Respektujte výsledky voleb!!!

Quoted post

ZUZKA

#453 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Respektuji

2013-02-04 23:06

#446: - Re: Re: Re: Re: Re: Respektuji

To je zajímavé za komunistů si mí rodiče postavili dvougenerační dům,jezdili jsme k moři Bulharsko,Rusko - Krym,Soči Jugoslávie a tak dál tak tu nevykládej,co jsi bral v 80 letech už byli platy slušné,ledničku a pračku jsi potřeboval za 10 let byli kvalitní automatické pračky já ještě pračku automatickou z dob komunistů mám kvalitní a musím zaklepat bez orpav. Moje dcera už má druhou aut. pračku po dvou letech a když jí řekli opraVA 2 000 kČ TAK RADĚJ KOUPILA NOVOU. tA DRŽ ZOBAK A DÍVEJ SED NA TOTO S NADHLEDEM A NELŽI. kDO DĚLAL TAK MĚL uRČITĚ JSI pRAŽÁK. mY JSME NA VENKOVĚ CHOVALI KRÁVU,SLEPICE, PRASE A KDO SE STARAL TAK MĚL.  a CO TEĎ S 9000,- PLATEM PRODAVAČKY V MARKETU SOBOTY,NEDĚLE, BEZ MAROZENÍ AŤ JE TI JAK JE TI.  Energie tj. topení,elektrika,voda poplatky za televizi,internet  děti peníze do škol takže z platu zbyde co kulový HOVNO: Tak tu drž kušnu a nevyskakuj ty troubo.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#454 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Respektuji

2013-02-05 00:30:37

#453: ZUZKA - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Respektuji

Zuzko promiň, ty jsi kráva, jak rampa... A můžeš si kdykoliv vyrazit do Bulharska... Tak proč se o tu krávu nestaráš dál??? Proč nemáš ty slepice??? Proč nemáš to prase???  Nakonec byste mohli žrát grátis, nebo ne??? Von vám to někdo zakazuje??? Že by skončily deputáty??? Že by jste se měli starat o svoje sami??? Ano, každej se bude o sebe konečně starat sám...


Nepřihlášený uživatel

#455 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Respektuji

2013-02-05 01:03:07

#453: ZUZKA - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Respektuji

MMch. na dovolenou do Soči, na Krym apod. jezdili jenom bolševici... Já chtěl jet do Kützbühlu, proč jsem nemohl???


Nepřihlášený uživatel

#457 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Respektuji

2013-02-05 02:02:32

#453: ZUZKA - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Respektuji

No tak tady vidíme ethalon komunismu. Dvougenerační??? Jak je to možné? Vždyť platilo: Každému podle jeho potřeb, každý dle svých možností"... Tak mě napadá... Měli vaši ty potřeby větší, dvougenerační, anebo byli jenom vychcaní? Nebo měli snad víc potřeb?


Nepřihlášený uživatel

#463 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Respektuji

2013-02-05 11:13:41

#453: ZUZKA - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Respektuji

A kde vaši rodiče na ten dvougenerační dům vzali? Pokud vím, tak manžel vydělával slušně, ale když jsme chtěli jet na dovolenou na Senecká jezera na Slovensku, tak musel ještě na brigádu. Abychom mohli bydlet, museli jsme si postavit svépomocí družstevní byt, na kterém manžel dřel, i když byl po noční službě. Z tohoto důvodu vím, že člověk s normálním příjmem na barák nevydělal, pokud nekradl. Také do Jugoslávie se dostali jen prověření na devizový příslib, a to byli většinou jen komunisti. A soudě podle dalších navštěvovaných destinací /Krym, Soči/ jste museli být soudruzi jako hrom.To se nedivím, že máte v sobě tolik nenávisti, dříve elita, dneska obyčejná prodavačka v marketu. Ale kdybyste se líp učila .....

Eichler
Nepřihlášený uživatel

#488 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Respektuji

2013-02-05 17:50:11

#453: ZUZKA - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Respektuji

Tak za prvé si milá Zuzko netykáme. Přece jen prosím, respektujme aspoň elementární pravidla slušnosti a i v ostatních výrazech se prosím mírněte. Pražák nejsem, ale ze severní Moravy. No momentálně ze střední. Dále o stavbě domů za komunistů by se daly psát romány. Ale mé tetě do dvougenerační vilky MNV nastěhovalo nájemníky i proti její vůli a mému dědečkovi v r.1970 dům vyvlastnili protože měl dva a bylo to oddůvodněno tak, že v socialistickém společenství není myslitelné, aby někdo vlastnil dva domy. Do zaměstnání jsem vskutku nastoupil v r.1980 za uvedených 6,50 na hodinu. Živil a staral jsem se o sebe sám bez pomoci rodičů a tedy vím co to obnášelo. V roce 1989 jsem měl třídu 8D a tedy maximum čeho jsem mohl při své kvalifikaci dosáhnout. To nás mělo v podniku kde jsem pracoval asi 5 zaměstnanců. A to i přesto, že jsem měl oficiální označení jako "politicky nespolehlivá osoba..." takže v tom nebyla protekce, ale má odbornost. Tehdy jsem dosáhnul celostátní průměrné mzdy. Manželka měla asi polovic. To znamená, že jsem měl cca 2800Kč čistého a za družstevní byt 3+1 jsem platil nájem 730Kč + inkaso.

Tu vaši pračku dejte do muzea. Já kvalitní pračku Tatramat800 měnil při šestiměsíční záruce dvakrát. A prakticky záruka na ni trvá dodnes i když je dávno zlikvidovaná protože dodnes nemají náhradu za vadný termostat který byl vadný při hlášení poslední záruční opravy.

Na dovolenou do Jugoslávie jak dobře víte byl potřeba devizový příslib a ten nedostal každý. Dovolená v Bulharsku byla řádově dražší (v poměru k platu) než dnes Řecko či Itálie.

Prase či slepice přece můžete chovat i dnes v tom vám nikdo nebrání. Ovšem ne z družstevního. A starat se, abyste měla můžete také a to dokonce legálně.