Pomozte zachovat ZOO v Táboře na Větrovech

Quoted post

ZOO Tábor - Větrovy, a. s.

#15

2013-02-01 15:11

Považuji za nutné uvést několik základních faktů:

1) Zoologická zahrada Tábor - Větrovy, a.s. žádala tehdy jako RANČ VĚTROVY, a. s. o udělení licence pro provozování zoologické zahrady Ministerstvo životního prostředí dne 29. 09. 2010!
2) Licence k provozování zoologické zahrady jí byla udělena 23. 07. 2011! Tedy jednoduchým výpočtem lze dospět k tomu, že licenční řízení trvalo téměř jeden rok (deset měsíců).
3) §4 odst. 7 zákona č. 162/2003 Sb. (zákon o zoologických zahradách) - (7) Účastníkem řízení je též obec a kraj, na jejichž území má být zoologická zahrada provozována.Jinými slovy účastníkem řízení o povolení provozování zoologické zahrady (získání licence) bylo i Město Tábor. Jelikož jsem sám byl účasten licenčnímu řízení, mohu zodpovědně potvrdit, že se nikdy na toto řízení nikdo ze zástupců Města Tábor nedostavil a to přesto, že na tato jednání bylo několikrát Ministerstvem životního prostředí písemně pozváno! Jestliže teď chce někdo tvrdit, že o vzniku zahrady nic nevěděl, nebo, že se nemohl licenčního řízení účastnit a vyjádřit se ke vzniku zoologické zahrady na jeho samém počátku, pak zjevně nemluví pravdu.
4) Někteří táborští zastupitelé zejména z řad KSČM a ODS, kteří se snaží zoologickou zahradu zlikvidovat, dále tvrdí, že je zahrada provozována v rozporu se zákony. Toto tvrzení lze jednoduše vyvrátit pouhým pohledem na webové stránky Ministerstva životního prostředí, kde v sekci zoologické zahrady jsou uvedeny všechny licencované a legálně provozované zoologické zahrady v České republice. Mezi nimi je i Zoologická zahrada Tábor - Větrovy, a.s.

Mnohokrát děkujeme všem podporovatelům naší petice a prosíme je, aby na ni posílali odkazy svým přátelům a známým. Vaší podpory si nesmírně vážíme a v současné době ji opravdu potřebujeme!

S přáním všeho dobrého

Mgr. Libor Hrubý, Dipl.Mgmt.
předseda představenstva Zoologické zahrady Tábor - Větrovy, a. s.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#19 Re:

2013-02-01 16:10:18

#15: ZOO Tábor - Větrovy, a. s. -

A jak vysvětlíte ty stavby postavené bez stavebního povolení?