "šmé": podraz, finta, lest, kariéra a šmelina. Nejvíc na obrazovce a ve st. hmotných rezervách... "Leč pohoršovati seů, je také morálka. Ovšem plebsu naštěstí k ničemu!" (K.S.)    My,  potomci Husitů a  Hugenotů víme koneckonců své.