PETICE ZA ODSTOUPENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

Quoted post

Bernie

#1112

2012-04-11 14:29

Lidičky: přímá demokracie je nesmysl. Přímá volba prezidenta to samé. petici jsem podepsal, ale proč se nepojíte s ostatními. Je třeba postupovat jednotně. 21.dubna je na Václaváku demonstrace, přijďte tam.
Bez nějakých levý a pravých spekulací, můžeme se snad sjednotit na minimálním programu:
- ani groš darem církvím
- zastavit válečné pomoci agresivnímu NATO
- zákon o majetkovém přiznání, ten spěchá
- zákon o progresivním zdanění
- cikán je občan jako my všichni zastavit všechny podpory těchto lidí
- jak dál ve zdravotnictví, s důchody, se členstvím v Evropské mUmii je věcí skutečné dikuze, ne arogance mocných u koryt.

To by snad stačilo.
Ten, kdo chce "přímou odvolatelnost politiku" - ?? ptám se, co to je.
Už vidím chytrolíny, kteří píší petice proti sněhu, proti velkému počtu kamer a další, jak si vymýšlí.
Lidi nehloupněte. Změna je nutná, ale taky trochu pokory a schopnosti se spojit a nejen, že já, já, já. neberte to osbně, nenapadám Vás.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#1114 Re:

2012-04-11 23:45:48

#1112: Bernie - Přímá odvolatelnost je samozřejmá záležitost všude v demokraticky vedených státech.  Proč tu mám mít politika, který nepracuje pro své voliče a řídí se jenom direktivami spolustraníků v parlamentu. On nejen, že pro svého voliče napracuje, ale jde i proti jeho vůli viz církevní restituce. 80% občanů je nechce. Parlament je tu rozložen 55% pravice a 45% opozice. Opozice restituce nechce a u pravice mě vychází, že je nechce 35% voličů. 45 + 35 = 80% občanů této země. To znamená, že pravicoví poslanci jdou proti svým voličům a já je nemohu nijak odvolat ze svých funkcí. Musím čekat celé 4 leté období než svoji misi v parlamentu skončí. Proto chci přímou odvolatelnost politika. Tato vláda i zmínění poslanci už ve svých funkcích dávno měli skončit, protože zradili své voliče byť jen v této otázce a další otázka se naskýtá nyní, kdy si vládu nepřeje 82% občanů této země. Vezměme si presidenta v Německu, ztratil důvěru a poroučel se a nebo Maďarsko. President udělal podvod a odstoupil sám a tady vždy jen kupa??????????. Takhle by to mělo fungovat. Budeli politik svou práci vykonávat dobře a státu to bude přinášet blaho ať je za svou práci odměněn dle zásluh. Já navrhuji jeho plat ve výši jedné průměrné mzdy a odměny v nějaké stropové výši. Budeli politik vykonávat funkci špatně tak jako to pravičáci dělají nyní tak by měli být svými voliči odvoláni v přísl. referendu. Uděláli politik evidentní průser měl by být zbaven okamžitě své funkce a pak by měl být potrestán dle přísl. tr. zákona a ne že půjde po zjištěném průseru vykonávat funkci předsedy posl. klubu. Rozhodně nikoho nenapadáš, ale co jsem zde nyní napsal má i svoji oprávněnou logiku??? Proč čekat na to až někdo dokurví co začal, když je to tak velmi jednoduché a nebolestivé. Zbavme se rychleji těch, kteří hrabou jen na svém písečku pro své blaho a říkají si "Hlavně, že se mám já a po mě potopa".