PETICE ZA ODSTOUPENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

Vladek

#1103 Re:

2012-04-06 21:41

#9: -

Moje řeč jenže lid se bojí a jen těžko povstane.


Nepřihlášený uživatel

#1104

2012-04-07 18:09

Přehled měst, kde se bude konat celonárodní shromáždění 15. 4. 2012 v 17.00 hodin:

Praha - Václavské náměstí

Brno - Náměstí Svobody

Ostrava - Masarykovo náměstí

Plzeň - Náměstí Republiky

Olomouc - Horní náměstí

Liberec - Náměstí Edvarda Beneše

České Budějovice - Náměstí Přemysla Otakara II.

Hradec Králové - Masarykovo náměstí

Pardubice - místo bude upřesněno

Zlín - Náměstí Míru

Karlovy Vary - Náměstí Milady Horákové

Kladno - Náměstí Sítná

Prostějov - Náměstí T.G.Masaryka

Jihlava - Masarykovo náměstí

Jablonec nad Nisou - náměstí

Uherské Hradiště - náměstí

Trutnov - Krakonošovo náměstí

Žďár nad Sázavou - Náměstí Republiky

Havlíčkův Brod - Havlíčkovo náměstí

Náchod - Masarykovo náměstí

Valašské Meziříčí - Masarykovo náměstí

Krnov - náměstí

Valašské Kloubouky - Náměstí T.G.Masaryka

Jičín - Valdštejnské náměstí

Tanvald - Krkonošská ulice, parkoviště

Přijďte všichni pomoci prosadit základní a principiální body v českém parlamentu, které zde chceme praktikovat po pádu vlády, a které musejí být základním pilířem naší budoucnosti.

1) Závazné referendum
Závazné referendum - svrchovaná vůle lidu projevená v referendu je základním a nejvyšším zákonodárným orgánem státu. Nemůže být nikým omezována.

2) Přímá odvolatelnost politiků
Přímá odvolatelnost politiků - volitelný zástupce občanů může být z vůle voličů neprodleně odvolán z funkce.

http://www.czechfreepress.cz/vase-free-zona/koreny-krize-spatna-ustava.html

Nepřihlášený uživatel

#1105

2012-04-08 08:38

Tato vláda zde nemá co pohledávat. Je ostudou a smutnou připomínkou neschopnosti. I kdyby zvedly daně na 40% tak by jim to nestačilo. Jejich deformy by vymyslel Pepíček ze školky lépe jak oni. My jsme dluhy neudělali. Každý z vládních činitelů by měl být trestně zodpovědný za svá rozhodnutí od zvednutí ruky k příslušnému paskvilu či prosazování nelidských návrhů.
simiir

#1106 vláda České republiky

2012-04-08 21:33

Žádám soudruha Kalouska,aby co nejdříve odstoupil.Orgány činné,aby tohoto soudruha co nejdříve obžalovaly z vlastizrady.Tento soudruh kdyby ho jen trochu Komunisté pustily tak už před 1989 byl na výsluní,ale bohužel neměl léta tak se nedostal,ale přisluhovač byl zajisté dobrý???Na každou s...i se vaří voda v kotli!!!

Nepřihlášený uživatel

#1107

2012-04-11 11:46

Prosím, ať naše vláda žije po zaplacení poplatků v tříčlenné rodině za 2000 tisíce měsíčně. Důchody posunují, asi si to spočítali a mají to za pár.Podle nich půjdu do důchodu za 14 let. Paráda!!!!!!!!!! Kdo mě bude při práci držet na nohách.




Nepřihlášený uživatel

#1108

2012-04-11 12:15

vsichni normalni lide by to meli podepsat jde prece o nas proberte se at nase penize neutraci nase vypatlana vlada

Nepřihlášený uživatel

#1109

2012-04-11 12:31

Sesadit vládu a nebo je všechny vyházet z okna!!!jinak to ani nepůjde!!!proč oni sami si nesníží platy vždyt se jenom hádají a zvedají ruce takovej plat si ani nezaslouží !!!

