NESOUHLASÍME S VRÁCENÍM MAJETKU CÍRKVÍM!!

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#836 Víte vůbec o čem ten zákon je?

2012-10-21 13:15

Víte vůbec, že za současného stavu platíme ze svých daní každou jeptišku a každého faráře? ... a mimochodem to, že nyní doplacíme za církev daleko víc, než když jim jednou vrátíme všechen majetek a pak už je necháme, aby se o sebe starali sami... vidíte jen ty miliardy, které se jim mají dát, ale už nevidíte, proč se jim mají dát... když si po "církevních restitucích" církev prožere všechny peníze, no co, tak si je prožere... a pak ať se třeba staví na hlavu... když ale dneska náhodou nemají peníze, natáhnou ruku a stát (my všichni) jim ty peníze dá...

Odpovědi

#882 Re: Víte vůbec o čem ten zákon je?

2012-11-23 19:01:47

#836: - Víte vůbec o čem ten zákon je?

I já jsem zásadně proti církevním restitucím v současné podobě a (bohužel) jsem pochopil, o čem je a jaké budou jeho budoucí dopady. Ale dovolte doplnit: A víte Vy, kolik obdobným způsobem platíte na každého politika strany, kterou z duše nesnášíte? (Jste-li komunista, pravičáky, jste-li pravičák, komunisty, jste-li volič středu, pak obě předchozí skupiny.)

I když jsem co do efektivity jakýchkoli petic skeptický, vytvořme petici za rovné postavení jakýchkoli zájmových společenství (občanská sdružení, politické strany, církve a vše další, co svým obsahem je jim postaveno naroveň) a jejich jednoznačné oddělení od státních zdrojů, financovaných z našich přímých a nepřímých daní! Necítím se bohužel dostatečeně kvalifikovaný k formulování právně nenapadnutelného textu a proto touto formou vyzývám ty z Vás, kteří tuto způsobilost mají, ke spolupráci. Snažím se věřit, že admistrátor těchto stránek nesmaže připojený kontakt: esalix@seznam.cz. Reakce, obsahující formulace typu "ty debile", předem s díky odmítám; jde o diskusi a ne mariáš (vyhraj mocí stůj co stůj).

Autorovi příspěvku #882 se omlouvám, že moje odpověď přesáhla oblast reakce na samotný příspěvek, ale možnosti stránky mi neposkytly jinou možnost zveřejnění svého nápadu.

kdemohkrad

#891 Re: Víte vůbec o čem ten zákon je?

2012-11-26 17:39:59

#836: - Víte vůbec o čem ten zákon je?

pane neprihlaseny uzivateli, nesel jste podnapily za sousedkou, pripravovat  ji na mleko a soused vas nevzal mokrym hadrem pres vas praseci cenich??? stupidity, ktere tu slabikujete zavaneji sirenim poplasne zpravy...
ale na druhou stranu to s vami neni spatne, z toho se muzete vyspat...