Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post

Bohumil Fořt

#1087 Re: Re: Děkuji

2012-11-24 09:58

#1082: Miloslav Novotný - Re: Děkuji

Vážený pane Novotný, před nedávnem jsem na tomto fóru uvedl názor, že záměr pana Rosochy nemůže být politický, alespoň tedy ne v tom smyslu, že by mu šlo o moc - to by zběhl jako Zimola a Baborová ze školství už dávno. Přes gymnázium pro něho k moci jistě cesta nevede. Navíc(!), petici začal on sám, studenti se přidali později - můžeme to nahlížet tak, že je Rosocha zmanipuloval, anebo že byli prostě lépe informováni a angažováni na svém osudu. To je jistě věc pohledu, v němž se (nejenom) my dva lišíme. Spíše mne překvapuje Vaše překvapení ohledně pana Grughoffera - tomu jde též o moc? Rektorovi, tedy nejmocnějšímu muži JČU? To nedává moc smyslu. Ani toto různorodé spojení, "běžný učitel" a "rektor" Vás nepřesvědčuje, že nejde o čistě osobní prospěch politického kapitálu, ale že možná jde o víc? Připouštím, že toto "víc" je subjektivní, že na něho je možné mít různé názory (jak je na tomto fóru ostatně vidět). Ale nelíbí se mi, že Vy a spousta dalších lidí dehonestují zakladatele a sympatizanty této petice jenom proto, že prostě mají jiný politický názor. To je nemužné a zbytečné. Označil jste takto dva lidi jako "nezodpovědné pedagogy", podpisů pod peticí je bezmála 10.000...

Odpovědi

Ivan Holkup

#1088 Re: Re: Re: Děkuji

2012-11-24 10:39:03

#1087: Bohumil Fořt - Re: Re: Děkuji

Vazeny pane Forte. Zrejme jste si spatne precetl prispevek p. Novotneho. Panu Novotnemu vadi politizace zaku pedagogem. Problemem neni vyjadrovani nazoru na cokoliv, ale honba na jednotlivce pro prislusnost k politicke strane. Prijmu-li tento postoj za legitimni, tedy zitra rozpoutam stvanici na p. Okamuru, vypada totiz jinak nez ja. Pozitri mne zacnou vadit lide s prijmem pod 10.000,- Kc protoze "normalni" clovek si musi umet vydelat vice. Takto mohu pokracovat donekonecna a vytvorim tim z nasi zeme raj demokracie na zemi, vzor "Rosocha". Vsem studentum i pedagogum, kteri se podileji na tomto obscenim divadle bych doporucil alespon rocni ozdravny pobyt v realne demokracii, sami a za sve. Ja jsem zkusil Anglii. Tuto zemi i jeji obyvatele budu jiz do smrti mit rad i presto, ze zivot "emigranta" je tam velmi tvrdy.

divkavmodrem

#1104 Re: Re: Re: Děkuji

2012-11-24 15:15:09

#1087: Bohumil Fořt - Re: Re: Děkuji 

Pane Novotný, moje dcera je vysokoškolská studentka. Pochopitelně jsem ji já i její otec vychovávali v duchu demokratické občanské společnosti k tomu, že je ona sama zodpovědna za své jednání a svůj život. Také jsme se ale v žádném případě netajili svými názory na společnost a na extrémně nebezpečná hnutí jako je nacismus či komunismus. Také jsme se vždy před ní otevřeně vyjadřovali k chybám a nedostatkům našeho systému, kterému mimo jiné vyčítáme i přebujelou socíální síť. Ona sama pak sleduje a čte nejrůznější díla vypovídající o zločinech nacistů a komunistů. Svůj obrázek si udělala sama a my jsme šťastni, že cítí potřebu se občansky a jednou třeba i politicky angažovat. A lidé jako pan prof.Rosocha jsou těmi osobnostmi, které by ve školstí měly být!