Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.

Quoted post

Charlotte Trier

#4043

2012-01-16 02:46

Pana prezidenta si vazim,i diky nemu a lidem jako byl on,lidem,kteri bojovali za svobodu a demokracii jsem se dostala do sveta .myslim si,ze by mel zustat v srdcich tech co k nemu chovali uctu,pojmenovani letiste pusobi jen medialni hunbuk a drsne dohady.pan havel si zaslouzi vic nez na nej posmrtne hazet spinu.kdo z vas je tu uplne bez vinny.?

Odpovědi

Soňa Hradecká

#4060 Re:

2012-01-16 10:33:26

#4043: Charlotte Trier -

Vážená,

Havel hlavně bojoval za rodinný majetek. Do světa byste se stejně dostala, né, díky Havlovi, ale protože systém, který tu byl, byl neudržitelný. Komunismus, nebo jak chcete socialismus,  kolem už přestal fungovat. O urychlení jeho pádu se zasloužili především studenti a  západ nám rychle  podstrčil toho nevýrazného "umělce", loutku bez názoru. Nikdy to nebyl "můj" prezident. Nebyl to moralista, možna, že to vyžadoval po jiných. příkladem sam ovšem nebyl. Příklad, prolomení B. dekrétů. Milost udělená svým přátelům. Synovi paní Čáslavské, který zavraždil svého otce, Chadimové, která se pokoušela neprávně o restituci a další, o kterých ani nevíme.

tak je to.


Nepřihlášený uživatel

#4109 Re:

2012-01-16 20:46:43

#4043: Charlotte Trier -


Walter Komárek v rozhovoru pro MF Dnes v roce 2004 vzpomínal: "Na konci října (pozn. myšleno roku 1989) jsem byl v Moskvě přijat na ÚV KSSS, kde jsme debatovali o přechodu moci v Československu. Upozorňovali mě, že budou pokusy o stanné právo, o vojenský zásah, že oni ale udělají všechno pro to, aby to tu proběhlo poklidně. Věděli jsme, že se už něco stane, i když bylo možné, že se to přesune do prvních dnů prosince 1989. Ale to výročí 17. listopadu bylo magické a bylo zjevné, že to vyvolá mnohem větší protesty než obvykle. Ne že bychom to jako prognostici předpověděli na hodinu, ale věděli jsme, že dohoda mezi Bushem a Gorbačovem je přijatá a že se ten problém musí u nás dořešit."


http://cs.wikipedia.org/wiki/Sametov%C3%A1_revoluce

Takže za to, že dnes můžete cestovat může Bush a Gorbačov.