Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Quoted post

R

#62 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odkaz na článek kanadského časopisu "Dogs Naturally Magazine"

2013-01-09 00:33

#61: Rdm - Re: Re: Re: Re: Re: Odkaz na článek kanadského časopisu "Dogs Naturally Magazine"

Dobrý večer,

bude tedy třeba najít z hlediska zdravotních-negativních indikací další případy a to konkrétní osudy postižených zvířat a lidí (pokusím se o to) postižených "čipy", neboť Británie a USA nejsou jedinými zeměmi, které tyto studie vytvářejí (a masivně je propagují a inkasují za ně peníze). To také nicméně nic nemění na tom, že nařizovat lidem povinně invazivní technologie, navíc na občanské náklady pod pohrůžkou vysokých pokut a šikanózních kontrol ze strany lokálních policejních jednotek: opravdu nepatří do naší svobodné společnosti a to bez ohledu na to, co na to říká věda, která se stále učí novým poznatkům a nemusí se v současné době bohužel vždy řídit etikou, zájmy pacienta a už vůbec ne zdravým rozumem, ale často spíše finančními toky (viz třeba diskreditace firem vyrábějících vakcíny proti chřipce a lobbujících u vlád za nákupy vakcín - to si asi všichni ještě velmi dobře pamatujeme). Proto bych byl tak jako tak s hodnocením těch studií velmi opatrný. Asi nejvýstižnější a nejpoučnější budou konkrétní zvířecí a lidské příběhy.

Pojďme např. na známou kauzu z Kanady, kde došlo na základě kombinace faktorů "čipování" a nevhodného očkování k úmrtí pejska (Francouzský buldoček) Léona. Viz podrobná kauza zde: http://www.noble-leon.com/introduction/ a vědecká veterinární zpráva s odkazy pro odbornou veřejnost zde http://vet.sagepub.com/content/43/4/545.full

Odpovědi

Rdm

#63 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odkaz na článek kanadského časopisu "Dogs Naturally Magazine"

2013-01-09 01:03:30

#62: R - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odkaz na článek kanadského časopisu "Dogs Naturally Magazine"

jasně, já s vámi souhlasím. Nejlepší by bylo všechny tyto informace sesbírat ať již jsou pozitivní či negativní a argumentovat s nimi jako s celkem. ideální by bylo kdyby se našel někdo kdo by ty informace vyhledával, byl by schopen je přeložit a třeba by byl i schopen vyjednat souhlas s publikací překladu. Tohohle já bphužel schopen nejsem, protože jak jsem již uvedl má angličtina není na takové úrovni, abych byl schopen tyto informace spolehlivě dohledat natož přeložit a jednak proto, že na to bohužel nemám tolik času. Abych ale nebyl jen jako někdo kdo něco chce, ale nechce pro to nic udělat, mohl bych pak nabídnout vytvoření prezentace na internetu a zajištění jejícho provozu. Tím by se informace daly šířit mezi českou veřejnost a petice by pak neskončila slabými třísty podpisy. pokud by se pak našel i nějaký "vyjednávač", tak by byl boj proti úřadům mnohem snažší.