Petice za zachování Artkina Centrál

Quoted post

Pavel Nix
Hradec Králové

#145 Re: Rozdílný úhel pohledu, rozdílný metr

2012-04-08 22:35

#141: Martin - Rozdílný úhel pohledu, rozdílný metr

Panu Mgr. Kopeckému jsem na osobní schůzce sdělil, že sem už přispívat nebudu, protože mi řekl, že prý petici škodím, když sem píšu a zastávám se Leoše Kučery, ale po vyjádření Ing. Martina Dvořáka napsat musím a musím mu poděkovat, protože mně udělalo radost, že nejsem osamocen ve svém názoru. Jsem moc rád, že se tu našel ještě někdo další, kdo má podobný názor jako já, navíc je to politik a tak do politiky vidí lépe než já a stejně jako já věří, že tu nejde o dluhy Leoše Kučery, ale o jeho politické a lidské zničení.

To, co napsal Martin Dvořák naprosto přesně vystihuje můj názor. Napsal jsem před týdnem sice do diskuse téměř to samé a už půl roku to píšu i do blogů, ale často jsem za to kritizován, že se neustále zastávám Leoše Kučery, že je to přece gauner a že tam ve skutečnosti žádný politický podtext není apod., ať se podívám na audit apod. Tak jsem se na audit podíval a zjistil jsem sice velké a možná až příliš velké lajdáctví, ale v žádném případě žádnou zpronevěru, spíše naopak. A tak se skutečně domnívám, že na zastupitelstvu už půl roku jde o Leoše Kučeru v prvé řadě a když už nepůjde teď snad zrušit kino, protože to by šli zastupitelé proti vůli všech občanů, kteří podepsali petici, tak zničí Leoše Kučeru a dluhy kina, za které opravdu nemůže jen on, mu nechají pěkně sežrat:(

Někteří nám hned od počátku vzniku petice vyčítají, proč tam je vůbec nějaká zmínka o sdružení Pro-Centrál apod. a že to kvůli tomu nechtějí podepsat nebo váhají. Já se hrdě hlásím k tomu, že jsem si prosadil, aby tam toho bylo o občanském sdružení Pro-Centrál co nejvíce. Napsal jsem tam toho o sdružení ještě více, nakonec se do petice dostala jen část, ale jsem rád i za ni, protože je pravda, že nejdůležitější pro nás pro všechny je, aby zůstalo kino zachováno v současné podobě, ale pro mě osobně je důležité i to, abychom si uvědomili, že je toto kino skvělé právě díky Leoši Kučerovi a jeho sdružení Pro-Centrál a znovu a znovu chci připomínat, že celou kauzu odstartovaly politické tlaky a že za dluhy rozhodně nemůže jen Leoš Kučera ale vedení města, které kino naprosto nedostatečně podporovalo. Máte v diskusích možná pravdu, že měl být Leoš Kučera více důrazný v předchozích letech a více upozorňovat na to, že kino potřebuje větší pomoc, ale to zastupitele rozhodně neomlouvá, protože není pravda, že by Leoš Kučera o navýšení příspěvků vůbec nežádal a jsem rád, že se tu po delší době objevil konečně podobný názor, děkuji Vám za něj pane inženýre!

