Petice proti porušování zákona a Ústavy na jihočeských školách

Quoted post

taky učitel

#55

2012-11-24 17:05

Vážená diskutující, to, co se děje na třeboňském gymnáziu, je rozhodně špatně. I když pominu pana učitele Rosochu, cožpak tam nejsou učitelé,kteří žákům podají vysvětlení o volbách, povolebních vyjednáváních, Ústavě ČR, Listině práv a svobod atd.? Pokud se nepletu, studují tam 11-19 letí? Jaké mají tito občánkové znalosti, rozhled a zkušenosti? Cožpak si ve své naivitě a naprosté nezkušenosti mohou myslet, že se jejich ultimat hejtman "zalekne"? Je to celé trapná a ubohá fraška. V nějakém jihočeském DENÍKU jsem si přečetl, že při stávce studenti zpívali písně Karla Kryla. Nemyslím, že by se mu to líbilo. On přece ve svých písních právě brojil proti tomu, co se děje u nás po Sametové revoluci, byl z toho znechucen a nakonec zemřel v Německu. Je vidět, že chudáci studenti neví, "která bije".

Odpovědi

Vojtěch Straka
Autor této petice

#58 Re:

2012-11-24 17:17:21

#55: taky učitel -

On přece ve svých písních právě brojil proti tomu, co se děje u nás po Sametové revoluci, byl z toho znechucen a nakonec zemřel v Německu.

Přesně tak - poukaz na to, že se chudák Kryl musí teď obracet v hrobě, zazněl v poslední době na různých fórech už víckrát.

Amnabe

#60 Re:

2012-11-24 17:31:30

#55: taky učitel -  

 Pro Vás je to trapné a ubohé. Pro ně a dalších deset tisíc lidí (a nejsou to jenom studenti, ale i dospělí lidé) to tak není. Zkuste to respektovat.

A dle reakcí a podpor ve formě podpisů mnoha rodičů dětí z Gymnázia si nemyslím, že je něco špatně.