Odvolání Ing. Ivany Machovcové, ředitelky SVIŠ ve Valticích

Quoted post

Londy

#14

2012-06-08 01:31

Vážení, velmi by mě zajímalo, kdo je autorem této petice. Paní Ing.Machovcovou jsem měla možnost poznat běhěm pěti let. Nejprve na SOU zahradnickém v Lednici, kde působila jako zástupce ředitele a po té jako ředitelku na SViŠ ve Valticích. Za těchto pět let jsem s ní neměla nejmenší problém a nechápu ty, kteří tu píší takové bludy. Je to autoritativní osoba na svém místě,která se nebojí řešit jakýkoliv problém. A kdybych se měla vyjádřit k té vaší petici..Velmi by mě zajímalo, kdo dá svůj podpis pod takový nesmysl! Chtěli byste moderní školu se super vybavením, učitele s maximálním vzděláním, místo praxe- fyzické práce, by se vám líbilo raději chodit do sklepa a degustovat víno...Chtělo by to se zamyslet nad tím, jestli není chyba i na straně žáků. Jak je zmíněno v té vaší petici, škola nemá zrovna nejlepší pověst. A čím to asi bude? Snažíte se vůbec studovat a chodíte do školy, abyste získali nějaké nové informace? Chtěla bych vidět výsledky těch, kteří se podepsali pod tuto petici! Nejste kompetentní se vůbec vyjadřovat k této problematice.Na tuto školu jsem chodila a znám učitele velmi dobře. Ti schopní, kteří učili i mě, zde nadále působí. A pokud se něco nelíbí některým novým učitelům...Běžte učit někam jinam!

Odpovědi

Dařbuján

#15 Re:

2012-06-08 01:49:49

#14: Londy -

208 lidí s Vámi zjevně nesouhlasí. A pak chtěli bychom moderní školu, kde je třeba základní, ale funkční vybavení, učitele ne s maximálním vzděláním, ale touhou tohoto vzdělání dosáhnout. Dále klidně fyzickou práci v praxi, ale ne jenom fyzickou práci. Chceme, aby byla možnost podílet se na výrobě vína, ne na zametání podlahy ve sklepě. Nesuďte, kdo je nebo není kompetentní. Třeba ani vy nejste. A nebojte se ... oni ti mladí učitelé mohou jít učit i jinam. Jenom pak nezůstane nikdo tady. Pouze ti, kdo už dorazili na konec svého snažení. I o tom je ta petice.

Petr Novotný

#17 Re:

2012-06-08 11:05:39

#14: Londy - Pod petici jsem se podepsal a klidně s Vámi své výsledky proberu. Na škole jsou lidi, kterým se asi nechce učit, ale vždycky tam byli i takoví, kteří studovali rádi, avšak podmínky pro ně nebyly nejlepší. Pokud jsou problémy v učitelském sboru, zákonitě se to přenáší i na žáky. Nehažte prosím všechny studenty do jednoho pytle, já osobně jsem se nikdy nechtěl podílet na výrobě vína...až se dá říct, že jsem k tomu byl leckdy donucen prací na vinici...já, student environmentálního oboru. Věřte že v tu chvíli jsem si opravdu připadal jako naverbovaná ukrajinská síla za účelem generace zisku, který jsem ale nikdy neviděl. Po protestech nám sice začali platit, ale 14 Kč na hodinu je opravdu výsměch. Pravdou je, že pokud člověk dost dlouho vyjadřoval svou nespokojenost, nakonec svého dosáhnul a praxe v CHKO Pálava opravdu stála za to. Ale ptám se, proč to muselo stát tolik úsilí...a týdenní praxe u koní, kde jsme obdivovali klisnu paní ředitelky...nemám radši slov.

Jaroslav Sojka

#18 rakce

2012-06-08 12:27:57

#14: Londy - Vážení, velmi by mě zajímalo, kdo je autorem této petice. Paní Ing.Machovcovou jsem měla možnost poznat běhěm pěti let....

Vážená paní,

není Vám hloupé, pokud takto veřejně vystoupíte, se nepodepsat?  Narozdíl od lidí, kteří se proti poměrům ve škole odvážili vystoupit, Vám žádný nátlak (psychický ani fyzický) nehrozí.

Bc. Jaroslav Sojka


Nepřihlášený uživatel

#20 Re:

2012-06-09 01:00:11

#14: Londy -

Jsem student vinařské školy. Vina na straně studentů je, ale to svědčí o důkladnosti paní Machovcové. Pokud na školu chodís student kde ve většině předmětů má 50% docházku, měla by ho vyhodit a ne si ho na škole držet-> pověst buduje Machovcová. Jsou zde studenti, kteří se vzdělávat chtějí, ale nemají k tomu vhodné podmínky. Nemáme učebnice, místo dataprojektoru se radši budou dělt trávníky v areálu školy. Studenti vinohradnictví jsou profesionální ovocnáři, protože praxe jsou často v sadech. Ve vinohradnictví nemůžeme jít ani do vinohradu... Protože kde jinde bychom se to měli naučit lépe dělat než ve škole, ale pravda je opakem. Katastrofální stavy vinice. Vysazujeme za největšího sucha na pozemek kde 3 měsíce zpět byla ještě vinice... To co se zde učíme se ani zdaleka neaplikuje ve vinicích. V dnešní době kdy spousta lidí vyhledává BIO nemá škola ani jeden řádek v biorežimu a nehledně na to, že je to levnější, ikdyž prvotní náklady jsou značné ale postupem času se vyrovnaji a bude to levnější.

Vaše vzdělání by mě zajímalo, protože pro ředitelku můžou dělat jenom lidi z učňáku. Nemá ráda, když je někdo chytřejší než ona!

Jméno a příjmení. Neuvádím, protože paní ředitelka je prostě... a umí dělat lidem peklo, i přes pomocníčky z kuřářny...

To je jedno

#41 Re:

2012-06-11 15:00:39

#14: Londy -

Aha, vy budete asi jedna z přívrženců paní ředitelky, že ano? To, čeho se ona dopustila, to se prostě neodpouští.