Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#2443 Re: Re: petice studentů

2012-12-18 14:38

#2439: Demokrat - Re: petice studentů 

 O čem to neustále mluvíte? Volby dopadly, jak dopadly....nikdo neupírá p. Baborové post radní. To, o čem je celá petice, je fakt, že hejtman ČSSD Zimola si vybral ke spolupráci komunisty a svěřil jim oblast školství. Tedy funkci pro soudružku Baborovou . Jak víte, funkce je v demokratickém státě nenárokovatelná. Šlo o politické rozhodnutí a takové si musí hejtman obhájit i proti protestům, na které mají samozřejmě odpůrci nárok.

Ostatně odbory stejně demonstrují proti vládě, je to legitimní...

Víte, co by byla cesta špatným směrem? Kdyby se proti špinavostem ( jakýmkoli ) mlčelo...a věc, kdy sociální demokrat a zároveň pedagog, věnuje školství komunistce, je, nezlobte se, poměrně velká špinavost...( nebo politická neomalenost.... historická neznalost... nemorální kšeft za každou cenu ... nebo nabubřelost...? Vyberte si...)

Odpovědi

Demokrat

#2461 Re: Re: Re: petice studentů

2012-12-18 15:43:11

#2443: - Re: Re: petice studentů Mluvím o tom, že žijeme v nepřímé demokracii. Nepřímá demokracie spočívá v tom, že rozhodují zvolení zástupci. Hejtman Zimola se napřed nestal hejmanem a potom si vybral ke spolupráci komunisty (jak píšete), ale stal se hejtmanem protože se sociální demokracie dohodla s komunisty se kterými má v zastupitelstvu většinu. Na základě této většiny vznikla i dohoda na obsazení postů radních a hejtmana, protože zastupitelé volí radu a rada volí hejtmana. To je ten skutečný výsledek voleb, kteří někteří nechtějí a nebo neumějí pochopit.  Ale pokud zde bude nepřímá demokracie tak žádná petice nezakládá právní ani morální  nárok na změnu povolební koalice ani na změnu obsazení míst v radě. Petice pouze vyjadřuje názor určité skupiny obyvatelsta, která měla možnost se vyjádřit ve volbách (nemluvím o občanech kteří nedosáhli věku, který jim neumožńuje volit).

Hejtman Zimola si své rozhodnutí musí především obhájit pouze před voliči sociální demokracie a tou příležitostí budou až příští volby. Pokud voliči sociální demokracie nebudou souhlasit s povolební koalicí s komunisty, určitě hlas sociální demokracii příště nedají. Pokud s tím nesouhlasí voliči jiných stran je to jejich názor a proto i mimo jiné nevolí sociální demokracii. Rozhodně Vás nenabádám abyste mlčel, i když si myslím, že petice nemohou v tomto pol. systému rozhodovat o povolebních koalicích. Pokud jste volič sociální demokracie je mě Vás líto, protože jste si zřejmě představoval povolební koalici jinak a pokud jste volič jiné strany, musíte věřit, že většinu získá Vaše strana a ta bude rozhodovat o povolební koalici.  Tak to v nepříme demokracii funguje.

Odbory neprotestují proti vládě, ale proti činnosti vlády, která touto činností poškozuje určitou skupinu obyvatelstva, což mají v popisu práce a nikdo jim to nemůže mít za zlé. Nicméně ani jejich protesty nevedou k pádu vlády.