Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Quoted post

Haf

#55 Re: Re: Odkaz na článek kanadského časopisu "Dogs Naturally Magazine"

2013-01-08 12:33

#52: Rdm - Re: Odkaz na článek kanadského časopisu "Dogs Naturally Magazine"

to Rdm - procentuální vyjádření je v odkazech v jiném článku, podle vyjmenovaných studií, které prokázaly vznik maligních nádorů ve tkáni kolem čipu, byla početnost nádorů od 0,8 - 10,2% (lab. myši). Dovolím si pár vět z uvedených článků citovat: "Důvody uváděné k propagaci čipování mohou znít přitažlivě....před povinným uzákoněním čipování bychom však měli prověřit fakta....Vědecké studie na myších a potkanech prokazují, že ...se u testovaných zvířat vyvinul agresivní a smrtelný, čipem vyvolaný rakovinný růst (zde druhá studie uvádí "maligní nádory zcela obrostly čip a v mnoha případech metastázovaly do dalších částí těla").Rovněž existují zkušenosti s neurologickým poškozením důsledkem mikročipu, úmrtím, s případy, kdy čipy migrovaly tělem, nebyly k nalezení, nebyly čitelné nebo došlo k jejich vyloučení z těla. Čipování nemůže zabránit špatnému zacházení se psy. Čip může být snadno vyjmut v případě potřeby chirurgicky nebo nehumánní metodou"

Dále: "Propagátoři čipování uvádějí, že rizika jsou velmi nízká, nicméně neexistuje povinnost o těchto případech vést evidenci a lze se domnívat, že jsou data značně podceňována....Situace je velmi politická...existují úzké vazby na výrobce. Je na vás, jak nízkému riziku jste ochotni vystavit vašeho mazlíčka"

Majitel psa uhynulého následkem čipování říká:" Je hrozné žít v zemi, kde jsou vám odňaty možnosti volby rozhodovat o vaší rodině a vašem životě...politici by mi neměli brát právo rozhodnout co je nejlepší pro mého psa/kočku"

Odpovědi

Rdm

#58 Re: Re: Re: Odkaz na článek kanadského časopisu "Dogs Naturally Magazine"

2013-01-08 20:25:11

#55: Haf - Re: Re: Odkaz na článek kanadského časopisu "Dogs Naturally Magazine"

Bylo by super nalézt ještě další studie a případné informace, protože tak jak to podáváte je již určitě silný argument, se kterým se dá dále pracovat.

Jsem rád, že se našel někdo, kdo je schopen sehnat takové informace a věcně argumentovat ;)