Břve zelené (www.brvezelene.eu)

Quoted post

Kala

#11 právo na názor

2012-05-13 23:19

Vážení,
nemyslím si, že právo podepsat tuto petici mají výhradně jen místní občané. Pokud jsme my ostatní občané naší republiky, pak nám všem musí záležet na tom, jak to zde vypadá. Mám právo se vyjádřit k věcem, které se mi zdají být nepatřičné. Jestliže bude chtít někdo vykácet celou Šumavu, pak se snad ke kácení mohu formou petice vyjádřit, ačkoliv na Šumavě nebydlím. Pokud nesouhlasím se soudkyní Langrovou, která odsoudila řidiče Smetanu, chci mít právo se také vyjádřit, protože v tomto státě žiji a chci mít právo dát svůj svobodný názor najevo. Pokud se někdo rozhodne prodat Karlštejn, také mi to nemůže být fuk, ať jsem třeba z Moravy.
Pravdou je, že Břve se zdají být zdevastované. To se dá napravit. Jestliže se však necitlivou megavýstavbou změní charakter krajiny, pak je to zcela nevratné a svědčí to také o malém rozhledu lidí, kteří o tom budou rozhodovat. Což se takhle dát dohromady, obec trochu zvelebit a nečekat na nějaké finanční drobty od ziskuchtivých boháčů, které nejsou vůbec jisté. Pamatujte na rčení "Sliby se slibují, blázni se radují".

Odpovědi

občan Hostivice

#12 Re: právo na názor

2012-05-14 10:56:42

#11: Kala - právo na názor 

 Dobrý den,

To je přesně to, co jsem zmiňoval ve svém předchozím příspěvku. Zmíněná papírová petice bude během dnešního dne zveřejněna. Co se přiložení ruky k dílu týká, pak opět nelze než souhlasit.Jsou však situace, které svépomoc nezvládne. Břeh břevského rybníka je v takovém stavu, že vyžaduje těžkou techniku.Stav rybníku, resp. rybníků, které vlastní společnost Rybářství Třeboň Hld. a.s., se sídlem v Třeboni, IČ: 466 78 191, má základní kapitál 375 115 000,-Kč. Podle informací vedení města Hostivice, měly být počátkem letošního roku odebrány vzorky sedimentů a posouzeno, zda lze či nelze požádat o dotaci. Patrně požádáno nebylo.

Pokud nebude vyvinut tlak ze strany města, příslušných ministerstev a vedení Středočeského kraje, tak se nic nepohne.Pokud občané Chýně, Břvů, Sobína a dalších lokalit, včetně pražanů (ti se sem v minulosti jezdili koupat)nebudou vyvíjet tlak na orgány samosprávy a státní správy, tak se nic nepohne.