Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.

Quoted post

Lenka Hanicakova

#5187 Proc?

2012-03-13 22:33

Myslim, ze pocet podpisu pod touto petici jasne vyjadruje pomer mezi lidmi, kteri jsou pro pojmenovani letiste po Vaclavu Havlovi a temi, kteri se tomu brani. Ano, ctete dobre - pojmenovani letiste, protoze Ruzyne je nazev prazske ctvrti, kde letiste vyrostlo, a krome tohoto oznaceni vlastne nema jmeno, jako je tomu u ostatnich mezinarodnich letist. Je mi smutno z toho, jak nekteri lide dokazi znevazovat obrovsky prinos Vaclava Havla, skoro jakoby to nebyl nas prezident! To mate tak kratkou pamet? Co chcete jeste analyzovat na roce 1989 ? Prirovnavat pojmenovani letiste po Vaclavu Havlovi s komunistickym prejmenovavanim Gottwaldova a nevim ceho vceho je prinejmensim smesne. Tentokrat chce vetsina naroda vzdat cest pamatce a za zasluhy Vaclava Havla, a to neznamena, ze to byl clovek neomylny, zadny neni. Kez bychom byli vetsi vlastenci a umeli si vazit lidi, kteri se nebali za svoje idealy bojovat.

Odpovědi

Ach jó

#5193 Re: Proc?

2012-03-14 09:23:38

#5187: Lenka Hanicakova - Proc?

ad "poměr mezi lidmi"...

Slečno, máte nějakou špatnou optiku. ČR má cca 10 000 000 obyvatel, pokud to nevite. A jestliže z těch 10 000 000 je pouhých 90 000 (podle vás "většina národa" - nespadla na vás skříň? - lžeš velmi průhledně a hloupě, holčičko) pro nějakou ptákovinu, tak to ještě neznamená, že tato ptákovina se musí nutně a okamžitě provést. A pokud se týká "autentičnosti jména", tak vy tím že se "podepíšte" nějakým jménem, slečno Honičáková, se jednoznačně a nade vší pochybnosti identifikujte ? Vy klidně můžete být Josef Vyskoč, oblíbený to pacient doc. Chocholouška. Cha - cha ...

A co se týká místních jmen: tak např. Heathrow Airport je pojmenováno po známem  britském léčiteli močových kamenů, Orly byl slavný francouský min, Schönefeld byla proslavená kurtizána císaře Wilhema XXI, Domodědovo byl ruský vynálezce válenek atd. atd. Není-liž pravda, vy VLAS TENKO ?!?

Ach jó

#5197 Re: Proc?

2012-03-14 22:31:57

#5187: Lenka Hanicakova - Proc? - "jakoby to nebyl nas prezident!"

Nas (myslíte "náš"?) prezident? A např. Hácha a Zápotocký, to nebyli "naši" prezidenti?!? Takže proč podle vašich primitivních "kriterií" nepřejmenovat na "Letiště Dr. Emila Háchy" ?

A jen tak mimochodem: zde diskutují Češi. A jaké národnosti jste vy, když ani nevíte, že před několika stoletími zavedl jistý Hus do českého jazyka taková legrační znaménka nad písmenky, které nazval "nabodeníčka"? To vám v Mnichově neřekli, vy odsunutá Volksgenossin ?


Nepřihlášený uživatel

#5258 Re: Proc?

2012-03-21 21:17:52

PROTOZE UZ JEN MALO LIDI VERI, ZE r.1989 NEBYL JEN DOMLUVENA FRASKA: