Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Quoted post

R

#64 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odkaz na článek kanadského časopisu "Dogs Naturally Magazine"

2013-01-09 09:51

#63: Rdm - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odkaz na článek kanadského časopisu "Dogs Naturally Magazine"

Dobré ráno,

děkuji Vám za Vaši reakci a za výborný nápad. Pokud bude zájem ze strany zde diskutujících a především od autorů petice, tak velmi rád věnuji tomuto projektu svůj volný čas např. formou překladů a vyhledávání článků, textů, analýz atd. (samozřejmě zdarma v rámci občanské výpomoci). Bylo by ideální, kdyby nám pak s podporou a s konkrétním vyjednáváním na úřadech v Ostravě pomohli někteří místní zastupitelé, politici, zvěrolékaři a osobnosti napříč celým spektrem, kteří také s touto novou vyhláškou nesouhlasí. Důležité je vytrvat a neustupovat a věnovat se tomu slušně a s dobrými argumenty a byť i po malých částech celý rok tak, aby se pak podařilo v předvolební době danou vyhlášku zrušit (to si nikdo nechce občany naštvat). Všimněte si, že už i Ostrava pomalu ustupuje a vyhlašuje tzv. "přechodné období", kdy budou tvrdě vymáhat pokuty až od 1.1.2014, takže zatím čekají, jak se situace vyvine a jestli se vzedme vlna občanského nesouhlasu a nebo to zapadne. Stačí ovšem pár opravdu nadšených jedinců, kteří budou neúnavně celý rok na věci pracovat ve svém volném čase a chytnou se toho média, politici a před volbami do obecních zastupitelstev tu vyhlášku pak "hoši a děvčata" raději zruší a nebo novelizují do podoby "dobrovolné s výhodami". Přeji hodně zdaru a Božího Požehnání! :)

Odpovědi

Dedahad

#65 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odkaz na článek kanadského časopisu "Dogs Naturally Magazine"

2013-01-09 11:23:00

#64: R - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odkaz na článek kanadského časopisu "Dogs Naturally Magazine"

Dobrý den ,

opětovně děkuji za vstřícné kroky, návrhy a hlavně za vaši nabídku . Zájem ze strany autorů petice skutečně je , naše možnosti jsou však notně omezené . Jsme opravdu jen dva "dědci - pejskaři" , kterým došla trpělivost a kteří se dál nechtěli pouze podřizovat podivným rozhodnutím ostravských konšelů - není jich málo a některé už vyšetřuje i policie ! Ale k věci . Vámi nabízená pomoc je velmi vítaná , stejně jako pomoc všech , kteří nám skutečně chtějí pomoci !  Zřízení internetových stránek je také nabídka k nezaplacení ,  drobný nedostetek u toho je v tom , že zdaleka ne všichni senioři /a nejen oni / mají PC včetně internetu , a nebýt jejich potomků a někdy i sousedů , tak i těch zatím necelých 300 podpisů by ještě dlouho nebylo . Pro zajímavost : čipovací vyhlášku schválilo 42 zastupitelů z celkových 50 , nikdo nebyl proti ! Pozoruhodná jednota koalice i s opozicí . Vlivní příznivci naše petice existují , někteří jsou zde i podepsaní ale pod pseudonymem a ani se jim moc nedivím , jejich jména nebudou zveřejněna ! Další zajímavost - jako první o petici napsala MF Dnes /následně iDnes/ , zájem byl i ze strany ČRo / Impuls prý také / , ČT 1 i  TV Polar. Pochopitelně zdaleka ne vše odvysílali ale  velký dík i za to . Zdůrazňování zbytečné bolesti pejsků při čipování mělo a i nadále má své opodstatnění , pokud jsou další důvody pádnější , tím lépe . A ať se to komu líbí nebo ne , i ten Frýdlant s věcí souvisí , netřeba však všechny trumfy vytahovat ihned !

Pokud vyjde vaše prognóza :

před volbami do obecních zastupitelstev tu vyhlášku pak "hoši a děvčata" raději zruší a nebo novelizují do podoby "dobrovolné s výhodami". Přeji hodně zdaru a Božího Požehnání! :)  - tak před Vámi od radosti smeknu.

Jsme však připraveni i na horší variantu , řešení existuje -  Dedahad

Rdm

#68 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odkaz na článek kanadského časopisu "Dogs Naturally Magazine"

2013-01-09 16:09:31

#64: R - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odkaz na článek kanadského časopisu "Dogs Naturally Magazine"

Také myslím, že stačí vydržet, navíc by výsledek nemusel mít jen lokální, ale celorepublikový dopad.

Pokud se tedy věci dají do pohybu, kontakt na mne naleznete na webu http://bancovski.cz