Odpovědi

Mgr. T. Kopecký

#148 Re: Re: Rozdílný úhel pohledu, rozdílný metr

2012-04-09 12:28:33

#145: Pavel Nix - Re: Rozdílný úhel pohledu, rozdílný metr

Krásný den, pane kolego Nixi, řeknete-li A, je třeba říci i B. Ač jsme při debatách na osobní schůzce už kolem 24:00 všichni celkem únavou umdlévali, dobře si vše pamatuji, že petiční výbor se snaží zachovat Kino, nikoli Pro-Centrál a ano Vy se zastáváte možná více než ostatní pana Kučery a na názor máte naprosté právo. Stejně tak je mím právem Vám říci, že podle mého názoru, to věci škodí. Já na základě analýzy informací spatřuji v hospodaření nejen fatální lajdáctví a nepořádek, ale bohužel i v některých parametrech, řekněme to kulantně, i nečestného jednání zásadního rázu. Nicméně jsem jasně za sebe řekl, že si vážím toho jaký kvalitní projekt  Pro-Centrál podporovaný mnoha nadšenci a "obyčejnými" členy OS vytvořil a budu první, kdo po vyřešení těchto patálií, tedy pokud Pro-Centrál napomůže hladkému přechodu provozu kina na transparentně vysoutěženého nového provozovatele, poděkuje a to i panu Kučerovi. Také jsem řekl a to i dříve v kuloárech, že si dovedu představit, že pokud si Pro-Centrál vyřeší své problémy, tedy bude moci v budoucnu splnit dotační podmínky a bude o to zájem, mohl by případně jednou i být nápomocen v realizaci nějakých doprovodných projektů okolo kina, proč ne pod jasnou kontrolou nepodporovat dobrý odborný projekt kohokoli. To ale nezáleží na mě ani na Vás. V tuto chvíli, ale jasně stojím za navrženou cestou: vypovědět nájemní vztah, převézt majetek pořízený z grantů na město, vyrovnat s OS zhodnocení objektu, případně bude-li zájem odkoupit zbytek majetku nutného k provozu (dle znaleckého posudku) a transparentně vybrat jiného provozovatele.


K panu Dvořákovi: Váš úhel pohledu, je Vaším úhlem, já prostě zastávám názor, že za chyby se platí, mělo by se vůči externím subjektům postupovat zásadně stejně, to by za chvíli mohla před magistrátem stát fronta organizací, které žádají a dostávají granty se slovy je krize, jsme ve ztrátě městečko zaplať, pomoz. Jsou tady nějaká pravidla, podle mého názoru město podporovalo Pro-Centrál dostatečně, sečteme-li provozní dotace a dotace na digitalizaci a ozvučení (průměrně 1,4 mil za rok), srovnávalo se to viz. výše s provozem Českobudějovické Kotvy (Kino + letní kino) jež dostávalo, pokud se nemýlím 1,2 mil/rok, také na konci roku 2011 bylo ve ztrátě ale oproti našemu kinu 10x menší! K tomu poznamenávám, že obecně je třeba se podívat na dotační politiky města, bez rozdílu a to se připravuje.


http://www.hradeckralove.org/noviny-a-novinky/artove-kino-central-ve-faktech?ref=m&source=email&lred=1

Vy (promiňte mi, tedy "tábor" okolo pana Kučery) to stále stavíte, že jde o jakési msty a politické boje (možná to tak u někoho na začátku začalo (ODS), kdo otevřel Pandořinu skříňku), ale tak to u většiny "odpůrců nekritické sanace dluhů OS" není! Zásadní problém je, že se nevedl rovnocenný dialog a zase se používalo síly a tím pádem šla veškerá důvěra většiny zastupitelů do "kopru". Stojím za popisem dění, jak to vnímá zastupitel Adam Záruba.


http://www.hradeckralove.org/hradec-kralove/par-slov-ke-kauze-central?ref=m&source=email&lred=1

Klidně si říkejte cosi "o sebezáchovném populismu", je jasné, že většina zastupitelů patrně chce zachovat projekt kina, mnozí to jasně deklarovali i na zastupitelstvu, ale bez OS Pro-Centrál, které důvěru ztratilo. Příznivci kina vytvořili petici, která mluví o zachování kina, nikoli priori se zachováním OS. Je podle mě v pořádku, že se s nimi někteří sešli, názory si vyměnili. Rozhodně je to lepší, než se ostřelovat přes média, tak pojďme se všichni sejít a pokusit se nalézt cestu, která pomůže hladkému přechodu Artového kina na kvalitně vybraného nového provozovatele. Vykašleme se na chvíli na přetahování rádoby mocných a dělejme, co nám lidé říkají, že chtějí!!