Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post

TOMÁŠ KOTT

#1476 Za socialismu bylo lépe!!!

2012-11-30 09:01

Za vlády jedné strany, v hrůze totalitního režimu, v bídě a nouzi, politickém útlaku, nesvobodě, bez podílu cizího kapitálu, jen z domácích zdrojů a s omezenou zahraniční pomocí, při úplném vypořádání se se znárodněnými zahraničními majiteli po Únoru´48, při spuštěné Železné oponě a mezinárodní blokádě, bez vrácení celého zlatého pokladu a nesplacených válečných reparacích se československým dělníkům, zemědělcům, vědcům, inženýrům, zaměstnancům i intelektuálům podařilo při udržení slušné životní úrovně a životních jistot naprosté většiny občanů vybudovat:

4 atomové, 23 tepelných a 26 vodních elektráren, téměř 400 km dálnic, elektrifikovat železniční tratě, postavit hutní, strojírenské, chemické, potravinářské a jiné podniky a továrny, zmodernizovat zemědělská družstva a dosáhnou téměř 100% soběstačnosti v základních komoditách, provozovat flotilu námořních lodí, položit stovky a tisíce kilometrů energovodů, plynovodů a ropovodů, zavést zcela nové výroby niklu, hliníku a umělých hmot, postavit a provozovat jesle, školky, školy, odborná učiliště, polikliniky, nemocnice, kulturní a společenské domy, sportovní stadiony, rekreační střediska. Od základu bylo území republiky pokryto TV signálem, ne sice ideálně, ale přesto se udržovaly kulturní a historické památky, podporovaly se divadelní a umělecké soubory a soubory lidové tvořivosti. Vybudovala se podstatná část pražského metra s 38 stanicemi, obrovské prostředky se vynakládaly na industrializaci zaostalého Slovenska. Postavily se stovky obytných sídlišť s 200.000 panelových domů a 1.200.000 byty, což představuje 55% všech bytů a 30% veškerého bytového fondu. Dekrety na tyto byty se předávaly rodinám bezplatně. Ve zbrani byla udržována 200 tisícová armáda v mnoha desítkách vojenských útvarů, 16 výcvikových prostorech s 407 bojovými letadly, 101 vrtulníkem, 4.585 tanky, 4.900 obrněnými transportéry a BVP, 3.445 děly a raketomety a 77 zařízeními odpalovaní raket. Pro případ války a v rámci Civilní obrany byly vybudovány objekty, které by dnes bylo naprosto nemožné postavit. A ještě zbylo dost prostředků pro zahraniční pomoc rozvojovým zemím. Nízké platy byly vyváženy dotovanými cenami potravin, bydlení, hromadné dopravy, lékařské péče, kultury, umění, sportu a mnoha jiného.

Odpovědi

Peman

#1493 Re: Za socialismu bylo lépe!!!

2012-11-30 10:12:07

#1476: TOMÁŠ KOTT - Za socialismu bylo lépe!!!

Vždy mne dojme bolševický kretén s tvrzením, jak bylo "lépe". Napiš, parchante, že TY, neschopný lempl, jehož jedinou kvalifikací byla "rudá knížka", se měl lépe. To ti budu věřit. Já se měl HŮŘE. A lépe (NEPOROVNATELNĚ lépe) se mám teď. Zkrátka, každý chvilku tahá pilku.

Měl sis jít stoupnout tenkrát na státní hranice a těm, kteří hlasovali nohama, kteří si nemysleli, že se mají dobře, tam vysvětlovat, z jakého ráje prchají a jak jsou hloupí. Třeba bys někoho svými "argumenty" přesvědčil. Pohůnci od Pohraniční stráže mohli být zbyteční, mohli jít dělat nějakou užitečnou práci a nemuseli vraždit lidi. A toho drátu, co se mohlo ušetřit!