Petice proti těžbě uhlí v Orlové

Quoted post

kielkas

#2 Zamyšlení..

2012-06-06 01:40

Svět kolem nás se rychle mění, lidé dospívají a stárnou. Uprostřed všech těchto změn by náš domov měl zůstat stálý. Jistota, že se domů můžeme vždy vracet a vědomí, že tam vždy bude i pro naše děti, je důležitá. Domov není jen nemovitost, která se dá koupit nebo postavit někde jinde, je to životní prostor a vztahy s lidmi, které si postupně vytváří člověk kolem sebe. Lidé zde mají pocit bezpečí a rodinného zázemí, kde společně plánují svou budoucnost. Mám za to, že člověk má nejen právo, ale i povinnost si svůj domov chránit. Otázka, zda to tak cítí každý...

Odpovědi

Petr Drozdík
Autor této petice

#22 Re: Zamyšlení..

2012-06-12 19:10:51

#2: kielkas - Zamyšlení..

Hovořím denně s lidmi ohledně podpisu petice a mohu říci, že Ti, kteří pracují v dole s peticí nesouhlasí, nesouhlasí i přes to, že příjdou o své domovy. Jejich argumentem je fakt, že přijdou o práci.

A není se čemu divit, když sleduji ty firmy tady na ostravsku, které systematicky likvidují své pobočky a stěhují práci do prahy a ostatních velkoměst, tak tady opravdu lidé moc možnosti nemají a drží se zuby nehty toho co mají.

Je to smutné, ale je zapotřebí udělat mnohem více než jen sepsat petici, je zapotřebí jednat o sociální politice, o podmínkách pro lepší život, pro lepší pracovní podmínky.

Nesmíme ale sedět u piva v hospodách, ale jednat, a komu to není lhostejné a nemá jen slůvka na jazyku, tak se připojí a bude podnikat společné kroky k lepším zítřkům.