Nepřihlášený uživatel

#1110

2012-04-11 13:40

Na takovou pakáž bude pladit už jen defenestrace. Sametově to bylo odzkoušeno v roce 1989... na hrad pouze s vidlemi

Nepřihlášený uživatel

#1111

2012-04-11 13:51

Ono se dobře šetří,když se to týká druhých! Proč nám páni konšelé nejdou příkladem a nesníží si své platy např na dvojnásobek průměrné mzdy??? Oni by pak nezvedali ty své pracky v parlamentu při schvalování svých odpovědných rozpočtových úsporných škrtů !!!..... řešení je pouze jedno, vyhodit je z hradních oken na vidle...
Bernie

#1112

2012-04-11 14:29

Lidičky: přímá demokracie je nesmysl. Přímá volba prezidenta to samé. petici jsem podepsal, ale proč se nepojíte s ostatními. Je třeba postupovat jednotně. 21.dubna je na Václaváku demonstrace, přijďte tam.
Bez nějakých levý a pravých spekulací, můžeme se snad sjednotit na minimálním programu:
- ani groš darem církvím
- zastavit válečné pomoci agresivnímu NATO
- zákon o majetkovém přiznání, ten spěchá
- zákon o progresivním zdanění
- cikán je občan jako my všichni zastavit všechny podpory těchto lidí
- jak dál ve zdravotnictví, s důchody, se členstvím v Evropské mUmii je věcí skutečné dikuze, ne arogance mocných u koryt.

To by snad stačilo.
Ten, kdo chce "přímou odvolatelnost politiku" - ?? ptám se, co to je.
Už vidím chytrolíny, kteří píší petice proti sněhu, proti velkému počtu kamer a další, jak si vymýšlí.
Lidi nehloupněte. Změna je nutná, ale taky trochu pokory a schopnosti se spojit a nejen, že já, já, já. neberte to osbně, nenapadám Vás.

Nepřihlášený uživatel

#1113

2012-04-11 22:35

Dnes jsem koukal na zprávy a to co jsem tam viděl mě dostalo, samý zvyšování daní a proč? pro jejich uspokojení, budou nás ždímat dokud budeme všichni bezdomovci

Nepřihlášený uživatel

#1114 Re:

2012-04-11 23:45

#1112: Bernie - Přímá odvolatelnost je samozřejmá záležitost všude v demokraticky vedených státech.  Proč tu mám mít politika, který nepracuje pro své voliče a řídí se jenom direktivami spolustraníků v parlamentu. On nejen, že pro svého voliče napracuje, ale jde i proti jeho vůli viz církevní restituce. 80% občanů je nechce. Parlament je tu rozložen 55% pravice a 45% opozice. Opozice restituce nechce a u pravice mě vychází, že je nechce 35% voličů. 45 + 35 = 80% občanů této země. To znamená, že pravicoví poslanci jdou proti svým voličům a já je nemohu nijak odvolat ze svých funkcí. Musím čekat celé 4 leté období než svoji misi v parlamentu skončí. Proto chci přímou odvolatelnost politika. Tato vláda i zmínění poslanci už ve svých funkcích dávno měli skončit, protože zradili své voliče byť jen v této otázce a další otázka se naskýtá nyní, kdy si vládu nepřeje 82% občanů této země. Vezměme si presidenta v Německu, ztratil důvěru a poroučel se a nebo Maďarsko. President udělal podvod a odstoupil sám a tady vždy jen kupa??????????. Takhle by to mělo fungovat. Budeli politik svou práci vykonávat dobře a státu to bude přinášet blaho ať je za svou práci odměněn dle zásluh. Já navrhuji jeho plat ve výši jedné průměrné mzdy a odměny v nějaké stropové výši. Budeli politik vykonávat funkci špatně tak jako to pravičáci dělají nyní tak by měli být svými voliči odvoláni v přísl. referendu. Uděláli politik evidentní průser měl by být zbaven okamžitě své funkce a pak by měl být potrestán dle přísl. tr. zákona a ne že půjde po zjištěném průseru vykonávat funkci předsedy posl. klubu. Rozhodně nikoho nenapadáš, ale co jsem zde nyní napsal má i svoji oprávněnou logiku??? Proč čekat na to až někdo dokurví co začal, když je to tak velmi jednoduché a nebolestivé. Zbavme se rychleji těch, kteří hrabou jen na svém písečku pro své blaho a říkají si "Hlavně, že se mám já a po mě potopa".

