Zachraňte kulturu 2013

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#105

2013-02-06 10:41

Kulturu nepodporují, či dokonce likvidují, jen nekulturní lidé s minimem ekonomického vzdělání, kteří si neuvědomují, že ČR navštěvují turisté právě kvůli kultuře, která tak tvoří asi 10% příspěvku do našeho HDP. Stará továrna ani uhelné doly nejsou pro turisty zajímavé. Kupodivu tam nejezdí na výlet ani české autobusy. A když bude zničena naše kultura, kde bude naše identita, o které mnozí politici tak rádi hovoří? Jen ten politik, který podporuje naši českou kulturu, také podporuje českou národní identitu. A naopak, politik, který českou kulturu nepodporuje, ničí českou národní identitu. Roman Sejkot, 6.2.2013

Odpovědi

Marek Gruntorád

#108 Re:

2013-02-06 11:10:39

#105: -

Je kultura a kultura. Nikdo zde nehovoří o nepodpoře čí dokonce likvidaci kulturního dědictví, (pokud jste si nevšiml) ale o nepodpoře těch, kteří se často jen sami označují za představitele kultury a své kulturní postavení také často odvozují jen ze svého elitářství. Tedy z toho, že jsou takzvaně "lepšími lidmi" a to jen proto, že mají pocit, že jejich pravda je pravdou lepší a kvalitnější, než pravda ostatních, neprivilegovaných lidí. S podporou těchto "umělců" Já osobně mám velký problém.

Mimochodem: Nevšiml jsem si, že by turisté utráceli své prostředky návštěvou českých divadel či kin. Pokud se jedná o státní galerie či muzea nebo jiné historicky významné budovy nebo jiného majetku ve státních rukou, tam se dotacím do tohoto majetku osobně vůbec nebráním - právě naopak -, ovšem co se týče soukromých galerií, divadel nebo jiných "kumštýřských" institucí, nevidím jeden jediný důvod, proč na tyto přispívat, zvláště když představitelé a vlastníci jsou často nositeli těch nejpravicovějších myšlenek a ideií včetně té, že by se každý v rámci tzv. svobodného ekonomického trhu měl o sebe postarat sám. Pak ať tedy prokáží svou houževnatost a odolnost a nenatahují dlaně k příspěvku z daní všech ostatních, když si toho často sami neváží a berou to jako nějakou samozřejmost. Je potřeba umět trochu rozlišovat.


Nepřihlášený uživatel

#130 Re:

2013-02-06 13:57:59

#105: -

Vy mate na mysli ceskou architekturu - ne kulturu. Nechapu, jak muze nase  kulturni fronta horovat pro predsedu TOP09 ve volbach, nadavat lidem jineho nazoru do rudych a hnedych prasat a nevolniku - a potom zebrat o nase penize, kdyz jim TOP09 zkrouhne rozpocet. Ze jsou ostatni ozebracovani, to jim nevadilo, podporovali a podporuji dale tuto asocialni vladu - a jeste skemraji o statni dotace.