Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#376 Re:

2012-11-14 07:54

#19: -

Už jste se toho překrucování dějin dočkala. Valí děckam do hlavy že vše před rokem 89 bylo špatné. Děcka si myslejí že jsme do té doby snad žili na stromech. Někteří učitelé opět mají strach říkat dětem pravdu. Z jedné strany se na ně tlačí oficiální propaganda o špatnosti předlistopadového režimu a v druhé řadě narážejí na rodiče pamětníky. Děcka se pak doma musejí rozhodnout kdo vlastně Lže zda učitel či dědeček s babičkou.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#377 Re: Re:

2012-11-14 08:01:33

#376: - Re:

Přesně tak jsem to prožíval v mládí. Ve škole se vychvaloval socialismus a doma mi pak řekli, jak je to skutečně. Bohužel ale kecáte, protože v současných učebních plánech a učivu není nic nařízeno jako dříve. Moderním dějinám se znusta učitelé obloukem vyhýbají, aby nečelili otázce: A co Vy v té době? Navíc je tu řada lidí, kteří z té doby mají hodně špatné zkušenosti, takže děckám sdělí, že to bylo ještě horší.


Nepřihlášený uživatel

#380 Re: Re:

2012-11-14 08:24:53

#376: - Re:

No právě. Dokud nevymře naše populace, zatížená špatným svědomím (kdo nespolupracoval, že?) nebude klid. Přeji studentům, aby nemuseli svým vnukům vyprávět pohádky a vymlouvat se na překrucování dějin. A že nebylo před rokem 89 vše špatné? Cha chá.Milá paní, špatné nebylo jen to, že jsme byli mladí. A že je to dnes blbé? Když 70 % všech polistopadových parlamentů tvoří bývalí (i současní) komunisté, nemohlo to dopadnout jinak. Doufám, že již brzo dostane prostor tato opravdu nová, nemarxistická  generace, která netouží po třídním boji a diktatuře proletariátu.