 

pepa

#1115 vláda

2012-04-12 09:06

Tohle co máme není vláda,ale banda lumpů.Tady nestačí demise,ale dát jim pořádně na držky a všechno jim sebrat.I tomu šaškovi klauzovi.Je to banda sráčů.
pepa

#1116 Vláda

2012-04-12 09:13

Kde jsou ty body a podmínky kterými oblboval HAVEL občany.Komulování funkcí,důchodový věk,platy,vily,auta atd.Jenom si chtěli vrátit majetky.Klaus bydlel ve tři plus jedna a říkal že mu to stačí.A co dneska? Skurvil co se dalo prý ekonom,vyštudovaný za komunistický peníze.

Nepřihlášený uživatel

#1117 VLÁDA

2012-04-12 09:29

To prý máme svobodu slova.Autobusák který neudělal nic špatného je vlastně první politický vězeň,když ho dostanou.Myslím,že situace v našem státě je taková,že shromáždění a demonstrace nemaj cenu.Rovnou na ně vletět a vymlát je.Vždyť i ta sametová revoluce je výsměch.
Pepa

#1118 Vláda

2012-04-12 09:33

CHceme vládu odborníků a ne politiků.Dokud bude vládnout politika tak to bude stát za hovno.Politici se rovná lehkoživkové za naše peníze.
ten realizovat nebude tak jednoduchjé

#1119 Re: Re:

2012-04-12 15:10

#1114: - Re:  

 Zkuste si všechny nápady s přímou demokracií spojené, převést do reality a zdali to lze provést.

Všimněte si, že všechny neobvyklé nápady končí v koši či rozdrobené do nekonečných diskuzí.

Já také nejsem zastáncem toho, aby politici u koryt, kteří tu jsou dvacet let, rabovali v různých převlecích zemi dál.

Ale zastavím se u Vašeho: "demokraticky volených státech".

Domníváte se, že Amerika je svobodná země? Domníváte se, že jejich prezidentská kampaň je ukázka demokracie?

Jste na omylu. kdo má více penez, vítězí. Volební humbuk, podsouvání pseudorpoblém" a divadlo. Nic víc.

je snad "demokrat Obama" smířlivější, tolerantnější než jeho protivník Bush či válkychtivý protikandidát MacBain, či jak se jmenoval? Možná tak jenom vypadá a přesto válka se stupňuje, protže zemi vládnou zbrojařské koncerny, bankovní korporace a fondy, které za toto tahají z pozadí. vezměte si Libyi, Syrii a další země, kde probíhá to, co naše ulhaná media nazývají "arabské jaro".

Amerika je vykotlaný strom, který díky své propagandě., agresivitě a vykořisťování jiných zemí, přežívá. Ukázka země s přímou demokracií. Ale díky své dominanci způsobí světovou válku. Toto není obhajoba Číny, prosím, lidé u nás mají tendenci křičet a vidět černobíle.

Ani v Evropě to není jiné. Německo a Francie jsou státy, které stojí na silné produkci, to je zásadní rozdíl proti nám, kteří jsme  za dvacet let se zařadili do rozvojových zemí a jako součást prostoru po rozpadu "socialistického tábory" jsme byli vytěženi.

Ne. ne. Západ pro mne není vzor.

