Proti výstavbě AFI Karlín Business Centre

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#89 Re: Re: Re: Nic není tak horké,jak vypadá

2012-05-01 14:08

Odpovědi

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-05-01 17:47:31


karlíňák

#92 Re: Re: Re: Re: Nic není tak horké,jak vypadá

2012-05-01 17:57:01

#89: - Re: Re: Re: Nic není tak horké,jak vypadá

Tzv. průzkum, který tenkrát radnice v Karlíně provedla byl spojen se senátními volbami což většinu lidí příliš nezajímá. Navíc to fikaně dali na pátek odpoledne, kdy normální poctivě  pracující člověk míří již na zasloužený víkend.

Ale a to zejména. Byla úplně jiná situace. Na Rohanském nábřeží nerostlo jedno bussines centrum za druhým,  nebyl zde žádný projekt AFI a dopravní zatížení bylo nižší.  S přibývajícími kancelářemi ( které chtějí ušetřit za placená stání která mají ve svých office centrech )  se situace neúnosně zhoršila. A vzhledem k zavedení zon na P3, P2 apod.  Středočeši a návštěvníci centra užívají Karlín jako odstavné parkoviště , blízko u metra a zadarmo.

Takže Karlín zóny dnes jednoznačně chce a potřebuje.

Google nebo firma "Méda Beda s.r.o. apod. "  klidně může mít pronajaty kanceláře v některém jiném prázdném office centru na Rohanském nábřeží, nebo v poloprázdných office centrech na Harfe či na Proseku. To záleží pouze a jen na jejich výběru( A po Praze jich je poloprázdných daleko víc.)

Stavba AFI by se měla přehodnotit jak to požaduje i tato petice. Karlín jako takový je památkově chráněný a třeba k tomu tak i přistupovat. Karlín je nutné začít chápat také jako součást kulturního dědictví našich předků.  V Karlíně jsme se těžce zbavily "brownfields" ( bývalé ČKD apod. )  , ale podobnými stavbami zde vytváříme brownfields pro budoucnost a to je špatně.