Musíme spojit síly a chtít nejprve odstranit, to, co tady je a najít minimální program:

-

Odjinud: Domníváte se snad, že FC Barcelona může realizovat své mnohamiliardové nákupy za hráče díky fanouškovské lásce. ne, ne. Je to proto, že systém zadluženého španělska umožňuje takovou akumulaci kapitálu v rukách nemnohých že si barča či  jiní /(dosaďte si Manch U. ralM, AC Milán, nezáleží(. Velmi to s tím souvisí.

Proč bych já měl vyčerpávat svoje úsilí na volbu mezi 20 kandidáty na prezisdentský úřad, když náš systém je parlamentní a ne jako ve Francii či v USA prezidentský - proč chtít věci velké od stolu a nedělat zásadové a méně spektakulární v realitě.

Nic proti referendům. Ale podívejte se: píší se petice proti všemu a výsledek je "proti ničemu a k ničemu".

Teď nejde o levici i pracici - i když já jsem kapitalismus už dávno pohřbil.pohřbil, ale o minimální program, spojení sil, svržení vlády a pak základní otázka: "co dál".

darem církvím ani groš

#1120

2012-04-12 15:13

nedopsal jsem to, špatně jsem kliknul (minulý příspěvek mažu, nedává smysl.
Zkusme minimální program:
-
Bernie

#1121 Krátká odpověď na 1114

2012-04-12 15:23

tohle nemá smysl, mně při kliknutí na tabulátor skáče text do diskuze jako napsaný program.
Poslední pokus:
zkusme minimální program:
- progresivní zdanění, ne stropy
- darem církvím ani groš
- stop podpory cikánům (stejná práva, stejné povinnosti)
- zákon o majetkovém přiznání
- veřejnoprávní media skutečně veřejnoprávní (předpokládá personální změny)
- skutečná diskuze o důchodové reformě a zdravotnické reformě, ne arogance vlády

Měli bychom vědět co chceme, chceme-li svrhnout vládu.
To jsou konkrétní věci, jejich naplnění bude stát nadlidské úsilí, nemyslete.
Nač teď blouznit o přímé demokracii, která vyžaduje změnu ústavy, posouvání společnosti směrem k Americe, přímou volbu prezidenta - kravina na entou, už se opakuju.

Hlavně spojit síly a nehledat třetí cesty. Prostě nejsou.
Já nekomunista jsem pro socialismus, kapitalismum je minulost. Ne snad proto, že po něm staromilecky toužím (z tohoto pohledu nemám po čem), ale z důvodů objektivních. Tohle je cesta do pekel.
asat

#1122

2012-04-12 15:51

Souhlasím s petisí.Hlavně at odstoupí ty prasata Kalousek a Nečas a ti jejich přivrženci.Táhněte vy všichni do PRDELE.jSTE OBYČEJNÍ ZLODĚJI.okrádáte poctiví lidi. Nechte nás obyčejny lidi žít v klidu a ne nás nervovat. vy by jste měli být na našem místě.Vy by jste měli vyskoušet jaký to je bez peněz a né si žrát ze zlatých talířů vy hnusáci hnusní.Myslete taky na malé děti a staré lidi.
severočeška

#1123

2012-04-12 15:56

podívala jsem se na vláda.cz a ač jsou naši představitelé fotogeničtí,snad by zde nemělo být psáno "VLÁDA ČR",ale mafiano,korupciano!
Kam se hrabe sicilská mafie.Banda všech těch grázlů spolu,potřebovala by severočeskou školu.Pan Nečas tu u nás byl,na ubytovně také žil.Nyní žije v luxusu,dejme pozor na pusu!
Demokracii zdar,ale za pravdivé názory budeme stíháni!

Nepřihlášený uživatel

#1124 Re: vláda

2012-04-12 16:10

#1115: pepa - vláda

Reaguji na Vaše slova,pepíno,Mám 2 francouzské berle a ráda je věnuji k prospěšným účelům.Měla bych slavné zdrav.pomůcky,které posloužily bandě zlodějů k vyprášení kožíšků

Jak bych bysla na své berličky pyšná.